מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין טופמקס וקסניקלאורית12/07/2009
אני מקבלת כבר 3 חודשים טופמקס.
קיבלתי מהרופא קסניקל בגלל שומנים גבוהים בדם.
ברצוני לשאול עם השילוב בין 2 התרופות ואם אפשר לקחת אל שני התרופות ביחד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך! חשוב!
אורית12/07/2009אני נוהגת לשתות 5 כוסות תה ירוק ביום ו2 כוסות נס קפה, האם השילוב בין טופמקס לזה הוא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חשוב...!
ניצן פרימור15/07/2009אורית
השפעה של נס קפה או תה ירוק על השפעה או ספיגת התכשירים אם קיינמת מזערית.
המשיכי לחיות כרגיל.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקס ושילוב תרופתיאירנה12/07/2009
שלום, אני קיבלתי לאחרונה פריזמה פורטה וטופמקס 50 מ"ג בוקר ו50 מ"ג ערב, בשביל הרזיה.
כל בוקר אני לוקחת אינסולין טריטייס קומפ, אלטרוקסין. בשבועות האחרונים קיבלתי פריזמה 40 מ"ג ו50 מ"ג טופמקס, את הטופמקס עדיין לא התחלתי בגלל שאני פוחדת מתופעות לוואי. במשך היום אני מקבלת אינסולין שיש צורך ובערב ליפיטור ונורבסק ואמורה לקבל 50 מ"ג טופמקס.
האם ה100 מ"ג של טופמקס יעזור לי לא להשמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירנה
ניצן פרימור15/07/2009אירנה שלום
הטופמקס עשוי לעזור אך את חייבת להפעיל משמעת עצמית. ללא שמירה על משטר קלורי ופעילות גופנית (הליכה למשל) המשקל לא ממש יזוז. אין ארקוחות חינם...
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לחיזוק המערכת החיסוניתצריך חוות דעת12/07/2009
שלום,
בעוד מספר ימים אני טס לחופשה בארגנטינה ובארה"ב. אזורים אלה מלאים במקרי שפעת החזירים. אמא שלי, שלחוצה מאוד מהעניין, קנתה לנו כדורים טבעיים,ללא מרשם, שמטרתם היא חיזוק המערכת החיסונית. כדורים אלה אני אקח בערך חודש ימים כפרק זמן השהייה שלנו במדינות הנ"ל. יכול להיות שאני מדבר שטויות אבל זכור לי ששמעתי פעם שאם נותנים לגוף חומרים שגורמים לאותה פעולה שהגוף עושה בכל מקרה כמו חיסון טבעי של הגוף אז החומרים יחליפו את פעילות הגוף והגוף יהיה תלוי בהם. אשמח לקבל חוות דעת כי אינני רוצה לפגוע בגופי בגלל מה שיכול להיות סתם פראנויה של אימי. אשמח לקבל חוות דעת ואולי גם דרכי הימנעות משפעת החזירים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם הכדורים
צריך חוות דעת12/07/2009בדקתי והכדורים האלה הם תוסף תזונה בשם אקטיבX יש מה לקחת אותו? הוא יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרום פיקולונאטבנר11/07/2009
לקרובי עם בעיית סוכר הומלץ לקחת גם כרום פיקולונאט,והנה אני קורא מחקרים שהכרום נחשב למעודד סרטן,איפה נקודת האיזון,
האם יש בדיקה מהימנה (אפשרי פרטי רצוי דרך קופת חולים)המאבחנת חוסר וצורך בתוספים למינהם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנר
ניצן פרימור15/07/2009שלום רב
כדי להגיע להשפעה באמצאות כרומיום, יש ליטול כמויות הרבה יותר גדולות מהכמויות של כרומיום הנמצאות בתכשירים המשווקים בישראל. המידע לגבי סרטן אינו נכון אך בכל מקרה עדיף להתייעץ עם אנדוקרינולוג בטרם נוטלים תכשיר כל שהו לאיזון סכרתי, גם אם מדובר בתוסף טבעי ותמים.
לאחרונה הושקו בישראל תכשירים מופלאים המאזנים את רמת הסוכר בצורה מעולה וללא תופעות לוואי.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון סוכר
עופר21/07/2009ניצן שלום רב, האם התרופות החדשות שציינת כמאזנות באופן יעיל את רמת הסוכר בדם נועדו לסוכרתיים, או לאו דווקא לסוכרתיים (למשל לאנשים הרוצים לשמור על רמת סוכר מאוזנת, משום שערכי הסוכר שלהם - 100-90 - מתקרבים לגבול העליון)? רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעופר - תגובה מאוחרת
ניצן פרימור29/07/2009עופר שלום
התכשירים מיועדים לסובלים מרמת סוכר גבוהה בדם וניתנים תחת מרשם רופא. אנשים הנחשבים "טרום סכרתיים" כלומר סוכר גבולי ורקע משפחתי מצווים לשמור על דיאטה דלת פחמימות . לאנשים אלה מומלץ להשתמש בתוספי תזונה המיטיבים עם סכרת כמו חילבה, גואר-גם, ג'ימנמה, סלרי וכו'
בברכה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר, לשיטתך?
עופר30/07/2009ניצן שלןם רב, אני מכיר כמה וכמה אנדוקרינולוגים, רופאי משפחה וכו', אך טרם מצאתי את הרופא שיאמר על תוסף כלשהוא (פרט לסידן ו-ויטמין די, המומלצים למי שיש לו אוסטיאופניה) שהוא הוכח כמועיל. אז איך אוכל להשתמש בתוספים שציינת, אשר לשיטתך יש להיוועץ עליהם עם הרופא? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
אילן ללבניקוב01/08/2009אלי שלום,
בכדי להיות בטוח שצמח מרפא או תוסף טבעי הוא בעל פעילות ביולוגית כלשהיא יש צורך במחקרים מדעיים. הייתי ממליץ לך להיכנס לאתר pubmed אשר מכיל מידע עדכני לגבי מחקרים קליניים שבוצעו במיטב האוניברסיטאות בעולם על תרופות ועל צמחי מרפא, בטוחני ששם תמצא מענה הולם לשאלתך,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחמקות
עופר02/08/2009שלום, שאלתי הייתה איך אפשר ליישם הצעה להשתמש בחילבה, גואר-נם וכו', לאחר התייעצות עם הרופא, כאשר שום רופא שאני מכיר אינו ממליץ על תוספים אלה. תשובתך אינה עונה בשום פנים ואופן לשאלה זו. אין זה מתקבל על הדעת שבמקום שהנשאל ישיב לשאלה המתעוררת מתשובתו הקודמת, הוא ישלח את השואל לחפש את התשובה במקום אחר, קל וחומר במקום בו לא מפורט שום מקור ספציפי בו אמורה התשובה להיות. זוהי התחמקות שאיננה מכבדת את השואל ואת המשיב. אלי עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון סוכר
עופר06/08/2009לרוקח ניצן שלום וברכה, אבקש תשובתך לשאלתי בנדון מ-30.7, מאחר ש"תשובתו" של אילן התחמקה משאלתי ע"י שהפנה אותי לאתר שאינו עונה - ואינו מיועד לענות -על השאלה ששאלתי בתאריך הנ"ל בעקבות דבריך בנדון. תודה. עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המינון הרצוי של חומצה פולית לפנימור10/07/2009
שלום,
הייתי רוצה לדעת מהו המינון של חומצה פולית שצריך לקחת לפני כניסה להריון? והאם צריך מירשם עבור זה? חשוב לי לציין שהייתי אצל רופאת המשפחה והיא נתנה לי מרשם של חומצה פולית 5 מ"ג ולמעשה הבנתי כי צריך מינון גבוה יותר. האם נכון הדבר ואם כן באיזה מינון?
תודה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
ניצן פרימור15/07/2009מור שלום
ע"פ הספרות המינון המקובל בהריון 0.4 מ"ג. המינון המקובל 5מ"ג ולא יותר.
הריון מוצלח
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה בלשוןמירב09/07/2009
שלום,
לאחר נטילת אנטיביוטיקה, אובחנה קנדידה בלשון
הומלץ על נטילת כדור פולקונול .
האם יעיל?
במידה וארצה להשתמש בטיפות סנטטין , מתי יש להתחיל הטיפול בעקבות נטילת הכדור
תודה מראש(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ניצן פרימור15/07/2009הפלוקנול יעיל (גם בלשון וגם וגינאלית)
בנוסף, נסי שטיפות עם מי חמצן 3% (כפית לרבע כוס מים) לפני השינה ומריחת משחת שיניים VICCO על האיזור הנגוע. כל אלו יחסלו את הקנדידה במהירות ויעילות.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה בהריוןלילך07/07/2009
מה מותר לקחת נגד מיגרנה בהריון בשבוע 13??
ניסיתי כבר אופטלגין נוזלי כל 6 שעות ולא עוזר!!
אני משתגעת כבר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה בהריון
ניצן פרימור15/07/2009לילך שלום
הקפידי על שתייה מרובה ייתכן שזה הגורם.
סיבה נוספת עשוייה להיות חוסר במגנזיום. תוכלי ליטול "אנטי-לג קרמפס" כדור לפני השינה. זהו מגנזיום המותר בהריון
בברכה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות הרגעה ללא מרשםשלום06/07/2009
אני לא כל כך מבינה בזה, אני בלחץ תמידי וזה מתחיל להפריע לי בתפקוד (עבודה למשל) אני מעוננינת לקבל המלצה על תרופה ללא מרשם להרגעה, לקחתי קלמנרבין וזה לא עזר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעה
נסה תכשיר המכיל מגנזיום וויטמין B6 כמו "אנטי לג קרמפס".
כמוסה אחת בלילה לפני השינה עשוייה להרגיע.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבליית סידן עם תרופהעופר06/07/2009
רוקח נכבד, האם ניתן ליטול טבליית סידן ביחד עם סטטין או קדקס בארוחת ערב? ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזכורת - סידן וסטטין
ליאורה13/07/2009לרוקח הנכבד שלום, טרם קיבלתי, לצערי, את תשובתך לשאלתי. אודה לך על תשובתך. בברכה, ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
ניצן פרימור15/07/2009ליאורה שלום
ניצן ליטול סידן עם התכשירים שצויינו.
בברכה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה חמורה הופעת שיהוקים עם דקסמטזוןיובל06/07/2009
ניצן ואילן שלום!
מזה שנים רבות אני סובל מהתקפי מגרנה קשים ולאחרונה לעתים קרובות. במקרים קשים בהם ההתקיפים רצופים ומשככי הכאבים (רגילים וטריפטאנים למגרנות) לא עוזרים קיבלתי בעבר סטרואידים מסוג דקסמטזון (פעם אחת בבוקר) במינון המתחיל ב14 מג והולך ויורד ב2 מג כל יומיים.
בעבר הטיפול היה הצלחה ללא תופעות לואי.
הפעם רק התחלתי את הטיפול (היום השני) בינתיים אין שיפור במגרנה ולעומת זאת אני חווה תופעת לוואי אשר אני רואה כי מייחסים אותה לדקסמטזון.
כמה חמורה הופעת שיהוקים עם דקסמטזון?
האם מדובר בנזק פיזי ועלי להפסיק מיד עם הכדורים או שמדובר בעיקר באי נחת זמני?
האם ירידה דרסטית במינון (נגיד ל8 מ"ג) יכולה לפתור את הבעיה.
(השארתי הודעה לרופא שלי אך הנושא דחוף לי ואשמח לדעה נוספת שכן אינני יכול להמשיך לסבול מהכאב המגרנותי ואני יודע כי דקסמטזון עזר בעבר.
בתודה מראש!
יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוקים
ניצן פרימור15/07/2009יובל שלום
נסה תכשיר הומיאופטי נגד שיהוקים (בבית מרקחת הומיאופטי).
יש לטפל במיגרנה דרך נוירולוג .
ישנם טיפולים חדישים ומשוכללים בתוספת תזונה ראויה ניתן להגיע לשיפור משמעותי.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויפאקס XRאורן06/07/2009
שלום רב,
אשתי סובלת מדיכאון אחרי לידה ואחרי תקופה מאוד קשה היא הסכימה לקבל טיפול
פסיכיאטר שפנינו אליו רשם לה תרופה שנקראת "וויפאקס XR" ואמר לה שזה תרופה מהדור החדש
רציתי לדעת אם יש יתרונות לכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן
אכן מדובר בתכשיר חדיש , יעיל ועל פי רוב ללא תופעות לוואי.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגו לילד בן שנה ו8 חוד'איריתץ06/07/2009
שלום רב
שמי אירית לבני בן שנה ו 8 חוד' הובחן כתם במפשעה כויטיליגו.
האם יש דרכים לטיפול בנושא???
בתודה אירית סלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו
ניצן פרימור15/07/2009אירית שלום
לצערנו אין טיפול יעיל לויטיליגו. קיימים כמה סוגי טיפולים עם אחוזי הצלחה מאוד נמוכים.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בהפסקת ציפרלקסגלי06/07/2009
הי, לפני מספר ימים הפסקתי טיפול בציפרלקס 10.
רציתי לדעת מהן תופעות הלוואי העלולות להופיע עם השינוי, כלומר עם ההפסקה.
אני מרגישה בימים אלו עצבנים יותר מהרגיל וכמו כן הרגשה פיזית מוזרה באיזור הפנים, כמו חולשה שחוזרת כל מספר שניות, מבפנים, באידור הפנים והראש.
האם יש קשר בין הפסקת הטיפול לבין התופעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס.
אילן ללבניקוב09/07/2009גלי שלום,
הורדת המינון בטיפול בציפרלקס צריכה להיות הדרגתית: לרדת לשבוע בערך לכדור וחצי, ואחר כך לרדת לכדור אחד. כדאי להתייעץ עם הרופא שרשם לך את התרופה, אולי מההיכרות האישית איתך יהיו לו המלצות יותר מדוייקות.
תחושת הערפול יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה, אך יכולה להיות גם סימפטום של משהו אחר, ולכן, שוב, אני ממליץ להיפגש עם הרופא שמכיר אותך שיוכל להתרשם.
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל וצפורלליזי חג'ג03/07/2009
אני נוטלת לוסטרל באופן קבוע וגם סבלתי בעבר מדלקות בדרכי השתן וטופלתי בצפורל.
כעת הדלקות חזרו- האם אפשר לקחת לוסטרל וצפורל יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזי שלום
ניצן פרימור05/07/2009ניתן לקחת את שני התכשירים אך עלייך לערוך בדיקת שתן תרבית לזיהוי החיידק תחילה והתאמת תכשיר אנטיביוטי. עד לקבלת התוצאה, שתי מיץ לימון (לימונדה) המבסיסה את השתן ומונעת תכיפות במתן שתן.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם משחת אדפרין יכולה לגרום לכוויותעדי03/07/2009
בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם משחת אדפרין יכולה לגרום לכוויות
עדי03/07/2009בפנים? רופא עוד רשם לבני את המשחה בשילוב של אפלומיצין ואקנה מיצין ואנטביוטיקה פוסידין
ולאחר יומיים התחילו לו מעין כוויות בפנים אודומות הפסקנו את האדפרין
והרופא אמר לקחת כדור נגד אלרגיה אריוס כל יום ולמרוח אפלומיצין בלבד
ואין ככ הטבה
אם ימרח בטקרוטן G אוליי יעזור יותר לכוויות? האם התופעה מוכרת במשחת אדפרין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדפרין.
אילן ללבניקוב09/07/2009עדי שלום רב,
במהלך 4 השבועות הראשונים לטיפול תיתכן הרעה במצב העור, הכוללת יובש בעור, אודם, גירוי, עיקצוץ וקשקשת. תופעות אלו אמורות לפחות עם המשך השימוש, אך אם אין שיפור יש לפנות לרופא המטפל.
במקרה של תופעות אלרגיה (פריחה בעור, קשיי נשימה, התנפחות הפנים, השפתיים, הלשון או הצוואר) יש להפסיק הטיפול בתכשיר ולפנות לרופא המטפל.
אדפלן גורמת לרגישות לשמש ועל כן יש להימנע מחשיפה לשמש ולהשתמש בקרם הגנה לפני כל חשיפה לשמש.
בייתי ממליץ לך לפנות לרופא ולשאול בעצתו\,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)