מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ניתן לשלב סומטרידקס ומוסקול??רונן הלל13/02/2016
אשתי סובלת ממיגרנות -מקור המיגרנה משרירי הצוואר.
בדר"כ עם תחילתה של המיגרנה היא לוקחת סומטרידקס והמיגרנה עוברת...
היום היא לא יכלה לקחת, כך,שהמיגרנה התעצמה שכדור סומטרידקס 100 מ"ג לא השפיע...
האים ניתן לשלב סומטרידקס עם מוסקול-להרגיע את שריר הצוואר ולנסות לטפל בכאב המגרנה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לשלב סומטרידקס ומוסקול?? - תגובה
אילן ללבניקוב18/02/2016רונן שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להשתמש בטיפות פניסטיל ללא מרשםשרון13/02/2016
בני בן שנתיים ועשרה חודשים , בשבוע האחרון סובל מעקצוצים ברגליים והוא מגיב בגירוד עד מצב של שטח נרחב של אדמומיות וסימני עקיצות כמו יתושים . לא ברור לי ממה זה , חשבתי שזה קשור לאבקת כביסה אך שמתי לב שגם בגד חדש (גטקס)ישירות על הרגל גורם לאותה תגובה . יש לי טיפות פניסטיל , האם ניתן להשתמש ומה המינון ? ג'ל הפיניסטיל לא ממש עוזר לו . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להשתמש בטיפות פניסטיל ללא מרשם - תגובה
יוסי מצקל16/02/2016אין להשתמש ללא מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופלודקס לדלקת בערמונית לחולי אפילפסיהאילנה12/02/2016
אבי בן 80 וגילו לו לפני שנה וחצי מחלת אפילפסיה שאלתי היא האם מותר לתת את הכדור אנטיביוטיקה הנ"ל לחולי אפילפסיה כי לפני מס ימים הוא הרגיש כאבים חזקים באשכים ורופא אורולוג הבחין כי יש לו דלקת באשכים ונתן לו את התרופה הנ"ל פעמיים ביום 200 מ"ג הוא שתה 5 כדורים סה"כ ומרגיש באופן כללי לחוץ קצת כאבי ראש האם זה תופעות לוואי של התרופה ואם הוא צריך להמשיך לשתות נתנו לא שבוע ימים טיפול
תודה רבה אילנה 12.2.16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופלודקס לדלקת בערמונית לחולי אפילפסיה - תגובה
אילן ללבניקוב18/02/2016אילנה שלום,
ככל הנראה מדובר בתופעות לוואי או אינטראקציה בין תרופתית ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה שאינו יורד שעתיים אחרי לקיחת התרופההדרה12/02/2016
שלום, בת 88 עם דלקת ריאות , התחילה לקבל רוצפין והחום עדיין גבוה, האם אפשרי לשלב אקומול (נוזלי לילדים גדולים) ואופטלגין בטיפות מה המינון האופטימלי ומהם טווחי הלקיחה תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה שאינו יורד שעתיים אחרי לקיחת התרופה - תגובה
יוסי מצקל16/02/2016ניתן לשלב, המינון מופיע על האריזה ( לפי משקל) אולם לדעתי רצוי להתייעץ אם הרופא המטפל. אנטיביוטיקה מסוג זה איננה שיגרתית, ואני משער שהרופא רוצה וחייב להיות מעורב במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ואגינאלית ושימוש בדאלאציןרחל11/02/2016
שלום רב,
אובחנה אצלי דלקת וקיבלתי טיפול תרופתי בן שלושה ימים. ביום הראשון לקחתי פרוטציד ארבעה כדורים, ביום השני טבליה וגינאלית של אגיסטן וביום השלישי אמורה לקחת דאלאצין. אני כרגע ביום השלישי לטיפול ונוכחתי כי דאלאצין כולל שלושה נרות להחדרה לנרתיק ובעלון כתוב לצרוך אחד ליום. לא הצלחתי להשיג את הרופאה לקבלת הבהרה ואני זקוקה לעזרה בנוגע לשימוש, האם זה אפשרי ולא מזיק לצרוך שלושה נרות בבת אחת או שעליי לעשות זאת בשלושה ימים כפי שכתוב?
אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ואגינאלית ושימוש בדאלאצין - תגובה
יוסי מצקל16/02/2016אם לא רשם הרוקח את המינון על האריזה יש לפנות לרוקח שסיפק לך את התרופה
מינון יש לקחת לפי הוראת הרופא בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באיזינייט להירדמות במצבי לחץyt11/02/2016
שלום, רציתי לדעת האם שימוש באיזינייט מומלץ להתמודדות עם נדודי שינה בעקבות לחץ? מה זה בדיוק מכיל? כיצד זה בדיוק משפיע? האם זה עדיף על פני תרופות שינה רגילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באיזינייט להירדמות במצבי לחץ - תגובה
אילן ללבניקוב18/02/2016שלום רב,
האיזינייט היא תוסף תזונה המכיל ויטמינים וצמחי מרפא המסייעים להרגעה והשריית שינה. יש להתאים את הטיפול הטבעי בהתאם לתרופות שהמטופל מקבל בכדי למנוע אינטראקציות בין תרופות לצמחים,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרופה למוגין 25 מונעת הריון ? ואם יש סכנה לעוברנסים10/02/2016
האם התרופה למוגין 25 מונעת הריון ? ואם יש סכנה לעובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התרופה למוגין 25 מונעת הריון ? ואם יש סכנה לעובר - תגובה
אילן ללבניקוב18/02/2016נסים שלום,
למיטב ידיעתי אין לתרופה זו השפעה מסוג זה שציינת אך לגבי שימוש בתרופות בהריון יש להיוועץ במרכז הטרטולוגי
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לא הכרחית בתחילת הריוןעדי09/02/2016
שלום רב,
אני בת 33 בהריון שלישי.
בשבוע שעבר היה לי כאב גרון חריף והרופא אמר שככל הנראה מדובר בסטרפטוקוק (לבת שלי גם היה סטרפטוקוק באותה העת) ולפי הממצאים הגופניים הוא הורה להתחיל באנטיביוטיקה.
הייתי אז בשבוע 5 להריון והרופא רשם מוקסיפן פורטה 500 למשך 3 פעמים ביום לשבוע.
לאחר 5 ימים שלקחתי את התרופה בקפדנות, הגיע משטח הגרון והוא תקין...
כמובן שהפסקתי לקחת את האנטיביוטיקה מיידית, אך עכשיו אני מפחדת שנגרם איזשהו נזק לעובר.
הבנתי שממש לא מומלץ אנטיביוטיקה בשלב כזה מוקדם..
אשמח לתשובה מכם, אני ממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לא הכרחית בתחילת הריון - תגובה
אילן ללבניקוב18/02/2016עדי שלום,
למיטב ידיעתי לא אמור להיגרם נזק כלשהוא אך לגבי שימוש בתרופות בהריון חשוב להיוועץ ברופא המטפל או במרכז הטרטולוגי.
שבת נהדרת ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון שבוע ודלקת בלב לא יורדתאדי08/02/2016
בן 39 לאחר תיקון מסתם מיטראלי מהצד . פעמיים דלקת בקרום הלב ומדדי סי פי אר שעלו קולחיצין ואספירין לא עזר ( באותו זמן נטלתי עדיין גם קומדין) כעת מטופל כבר שבוע בפרדניזון 20 מ"ג עם כוונה להורדה שבועית של 5 מ"ג הדרגתית - כבר שבוע שהסי אר פי ( מדד דלקת) לא יורד ! תרופות נוספות שכעת לוקח הינן : קרדילוק 1.25 מ"ג פעמיים ביום ( סה"כ 2.5 מ"ג ביום ) ו נקסיום ( נגד חומציות וצרבות) 20 מ"ג פעמיים ביום ( סה"כ 40 מ"ג ביום )
שאלתי :
כיצד הסי פי אר לא יורד ?? הרי פרדניזון אמור להוריד די מיידית . האם ישנה אי ע יעילות באינטראקציה עם תרופה אחרת ממה שמניתי ? ( קרדילוק לוקח שעתיים אחרי סותר חומצה לפי ההוראות בתרופה - יחד עם פרדניזון ) הבנתי שפרדניזון וסותר חומצה יכולים לייצר אי יעילות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון שבוע ודלקת בלב לא יורדת - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016אדי שלום,
ישנה אינטראקציה בין הפרדניזון לבין הקרדילוק הגורמת להפחתת הפעילות של הקרדילוק בהורדת לחץ הדם ולכן חשוב להפריד לפחות שעתיים בין 2 התרופות הללו. בכל מקרה, שימוש בסטרואידים מעל לשבוע עלול לגרום לאצירת מים ונתרן בגוף ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ואף מציאת תרופה חלופית לטיפול בדלקת.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון שבוע ודלקת בלב לא יורדת - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016אדי שלום,
ישנה אינטראקציה בין הפרדניזון לבין הקרדילוק הגורמת להפחתת הפעילות של הקרדילוק בהורדת לחץ הדם ולכן חשוב להפריד לפחות שעתיים בין 2 התרופות הללו. בכל מקרה, שימוש בסטרואידים מעל לשבוע עלול לגרום לאצירת מים ונתרן בגוף ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ואף מציאת תרופה חלופית לטיפול בדלקת.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדורי ויפאקס סדוקים במעטפת תקינים?אמנון07/02/2016
היי
ברשותי מספר חבילות של ויפאקס XR של 75 ו150 מ"ג עם תוקף לעוד שנה+ קדימה. חלק מהכדורים סדוקים במעטפת שלהם
זה תקין? לא משפיע על הכדור ?
משום מה אני מרגיש כמו תופעות לוואי שזה לא עובד ב100%
צירפתי תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
אמנון07/02/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדורי ויפאקס סדוקים במעטפת תקינים? - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016אמנון שלום,
אם הכדור לא נפגם ונשבר או התפורר לא אמורות להיות לו תופעות לוואי, בכל מקרה אם אתה חש שהכדור לא עובד כמו שצריך יש לזרוק את הכדורים ולקחת חדשים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה אינה ברורה
אמנון17/02/2016מצד אחד אתה אומר שאם זה לא סדוק או מפורר לא אמורה להיות השפעה, ומצד שני שזה כרגע סדוק במעטפת שאני מרגיש שזה לא עובד ב100%.
אין משהו וודאי? בטוח אין השפעה עצם זה שהם סדוקים במעטפת?
חברת דיקסל לא ענתה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה אינה ברורה - תגובה
אילן ללבניקוב18/02/2016אמנון שלום,
כפי שציינתי, אם הכדור מפורר או סדוק השפעתו עשויה להיפגם. בכל מקרה של ספק(כפי שאתה מציין), אין להשתמש בתרופה פגומה/סדוקה,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סולמדרול לעומת הידרוקוטיזוןרענן07/02/2016
מה ההבדל בין סולמדרול לבין הידרוקורטיזון סולו-קורטיפ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סולמדרול לעומת הידרוקוטיזון - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016רענן שלום,
הסולו מדרול מכיל סטרואיד סינתתי הנקרא מתילפרדניזולון. הסולו קורטפ מכיל אף הוא סטרואיד סינתתי הנקרא הידרוקורטיזון. שניהם משמשים לטיפול בדלקות ואלרגיות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרגין בהנקה לאחר הפלה טבעית. מה הסיכונים?אנונימית07/02/2016
שלום!אני מס ימים לאחר הפלה טבעית בשבוע 5 . בא.ס נראו עדיין חלקי הריון. רופא המליץ לי על מטרגין ×3 ביום למשך 5-7 ימים.
אני מניקה הנקה מלאה.
א. האם יש בעיה לקחת כדורים אלו בהנקה?
ב. האם הם אכן מועילים לפלוט את חלקי ההריון שנותרו ברחם.
אשמח לתשובה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרגין בהנקה לאחר הפלה טבעית. מה הסיכונים? - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016שלום,
לגבי שימוש בתרופות בהנקה יש להיוועץ במרכז הטרטולוגי .
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם אקווזום ישן - אפשר להשתמש?eli06/02/2016
יש לי שפופרת של קרם אקווזום של חברת ויטאמד.
זה קיים אצלי כבר כמה שנים.
לא כתוב על השפופרת תאריך תפוגה.
הדבר היחידי שקיים זה סמל של 12M שאומר שמותר להשתמש 12 חודשים אחרי הפתיחה.
אבל ראיתי שהשפופרת כבר הייתה פתוחה עוד לפני שפתחתי אותה...
לא היה עליה איזשהו מכסה שאוטם את השפופרת שצריך להסיר - כמו שבדרך כלל קיים.
זה עדיין בטוח להשתמש בקרם?
שזה לא יגרום לבעיות בעור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם אקווזום ישן - אפשר להשתמש? - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016אלי שלום,
לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לבדוק את הקרם באופן ישיר ולכן תוכל לגשת לבית המרקחת הקרוב לביתך ולבקש מהרוקח שיבדוק זאת עבורך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- xarelto ובונדורמיןמיכל04/02/2016
שלום. האם ניתן לקחת בונדורמין בזמן טיפול ב xarelto . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר xarelto ובונדורמין - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016מיכל שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השתיים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת טעם וריח מאמלו נגד לחץ דםאסנת04/02/2016
אני לוקחת אמלו נגד לחץ דם. בעלון התרופה כתוב על הפרעת טעם כתופעת לואי.
יש לי הפרעת טעם וריח, כולל ריחות מוזרים שאני מרגישה לפעמים. האם זה יכול להיות חלק מתופעת הלואי של התרופה ?
במקביל מקבלת גם ספזמקס שמיבשת מאד.
אולי השילוב של שתי התרופות גורם לנזק הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת טעם וריח מאמלו נגד לחץ דם - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016אסנת שלום,
ככל הנראה התרופות גורמות לך לתופעת לוואי הקשורה בטעם וריח ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)