פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטו ופפבירין
    שירן
    06/10/2013

שלום,
    אני מתחילה כבר שבוע שלישי בטיפול באסטו השבוע האחרון התחלתי לקחת כדור שלם.
    בזמן האחרון יש סיפור שחוזר על עצמו של דפיקות לב לא סדירים- לפי תוצאות א.ק.ג: פעימה מוקדמת.
    הרופאה אומרת להמשיך לקחת אסטו כרגיל מכיוון שהייתי אצל קרדיולוג ועשיתי אקו לב, הולטר לב, אקו במאמץ ויצא תקין לפי התשובה של הקרדיולוג.
    היום שוב התחילו הפעימות מוקדמות לקחתי חצי כדור פפבירין (כמובן שהרופאה המליצה שאפשר לקחת עם אסטו אבל רק חצי כדור של פפבירין) וכעבור שעתיים לקחתי את הכדור של האסטו.
    לא בדקתי דופק לפני אבל כבר שעתיים שאני מודדת דופק במנוחה ולא לאחר מאמץ והוא עומד על 54 פעימות בדקה שבדרך כלל אני עומדת על 62.
    האם יש משהו לא תקין? האם אסטו יכול לגרום לתופעה כזו? והאם בכלל מותר לי לקחת אסטו כשיש פעימות לב מוקדמות ואם מותר לקחת בזמן טיפול באסטו פפבירין?
    סליחה על החפירה פשוט זה נורא חשוב.
    לילה טוב וברכת שבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטו ופפבירין

הוספת תגובה

• טעות!!

שירן
    06/10/2013

לא פפבירין... אלא פרולול 10 מ"ג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו ופפבירין - תגובה

יוסי מצקל
    06/10/2013

שירן
    התופעה שאת מתארת איננה מופיעה כתופעת לואי אופיינית לאסטו ( עייני בעלון התרופה) בעלון מופיעה הפרעה של עליה בקצב הלב כתופעה אפשרית ולא ירידה.
    אם את במעקב אצל קרדיולוג כפי שאת כותבת עדכני אותו מיידית וצייתי להוראותיו.
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוו
    ליהי
    05/10/2013

שלום, האם שימוש קבוע במשחת פולידין באיזור פי הטבעת ובתוכו עלול להזיק?
    הבעיה היא גרד ממושך וקשה ביותר, מסוג subacute spongiotic- chronic i lichenified dermatitis . משחות טבעיות אינן עוזרות, והרגילות מכילות קורטיזון,אודה מאד לעזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוו

הוספת תגובה

• תופעות לוו - תגובה

יוסי מצקל
    06/10/2013

ליהי יקרה
    האם ביקרת אצל רופא מומחה?
    אני מאמין שצריך לעבוד על שני מסלולים האחד הגעה למצב סביר ואח"כ טיפול משמר.
    כאשר המצב קשה יש להשתמש בכל הכלים כולל סטרואידים ובשלב השני יש למצוא פתרונות יותר עדינים ויש כאלו.
    פולידין איננו המוצר המתאים ביותר ואני מציע להתיעץ עם רופא עור או רוקח מנוסה ישנם מוצרים דרמוקוסמטיים שיכולים להועיל.
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לווי

להי
    13/10/2013

ד''ר מצקל שלום!
    תודה רבה על תשובתך, לצערי הנושא הוא עדין ביותר, ולכן איני מרבה לבקר אצל רופאים. בעבר נתנו לי משחות סטרואידים, שהקלו לזמן קצר, אך לא פתרו הבעיה.
    השימוש במשחת פולידין הקל עלי, אך לאחרונה שמעתי כי הוא חשוד כמסרטן. האם הדבר נכון? שנית, אודה מאד אם תוכל להמליץ לי על תכשירים עדינים, ללא תופעות לווי. תודה רבה מראש על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לווי - תגובה

יוסי מצקל
    14/10/2013

להי שלום
    אינך מרבה לבקר אצל רופאים, אך לטובתך מצאי רופא עור שאמין עלייך או שקבלת עליו המלצות טובות (שאלי את הרוקח שלך ואני מאמין שימצא לך אחד כזה) רופא טוב ידאג לכך שתקבלי בראשונה טיפול שיביא אותך למצב טוב ויציב ואח"כ לטיפול משמר. כל הטיפולים יכולים להכיל בשלב הראשון סטרואידים ואח"כ ישנם מוצרים שאינם מכילים סטרואידים אשר ישמרו את המצב. טיפול לא מקצועי עלול לגרום לזיהומים ולהחמרה של המצב. יתכן שיש לבדוק אם אין קשר להחמרה על רקע אלרגי. אני מעדיף שרופא מומחה יראה ויבדוק מאשר להמליץ על מוצרים כאשר אינני יודע את המצב הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבליות אקרוז 50
    שלמה
    05/10/2013

הנני חולה סכרת סוג 2, ב'"ד מאוזן, לאחרונה איני מצליח לאזן הסוכר טוב
    מתעורר בבוקר עם סוכר מעל 150.
    רופא סכרת שביקרתי אצלו לאחרונה המליץ לי בתוספת לכדורים שאני מקבל לפי הפרוט הבא:
    גנואט 1000 פעמים בים, נובונורום 1 מג שלוש פעמים ביום בארוחות וגלוקומין 850 בלילה גם תוספת בהדרגה של אקרוז 50 מג.
    אבקש לדעת איזו פעילות אמור לעשות האקרוז, והאם באמת זה יעזור לאיזון טוב יותר של הסכרת.
    בתודה
    שלמה

לקביעת תור
    סגירה
    טבליות אקרוז 50

הוספת תגובה

• טבליות אקרוז 50 - תגובה

רפאל עזרא
    06/10/2013

שלום שלמה,
    פעילותו של האקרוז היא לצמצם את ספיגת הגלוקוז מהאוכל ולכן חשוב מאוד ליטול את התרופה ממש עם תחילת הארוחה. ניכר כי רופאך עושה כל מאמץ בכדי להימנע מטיפול בזריקות ועל כך כל הכבוד לו. בשנים האחרונות הובן כי המדד החשוב להצלחת הטיפול בסוכרת אינו רמות הגלוקוז בדם אלא ההמוגלובין המסוכרר Hba1c , אני מציע לך לעקוב אחר מדד זה בכדי לשפוט את הצלחת הטיפול.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות
    חזי
    05/10/2013

שלום.
    התחלתי לחודש לקחת כדור אלוריל ( 100mg) (בהמלצת רופאה ראומלולוגית, בעקבות גאוט) .
    אני לוקח גם תרופות להורדת לחץ דם ובהם אספירין 100mg, ו KALURIL .
    בעלון לצרכן של התרופה (אלוריל) בסעיף תגובות בין תרופתיות רשומה אזהרה על סיכונים או אי יעילות במיוחד לגבי תרופות אלו.
    התחלתי לקחת כדור מגנזיום (של סולגר) בעקבות צביטות / התכווצויות בשריר צוואר - כתף.

איזה סיכון יש בלקיחת תרופות / כדורים אלו.
    האם צריכת התרופות הנ"ל יחדיו (באותו זמן ממש) בעיתית וצריך לרווח בזמן לקיחתן.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות בין תרופתיות

הוספת תגובה

• ויטמין C

חזי
    05/10/2013

שלום
    בהמשך לשאלתי הקודמת.
    אני מרבה בתקופה זו לשתות מיץ פרי הדר טיבעי (פירות הגינה שלי) .
    גם ויטמין C מוזכר בסעיף תגובות בין תרופתיות.
    האם יש מגבלה או הנחיה בנוגע לכך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד בנרתיק בעקבות שימוש באנטביוטיקה
    יהודית
    04/10/2013

שלום אני סובלת מגרד בנרתיק עקב שימוש באנטיביוטיקה מסוג דיספטיל פוטה.
    יש לי פתילות לנרתיק מסוג גינו פבאריל 150 האם אפשר להשתמש בהן.
    אני כמעט בסוף הטיפול האנטיביוטי.
    תודה

הוספת תגובה

• גרד בנרתיק בעקבות שימוש באנטביוטיקה - תגובה

יוסי מצקל
    06/10/2013

גינו פבריל הינה תרופה לטיפול בפטרת ואגינלית הדורשת מרשם
    יתכן שיש לך פטריה ויתכן שנוצר זיהום חיידקי ( בקטריאל ואגינוזיס)
    ישנו הבדל באופי ההפרשות והריח ,אם קיימים, בין פטריה לזיהום חיידקי.
    ברוב המקרים אין זו פטריה אלא זיהום חיידקי הנובע מהפרת האיזון בפלורה הטבעית עקב הטיפול האנטיביוטי שמחסל את החיידקים "הטובים" המגינים עלינו.
    לטיפול בזיהום חיידקי ובפטריה גם יחד ללא מרשם ישנו אקיטג'ל או פלורה פלוס.
    לטיפול בפטריה ללא מרשם ישנו אגיסטן או קלוטרי.

כאמור גינו פבריל דורש מרשם ואין להשתמש ללא הוראת רופא גם אם יש בבית.
    הייתי ממליץ להשתמש בפלורה פלוס למשך כשבוע כדי לשקם את הפלורה הטבעית גם אם את משתמשת באגיסטן או קלוטרי.
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של ציפוויט פורטה -זיהום
    איציק
    04/10/2013

קיבלתי מרופא בבסיס מרשמים לציפוויט פורטה 500 ... יש לי סוג של זיהום

בבית השחי ואני רוצה לדעת מה המינון המומלץ בוודאות .. האם לא היה צריך לשלב את התרופה עם משחה אנטיביוטית מתאימה ??

איציק

הוספת תגובה

• מינון של ציפוויט פורטה -זיהום - תגובה

יוסי מצקל
    06/10/2013

מה שהמליץ הרופא הוא המינון המומלץ. הוא בדק אותך והוא החליט. אם היה מחליט שמספיקה משחה אנטיביוטית היה רושם כזו. אם היה חושב שדרוש שילוב היה רושם זאת. אם אינך סומך על שיפוטו גש לחוות דעת נוספת אצל רופא אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פן רפא וי ק 500 בהריון
    יפית
    03/10/2013

שלום
    אני בשבוע 14 להריון עם דלקת גרון. הרופא נתן לי פן רפא וי ק 500. האם זה בטוח לקחת סוג זה של אנטיביוטיקה במצבי ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פן רפא וי ק 500 בהריון

הוספת תגובה

• רשימת תרופות יומית
    vera
    03/10/2013

אני בת 63, יש לי copd ואנגינה פקטוריס, gred. עברתי לפני שנתיים ארוע לבבי בוצע צינתור נאמר כי העורקים תקינים. קיבלתי מה קרדיולוג כדורים שאני לוקחת מאז הארוע.
    אני לוקחת תרופות רבות, ברצוני לדעת באם ישנה אינטראקציה בין התרופות :
    תרופות בבוקר:
    CONTROLOC 40MG
    SPIRIVA 30 CAP+HANDHALER
    SERETIDE DISCUS 50/500
    PLAVIX 75MG 30TAB
    AMLOW 5MG 20 TAB
    תרופות בערב:
    SERETIDE DISCUS 50/500
    LITORVA 40MG 30TAB
    LIVIAL 2.5MG 28 TABS
    MAGNOX 520
    OMEGA 3 – TRI OMEGA
    אינהלציה פעמיים ביום – AEROVENT – 20 טיפות – VENTOLIN – 1/2 מ"ל – מים.......
    MUCOLESS SOL MAC.50ML SHALPHAR – נוזל כיוח לאינהלציה

לקביעת תור
    סגירה
    רשימת תרופות יומית

הוספת תגובה

• רשימת תרופות יומית - תגובה

רפאל עזרא
    06/10/2013

שלום ורה,
    לצערי לא ניתן לייעץ לך באופן מעמיק מעל דפי האינטרנט. את מוזמנת ליצור קשר עם המרכז לייעוץ תרופתי לצורך ייעוץ יסודי.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאזן האלקטרוליטים ונורמלקס
    איש אחד
    03/10/2013

שלום,
    אבי בן 77, סיעודי המרותק למיטה, וסובל מעצירות כרונית. בין היתר סובל גם מלחץ דם ונוטל כדורים כבר שנים רבות. בעלון לצרכן של תרופת הנורמלקס נרשם ש"יש לנקוט משנה זהירות בחולים הרגישים לשימוש במאזן האלקטרוליטים".
    האם שימוש (לסירוגין או רציף וממושך) בנורמלקס יכול להשפיע על מאזן האלקטרוליטים?
    תודה.

הוספת תגובה

• מאזן האלקטרוליטים ונורמלקס - תגובה

יוסי מצקל
    06/10/2013

א.נ.
    השימוש בלקסטיבים יכול להשפיע על מאזן האלקטרוליטים.
    עצירות כרונית חייבת בטיפול, ומכיוון שכך עליך להיות במעקב רופא אשר יודע את כל מה שאתה מקבל כולל תרופות ללא מרשם.
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרופם ותוספי תזונה
    אריאלה
    03/10/2013

שלום,
    התחלתי ליטול אסטרופם ביום הראשון למחזור, עד שאגיע לטיפול אצל רופאת הפוריות.
    רציתי לדעת אם בזמן שאני נוטלת את האסטרופם עליי להפסיק וליטול את תוספי התזונה שאני נוטלת - קומפלקס ברזל (B12, ברזל וחומצה פולית), אומגה 3 ופרוביוטיקה מחשש לבעיות ספיגה של האסטרופם ואינטראקציה עם אותם תוספים.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטרופם ותוספי תזונה

הוספת תגובה

• אסטרופם ותוספי תזונה - תגובה

אילן ללבניקוב
    06/10/2013

ריקי שלום,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין הגלולות לבין תוספי התזונה הללו,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרול + אלפרליד לנדודי שינה
    ליאת
    02/10/2013

שלום, אני בת 44 סובלת הרבה שנים מנדודי שינה על רקע עוררות יתר, ניסיתי בעבר רמרון שלא עזר, כעת נוטלת נוקטורנו במינון הנמוך מזה כחודש ימים על בסיס יומיומי , לעיתים זה עוזר, לעיתים לא, אני מבינה כי יש עניין של התמכרות לכדור, והייתי מעוניינת לקחת משהו שאינו ממכר אך עוזר לשינה.
    הייתי שמחה לשאול לדעתכם בנגוע לאלטרול בשילוב של אלפרליד, האם השילוב הוא נכון ? האם האלטרול עוזר לנדודי שינה ?
    אשמח לתגובה.
    ליאת

הוספת תגובה

• אלטרול + אלפרליד לנדודי שינה - תגובה

רפאל עזרא
    06/10/2013

שלום ליאת,
    ההתמכרות לאלפרליד מהירה יותר ועמוקה יותר מאשר לנוקטורנו כך שמבחינה זו איני רואה את היתרון בהחלפת הטיפול.
    לשילוב של אלטרול עם אלפרליד ישנה השפעה מדכאת על מערכת העצבים המרכזית ויש לשקול היטב, יחד עם רופא מומחה, את התועלת שבטיפול.
    מטופלים רבים מדווחים על שיפור ניכר בשינה על-ידי תרגילי יוגה או לחילופין תרגילי הרפיה בהנחיית נוירולוג. בהחלט בהחלט מומלץ לנסות. כמו-כן, נמצא קשר הדוק בין הפרעות שינה להפרעות קצב בלב וכדאי לפגוש קרדיולוג לבדיקת העניין.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות בין-תרופתיות עם שימוש בקומדי
    דליה דגני
    01/10/2013

שלום רב. לפני כ- 5 ימים עברתי התקף של פרפורי פרוזדורים. אושפזתי ושוחררתי לאחר 3 ימים עם טיפול בקומדיןת כרגע 2.5 מ"ג. אני מושתלת כליה וחולה בפיאוכרומוציטומה. סובלת מי.ל.ד. וסכרת. שאלתי היא איך מסתדר הקומודין עם התרופות הרבות שאני לוקחת: פרוגרף, מייפורטיק, פרדניזון, נובונרם, ג'נוביה,, קרדילוק, קדקס, יובמין, מקרודנטין, מיקרופירין 75, רוזובסטטין, אזטרול, משאףאטרובנט ומשאף סרטייד - ואילו תרופות (כמו למשל משככי כאבים) אסור עלי ליטול יחד עם הקומדין? אודה לכם מאוד על תשובתכם כי אני מרגישה חסרת אונים בנושא.[/a]

הוספת תגובה

• תגובות בין-תרופתיות עם שימוש בקומדי - תגובה

יוסי מצקל
    02/10/2013

דליה יקרה
    לקומדין ישנן ניגודים ואזהרות כמעט עם כל תרופה שלוקחים וגם עם תוספי מזון רבים.
    כל שילוב של תרופות אשר יש ניניהן ניגודים נלקח בחשבון על ידי הרופאים המטפלים ומאושר על ידיהם.
    לתרופות יש תופעות לואי לעיתים קשות אך שאלת המפתח היא לא הניגודים ותופעות הלואי בלבד אלא חיוניות התרופה, מצבו של החולה בלעדיה ועד כמה ניתן למצוא שילובים אשר ישפרו את מצב החולה עם מינימום של תופעות שליליות.
    המצב הרפואי שלך לא קל, ומה שחשוב ביותר הוא שעלייך לסמוך על הרופא המטפל. חייך תלויים ברופאים שמטפלים בך ואם יש לך ספקות התייעצי עם רופאים מומחים נוספים.
    אני בטוח שהרופאים יענו לך בפרוט ובסבלנות.
    גם לגבי משככי כאבים פשוטים עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל.
    בתקופה עדינה זו עשי כל צעד בהתיעצות עם הרופא המטפל כולל אם את מחליטה על ויטמינים ותוספי תזונה.
    בברכה
    יוסי מצקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאבאפנטין
    לילי
    30/09/2013

שלום!
    רציתי לדעת האם נטילת התרופה אסורה בשילוב עם תרופות אחרות?

לקביעת תור
    סגירה
    גאבאפנטין

הוספת תגובה

• גאבאפנטין - תגובה

יוסי מצקל
    01/10/2013

נטילת התרופה אסורה יחד עם רשימת תרופות אשר מופיעה בעלון אלא בידיעת הרופא ובאישורו על השילוב התרופתי. (מורפין, סותרי חומצה על בסיס אלומיניום ומגנזיום, סימטידין, תרופות הרגעה, שינה, ותרופות לטיפול בפרקינסון.) כאמור הרופא הינו הפוסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריטלין ואדרל הם אותו הדבר?
    בסטיאן
    30/09/2013

אם ריטלין לא עזר, יש סיכוי שאדרל יעזור (בייבוא)?

הוספת תגובה

• האם ריטלין ואדרל הם אותו הדבר? - תגובה

יוסי מצקל
    30/09/2013

אדרל אינה זהה לריטלין האדרל מורכב מארבעה חומרים פעילים שונים, יתכן שיעזור במקום שריטלין נכשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות אוזניים
    אלי
    29/09/2013

האם יש בטיפות אוזנים ( אוטידין ו/או דזורן ) חומרים היכולים בשימוש עודף להשפיע על בלוטת יותרת המוח

למשל ביצור עודף של קורטיזול

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות אוזניים

הוספת תגובה

• טיפות אוזניים - תגובה

אילן ללבניקוב
    01/10/2013

אלי שלום,

למיטב ידיעתי בטיפות אלו אין חומרים שעשויים לגרום לתופעות לוואי מסוג זה אך בכל מקרה, יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה