מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר טיפול בדיכאוןנועה17/09/2009
אם לא מטפלים בדיכאון ו"נותנים לו לעבור מעצמו", האם הוא עתיד לחזור ולהיות חריף יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ראשוני בדיכאון
מיכל19/09/2009חשוב מאד לטפל בדיכאון איך שהוא מופיע לראשונה, אסור להזניח את הטיפול ולתת לדיכאון "לעבור לבד" כי הוא בהחלט עלול לחזור מאוחר יותר בצורות חמורות ומסוכנות הרבה יותר. מאחר שטיפול לא נכון או חוסר טיפול יכולים להוביל להרעה במצב לאורך זמן, חשוב לטפל כך שתהיה החלמה מלאה ולא רק שיפור זמני במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן
חסוי20/09/2009דיכאון שלא טופל היטב עלול לחזור ולכן אין לזלזל בו- חשוב לטפל בו
יש כיום אפשריות מצוינות לטיפול פסיכיאטרים טובים, תרופות חדשות
אני סבלתי מדיכאון אחרי לידה ולא התחלתי טיפול מידית והיה לי קשה יותר לטפל בו אך הצלחתי בעזרת הטיפול הנכון
בשום פנים ואופן אין להזניח את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
לילך21/09/2009מה הוא הטיפול הנכון לדיכאון אחרי לידה בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לדיכאון אחרי לידה
חסוי27/09/2009דיכאון אחרי לידה בדרך כלל מצריך טיפול תרופתי בלבד, לעיתים הדיכאון מגיע עם מטען מהעבר ובמקרים כאלה שילוב של תרופות וטיפול פסיכולוגי הוא הפתרון היעיל ביותר
סליחה שזה באיחור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסשרית17/09/2009
האם ניתן למרוח טראומיל על פצעי הפסוריאזיס כדי למנוע הצטלקות? (אני משתמשת בדייבובט בנוסף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומיל
ניצן פרימור17/09/2009שרית שלום
תוכלי להשתמש בטראומיל , ספק אם יועיל אך בוודאי לא יזיק.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ייעוץרעות16/09/2009
אני אלרגית לאופטלגין,קיבלתי מרשם לקולוטאל לכאבי בטן-האם יש בו מרכיבים כמו אופטלגין?אני מפחדת לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא - בקולוטאל אין אופטלגין (דיפירון
הדס16/09/2009דרך אגב - אני רוקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעות
ניצן פרימור17/09/2009רעות שלום
אין זכר לאופטלגין בקולוטל.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב תשובה לטיפול בציפרלקסאור16/09/2009
אני בן 32
סובל מחרדות בשנים האחרונות והחמרה בשנתיים האחרונות..
ניסיתי לדכא אותן מידיי פעם בלוריוון
אך בסופו של דבר החלטתי לטפל בבעיה
רופא משפחה רשם לי סרוקסט
התופעות לוואי היו קשות מנשוא ..
מחשבות אובדניות ..שהחמירו שילשולים כאבי בטן עייפות
אחרי כשבועיים הרופא החליף לי לציפרלקס
התחלתי כשלושה ימים חצי ועליתי לשלם 10מיליגרם
השבוע הראשון היה לא קל אבל כעבור כשבוע הרגשתי טוב יותר
החרדות נחלשו משמעותית
השבוע אני מרגיש עייפות מטורפת ולחץ מוזר בעיניים שמעייף אותי ומפריע לי לתפקד
אני כחודש לאחר תחילת הטיפול..
להמשיך את הטיפול??
עדיין הגוף מתרגל לכדור?.
העייפות והלחץ בראש יחלפו??
הריי כבר הרגשתי טוב יותר שבועיים קודם והיה לי מצב רוח??
האם עלי להליף את הכדור שוב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ניצן פרימור17/09/2009אור שלום
לפי תיאורך, אתה משמש שפן ניסיונות.
למיטב הבנתי, רופא משפחה אינו פסיכיאטר, המשחק בתרופות כבדות והמעבר מתכשיר לתכשיר רק יחמיר את מצבך.
אנא, פנה לרופא מומחה - פסיכיאטר שיטפל בך בצורה הפשוטה והמיטיבה ביותר.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין אנא תשובה..
אור17/09/2009יש לי תור אצל פסיכיאטר רק בעוד כחודש
להבנתי גם פסיכיאטר יכול לנסות כשתיים שלושה סוגים של תרופות עד שתימצא המתאימה
עדיין בינתיים להמשיך את הכדור??
הייתכן שהגוף זקוק ליותר מחודש להתרגל.??
כדאי בינתיים עד מועד התור לרדת לחצי בגלל העייפות הדכאונית.??
בבקשה תשובה הריי ציינתי שכבר היו שבועיים ממש טובים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון שנלווה לסכיזופרניהיעל15/09/2009
איך אפשר לטפל בדיכאון הנלווה למחלה? האם יש תרופות מיוחדות לכך או שתרופות 'רגילות' אנטי דכאוניות יכולות לעזור גם במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תרופות אנטי פסיכוטיות
אבי17/09/2009שמטפלות גם בדיכאון הנלווה למחלה, אבל צריך לשים לב ולבדוק כי לא כולן מטפלות גם בדיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל18/09/2009לאחרונה העביר אותנו הרופא לתרופה בשם סוליאן, האם היא מטפלת גם בדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fכאבי גב ולקחית קבועה של וולטרןדוד14/09/2009
שלום
מזה יותר משנה שאני סובל מכבי גב תחתון עקב הצרות משמעותית של התעלה הספינלית
לאחר שניסיתי את רוב הטיפולים המקובלים והאלטרנטביים להקלת הכאבים ולפני החלטה על ניתוח גיליתי כי כדורי וולטרן במינון 100 מ"ג ליום עושים פלאים להקלת העאבים ולשיפור משמעותי מאד האיכות החיים שלי.
לאחר כשלושה שבועות הפסקתי את הכדורים ותוך שלושה ימים חזרו כל הכאבים - לפיכך חזרתי לקחת כדור ליום (יחד עם גסטרו 20) וכאמור אני מרגיש הקלה משמעותית בכאבים.
אני מבין שאני צריך לשקול את הסיכון בכיבי קיבה מול החיים עם כאבי גב קבועים ופגיעה באיכות החיים
אודה לקבלת חוות דעת לגבי משך הזמן שאני יכול להמשיך לקחת וולטרן באופן קבוע, האם יש בדיקות שעלי מעקב שכדאי לעשות, האם הסיכון של כיבים הוא ממשי הוא שהוא בגדר סיכון בלבד ?
תודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולטרן
ניצן פרימור17/09/2009דוד שלום
וולטרן תכשיר מעולה אך כדאי מאוד לעשות הפסקה עם הוולטרן מפעם לפעם.
תוכל לנסות בזמן ההפסקה תכשירים אחרים כמו אופטלגין או טרמדקס.
שנה טובה ובריאה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת וולטרן מפען לפעם
דוד17/09/2009ניצן תודה
כל כמה זמן כדאי עשות הפסקה בוולטרן ? לכמה זמן כל פעם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין- מינון יתרשי14/09/2009
שלום רב,
לפני 10 ימים עברתי עקירה של שן בינה כלואה ורופא פה ולסת רשם לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג 2 כדורים ליום למשך 10 ימים.
עקב אי הבנה, נטלתי במשך 7 ימים מינון יתר, 3 כדורים ליום במקום שניים.
מהן ההשלכות של טעות זו והאם יכול להיגרם נזק כלשהו למערכות הגוף?
אודה על תשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין.
אילן ללבניקוב14/09/2009שי שלום,
למיטב ידיעתי הסיכוי לתופעות לוואי ממינון יתר הוא נמוך ביותר ולכן אם לא חשת ברע או בבעיות עיכול וכאבי בטן אין לך ממה לחשוש. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לקחת חיידקים פרוביוטיים להחזרת איזון הפלורה בקיבה ולמניעת תופעות לוואי במערכת העיכולת חשוב לקחת בזמן נטילת האנטיביוטיקה כדור פעמיים ביום, ולאחר סיום הטיפול יש לקחת כדור אחד ליום למשך שבוע לאחר הארוחה,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות מקולקלותאור13/09/2009
מה הסכנה בלקיחת תרופות שעבר תוקפן(אפילו קצת)?
האם זה מזיק או שפשוט התרופות לא תעשנה את פעולתן?
ושאלה נוספת-רשום לשמור במקום קריר ויבש.
אם אני שומרת בקיץ בחוץ ולא במקרר (אבל לא ליד מקור חום)זה יתקלקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי לא קבלתי תשובה
אור21/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מודאגתאנה12/09/2009
דר שלום..
לפני מספר ימים גיליתי שאני בהריון... המספרים לפי בדיקת דם מראים על 878hcg ..
לפני כשבועיים לפני שידעתי שאני בהריון נטלתי אדקס כי כאב ל י הראש..
האם יש נזק לעובר?האם זה מסוכן מנטילה חד פעמית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
אילן ללבניקוב14/09/2009אנה שלום רב,
ההשפעה של התרופה תלויה במינון ובמינונים רגילים לא סביר שתהיינה לה השפעות שליליות על התינוק. בכל מקרה כדאי לשאול את הרופא המטפל שלך,
בהצלחה ושנה נפלאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,גלית12/09/2009
שלום ותודה על המענה...
טוב אז ככה אני בת 26 סובלת מבלט דיסק צווארי ושינויים ניוונים בצוואר.
עשיתי הכל מבחינת טיפולים.
הגעתי למסקנה כי הדבר היחידי שעוזר לי הינו "כורכומול" (המכיל תמצית כורכום ,כהל בנפח:30% ,כהל במנת הגשה:0.4% ) ו MSM .
ואילו התוספי תזונה מבין כל התרופות שהכי עזרו לי עד היום (לקחתי גם ליריקה בזמנו).
הרופא המליץ לי כרגע על תרופה בשם: "קטאפלם" 50 מ"ג.
שאלות:
1.האים נכון לקחת את התרופה יחד עם התוספי תזונה, השאלה הא בגלל שהכורכומול מכיל בתוכו אלכוהול.
2. היני נשואה מזה חצי שנה ואני מעוניינת להכנס להריון ברגע שארגיש יותר טוב ב"ה. השאלה אם בזמן הריון מותר לקחת את התוסף MSM ?
המון תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטאפלם.
אילן ללבניקוב14/09/2009גלית שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את התרופה עם צמחי מרפא ובכל מקרה ניתן להפריד כחצי שעה בין השניים.
לגבי הריון:
התרופה עוברת את השיליה. מומלץ להימנע משימוש בה בזמן ההריון, במיוחד בשליש הראשון והאחרון סמוך ללידה, כיוון שהיא עלולה לעכב את תהליך הלידה . בנוסף הינה בעלת השפעה שלילית על מערכת הלב וכלי הדם של העובר (B)
(D) עבור סוף ההריון - רצוי להימנע בשליש השלישי.
ולכן כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי השימוש בתרופה אם את מתככנת להכנס להריון.
לגבי ה-MSM אין די מידע על שימוש בחומר בהריון,
שנה טובה ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלית15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מטיפות טראומילדנה11/09/2009
לכאבים כרוניים במפרק ירך אני משתמשת במשחת טראומיל שמכהה מעט את הכאב.
ניסיתי לקחת טראומיל בטיפות וזה גרם לי לכאב בטן חד.
ניסיתי פעמיים וקבלתי את הכאב כבר ממנה אחת של טיפות.
האם ידועה תגובה כזו והאם כדאי לי לנסות שוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומיל.
אילן ללבניקוב14/09/2009ד. שלום רב,
למיטב ידיעתי ומנסיוני העשיר אין להומיאופטיה תופעות לוואי כלשהן, אך תמיד יש יוצאי דופן. אם זה באמת בגלל הטיפות אז ניתן לנסות לקחת כדורים למציצה המכילים טראומיל ולבדוק את ההשפעה. כמו כן, מומלץ מאוד לקחת שילוב המכיל גלוקוזמין,כונדרויטין,MSM ואת צמח ההרפגו כמו למשל במוצר גלוקוזמין פורטה או מוצרים דומים טבעיים.
שבוע טוב ושנה נפלאה!
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפגו משפיע על חומצה אורית ?
דנה14/09/2009יש לי נטיה קלה לגאוט. האם הרפגו מתאים לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך זמן השפעת Ritalin 40mg LAאביתר09/09/2009
לרוקח המשיב, שלום רב!
אני בן 20, בריא ובמשקל גוף תקין (80 ק"ג) (BMI=25).
אני משתמש ב-Ritalin 40mg LA לטיפול בהפרעת קשב וריכוז.
(1) בעניין משך זמן השפעתה של התרופה עליי בפועל;
ידוע לי שמשך זמן השפעתה הרשמי הוא 6-8 שעות. הבעיה היא, שאותן שעתיים "גבוליות" הן קריטיות עבורי, וחשוב לי לדעת את משך זמן השפעת התרופה עליי ברמת דיוק מעט יותר גבוהה. מובן שאינני מעוניין ברמת דיוק של דקות או שניות, אבל לכל הפחות, חשוב לי לדעת זאת ברמת דיוק של שעות, כלומר: האם התרופה משפיעה עליי בפועל במשך 6, 7 או 8 שעות? הדבר חשוב לי לצורך תכנון זמני הלימוד בהתאם, וכן בכדי לדעת מתי ניתן ליטול כדור נוסף, במידת הצורך.
(2) כשאומרים שתרופה זו משפיעה, נניח, במשך 6 שעות; האם 6 השעות הללו נספרות מיד לאחר נטילת התרופה, או שמא רק כעבור שעה לערך - כאשר רמת ריכוזה בדם נעשית אפקטיבית?
תודה רבה על תשובתך,
אביתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנהלי הפורום - אשמח אם תשיבו לשאלתי
אביתר16/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדורי סרנדהד08/09/2009
שלום רב,
במשך חצי שנה לקחתי כדורי סרנדה 100 מ"ג ליום. הפסקתי אותם על דעת עצמי ביום בהיר אחד ומאז יש לי סחרחורות, לפעמים הרגשה כאילו אני בטריפ גרוע. רציתי לדעת האם זוהי הגמילה מהכדורים או שזה לא קשור בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה.
אילן ללבניקוב08/09/2009ד. שלום,
ככל הנראה זו תופעת לוואי של הפסקת הטיפול באופן מיידי ולא הדרגתי כמומלץ.
לתרופה יש גם תופעות לוואי נפוצות הכוללות: נדודי שינה, ישנוניות, סחרחורת, כאבי ראש, יובש בפה, שלשול, ובחילה. וייתכן שזה נובע עדיין מהשימוש בתרופה. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על כך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על שילוב תרופות.אנונימוס08/09/2009
בסוף כל ההתלבטות על איזה כדור להוסיף להרפיית שרירים, קיבלתי זריקה של וולטרן.
כשעתיים לאחר מכן, הרגשתי דופק קצת מהיר.
האם יכול להיות שהשילוב בין נורמיטן,אופטלגין וזריקת וולטרן יגביר לי את הדופק?
האם השילוב איננו טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב08/09/2009שלום רב,
שימוש קבוע וממושך (יותר משבוע) בתרופות ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים, כגון הוולטרן, עלול להפחית את היכולת של הנורמיטן, חוסמי בטא להוריד את לחץ הדם. יש להשתמש בזהירות, תוך מעקב אחר לחץ הדם, כאשר מוסיפים / מפסיקים טיפול בתרופה ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים, או כאשר משנים את מינונה.
ככל הנראה השילוב של 2 התרופות הנ"ל גרם לך לתופעת הלוואי הזו ויש להמנע מכך.
בכל מקרה להרפיית השרירים מומלץ להשתמש בקרם חיצוני על בסיס טבעי המכיל צמחי מרפא להרגעת שרירים תפוסים ונגד כאבים.
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- spasmex וכשל כילייתיויולה08/09/2009
האם מותר להשתמש בתרופה ספסמקס במקרה של כשל כילייתי מתקדם עם דיאליזה פעמיים בשבוע?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב08/09/2009ויולה שלום,
הייתי ממליץ לך לשאול את הרופא המטפל שאלה זאת כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)