מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובות בין תרופותאנונימוס08/09/2009
אני בת 35. לאחרונה עברתי תקופה קשה אישית המתבטאת גופנית בעלייה בלחץ דם , מטופלת בנורמיטן 25.פעם ביום בבוקר.כמו כן, נוטלת בערב סארטרלין.
כנראה עקב לחץ כל איזור הלסת , מפרק הלסת , חלק אחורי של הראש,צוואר - כל השרירים תפוסים שם חזק מאוד והכאבים נוראיים.
אני צריכה לשלב כדור להרפיית השרירים במקביל לתרופות שאני לוקחת.
איזה כדור הכי מתאים , אטופן,ארקוקסיה,אסיוול,וולטרן?
(הרופא המליץ על אטופן ,או בשלב מאוחר יותר ווליום, אך בבדיקה שעשיתי זה לא משתלב טוב עם יתר התרופות שאני לוקחת).
אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרנונימוס
ניצן פרימור08/09/2009לאנונימית שלום
לפני שימוש בתותחים כבדים נסי מוסקול (3X1 ביום) זהו תכשיר פשוט ויעיל.
בנוסף נסי ליטול MAGNOX 520 - תוסף תזונה של מגנזיום כמוסה אחת בלילה לפני השינה. מגנזיום הנו מרפה שרירים טבעי ויש לו גם השפעה מרגיעה. לחץ דם גבוה בגיל יחסית צעיר, מראה שחסר לך מגנזיום (אחד הביטויים לכך - התכווצויות שרירים ליליות בלתי רצוניות בגפיים מידי פעם).
שילוב של שני תכשירים פשוטים אלו משלים את הטיפול בשני התכשירים אותם את נוטלת וישפר את מצבך באופן משמעותי. אגב, גם אם בבדיקות הדם שלך רמת המגנזיום תקינה, זו אינה אינדיקציה למצב המגנזיום בגוף מאחר ומגנזיום הנו מינרל תוך תאי.
מקוה שעזרתי
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנברלנתי07/09/2009
שלום,
התרופה שבנושא, אם אינני טועה בשימוש כבר כ-15 שנה. היום אני משתמש בה מידי חודש לאחר שהקופה מאשרת לי שימוש בה אחת לחצי שנה. רציתי לשאול אם יש זמן כזה שיפוג התוקף של הפטנט של התרופה וניתן יהיה לקנות אותה (או חיקויים שלה מחברות אחרות) במחיר של עשרות שקלים לחודש ולא מאות? המחיר הנומינלי של התרופה לקופת החולים כיום הוא כ-8000 ש"ח. אני כחולה משלם 270 ש"ח. זה אמנם הנחה משמעותית אך זה עדיין לא מעט.
אם כן מתי זה יהיה?
אני מודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתי שלום
ניצן פרימור08/09/2009נתי שלום
משרד הבריאות דואג לא אחת לרווחת קופות החולים במקום לדאוג לצרכן.
קופות החולים רוכשות תרופות לעיתים בעשירית המחיר ממחירן הרשמי (שנקבע מן הסתם ע"י משרד הבריאות) ומחיבות את הצרכן בהיטלים של 50% - 15% ממחיר רשמי זה, שלא רק מכסה את עלות התרופות אלא אף מותיר רווחים אדירים (מיליארדי שקלים בשנה) לקופות.
יוצא שהצרכנים מממנים בעצם את כל עלויות התרופות.
להערכתי הדבר קורה גם משום שפקידי משרד הבריאות דואגים כבר לג'ובים הבאים שלהם בהנהלות קופות החולים.
התוצאה בשטח - הקופות מנתבות את החולים אל בתי המרקחת שלהן עצמן (ולא לשוק הפרטי) השירות בבתי המרקחת הללו איטי מסורבל ובפיזור רע (חניה, בזבוז זמן יקר) לעומת השירות בשוק הפרטי שהוא מהיר וחיכני. כתוצאה מכך נמנעת תחרות על המחיר בשוק התרופות.
לגופו של עניין, לצערנו לא ניתן לצפות את הדברים, בהתאם למה שתיארתי בפניך, רק בארצנו קיים האבסורד שתכשירים גנריים רבים שיעילותם ממש לא משתווה לתכשירי המקור (למרות אישור משרד הבריאות), נמכרים במחיר גבוה יותר מתרופות המקור.
שורה תחתונה - על תבנה על חסכון עתידי במקרה זה...
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. התשובה שלך קצת מפתיעה
נתי09/09/2009אותי,
משתי סיבות:
1. בקבלה שאני קונה את התרופה אני ממש רואה שמודפס המספר 8000 ואח"כ את ההנחה ורק בסוף אני רואה שנשאר לשלם 270. (נו נניח שיש כאן נייר פיקטיבי עם מספרים לא אמיתיים)
2. אם המחיר שהקופה קונה אותן נמוך מאד מהמחיר הנומינאלי שלהן, מדוע צריכה לשבת ועדה אחת לחצי שנה ולאשר לי את התרופה, לדבריך, היא מאשרת לי לרכוש את התרופות "בהנחה" בעוד שלמעשה אין כאן שום הנחה כי היא קונה את התרופה במחיר ממש זול.
בכל אופן תודה על התשובה המחכימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופהעירית07/09/2009
שלום רב עקב כאבים קשים בגב תחתון המליץ לי האורטופד לקחת או אטופן או ארקוקסיה או קספו8 או וולטרן בקיצור מה שעוזר לך כיצד אני יכולה לדעת מה עוזר והאם יש אפשרות לעבור מתרופה אחת לשניה אם הקודמת לא עזרה בברכה ותודה עירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירית
ניצן פרימור08/09/2009עירית שלום
כל התכשירים פועלים במנגנון זהה.
הוולטרן ישן יותר, יעיל אך עם תופעות לוואי בעיקר במערכת העיכול.
הקספו חדש יחסית.
נסי את הארקוקסיה 90 - 1 ביום למשך מספר ימים, תכשיר יחסית ללא תופעות לוואי ויעילות טובה.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב.
אילן ללבניקוב08/09/2009עירית שלום רב,
כל התרופות שמנית יעזרו לך באופן זה או אחר אך כדי לפתור את הבעייה מהשורש הייתי ממליץ לך לפנות למטפל סיני בשילוב עם הומיאופט שיתאים לך תרופה טבעית לפתרון הכאבים שלך.
בכל מקרה תוכלי לשלב את הטיפול הטבעי עם התרופות, אני ממליץ לך לנסות קרם טבעי הנקרא נודול המכיל צמחי מרפא מצויינים לטיפול בדלקות וכאבי שרירים ועצמות. כמו כן, ניתן ומומלץ לשלב גם תרופה הומיאופטית הנקראת טראומיל של חב' HEEL בטיפות, יש לקחת 10 טיפות כל 3 עשות בקצת מים לטיפול, למניעה לוקחים 10 טיפות 3 פעמים ביום.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה בשם פטריון והנקהורד06/09/2009
שלום רב,
האם ניתן להשתמש במשחה זו בזמן ההנקה?
זוהי משחה נגד פטריות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריון והנקה
ניצן פרימור08/09/2009ורד שלום
אין בעיה בהנקה עם פטריון.
בברכה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלו-פהתום05/09/2009
אהלן
אני משתמשת בסלו-פה ומאוד מרוצה ממנו.
לאחרונה נמסר לי בבית המרקחת כי הופסק ייבואו לארץ. האם ידוע לכם למה ?
כעת עלי לחפש מוצר חילופי הפועל בשחרור איטי, כמו סלו-פה.
אשמח לקבל המלצה על מוצר דומה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ניצן פרימור06/09/2009תום שלום
נסי את AKTIFERIN , נגזרת טובה של ברזל, נספגת מצויין ללא תופעות לוואי.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באומפרדקס קפליותרחל05/09/2009
ברצוני לברר האם שימוש באומפרדקס קפליות שתי כמוסות ליום יכולות לגרום לחולשת שרירי רגליים בהליכה מרובה כמעין התכווצויות משונות. ודה מאוד לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס
ניצן פרימור05/09/2009רחל שלום
תופעת הלוואי מוכרת, נראה שהתכשיר פוגע בספיגת המגנזיום, גורם לחסר במינרל המתבטא בהתכווצויות השרירים.
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מינוןלירון05/09/2009
שלום לפני שלושה ימים קיבלתי רפאפן 500 עקב דלקת גרון אני דואג לבלוע את הכדורים פעמיים ביום כמו עצת הרופא אך לא רק שאייני מרגיש שיפור בחום אלא הכאבי גרון החמירו.
רציתי לדעת האם אני יכול להעלות על דעת עצמי את המינון מ 500 ל 1000?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאפן
ניצן פרימור05/09/2009לירון שלום
המינון המקובל של רפאפן לדלקת בגרון 500 מ"ג 4 פעמים ביום או או 1000 מ"ג פעמיים ביום,
כדאי להתייעץ עם הרופא בנושא המינון (אפילו בטלפון).
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש פתרון לאקנה?מירית04/09/2009
אני בת 17 וחצי וסובלת מאקנה שהרופא שלי מגדיר כאקנה "קלה-בינונית". הוא פעם נתן לי כדור ומשחה שממש לא עזרו לי, ואני לא יודעת מה לעשות כי בכל זאת הפצעים ממש מציקים לי. יש היום טיפולים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות
ניצן פרימור05/09/2009מירית שלום
יש אין ספור טיפולים יעילים נגד אקנה.
באפשרותך לפנות לרופא עור אך עדיף תחילה לפנות לקוסמטיקאית.
קוסמטיקאית טובה, תדע לנקות ולטפל בפנים ולהדריך אותך בשמירה עליהם תוך שימוש בתכשירים פשוטים ויעילים.
בברכה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריטייס ומיקרופיריןאורלי03/09/2009
שלום ליועץ, בעקבות תשובתך בנדון לגולש, ברצוני להעיר שאני נוטלת טריטייס מיד לאחר השכמה (שעה 6.15 בבוקר). את המיקרופירין אני נוטלת לאחר ארוחת בוקר (7.30), ואין לי שום בעיות עם סדר נטילה זה ועם מירווח הזמן הזה. על רקע זה, האם אתה ממליץ לשנות זאת, לאור הרישא? לי זה ייראה מוזר, אשר על כן אבקש התייחסותך. תודה, אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
ניצן פרימור05/09/2009אורלי שלום
הרכב מנצח לא מחליפים.
השארי במסגרת הנוכחית.
לבריאות
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהלילונת03/09/2009
איזה תרופה טובה יותר.בת 49.מקבלת טמוקסי-שנה שניה.ללא גרורות.
איזה תרופה-ללא השפעה או נזק על הכבד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילונת
ניצן פרימור03/09/2009ההשפעה של הסטטינים מאוד אינדיבידואלית.
יש להתחיל בתכשירים שבסל הבריאות (סימבסטטין או פרבאליפ) במידה וגורמים תופעות לוואי ניתן לנסות את LIPITOR או CRESTOR. כל התכשירים פועלים במנגנון זהה. ניטור נזק לכבד ניתן לבצע בבדיקות דם שיבהירו גם את היעילות בהפחתת כולסטרול.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש זמן בין תרופותענבר02/09/2009
רציתי לדעת מה הפרש השעות המינימלי שאפשר לקחת בין כדור לכדור.. (מדובר באטינביוטיקה מטרוג'יל)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבר
ניצן פרימור03/09/2009בין 6 ל- 8 שעות
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים חיובייםעומר02/09/2009
ניתן לטפל בסימנים חיוביים בסכיזופרניה על ידי תרופה שנקראת סוליאן, האם יעילה לשם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה
ניצן פרימור03/09/2009עומר שלום
בכל מה שקשור בסכיזופרניה, ההשפעה מאוד אינדיבידואלית , מדובר בניסוי ותהייה אישית.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עומר06/09/2009אוקיי הבנתי
רק האם התרופה מוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזו
ניצן פרימור08/09/2009מוכרת מאוד.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהגלית02/09/2009
שלום ,
אני לוקחת כבר שלוש שנים פעמים ביום אלפרליד 0.5 עקב הרגשת חנק וגוש בגרון.
עשיתי בדיקות דם , וראיתי ש B 12 מאוד נמוך , עקב זה אני צריכה לעשות זריקות .
שאלתי, האם אלפרליד 0.5 משפיע על ירידת B12 או שיש איזה שהוא קשר ?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ניצן פרימור03/09/2009גלית שלום
נראה שהתופעה אותה את מתארת נקראת "גלובוס היסטריה".
התופעה אינה מסובכת וחולפת ולכן לעניות דעתי משך 3 שנים נראה מוגזם לחלוטין.
נטילה סיסטמית של אלפרליד במינון שאת מציינת מחייבת בדיקה נוספת של רופא מומחה.
התכשיר פשוט ממכר.
יתכן קשר בין חסר B12 לתופעה (לא לשימוש באלפרליד).
כדאי לך ליטול ויטמין זה עד להעלאת הרמה ושוב להתייעץ עם רופא מומחה.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעה מייטבית ללקיחת מיקרופיריןדני01/09/2009
מהי השעה המייטבית,בשעות היממה,ללקיחת מיקרופירין
האם רצוי או אפשרי בריאותית\רפואית ליטול אותו בשעה 11 בלילה?
עקב אילוצי זמן
נוטל גם טריטייס רגיל +טריטייס קומפ 2.5 עקב י.ל.ד
סימבסטטין 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראקציה בין תרופתית.
אילן ללבניקוב03/09/2009דני שלום רב,
למיטב ידיעתי לא מומלץ לקחת את המיקרופירין ביחד עם הטריטייס, כיוון שהמיקרופירין פוגע ביעילות התרופה להורדת לחץ הדם(טריטייס) ונוגד את השפעתה. לכן יש ליטול את המיקרופירין בבוקר לאחר הארוחה ואת הטריטייס לקחת בהפרש של מס' שעות מהמיקרופירין.
אם אתה חש בכאבי שרירים או עייפות רבה, זה ייתכן בגלל הסימבסטטין ויש ליידע את הרופא המטפל על כך. הייתי ממליץ לך להוסיף לתפריט כף שמן פשתן ביום עם הארוחה ואולי להתייץ עם נטורופט שיתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא לאיזון לחץ הדם והכולסטרול,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרופירין
ניצן פרימור03/09/2009דני שלום
אין שעה מוגדרת.
לדעתי ועל פי ניסיוני עדיף ליטול בבוקר, עם האוכל .
אספירין הינו תכשיר חומצי ועשוי לגרום גירוי בקיבה .
בלילה כאשר הקיבה ריקה והגוף במצב שכיבה, הסיכוי לתופעות לוואי כמו צרבת או REFLUX כתוצאה מנטילת אספירין עשוי לגבור.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בכפות הרגלייםהררי מירית31/08/2009
שלום במשך שבעה חודשים אני מרגישה שרפה והזעת יתר בכפות הרגליים נשלחתי לבדיקת דם לבדוק אם חסרים לי וויטמניםו הכל תקין וגם בבדיקת עצבים הכל תקין אני רוצה לציין שאני רצה כל יום במשך שלוש שנים האם יש קשר? לאיזה רופא אני צריכה לפנות כי רופאת המשפחה לא עוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית
ניצן פרימור03/09/2009מירית שלום
רגולצית חום בגוף נעשית בין היתר ע"י מגנזיום. נראה שזה מה שחסר לך. בדיקת מגנזיום בדם לא משקפת המצאותו בגוף מאחר ומגנזיום הינו מינרל תוך תאי.
אוכלוסיית ישראל רגישה במיוחד להיווצרות חוסר במגנזיום עקב חשיפה לחום, הגורמת לאיבוד מגנזיום בזיעה, ועקב חשיפה למצבי לחץ ומתח ממושכים, הגורמים לאיבוד מגנזיום בשתן בשל העלייה ברמת האדרנלין. גם במי השתייה אין מגנזיום בכמות סבירה.
למגנזיום יש חשיבות רבה בתפקוד גוף האדם. חסרונו עלול להביא להפרעות בריאותיות שונות, להגביר את שכיחותן של מחלות לב, ובמצבים קיצוניים אף לגרום למוות.
הירידה המתמשכת בתכולת המינרלים שבתפריט התזונה המודרני מביאה בימינו לצריכת מגנזיום הנמוכה מן הרמה המומלצת.
על פי בדיקתי רוב תוספי המגנזיום הנמכרים בישראל אינם נספגים ואינם משפיעים כלל.
נסי ליטול תכשיר מגנזיום הנקרא "אנטי לג קרמפס", שתי כמוסות בלילה לפני השינה במשך חודש ימלאו את מחסני המגנזיום בגוף כך שלאחר חודש שימוש תוכלי לדעת באם האבחנה נכונה.
בברכה
ניצן פרימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)