מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי"סימבלתה"שרי03/07/2009
שלום לך
בתי החלה לפני חודשיים לקחת "סימבלתה "30 מ"ג משום שסובלת מכאבי ראש ודיכאון, היו תופעות אך חלפו והחלה להרגיש נפשית טוב יותר.
הפסיכיאטר החליט לאחר חודש להעלות לה את המינון ל60 מ"ג ולצערי התופעות לוואי הציפו אותה .
מיום ליום סבלה יותר מעצירות קשה,כאבי ראש חזקים ,הזעת יתר,גלי חום כולה חמה,עייפות,כל הזמן אוכלת ישנה .
אחרי שראינו שסבלה מעצירות שהצריכה לפנות למוקד והעניין הסתיים כי לפני כן נתנו לה כדור משלשל שהציל אותה הפסיקה לקחת וגם הרופא ייעץ אותו דבר.
היא לקחה יום אחד את המינון הנמוך שוב והפסיקה לחלוטין כבר מיום ראשון השבוע שזה שבוע ימים.
מאז היא סובלת מכל התופעות שהזכרתי יום יום,
שאלותיי
1 עד מתי נמשכות תופעות הלוואי?
2 אחרי שהתופעות יירגעו ותתחיל לקחת שוב מתי יתחיל להשפיע האם לאחר מספר ימים כי הגוף כבר התרגל או כמו בהתחלה לאחר כשבועיים?
בתודה מראש
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה
ניצן פרימור05/07/2009שרי שלום
את כל השאלות עלייך להפנות לפסיכיאטר המטפל, לא מומלץ לערוך שינויים בלא התייעצות עמו גם אם לכאורה נראה שיפור.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חוסמות סידןלירי03/07/2009
מה המשמעות של חוסמות סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסמות תעלות סידן
ניצן פרימור05/07/2009לירי שלום
הסידן משמש מנגנון להתכווצות שריר הלב.
חסימת תעלות הסידן בתהליך ההתכווצות, מאיטה את עצמת ההתכוצות וע"י כך מושגת הפחתה בלחץ הדם.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למשחה kelo cote נגד הצטלקויותיוסי01/07/2009
יש לי את המשחה כבר כמה שנים וכנראה עבר לה התאריך האחרון לשימוש
השאלה אם היא עדיין יעילה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר KELO COTE
ניצן פרימור02/07/2009יוסי שלום
סביר להניח שהחומרים הפעילים במשחה עברו פירוק והמשחה איבדה מיעילותה ולא תהיה יעילה...
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויותעדי30/06/2009
שלום,
נכוויתי היום מ"פרס" (מכשיר שבעזרתו מדפיסים על בגדים). המעלות היו 190.
כתוצאה מהכוויה העור נעשה אדום כהה ועל אחת מהידיים נוצרו שלפוחיות קטנות. ביד השנייה האיזור הפגוע הוא אדום/חום כהה וחלק מהעור התקלף.
מאיזו דרגה הכוויות? ואיך אני יכולה לטפל בהן עמ"נ שיחלימו כמה שיותר מהר?
מרחתי במשך היום משחה בשם ביאפין.
תודה, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות
ניצן פרימור02/07/2009עדי שלום
נראה שמדובר בכוויות סוג א' ו- ב'.
הטיפול בביאפין נכון ויעיל, הקפידי על שתיה מרובה וזהירות שהכוויה לא תזדהם.
במידה ואת רואה החמרה, פני למתקן רפואי.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס במהלך הריוןרין30/06/2009
האם נטילת התרופה ציפרלקס במהלך הריון עלולה לפגוע באובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס בהריון
ניצן פרימור02/07/2009אין דיווחים על בעיות בהריון, התכשיר נחשב בטוח אך מאחר והתכשיר יחסית חדש, עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל (פסיכיאטר וגניקולוג).
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וחשישיוסי28/06/2009
אני נוטל כחודש וחצי ציפרלקס. האם עישון חשיש בזמן זה מהווה בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיש?
ניצן פרימור02/07/2009יוסי שלום
מעבר לבעייה החוקית, תתכנה השפעות לוואי קשות ובלתי הפיכות.
ראה הוזהרת.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תחליף לpicolax מרוקן לקולונוסקופדינה28/06/2009
אני צריכה לעשות בדיקתקולונוסקופיה וצריכה להשתמש במרוקן יקוסלקס האם יש תרופה חלופית למרוקן הזה אני פשוט מקיאה מהתרופה תודה דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ניצן פרימור28/06/2009התחליף הרצוי נקרא SOFFODEX, שני בקבוקים של 30 סמ"ק שנוטלים במרווח של 12 שעות ,24 שעות לפני הבדיקה, מצוי בכל בתי המרקחת.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- praminאני26/06/2009
שלום
בעוד כשבועיים אני יוצאת להפלגה בקשתי מהרופאה תרופה נגד בחילות היא נתנה מרשם לתרופה בשם pramin רציתי לדעת כמה לוקחים ליום?ראיתי שאחת התופעות זה שילשולים במקרה כזה עליי להפסיק את התרופה?האם היא בכלל מועילה?כמה ימיים לפני השייט כדאי לקחת אותה כדי שתיהיה השפעה?
אם אני אקח אותה שבוע לפני השייט כדי לראות שאין תופעות זה בסדר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRAMIN
ניצן פרימור28/06/2009אני שלום
המינון עד 3 ליום, אין סכנת שלשול (אולי אפילו להפך - התכשיר מונע במידה מסוימת שלשול).
יש ליטול כחצי שעה לפני ההפלגה.
תופעת הלוואי העיקרית היא שהתכשיר מרדים ולכן נסי להסתדר עם חצאי כדור.
שייט מוצלח
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטרןטניה26/06/2009
בטרן לדלקת במפרק הירך 26/6/2009 00:48 טניה
אני נוטלת בטרן לטיפול בדלקת במפרק הירך.
האם עלי לקחת תוסף של חיידיקים להגנה על הקיבה ואם כן איזה מוצר ?
בברכה
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BETAREN
ניצן פרימור28/06/2009טניה שלום
להגנה על הקיבה, יש ליטול בטרן אחרי אוכל (לא על קיבה ריקה) ולהשתמש בתכשירים כמו GASTRO או OMEPRADEX למניעת פגיעה בקיבה. חיידקים לא יעזרו - לא מדובר בתכשיר אנטיביוטי.
לבריאות
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- controloc 40 mg לעומת nexium 40 mgחוה25/06/2009
אני סובלת מרפלוקס מזה כ 10 שנים לאחר שהתרופות האחרות לא הועילו החילותי לקחת את הקונטרולוק כאמור לעיל. בזמן האחרון חלה ירידה גדולה בהשפעת התרופה שמתבטאת בצריבה בגרון התעוררות עם צריבה חזקה בגרון ובוושט. הומלץ לי לנסות את ה- נוקסיום תרופה מקובלת בארה"ב. מקריאה הבנתי שזו תרופה שעיקרה מגנזיום, שיש לה תופעות לוואי קשות עם השפעה על השרירים, ועל אברים פנמיים אחרים, וזמן נטילתה מוגבל לתקופות קצרות עד חדשיים. השאלה; האם התרופה קיימת בארץ. האם אכן יש תופעות לוואי כה חמורות, ואם היא אכן תחליף ? מהתרופה הקודמת לא היו כל תופעות לוואי? וכן אם עדיף להכפיל את המינון של הקונטרולוק לתקי מוגבלת כדי להפחית את הצרבות וכל המלווה לכך ?תודה חוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוה שלום
ניצן פרימור28/06/2009נסי להעלות את המינון של הקונטרולוק, במידה ולא יעזור, עברי לתכשיר אחר כמו LOSEC או LANTON , הנקסיום נחשב החדיש ביותר, תכשיר מצויין , תופעות הלוואי מזעריות אך אינו נכלל בסל הבריאות .
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לייעוץשרי24/06/2009
שלום לך
בתי בת 18 מקבלת סימבלתה כבר חודש ולאחר חודש הועלה לה המינון מ30 ל-60 בתחילה היו לה מעט ישנוניות וכאבי בטן ולאחר העלאת המינון היא סובלת 6 ימים כבר מכאבי בטן חזקים כאבי ראש כאבים בחזה ו3 ימים עצירות שבכל פעם יוצא לה מעט והרוב תקוע.
היא מאוד ישנונית ואי מודאגת.
מה עלי לעשות אני מפחדת מהתופעות הללו.
היא רזה וחלשה ואוכלת מעט
האם היא יכולה לקחת יום כן ויום לא עד שהגוף ירגע?
האם זה לא מסוכן?
מתי זה יעבור והאם לא יכולה להיות בעיה בלתי הפיכה?
בתודה מראש
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרי
ניצן פרימור28/06/2009שרי שלום
הסימבלטה נחשב לתכשיר מעולה ויעיל אך יש לשימוש בו תופעות לוואי.
את חייבת להתקשר לפסיכיאטר המטפל בבתך, לדווח לו על תופעות הלוואי ולפעול על פי הוראותיו.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסק מתנגש עם פלוויקס?kobi23/06/2009
האם לקיחת לוסק מתנגש בלקיחת פלוויקס.אני לוקח פלוויקס מאחר שעברתי צנתור והכניסו לי סטנד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק ופלוויקס
ניצן פרימור24/06/2009קובי שלום
יש מספר עבודות המצביעות על ירידה משמעותית ביעילות של פלוויקס בשימוש עם לוסק. עדיין אין דיעה רפואית נחרצת בנושא אך ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל בקשר לכך.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחאני23/06/2009
שלום,
לאחר ניתוח כריתת טחורים עם כאבים ומשככים, ניתן להוסיף גם כדורי הרגעה
ואם כן איזה?
כדורי הרגעה בנוסף להרגעה מפחיתים מעט את סף הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ניצן פרימור24/06/2009נהוג להוסיף טבליות ואליום (אסיבל) במרשם רופא.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליאורה21/06/2009
יש לי מס' שאלות,
איזה כדורים משלשלים יש שניתן לקנות ללא מרשם רופא?
[ הטובים והחזקים ביותר! ]
ומאיזה גיל מוכרים אותם?
אשמח אם תכתבי ליד השמות האם הם ממכרים או לא.
ובלי שום קשר אילו כדורים יש שהם טובים אך לא ממכרים.
אני צריכה את הכדורים החזקים והמשפיעים ביותר!
אני יודעת שלא מומלץ להשתמש אך זה לא לשימוש ארוך ויש לי צורך רב בזה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים משלשלים
ניצן פרימור22/06/2009ליאורה שלום, בבית מרקחת יוכלו לייעץ לך איזה כדורים ליטול. על פי רוב , התכשירים ממכרים .
מומלץ לך להסדיר את התזונה והיציאות בעזרת סיבים תזונתיים ותכשירים כמו BENOFIBER
ושתיה מרובה. כדאי מאוד לקבל ייעוץ מיועץ תזונה.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנהידרול פורטה.רונית20/06/2009
קניתי אנהידרול פורטה ..
כתוב "אחסן במקום קריר" ,
האם עליי לאחסן אותו במקרר או שזה בסדר אם זה יהיה על המדף בחדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחסון במקום קריר
ניצן פרימור22/06/2009רונית שלום רב
אחסון במקום קריר פירושו במקום מוגן משמש ומקור חום ולא במקרר.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)