מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאל לטיפול בסחרחורת מינון מומלץ!!יצחק25/04/2016
בשימוש במודל כנגד סחרחורת ובחילות מה המינון המומלץ ולכמה זמן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאל לטיפול בסחרחורת מינון מומלץ!! - תגובה
יוסי מצקל26/04/2016א. מדובר בתרופת מרשם כך שהשימוש הוא באישור ופיקוח רופא.
ב. ישנן סיבות מספר לסחרחורת או בחילה, לא על כולן משפיעה מודל.
ג. המינון המקובל הוא 50-100 מ"ג ביום.
ד. לא מומלץ לקחת מודל מעבר לשבועיים שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לדעת על שילוב של צמח ההיפריקוםטובה24/04/2016
רמוטיב עם צמח "אשווגנדה " ויטניה משכרת , האם מותר ליטול את שניהם במקביל ? הצמח פוגע ביעילות של התרופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רציתי לדעת על שילוב של צמח ההיפריקום - תגובה
אילן ללבניקוב26/04/2016טובה שלום,
למיטב ידיעתי אין אינטראקציה בין צמחים אלו, אך לפני שימוש בצמחים אלו חשוב להגיע ליעוץ רוקחי\נטורופטי בכדי לבדוק שאין אינטראקציות בין צמחי המרפא לבין תרופות או מצבים רפואיים שונים כיוון שההיפריקום הוא צמח הדורש מרשם רופא ולכן חשוב שמומחה לצמחי מרפא יבדוק זאת לעומק,
חג שמח וכשר,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין בי-12 - ספיגה מתחת ללשוןמשה24/04/2016
שלום רב,
אשמח לקבל הסבר בנושא אופן ספיגת כדורי בי-12 מתחת ללשון.
מדוע בעצם יש חשיבות למיקום הטבליה מתחת ללשון ולא בחלל הפה מעל הלשון?
אם ממילא אנו אמורים לבלוע את החומר לאחר שהתמוסס, מה ההבדל בין שני המיקומים הנ"ל?
ובנוסף, מה תהיה איכות הספיגה אם נבלע טבליה כזאת בשלמותה? האם ניתן לבלוע טבליות כאלו במקום להמתין להתמוססותן בפה?
אודה לתשובתכם, חג שמח לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין בי-12 - ספיגה מתחת ללשון - תגובה
יוסי מצקל25/04/2016הספיגה מתחת ללשון ישירות לכלי הדם הרבים הנמצאים שם.
סיבות לא מעטות גורמות לעיכובים בספיגה מהמעי הגורמים לחסר בויטמין. לכן אין לבלוע אותו אלא להמיס תחת הלשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות כשרות לפסח שאינן כלולות ברשימה של קופ"חמיכאל21/04/2016
האם קלמנרבין כשר לפסח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות כשרות לפסח שאינן כלולות ברשימה של קופ"ח - תגובה
יוסי מצקל24/04/2016כשר גם טבליות וגם סירופ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי הגוף שנותן הכשר לתרופה? תודה
משה05/05/2016רשימת התרופות הכשרות לפסח מתפרסמת על ידי הרבנות הראשית ובאחריותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין והופעת אדמומיות בפנים. האם זה הפיך?גליה19/04/2016
קיבלתי דוקסילין כי עברתי הפלה בשבוע 17 (הדופק שלל העובר הפסיק)
כבר בכדור השני התחילה מעט אדמומיות בלחיים בחלק שקרוב לאף, אבל לא הייתי בטוחה
שזה מהדוקסילין כי נתנו לי גם תרופות בהרדמה הכללית שעשו כדי לבצע את הפעולה
כשלקחתי את הכדור דוקסילין השלישי ראיתי שהאדמומיות התפשטה על חלק נרחב יותר של
הלחיים והפסקתי את השימוש בתרופה. הגעתי לרופא נשים שהחליף לי אנטיביוטיקה לזינט
ונראה היה שהאדמומיות חלפה, אבל הייתי בבית ולא חשופה לשמש. לאחר שבוע מתום האנטיביוטיקה זינט ובעצם כמעט שבועיים האדמומיות חזרה שוב באותו מקום של הלחי (על חצי לחי בשני הצדדים, בחלק הקרוב לאף ). אף פעם לא הייתה לי אדמומיות כזאת לפני כן. יש לציין שגם שמתי לב להופעת נימים קטנים בצדדים של האף. האדמומיות בלחיים התגברה עם חשיפה לשמש.
הלכתי לרופא א.א.ג מומחה אחראי מחלקה בבי"ח והוא הסתכל ואמר שיש לי אקזמה בפנים , למרות שהסברתי לו שזה הופיע מהדוקסילין בפעם הראשונה. האבחנה שלו לא נראית לי נכונה, לכן לא קניתי את המשחה שהוא נתן לי. איך יכול להיות שזאת אקזמה בפנים כתוצאה מלחץ נפשי כמו שהוא אמר אם זה לא מגרד לי? היתה לי כמה פעמים אקזמה בגוף וזה מגרד בצורה נוראית ובפנים לא מגרד לי בכלל. החשש לי הוא שיש קשר בין הנימים שהופיעו באף לבין האדמומיות הזאת כי אם זה התפוצצות של נימים ושבירתם אין לזה פתרון חוץ מתרופות ולייזר....
האם האדמומיות שמופיעה בפנים שהיא ידועה וכתובה כתופעת לוואי בעלון התרופה שבגללה צריך להפסיק מיד את התרופה היא תוצאה של התפוצצות נימים או אקזמה? האם האדמומיות שמופיעה כתוצאה מנטילת הדוקסילין אמורה לעבור או שהסתבכתי בצרה שלא הייתה לי לפני כן בגלל נטילת 3 כדורים בלבד של דוקסילין? תודה. גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין והופעת אדמומיות בפנים. האם זה הפיך? - תגובה
יוסי מצקל24/04/2016לפי הוראות משרד הבריאות במקרה של תופעת לואי כזו יש לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת גראס רפואי וגם קלונקס?יוכי15/04/2016
אני משתמשת בגראס רפואי ומידי פעם זקוקה לקלונקס האם זה מסכן אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לקחת גראס רפואי וגם קלונקס? - תגובה
יוסי מצקל24/04/2016מדובר בשתי תרופות הדורשות פיקוח רפואי ונלקחות בהשגחה רפואית. רק הרופא המטפל יכול לאשר שימוש משולב שכזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מורידים קבלת דקסמטזון.עברו כאבים.פרידה15/04/2016
קיבלתי דקסמטזון ל 7 ימים כנגד רדיקוליטיס ב איך להוריד מינון בהדרגה?
כדורים קשים מאוד. כאבים עברו. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מורידים קבלת דקסמטזון.עברו כאבים. - תגובה
יוסי מצקל24/04/2016הורדת המינון באופן הדרגתי צריכה להעשות לפי הוראת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- UBISTESIN חומר הרדמה לשיניים.......גל14/04/2016
האם UBISTESIN זה חומר שהוא נוזלי או אבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UBISTESIN חומר הרדמה לשיניים....... - תגובה
יוסי מצקל24/04/2016מדובר בזריקות. נוזל להזרקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוקנול 150 וצריכת אלכוהול בהפרש של מספר ימיםסהר10/04/2016
אהלן, אני התחלתי לקחת היום, יום ראשון את התרופה פלוקנול 150 מ"ג, 2 כדורים השבוע וביופ ראשון שבוע הבא עוד 2 כדורים וזהו.
בשביל פטריות שמש שיש לי בגוף.
השאלה שלי אם ביום חמישי הקרוב אני יכול לשתות אלכוהול, אחרי שעבר ארבעה ימים אחרי נטילת התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוקנול 150 וצריכת אלכוהול בהפרש של מספר ימים - תגובה
אילן ללבניקוב26/04/2016סהר שלום,
לא מומלץ לשתות אלכוהול במשך שבועיים לאחר נטילת התרופה,
חג שמח וכשר,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבלוע ריטלין ומוקסיויט?ניצן אביהור09/04/2016
האם אפשר לבלוע בבוקר אחרי הארוחה ריטלין LA 40 יחד עם מוקסיויט 500 פורטה?
אשמח לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לבלוע ריטלין ומוקסיויט? - תגובה
אילן ללבניקוב26/04/2016ניצן שלום,
אין מניעה לשלב בין התרופות הללו אך מומלץ להפריד לפחות שעתיים בין נטילתן,
חג פסח שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת רפאפן 500מג שלוש פעמים ביום?סימה08/04/2016
הי,
יד לי גרון אדום מאד ואף יש התחלה של נקודות לבנות
המשטח המהיר לא הראה חיידק
הרופא במוקד החירום נתן רפאפן 500 שלוש פעמים ביום לשבוע
הרוקח בבית המרקחת העיר שזה נראה לו הרבה מדי ובדרך כלל נותנים פעמיים ביום...
האם לקחת שניים? או להקשיב לרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לקחת רפאפן 500מג שלוש פעמים ביום? - תגובה
יוסי מצקל24/04/2016יש לפעול לפי הוראת הרופא.אם לא נראה לך, נא לפנות לקבלת חוות דעת נוספת מרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שתי שאלות בקשר לנטילת פרפנאןגיא04/04/2016
מדי יום אני נוטל 12 מ"ג פרפנאן, כבר שנה וחצי.
1. האם מינון זה נחשב הרגעתי או כבר אנטי-פסיכוטי?
2. האם במינון זה מספיק לאכול עם התרופה פרי ולשתות חצי כוס מים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שתי שאלות בקשר לנטילת פרפנאן - תגובה
אילן ללבניקוב07/04/2016רן שלום,
המינון נקבע בהתאם למצב הנפשי של המטופל ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי שאלת המינון. יש לקחת את התרופה לאחר הארוחה(פרי/כריך וכדומה),
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק מיני בגלל נטילת גלולות למניעת הריוןשירה04/04/2016
שלום, עד לפני 4 חודשים לקחתי מינס תקופה ארוכה ובגלל תופעות לוואי (דימום כל החודש וכאבים) עברתע לגלולה אחרת, זואלי. אני מרגישה ירידה בחשק המיני כבר זמן מה ואני חושבת שזה קשור לגלולות. האם יש גלולה שאינה מפחיתה את החשק המיני? אשמח לתשובתכם :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חשק מיני בגלל נטילת גלולות למניעת הריון - תגובה
אילן ללבניקוב07/04/2016שירה שלום,
ישנן גלולות עם פחות תופעות לוואי אך לשם כך יש להיוועץ ברופא המטפל שלך,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטריויני לתינוק האם זה מי מלח בלבדשירן פרץ03/04/2016
האם אוטריויני מתאים לתינוק בן כמה שבועות האם זה רק מי מלח בלבד כיוון שאסור לתינוק קטן תרופה שמכילה גם משהו אחר פרט למי מלח שלא יהיה משהו שנוגד גודש בבקשה אשמח לעזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטריויני לתינוק האם זה מי מלח בלבד - תגובה
אילן ללבניקוב07/04/2016שירן שלום,
האוטריויני מכיל אך ורק מי מלח בריכוז 0.74% המתאים במיוחד לתינוקות למנוע גודש ולחטא את חלל האף,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות- הפסקה באנטיביוטיקהאביבה03/04/2016
היתה לי דלקת ריאות- וקבילתי מהרופא מרשם לזינט 500 מ"ג. לקחתי כדור פעמיים ביום במשך 5 ימים. לאחר הפסקה של שבוע גיליתי בעקבות בלבול שלי שהרופא רשם לי לקחת את הכדור 10 ימים ולא חמישה (כלומר במקום קופסא אחת של כדורים הוא רשם לי 2 קופסאות). האם להתחיל לקחת את החפיסה השניה למרות ההפסקה? אציין שהיתה לי דלקת בסימפונות שהחמירה לדלקת ריאות למיטב הבנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות- הפסקה באנטיביוטיקה - תגובה
יוסי מצקל03/04/2016נא לגשת מיד לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)