מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוקסו 150 בשילוב עם ספורטגל26/01/2016
הי, קיבלתי לקחת רוקסו 150 מ"ג לקחת במשך שבוע פעמיים ביום
בגלל שהרופא אמר שיש לי צפצפת בגרון משהו כזה אבל לא דלקת
השאלה שלי היא האם אני יכול להתאמן (לא משקולות או ריצה אלא אימוני טבעות ומשקל גוף) בזמן שאני לוקח את התרופה? תודה!
השם המלא של התרופה : Roxithromycin 150mg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקסו 150 בשילוב עם ספורט - תגובה
יוסי מצקל28/01/2016ישנם הרבה מחקרים ותוצאות די שונות ומגוונות בנושא זה, רצוי להפחית בפעילות לימים הקרובים ולהמשיך לכשתחלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר אקנה שנעשה בו שימוש שגוידובי26/01/2016
שלום רב,
האם SPIRIT SALICYL 2% שהוזלף בטעות לאוזן חלף שמן פרפין מסוכן לעור התוף ודורש טיפול מיוחד כל שהוא מעבר לשטיפה מיידית שבוצעה במים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשיר אקנה שנעשה בו שימוש שגוי - תגובה
אילן ללבניקוב26/01/2016דובי שלום,
חשוב לשטוף עם הרבה מים ואם חשים בתופעות לוואי כלשהן יש לגשת לרופא שיבדוק זאת,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנימיקסיןדנה25/01/2016
האם ניתן לקבל בלי מרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנימיקסין - תגובה
אילן ללבניקוב26/01/2016דנה שלום,
התרופה דורשת מרשם רופא,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדנה25/01/2016
רציתי לדעת האם ניתן לקנות טיפות עיניים לילדים ללא מרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
יוסי מצקל25/01/2016דנה שלום
ישנן טיפות עיניים ללא מרשם.
תלוי במטרה ותלוי בגיל הילד.
לא מדובר בטיפות אנטיביוטיות אלא טיפות להקלת גרויים , נגד יובש וכו'.
ישנן גם טיפות עיניים הומאופטיות.
אם תכנסי לרוקח הקהילתי ליד ביתך הוא יוכל לעזור לך.
בכל מקרה של בעייה בעיין במיוחד אצל ילד יש לגשת לרופא. לדוגמא גוף זר שחדר לעין עלול לגרום נזק קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה25/01/2016תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנימיקסין
דנה25/01/2016האם פנימיקסין ניתן גם ללא מרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנימיקסין - תגובה
יוסי מצקל28/01/2016לא. פנימיקסין דורש מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חציית כדור פריזיוםתמר25/01/2016
האם ניתן לחצות כדור פריזיום 10 מ"ג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חציית כדור פריזיום - תגובה
יוסי מצקל25/01/2016מותר לחצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה עקב לקיחת מוקסיויט פורטהורד קקון24/01/2016
זאת אינה הפעם הראשונה שאני משתמשת בתרופה הזאת עקב דלקות גרון אוזניים וכו. הפעם הזאת התחיל גירוד קל והחמיר במשך השבוע עד למצב של תחושת בעירה בגוף האם זה קשור לתרופה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה עקב לקיחת מוקסיויט פורטה - תגובה
יוסי מצקל25/01/2016עלול להיות קשר לתרופה יש לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות קשב וריכוזבדוי24/01/2016
שלום
אני בת 23 ונטלתי קונצרטה 36 מג כשנתיים על בסיס יומי.
הקונצרטה גרמה לי לתופעות לוואי- רגישות לרעש, רגישות לאור (בעיניים), רגישות עורית פיזית ותחושתית, רעד, דופק מהיר, ואף מחשבות מוזרות וחרדות. לאחר שאימתתי את העניין עם פסיכיאטר המסקנה היא שכל התופעות האלו הן חד משמעית תוצאה של תופעות הלוואי של הקונצרטה, והוא החליף לי את התרופה לויואנס 30 מ"ג.
מאז אני נוטלת את הויואנס כשבועיים (על בסיס יומי) ואיני מרגישה בשום שינוי מלבד עליה משמעותית (אולי אפילו מוגזמת) בתאבון.
וכעת לשאלותיי:
שאלתי הראשונה היא, האם יכול להיות שנוצר כאן איזשהו נזק בלתי הפיך? ז"א בנוגע נגיד לפחדים וחרדות, תבניות חשיבה מוזרות, רגישות בעור גם מבחינת זה שכל שריטה נהיית פצע שמשאיר צלקת וגם מבחינת זה שאני מרגישה את הבד של הגרב מונח לי על אצבעות כף הרגל וזה מדגדג ומחרפן, יכול להיות שזה משהו שהגוף שלי אימץ לאחר שהקונצרטה הרגילה אותו להרגיש כך למשך תקופה?
שאלתי השניה היא כמה זמן מומלץ לתת לויואנס לפני שאנסה לעבור לתרופה אחרת על מנת אוכל להיות בטוחה שלא וויתרתי מהר מדי?
ושאלתי האחרונה היא, האם בכלל יש טעם להמשיך ולנסות תרופות אחרות? בהתחשב בעובדה שויואנס נחשבת לתרופה החדשה והמוצלחת ביותר כתחליף לריטלין, ואני יודעת להעיד מנסיון שגם הקונצרטה וגם הויואנס גרמו לי לאותן תופעות לוואי לא נעימות..
יש לציין שאני נמצאת במתכונת של לימודים ואוטוטו מתחילה תואר, לכן אני בוחרת בתרופות בעלות טווח ההשפעה הארוך ולא הקצר.
תודה רבה מראש!! (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות קשב וריכוז - תגובה
אילן ללבניקוב25/01/2016שלום רב,
ראשית כל, לכל תרופה ישנן תופעות לוואי וככל הנראה גם לתרופה שנטלת. הייתי ממליץ לך לנסות את הדרך הטבעית המסייעת בחיזוק מערכת העצבים ושיפור הריכוז והזיכרון. על דיי איבחון אירידיולוגי מדויק ויעוץ נטורופטי הכולל תזונה נכונה החשובה ביותר בחיזוק מערכת העצבים ופעילות המוח והתאמה של צמחי מרפא ייחודיים ניתן לסייע לך ללא תופעות לוואי למטרה זו.
שבוע טוב ובריא ובהצלחה בלימודים,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות קשב וריכוז - תגובה
אילן ללבניקוב25/01/2016שלום רב,
ראשית כל, לכל תרופה ישנן תופעות לוואי וככל הנראה גם לתרופה שנטלת. הייתי ממליץ לך לנסות את הדרך הטבעית המסייעת בחיזוק מערכת העצבים ושיפור הריכוז והזיכרון. על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק ויעוץ נטורופטי הכולל תזונה נכונה החשובה ביותר בחיזוק מערכת העצבים ופעילות המוח והתאמה של צמחי מרפא ייחודיים ניתן לסייע לך ללא תופעות לוואי למטרה זו.
שבוע טוב ובריא ובהצלחה בלימודים,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיויט ומוקסיפן הן אותה משפחה?עומר22/01/2016
ביקשתי וקיבלתי מרופא המשפחה מרשם לאנטיביוטיקה בכדי לטפל בהתנפחות החניכיים. בדרך כלל אני משתמש במוקסיפן וזה מה שביקשתי מהרופאה.
כשהגעתי לבית, שמתי לב שלתרופה קוראים מוקסיויט פורטה.
בגוגל ראיתי שהם מכילים את אותו החומר הפעיל,אמוקצילין.ובכל זאת אני יכול להשתמש בתרופה הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיויט ומוקסיפן הן אותה משפחה? - תגובה
יוסי מצקל24/01/2016מדובר באותו מוצר בדיוק מיצרן אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקסא20/01/2016
שלום רב,
אני בת 32 סובלת מדיכאון וחרדה כבר הרבה שנים.
בחמש שנים האחרונות נוטלת ויפאקסxr.
התחלתי מהמינון של 75 מג. אחרי תקופה מסויימת הכפלתי את המינון ל150 מג.
לקחת את המינון הזה במשך שנתיים כל בוקר והכדור היה מספיק ל24 שעות. אחרי שנתיים שמתי לב שההשפעה של הכדור נגמרת כבר באותו יום ובשעות הערב אני מתחילה להרגיש תופעות גמילה כמו בחילות סחרחורות זרמים בגוף.
בהמלצת הרופא שוב הוכפל המינון ל300 מג- כדור בבוקר ובערב.
הרגשתי שיפור אך נכון להיום שוב פעם אותו סיפור.
אני לוקחת את הכדור הראשון בבוקר וכבר בשעות הצהריים מתחילה להרגיש רע, בחילות סחרחורות זרמים.
לוקחת בצהריים את הכדור השני, מרגישה שיפור אך כבר בערב שוב פעם אותן תופעות.
האם פיתחתי אי סבילות לתרופה? מה עלי לעשות?
האם יכול להיות שדבר כזה קורה?
ממש בחרדות מכל זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס - תגובה
אילן ללבניקוב25/01/2016א. שלום,
ייתכן מאוד שפיתחת סוג של סבילות לתרופה ולכן ההשפעה פוחתת. יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ואולי מציאת חלופה לתרופה.
בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך בחיזוק מערכת העצבים ומניעת הדיכאון והחרדות על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק והתאמה של תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק פיזי ונפשי.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין- דילגתם עליילי20/01/2016
שלום
בהריון שבוע 31. סוכרת הריונית. הומלץ לי להתחיל אינסולין מסוג HUMULIN NNPH
10 מ"ל 6 יחידות. פעם ביום. הבנתי שהוא מסוג ארוך טווח וקצר טווח
האם האינסולין הזה בטוח לשימוש בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין- דילגתם עליי - תגובה
אילן ללבניקוב25/01/2016לי שלום,
לגבי שימוש בתרופות בזמן ההריון וההנקה יש להיוועץ במרכז הטרטולוגי.
בהצלחה ובריאות טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן תגובהבר אתי18/01/2016
התחלתי לקחת טבליות צינקול, תוספת אבץ, בהנחה שיתרום במניעת השיער. שאלתי, אם כן, כמה זמן אחרי תחילת נטילת הטבליות מתחילים להרגיש שינוי כלשהו ? ולאורך איזו תקופה מומלץ לקחת אותה ? תודה בעבור ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן תגובה - תגובה
יוסי מצקל19/01/2016אתי שלום
הטבליות יעזרו רק אם הנשירה נגרמת מחוסר אבץ. אם כן תוך שבוע שבועיים תרגישי שינוי משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברור
אתי בר19/01/2016תודה בעבור התייחסותך,,כל הבדיקות שעשיתי, כולל ברזל, היו תקינות, למעט בלוטת התריס ביתר. יחד עם זאת הרופא המטפלת אמרה שאין צורך בכל טיפול. לגבי אבץ, נאמר לי כי אין אפשרות לבצע בדיקה בנושא. האם נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברור - תגובה
יוסי מצקל20/01/2016ניתן לבדוק רמות אבץ בדם אם כי תוצאות אלו אינן אמינות. הן משתנות במהלך היממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןלי18/01/2016
שלום
בהריון שבוע 31. סוכרת הריונית. הומלץ לי להתחיל אינסולין מסוג HUMULIN NNPH
10 מ"ל 6 יחידות. פעם ביום.
האם האינסולין הזה בטוח לשימוש בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין - תגובה
יוסי מצקל25/01/2016שימוש מותר לאחר שידעת את הרופא והוא אישר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצית כדורדינה15/01/2016
שלום רב
אני רוצה לדעת עם אפשר לחצות את הטבליות אולנזפין של טבע 10 מ"ג ו7.5 מ"ג
לציין שבשניהם אין פס חציה. כמו כן אם אפשר איך עלי לאחסן את החצי הנותר כי שמעתי שהוא מתחמצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חציית כדור מבקשת תשובה
דינה25/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצית כדור - תגובה
יוסי מצקל25/01/2016אסור לחצות את הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטומיציןאיציק14/01/2016
האם אוטומיצין מתאים להרגעת כאב אוזניים לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטומיצין - תגובה
יוסי מצקל19/01/2016אוטומיצין נועד לטיפול דלקות חיידקיות או פיטריטיות. דלקות אלו גורמות כאבי אוזניים.
מדובר בתרופת מרשם הניתנת בהוראת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי שילוב תרופותשרון12/01/2016
שלום, אני מקוררת בלי חום ולוקחת כבר יומיים אקמול צינון.
בעקבות הנזלת והסינוסים יש לי מיגרנה. האם מותר לקחת אדוויל יחד עם אקמול צינון. יש לי הפרש של שעות בין לבין ואם כן איזה מינון.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי שילוב תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב26/01/2016שרון שלום,
ניתן לקחת במקביל אך בהפרש של 3 שעות, אקמול צינון בבוקר ובערב וביניהם את האדוויל בהפרש של 3 שעות כל פעם,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)