מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימות וזיהוי בין שתי תרופותשאולי04/02/2016
שלום , חולה לאחר שחרור מבית חולים לשיקום, בבית חולים טופל בכדור מסוג לופרסור דיביטיבס . כאשר החולה הועבר לשיקום ראיתי שכדור זה שונה מהכדור אשר קיבל בבית חולים. כאשר שאלתי את הרופא על תרופה זו ענה לי ניאובלוק...?
האם שתי התרופות לופרסור דיביטיבס זה ניאובלוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימות וזיהוי בין שתי תרופות ............................ - תגובה
יוסי מצקל04/02/2016כן מדובר באותו חומר ובייצרן מקומי. לופרסור הוא המוצר המקורי. שניהם בשיחרור מושהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברקסין לטיפול במרפק brexinחיה סער03/02/2016
שלום,
קיבלתי כדורי ברקסין לטיפול במרפק ,האם התרופה הנ"ל היא אנטיביוטיקה? וצריך לקחת פרוביטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר brexin כדור אנטיביוטי?
חיה סער03/02/2016שלום,
קיבלתי כדורי ברקסין לטיפול במרפק ,האם התרופה הנ"ל היא אנטיביוטיקה? וצריך לקחת פרוביטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbrexin כדור אנטיביוטי? - תגובה
יוסי מצקל04/02/2016לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמביאן ומשחת עזרקאין 5יפעת02/02/2016
שלום,
ברצוני לדעת האם יש קשר בין נטילת שתי התרופות בו זמנית?
אני נוטלת אמביאן ובונדורמין באופן קבוע.
האם ניתן לשלב ביניהם ללא בעיה? למרות שמדובר בתרופה מאלחשת? ומהו הזמן בו אני צריכה להמתין בין הנטילה למריחה במידה וקיים?
אודה לעזרתכם,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמביאן ומשחת עזרקאין 5 - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016יפעת שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין התרופות הללו לבין המשחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אבצינק בגלל נשירת שעריפית02/02/2016
שלום רב
אני צריכה לקחת כדור אבצינק אחד ליום בגלל נשירת שער.
האם לקחת לפני או אחרי האוכל? מותר עם מוצרי חלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אבצינק - תגובה
יוסי מצקל04/02/2016אין חשיבות למזון יש לקחת בשעה קבועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלסינוס וכניסה להריוןדפנה02/02/2016
שלום רב,
רציתי לדעת תוך כמה זמן לאחר נטילת קלסינוס (במשך שבוע) התרופה מתפנה מהגוף וניתן לנסות להיכנס להריון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלסינוס וכניסה להריון - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016אור שלום,
יש להיוועץ ברופא המטפל לפני כניסה להריון,
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לטיפול במגרנותארז01/02/2016
שלום
אני בן 55 וסובל ממגרנות כבר המון שנים,
לוקח תרופות נגד לחץ דם לוסרדקס 50
ונורמרול 25,
נגד צרבת -אומפרדקס 20 מג
נגד פרוסטטה -טמסולוסין אינובמד
נגד כלסטרול- ליטרובה 10
ומגנזיום נגד התכווצויות
לאחר בדיקת סיטי מוח ובדיקת עיניים תקינות ובדיקות דם עם סוכר קצת גבוה, הנורולוג המליץ על שימוש ב AMITRIPTYLINE 10 mg
אשמח לדעת ולהבין האם- 1) מכל האופציות של תרופות נוגדות דכאון וחרדות זאת התרופה האופטימלית ביותר בשבילי כנגד מגרנות?
2) האם השילוב עם שאר התרופות שאני ציינתי הוא שימוש בטוח,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במגרנות - תגובה
יוסי מצקל02/02/2016ארז שלום
לא נוכל להחליף את הרופא אשר יושב מול התיק הרפואי שלך ותוצאות הבדיקות.
התרופה ניתנת לך תוך השגחה ופיקוח.
אם אינך סומך על הרופא לך לקבל דעה נוספת עם כל התיק הרפואי.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי כדורים שהתחממואליה31/01/2016
שלום רב,
אני נוטלת אלטרולט במינון של 30 מילגרם ליום בעקבות כאב עצבי בשן. מבלי משים הנחתי את חבילת הכדורים מול טוסטר-אובן שפעל וכשנגעתי בקופסה ובערכה עצמה הן היו חמימות. עד היום לא נתתי דעתי על כך ועל כן נטלתי במשך כארבע-חמישה ימים את הכדורים הללו (כל יום 3 כאמור). ברצוני לדעת האם בגין התחממות הכדורים יתכן שהמבנה הכימי של הכדור השתנה באופן כזה שעשוי להסב לי נזק כלשהו? אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי כדורים שהתחממו - תגובה
יוסי מצקל02/02/2016ורדה יקרה
לא ניתן לדעת אם הכדורים התקלקלו או לא. לא שווה לבדוק אותם. מחירם כה זול, קני חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובאתי31/01/2016
קיבלתי מהרופא מרשם לזטו 250. נאמר לי לשתות שני כדורים ביום הראשון (היום) וכדור אחד ליום ב4 ימים הבאים. נאמר לי לשתות את הכדורים על בטן ריקה חצי שעה לפני האוכל.
בעלון למידע רשום שאין ליטול מינון כפול מהתרופה. איך אני אמורה לשתות את השני כדורים האלו היום? האם ניתן לבלוע את שניהם בו זמנית או שאולי מומלץ לחכות בין לבין? זה מממש ממממממש דחוף. אשמח לתשובה זריזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב - תגובה
יוסי מצקל01/02/2016אתי
יש לפעול לפי הוראות הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מלאה קבלתי מוקסיפן 500 לשבוע ודזורן טיפות אוזנייםהללי31/01/2016
שלום רב,
קבלתי מוקסיפן 500 שלוש פעמים ביום למשך שבוע וטיפות אוזניים דזורן
אני בהנקה מלאה עם תינוקת בת 6 חודשים והיא מסרבת לקחת מטרנה מה אני עושה ? ממשיכה להניק כרגיל?
הרופא במוקד החרום אמר לי שכן אין מה לעשות האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מלאה קבלתי מוקסיפן 500 לשבוע ודזורן טיפות אוזניים - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016הללי שלום,
אם הרופא יעץ לך להמשיך בהנקה יש להישמע להוראותיו,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה - כדור נגד כאבים בעמוד שדרה מותני - תופעות לוויצילה זוהר30/01/2016
שלום רב,
אבקש לדעת מה הן תופעות הלוואי הצפויות בלקיחת כדור ארקוקסיה הנ"ל.
אודה להתייחסות.
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה - כדור נגד כאבים בעמוד שדרה מותני - תופעות לווי - תגובה
יוסי מצקל02/02/2016לפי הודעת היצרן מן העלון:
קוצר נשימה, כאבים בחזה ונפיחות בקרסוליים שמופיעים או מחמירים
• הצהבה של העור והעיניים (צהבת) - אלו הם סימנים לבעיות בכבד
• כאב בטן חמור או מתמשך או צואה שחורה
• תגובה אלרגית - שיכולה לכלול תגובות עוריות כגון כיבים או שלפוחיות, או התנפחות של הפנים,
השפתיים, הלשון או הגרון העלולים לגרום קשיי נשימה
שכיחות (עלולות להשפיע על אדם אחד או יותר מתוך 100, אך לא פחות מאדם אחד מתוך 10
אנשים):
חולשה ועייפות, סחרחורת, כאב ראש, מחלה דמויית שפעת, שלשול, גזים, בחילה, קשיי עיכול
(דיספפסיה), כאב בטן או חוסר נוחות בבטן, צרבת, שינויים בבדיקות דם של תפקודי כבד, התנפחות של
הרגליים ו/או כפות הרגליים בעקבות הצטברות נוזלים (בצקת), עלייה בלחץ הדם, פלפיטציות, חבלות.
לא-שכיחות (מתרחשות בלפחות אדם אחד מתוך 1,000 ובפחות מאדם אחד מתוך 100 אנשים):
נפיחות בבטן או במעי, כאב בחזה, אי ספיקת לב, הרגשה של התהדקות, לחץ או כבדות בחזה (אנגינה
פקטוריס), התקף לב, שבץ מוחי, מיני שבץ (התקף איסכמי חולף), קצב לא רגיל של הלב (פרפור
פרוזדורים), דלקת בדרכי הנשימה העליונות, עלייה ברמת האשלגן בדם, שינויים בבדיקות דם או שתן
של תפקודי כליות, שינוי בדפוס עשיית הצרכים, עצירות, יובש בפה, כיבים בפה, שינוי בטעם, דלקות
בקיבה או במעי, כיב בקיבה, הקאות, תסמונת המעי הרגיז, דלקת בוושט, טשטוש ראייה, גירוי בעין
ואדמומיות, דימום מהאף, צלצולים באוזניים, ורטיגו, עלייה או ירידה בתיאבון, עלייה במשקל,
התכווצות/עווית שרירים, כאב/נוקשות שרירים, אי-יכולת לישון, נמנום, תחושת נימול או עקצוץ, חרדה,
דיכאון, ירידה בחדות החושים, קוצר נשימה, שיעול, התנפחות של הפנים, אדמומיות בפנים, פריחה
בעור או גירוד בעור, דלקת בדרכי השתן, ירידה בטסיות הדם, ירידה במספר תאי הדם האדומים, ירידה
במספר תאי הדם הלבנים.
נדירות (מתרחשות בלפחות אדם אחד מתוך 10,000 ובפחות מאדם אחד מתוך 1,000 אנשים):
רמות נמוכות של נתרן בדם, אדמומיות בעור.
נדירות מאוד (עלולות להשפיע על פחות מאדם אחד מתוך 10,000 אנשים):
תגובות אלרגיות (אשר עלולות להיות מספיק רציניות על מנת שיידרש טיפול רפואי מיידי), כולל תגובה
אלרגית בעור, התנפחות של הפנים, השפתיים, הלשון, ו/או הגרון אשר עלולים לגרום קושי בנשימה או
בבליעה, עווית סימפונות (צפצופים או קוצר נשימה), תגובות עוריות חמורות, דלקת בדופן הקיבה או
כיבים בקיבה העלולים להיות חמורים ועלולים לדמם, בעיות בכבד, בעיות רציניות בכליות, עלייה חמורה
בלחץ הדם, בלבול, הזיות.
לא ידוע (שכיחות לא ניתנת להערכה על פי הנתונים הזמינים):
הצהבה של העור והעיניים (צהבת), דלקת בלבלב, קצב לב מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור xr150 ונלפאקסיןרוחמה30/01/2016
שלום רב אימי בת 83 חולת סכרת. מזה כ-6 שנים לקתה בחרדה ולוקחת כדור ונפאקסין בבוקר וגם zafa 5 מ"ג. בערב.
לאחרונה מתלוננת על כאבי ראש שאלתי האם יכול להיות שאחרי 6 שנים כדור ונלפאקסין יכול לגרום כאבי ראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור xr150 ונלפאקסין - תגובה
אילן ללבניקוב09/02/2016רוחמה שלום,
ייתכן והכדור גורם לה לתופעות לוואי ולכן חשוב להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול בעיקר בגלל נושא הסכרת,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדוריםroy27/01/2016
שלום רב, אני בן 25, בריא בדרך כלל אבל כרגע עם סימפטומים של שפעת כבר שלושה ימים. התחלתי לקחת כדורי נוסידקס ואחרי יומיים כשנראה שאין שיפור במצב, קבעתי תור אצל הרופא ממנו קיבלתי מרשם לכדורי קולדקס. האם צריכה להיות בעיה במעבר בין הכדורים, או האם אני צריך לשנות את המינון של קולדקס מכיוון שלקחתי כבר 6 כדורים של נוסידקס. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדורים - תגובה
יוסי מצקל28/01/2016אין בעייה במעבר ואין צורך לשנות מינון, פעל לפי הוראות הרופא/רוקח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכולית - תרופותיקי26/01/2016
שלום רב ,
האם יש מניעה ליטול תרופות ולאכול אשכולית ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכולית - תרופות - תגובה
יוסי מצקל28/01/2016שילוב בין בערך 100 תרופות למיץ אשכוליות עלול להיות רעיל.ישנם רכיבים במיץ אשכוליות המעכבים פעילות של אחד האנזימים שמפרק את התרופות בגוף- CYP3A4. התרופות שלא מתפרקות יכולות להצטבר ולהגיע או לעבור את סף הרעילות.
בכל תרופה מסוג זה ישנה אזהרה בעלון למטופל המצורף לתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם שומני לטיפול בסבוריאה בקרקפתeli26/01/2016
יש לי סבוריאה דרמטיטיס בקרקפת כבר שנים.
בתקופה האחרונה השמפו שבדרך כלל השתמשתי בו גרם לבעיות של יובש ואדמומיות בחלק מסוים בקרקפת.
ניסיתי המון סוגי שמפו, כמו:
שמפו אלפוסיל, שמפו סבוסל, שמפו ניזורל, וגם שמפו SEBO-OR של DOCTOR OR.
כולם גרמו ליובש ולאדמומיות להופיע באזור המסויים ההוא בקרקפת.
לאחרונה אני משלב את שמפו SEBO MEDIS עם קרם לחות לקרקפת של אותה החברה - אבל בינתיים זה לא משפיע על הסבוריאה (שמתי את השמפו שתי פעמים, בהפרש של יומיים).
לפני תקופה מסוימת הייתי משתמש בקרם שומני נגד הסבוריאה שנתן לי רוקח.
הייתי צריך לישון עם זה בלילה ולחפוף בבוקר, אבל זה לא נורא.
וזה באמת מאוד עזר, בלי תופעות לוואי של יובש או אדמומיות.
אני מחפש קרם מאותו סוג, אבל של חברה ידועה ושמוכרים את זה בחנויות.
נא המלצתכם..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם שומני לטיפול בסבוריאה בקרקפת - תגובה
יוסי מצקל28/01/2016נסה את קסריאל קפילאיר בבית המרקחת הקרוב אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיאןשיר26/01/2016
אני בהריון שבוע 8 ועם כאבי גב חזקים. מותר לי להשתמש בתרסיס רדיאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיאן - תגובה
יוסי מצקל28/01/2016לפי הוראות היצרן שאושרו על ידי משרד הבריאות, לאישה בהריון יש צורך להתיעץ עם רופא טרם שימוש במוצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)