מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנדורמיןמתן28/05/2013
אני סובל מחרדת טיסה די קשה.
הרופא נתן לי כדור בנדורמין 0.25 מיל.
רציתי לשאול
1 - קבלתי בעבר אסיוול 5 מ"ג שלצערי לא עזר בכלל , אני יודע שכל אחד מגיב שונה , השאלה אם בנדורמין אמור להיות חזק יותר?
2 מה הדרך היעילה לקחת את הכדור ? , בבליעה או מתחת ללשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנדורמין - תגובה
אילן ללבניקוב29/05/2013מתן שלום,
מדובר בשתי תרופות שונות ולכן השפעתן יכולה להיות שונה מבחינת החוזק שלהן.
לגבי הבונדורמין, אין ללעוס, אלא יש לבלוע את התרופה עם חצי כוס מים או להמיס בהדרגה מתחת ללשון.
נסיעה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קודאין וערמונית מוגדלתבן יעקב28/05/2013
בעלון התרופה רוקסט פלוס נרשם כי יש להתיעץ עם הרופא בין היתר גם במקרה של ערמונית מוגדלת. ברצוני לשאול מה הבעיה שעלולה להתעורר במקרה כזה אצל בן 70 שמעונין להעזר בתרופה כפתרון לכאבי גב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודאין וערמונית מוגדלת - תגובה
אילן ללבניקוב03/06/2013שלום רב,
במקרה של ערמונית מוגדלת חשוב להיוועץ ברופא המטפל בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות, הכוונה שחומרים פעילים שבתרופה עלולים להחמיר את המצב של הערמונית. קיימות תרופות שונות בשוק שאינן גורמות לתופעות לוואי כאלו במצב זה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה סינית לשינה.משה28/05/2013
שלום. האם יש חשש להשפעה על הליבידו ואו על אינאונות.האם אפשר להשתמש באופן קבוע,ומהו מינון גבוה שישפיע לרעה על הנל. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה סינית לשינה. - תגובה
אילן ללבניקוב29/05/2013משה שלוםן,
כיוון שלא ציינת באיזו פורמולה מדובר, לא ניתן לענות על שאלתך במדויק,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- terbinafineרינא28/05/2013
אני לוקחת תרופת טרבינפין לטיפול בפטרת ציפורניים ברגלים כמעת כחודש... וקיימנו יחסי מין האם התרופה יכולה להשפיע אם נכנסתי להריון למרות שזה לא זמן ביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר terbinafine - תגובה
יוסי מצקל30/05/2013אין להשתמש בתרופה אם את בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםH26/05/2013
שלום, אני בחודש השמיני להריון ורציתי לדעת אם משחה דרמקומבין או המשחה תריאולון מותרות בהריון ובכל מקרה האם הן מומלצות לשימוש בטחורים חיצוניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
אילן ללבניקוב27/05/2013שלום רב,
לגבי שימוש בתרופות בזמן ההריון יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חיצונייםH26/05/2013
שלום, אני בחודש השמיני להריון ורציתי לדעת אם משחה וזו מותרת בהריון והאם היא מומלצת לשימוש בטחורים חיצוניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חיצוניים - תגובה
אילן ללבניקוב27/05/2013שלום רב,
לא ציינת את שם המשחה.
בכל מקרה, חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי נטילת תרופות בזמן ההריון,
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש נכון בראפאפןdebbie24/05/2013
ראפאפן לוקחים עם האוכל או לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש נכון בראפאפן - תגובה
יוסי מצקל26/05/2013אין הגבלה לגבי נטילת התרופה עם אוכל או על קיבה ריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחת אמלה בזמן הריוןזהבה23/05/2013
שלום, רציתי לדעת האם ניתן להשתמש במשחה בזמן הריון (לאלחש הורדת שיער בפנים). אם כן - בכל שלבי ההריון?
תודה, זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשחת אמלה בזמן הריון - תגובה
יוסי מצקל26/05/2013לפי הוראת היצרן אין להשתמש בתרופה בהריון מבלי להתיעץ ברופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסקול-שאלהטל23/05/2013
אני בן 14 שוקל 62.
התחלתי להתאמן עם חברים בביה'ס (תרגילים(כפיפות בטן, סקווטים, שכיבות סמיכה..)וריצה) ואני עושה את זה בערב ובביה''ס, כבר 3 ימים אבל לא התאמנתי הרבה זמן ועכשיו כואבים לי השרירים מאוד, אני בקושי יכול לזוז,לשכב וללכת אני לא יכול לעשות את זה בערב מרוב כאבים. אבל אני מאוד רוצה להמשיך.
כיצד אני יכול להשתמש במוסקול(תרופה)מה המינון ותוך כמה זמן זה משפיע וכמה זמן לקחת את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסקול-שאלה - תגובה
יוסי מצקל26/05/2013תרופה זו דורשת מרשם רופא, ואין לקחת אותה אם לא קבלת הוראה מהרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לואי אלפו-קלאלי23/05/2013
שלום
אני מטפל בקביעות בתרופה להקלה במתן שתן, עקב הגדלת בלוטת הערמונית מסוג XATARAL לפעמים אין בבתי מרקחת של קופ"ח את התרופה במלאי ונותנים תחליף ישראלי בשם אלפו-קל, שהרוקח טוען שזה זהה. אבל תרופת האלפו-קל גורמת לי לתופת לואי של קוצר נשימה, במיוחד בעת מאמץ. הרופא משפחה אמר לי שאולי אחליף לתרופת OMNIC האם זה אותו הדבר? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לואי אלפו-קל - תגובה
יוסי מצקל26/05/2013אומניק איננה זהה לקסטרל. אם קסטרל עוזר לך ללא תופעות והתחליף אלפו-קל גורם לך תופעות לואי אינני רואה כל סיבה שהקופה לא תנפק לך את התרופה המקורית. סוס מנצח לא מחליפים בשל בעיה תקציבית. מקסימום תרכוש פרטי ותבקש החזר. מובן שיש אפשרות גם לנסות אומניק ולראות אולי ישפיע טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומניק ניסיתי, אך לא עוזר. אבל
אלי26/05/2013לא ידעתי שיש אפשרות להחזר כספי. אבדוק בקופה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומניק ניסיתי, אך לא עוזר. אבל - תגובה
יוסי מצקל26/05/2013אם תלחץ תקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בין RAMAPRIL וNIEFEDILONGאמה דואניס23/05/2013
שלום רב
אני בת 66, מזה 15 שנה נוטלת NIEFEDILONG , לאחרונה בעת מעקב לח"ד הוא גבוה 140-92 (אולי קשור בארוע לב קשה של בעלי..) אבל האם יש מקום להחליף לRAMAPRIL ומה ההבדל בינהם מבחינת תופעות לואי. האם מתנגש בסטטור 5מג שאני לוקחת גם כן?
תודה על ההסבר לפני שאני פונה לרופאה שלי
אמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בין RAMAPRIL וNIEFEDILONG - תגובה
רפאל עזרא26/05/2013שלום אמה,
בכדי לדעת אם הטיפול שלך יעיל יש לבדוק בצורה רציפה במשך כשבוע. עליך למדוד פעמיים ביום ולהקפיד למדוד לפני בליעת הכדורים.
לרמיפריל יש את היתרונות והחסרונות שלו, בדיוק כמו לניפדילונג כך שצריכה להיות סיבה מוצדקת למעבר.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמה דואניס30/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ליריקה 150 + אלטרולט 60ירדן22/05/2013
נאמר לי ע"י רופאת כאב להפסיק לקחת ליריקה בבת אחת ולרדת במינון של האלטרולט 60 מ"ג כל כמה ימים ב-10 מ"ג
אתמול הפסקתי את הליריקה בבת אחת וירדתי באלטרולט מ-60 ל-50
וכל הלילה לא ישנתי
איך מפסיקים בצורה הנכונה ללא תופעות של הפרעת שינה
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ליריקה 150 + אלטרולט 60 - תגובה
אילן ללבניקוב26/05/2013ירדן שלום,
לגבי הפסקת שימוש בתרופות יש להיוועץ ברופא המטפל,
בדרך כלל, רצוי להפסיק בהדרגה ובפיקוח הרופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ופרוזקקים22/05/2013
שלום,
בת 35, הריון ראשון, תחילת שבוע שישי.
אני לוקחת פרוזק 20 מג ליום בשנה האחרונה.
הבנתי שפרוזק הינו כדור בטוח יחסית להריון.
אשמח לקבל חוות דעת. האם עדיף להפסיק בשליש הראשון? האם פרוזק אינו בטוח כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כדורי ברזלדנה22/05/2013
שלום, אני אמורה לקחת כדורי ברזל כל יום במשך חודש. יוצא לפעמים שאני לא מצליחה לבלוע ואז יוצא שאני לא בולעת כדור באותו יום. רציתי לשאול
1. האם לקחת עוד כדור אם אני לא הצלחתי לבלוע את הכדור הראשון?
2. עם איזה מיצים אפשר לקחת את הכדור כדי שהבליעה תהיה לי יותר קלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי ברזל - תגובה
רפאל עזרא22/05/2013שלום דנה,
לא נורא אם מפספסים פה ושם כדור ברזל. כל מיץ יתאים לבליעת הכדור.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותפומיקי22/05/2013
האם מותר לשלב בין התרופות הבאות: ציפרלקס, ריטלין ודרלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2013שלום רב,
ישנה אינטראקציה בין תרופתית בין הריטלין לבין הדרלין. חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול כיוון שהתופעות לוואי עשויות להיות: בלבול, כאבי בטן, לחץ דם גבוה, דופק מואץ.
לכן יש להיוועץ ברופא המטפל בכדי למנוע תופעות לוואי כאלו,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)