מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה המשמעות של לקחת "עם האוכל"?עידן25/07/2016
רופאה המליצה לי לקחת מגנזיום וכתוב על האריזה לקחת טבליה עם האוכל,
מה זה אומר? לקחת את זה 5 דקות אחרי, 5 דקות לפני או ממש באותו זמן שאני אוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של לקחת "עם האוכל"? - תגובה
יוסי מצקל25/07/2016או עם הארוחה או מיד אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות של לקחת "עם האוכל"? - תגובה
יוסי מצקל25/07/2016או עם הארוחה או מיד אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בעור על האצבעות של הידייםאמא25/07/2016
שלום רב, יש לי פטריה בידיים שהתחילה באצבע אחת והדביקה את שאר האצבעות. הציפורניים בריאות אבל העור מסביב הכל פטריה. אני כבר ממש סובלת. הרופא נתן לי משחה שנקראת פוסידין. רציתי לשאול האם זה יכול לעזור? ניסיתי עוד כמה משחות שלא עזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בעור על האצבעות של הידיים - תגובה
יוסי מצקל25/07/2016פוסידין איננה מיועדת לטיפול בפטריות אלא בזיהום חיידקי מסוג סטפילוקוקוס. היא לא תועיל לזיהום פטריתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי24/07/2016
שלום,
האם הימצאות מולקולה של חומצה גלוטמית בתרופה tregludec עלולה להיות בעייתית במקרה של רגישות לחומר הזה, או האם היא עלולה לעורר נזק אקסיטוטוקסי בקשישים, לדוגמה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יוסי מצקל25/07/2016התרופה איננה מכילה חומצה גלוטמית לפי ההרכב שאושר על ידי משרד הבריאות ומופיע בעלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפריסיה - העלאת מינון מ - 5 ל 10הלוי כרמלה24/07/2016
לוקח זיקפריסיה 5 מ"ג בחלקים , חצי ,2.5 בבוקר , ו2.5 בערב , שאלתי היא אם אפשר לעבור למינון של10 מ"ג , ולחצות את הכדור לחצי במקום לפצל בוקר ערב, עלי לציין שהחולה מתנגד לשתות כדור שלם, כמו כן אודה לכם להשיב לי , האם 10 מ"ג דומה בצבעו לכדור 5 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקפריסיה - העלאת מינון מ - 5 ל 10 - תגובה
יוסי מצקל25/07/2016אין לשנות מינון בתרופת מרשם ללא אישור הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נטילת יוטירוקס באופן כרוני, עלול לגרום לניוון בלוטת התריס?תמר23/07/2016
והאם יש דרך טבעית יותר במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נטילת יוטירוקס באופן כרוני, עלול לגרום לניוון בלוטת התריס? - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016א. שלום,
לכל תרופה ישנן תופעות לוואי וכך גם ליוטירוקס. אם השפעת התרופה פוחתת עם השנים יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.
ניתן בהחלט לחזק את בלוטת התריס על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים רבות בחיזוק המערכת ההורמונלית כולל בלוטת התריס ללא תופעות לוואי כלשהן.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופרמיד בהריון , תחילת הריון מותר או לאאה23/07/2016
האם לופרמיד מותר בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופרמיד בהריון , תחילת הריון מותר או לא - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016שלום רב,
הייתי ממליץ לך לפנות למרכז הטרטולוגי
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית לתרופה? דיאנה 35 ורט אוויטשיר22/07/2016
שלום, אני בת 16.
לא מזמן הייתה לי תקופה שלא קיבלתי מחזור במשך שנתיים וחצי. בהתחלה לא דאגתי כי כל הבנות במשפחה מצד אמא שלי לא היו מקבלות מחזור סדיר, במשך תקופות ארוכות כמו שלי, אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת לגניקולוג. עשיתי אולטרסאונד והיה לי חשד שיש לי שחלות פוליציסטיות (בנוסף, היו לי גם את התסמינים של התסמונת כמו אקנה במשך ארבע שנים והשמנה).הגניקולוג המליץ לי לקחת גלולות למניעת הריון על מנת להסדיר את המחזור, ואכן לאחר שבוע קיבלתי מחזור ואז גם אחרי חודשיים קיבלתי מחזור (מבלי להשתמש בגלולות), ומאז לא השתמשתי בגלולות האלה. אחרי חודש שלא קיבלתי מחזור, הלכתי לגניקולוג אחר והוא המליץ לי לקחת דיאנה 35 כדי להסדיר את המחזור ולשפר את מצב האקנה שלי. אני לקחתי את הגלולה הראשונה שלי אתמול, והיום בבוקר התעוררתי עם בלוטה נפוחה וכואבת מתחת ללסת התחתונה. בנוסף, באותו היום שלקחתי את הגלולה היו לי גם קצת כאבי בטן ובחילות, וגם עכשיו יש לי קצת רגישות בשדיים.
האם יכול להיות שפיתחתי אלרגיה לגלולות אפילו לאחר נטילת כדור אחד בלבד? ולמה יש לי נפיחות וכאב מתחת לסנטר? האם זה תגובה אלרגית?
בנוסף, אני לא יודעת אם זה קשור, אבל אני גם לוקחת רט-אוויט לאקנה בפנים שלי ואני כבר משתמשת בו חודש.
אני גם התחלתי לשים לב שאני מרגישה את קצב הלב שלי ולפעמים פתאום למשך זמן קצר מאוד ( שנייה או שתיים) הוא כיאילו דופק ממש מהר, אבל אני לא יודעת אם זה קשור לתרופות או לאלרגיה מסויימת.
עוד הערה: גם ברט אוויט וגם בדיאנה 35 לא מצויין תופעות לוואי כמו שיש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה אלרגית לתרופה? דיאנה 35 ורט אוויט - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016שיר שלום,
ייתכן ואלו תופעות לוואי של התרופה ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול לכזה שלא יגרום לך לתופעות לוואי כלשהן,
אין אינטראקציה בין הכדור לבין המשחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תרופה זאת היא ממשפחת הפניצלין??גבריאלה22/07/2016
שלום רב. קיבלתי את התרופה עבור דלקת בשתן ושאלתי היא יש לי רגישות לפניצילין האם זה בטוח בשבילי לקחת אותה ??? תשובה מרוקח או רופא בהקדם. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תרופה זאת היא ממשפחת הפניצלין?? - תגובה
יוסי מצקל24/07/2016איזו תרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגשות בין תרופותשלמה22/07/2016
לוקח סימבלטה בגלל כאבי שרירים ולחץ עצבי. כעת בגלל חוסר שינה לוקח גם נוקטורנו. האם מותר לקחת אותם במקביל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגשות בין תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016שלמה שלום,
תיתכן אינטראקציה בין 2 התרופות הללו אשר עשויה לגרום לסחרחורות, בלבול, קושי להתרכז. אצל מבוגרים תיתכן חוסר קואורדינציה, קשיים בריכוז ובחשיבה ולכן מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות אלפגן למושתל כליה, סיכונים וסיכוייםעמירם21/07/2016
שלום. האם טיפות אלפגן בטוחות לשימוש קבוע למושתל כליה "במצב טוב"?
תודה
עמירם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אלפגן למושתל כליה, סיכונים וסיכויים - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016עמירם שלום,
לפי הוראות היצרן ייתכנו אינטראקציות באלו הסובלים מבעיות בכליות ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמם השפעת כדורי אינטרנול למניעת פטרת ציפורנייםסתיו20/07/2016
שלום רציתי לדעת לאחר כמה זמן מסתיימת ההשפעה של הכדורים בגוף לאחר שסיימתי את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמם השפעת כדורי אינטרנול למניעת פטרת ציפורניים - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016סתיו שלום,
לכל תרופה יש זמן פינוי מהגוף שונה וזה מאוד תלוי במספר פרמטרים כגון:גיל, משקל, ספיגה בגוף וכדומה. יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי בדיקות הדם הרצויות בכדי לבדוק את פינוי התרופה מהגוף,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות בעור בכפות הרגליים והשימוש בקרם אלוורה אגיסטןלירן19/07/2016
אני בהיריון בשבוע 15. סובלת מזה זמן רב מגירודים בכפות הרגליים ובין האצבעות. האם אני יכולה למרוח אגיסטן קרם אלוורה. כתוב שיש אחוז אחד של קלוטרימזאל. האם זה בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות בעור בכפות הרגליים והשימוש בקרם אלוורה אגיסטן - תגובה
יוסי מצקל25/07/2016
אם הנך בהריון, יש להיוועץ ברופא או בצוות הרפואי לפני השימוש בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נרות אגיסטן- מניעת הרעלהלי18/07/2016
שאלה לגבי אגיסטן. איחסנתי את נרות האגיסטן במקום לא קריר כפי שרשום על ההוראות. אך בכל זאת השתמשתי בנר אחד ובשניים האחרים לא השתמשתי. היה רשום שזה יכול לגרום להרעלה, מה הכוונה? זה מסוכן? אותה שאלה לגבי פרוביוטיקה פמינה ואנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי נרות אגיסטן- מניעת הרעלה - תגובה
יוסי מצקל20/07/2016תשמידי ותקני חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בקשר לטרופה אנוכי עברתי ניתוח לב פתוח ומעקפיםויסמן18/07/2016
האם מותר לקחת 'טמסולין' יחד עם מיקרופירין ומועד המומלץ לקחת את ה'טמסולין'
בתודה וברגשי כבוד
ויסמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בקשר לטרופה אנוכי עברתי ניתוח לב פתוח ומעקפים - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016ויסמן שלום,
אין אינטראקציה בין 2 התרופות הנ"ל. את הטמסולין בדרך כלל יש לקחת בערב או לפי הוראות הרופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן למרוח מנטקס בזמן הריוןליאנה17/07/2016
שלום,
האם יש מניעה להשתמש במשחת מנטקס בזמן הריון (חודש שביעי)
אציין כי מדובר בפטריה באיזור הגב והכתפיים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן למרוח מנטקס בזמן הריון - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016ליאנה שלום,
לגבי שימוש בתרופות בזמן ההריון וההנקה אני תמיד ממליץ להיוועץ במרכז הטרטולוגי
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן למרוח מנטקס בזמן הריון - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2016ליאנה שלום,
לגבי שימוש בתרופות בזמן ההריון וההנקה אני תמיד ממליץ להיוועץ במרכז הטרטולוגי
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)