פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• vitamines
    NUAV
    22/12/2009

שלום פרופסור שטינהרץ

אשמח אם תביע את דעתך על שילוב הנל

בן 38 בריא בדרכ , כולסטרול נמוך,לוקח משאף מידי פעם אחת ל8 שבועות, ברונכיטיס קל

הנני לוקח כ 8 שנים בבוקר

עם קפה ו2 פרוסות לחם את הנל:

3 קפסולות אומגה 3 (מכללית קופ"ח)מעולם לא אכלתי דגים ולא שימורים

2 כדורי שום(מכללית קופ"ח) לא יכול לאכול בצורה טיבעית

3 ויטמין C (מכללית קופ"ח)

האם ניתן להמשיך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    vitamines

הוספת תגובה

• ויטמינים.

אילן ללבניקוב
    24/12/2009

טוביה שלום רב,

אין כל מניעה לקחת את התוספים שציינת, הם מסייעים רבות בטיפול ובמניעת כולסטרול בצורה טבעית.
    ניתן להוסיף לטיפול גם פורמולה טבעית אשר מטהרת את מערכת העיכול ומחזקת את הכבד ומחדשת את פעילותו. הפורמולה נקראת קלינטוקס של חב' נוטרילייף, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה.

שבת נהדרת ובריאה,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין אנטיביוטיקה
    אלון
    22/12/2009

בשנים האחרונות בעת שסבלתי מסינוסיטיס נטלתי ע"פ מרשם רופא אוגמנטין, תרופה שעזרה לי מאוד והעבירה את הבעיה לגמרי.
    בשנה האחרונה חל שינוי לא ברור, ובמשך 2 פעמים שהתבקשתי שוב ליטול את התרופה עקב בעיות שיניים וחניכיים, התגובה הייתה קשה: אחרי הכדור הראשוןן הקאות והתקווצויות חזקות, שבגללן נאלצתי להפסיק מיידית את הטיפול בתרופה. (ולא לקחתי שום אחרלת במקומה)

כעת אני לפני ניתוח הרמת סינוס, שוב יציע לי הרופא את האוגמנטין ככיסוי למקרה ש...., ואני לא רוצה ליטול תרופה זו. מה האפשרויות העומדות לפני מבחינת אנטיביוטיקה לדעתך?
    תודה
    אלון

לקביעת תור
    סגירה
    בעניין אנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• אניביוטיקה

יעקב רבייב
    24/12/2009

אהלן אלון

אם תסביר לרופא את התגובה שפיתחת לאוגמנטין, הוא אמור לרשום לך אנטיביוטיקה אחרת.
    אני לא יכול לייעץ לך איזה אנטיביוטיקה יתנו לך כי זה ההחלטה של הרופא בלבד.
    מה שאני כן יכול לומר לך זה שישנם סוגים אחרים של אנטיביוטיקות שיכולים לתת לך כיסוי למצבך.

(דוגמא אחת שאני יתן כאן זו התרופה erythro-teva אשר יעילה כמו האוגמנטין ובדר"כ נותנים אותה לאלה שרגישים לאוגמנטין)

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה על תרופה
    עינת
    22/12/2009

האם להומופאטיה או צמחי מרפא יש משהו שיכול להרגיע אי שקט במקום להוסיף עוד תרופה כימית.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה על תרופה

הוספת תגובה

• תרופה על תרופה, אילן אתה יכול לעזור

יעקב רבייב
    23/12/2009

שלום עינת

ישנם דברים טיבעיים והומאופתיים להרגעה אך אופן הפעולה שלהם פיסיולוגית לא ידוע לנו במלואו.
    העניין הוא שאנו יודעים שהתרופות שבנך לוקח עובדות על קולטנים מסויימים בגוף - וזה גורם לתופעות לוואי. אז אנו נותנים תרופה נוספת שאנו יודעים שיכולה לנגוד פעלת תרופה זו בקולטנים הלא רצויים ובכך למנוע את תופעות הלוואי - זה נסיון ראשון בכל אופן

אין מניעה לנסות את הדברים הטיבעיים אך אני מייעץ לך לדבר עם נטורופט מומחה כמו אילן שנמצא בפורום זה

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות טבעיות לאוטיזם.

אילן ללבניקוב
    24/12/2009

שלום רב,

ניתן בהחלט לעזור במצבים של אוטיזם על ידי שילוב נכון של צמחי מרפא והומיאופטיה וזאת על פי מחקרים עדכניים אשר חקרו ומצאו שמרכיבים טבעיים מסויימים מטפלים בתופעות שציינת ומונעים אותן בצורה טבעית.

לפי מחקרים מקצועיים נמצא קשר בין ריכוז גבוה של מתכות כבדות לבין אוטיזם והפתרון המומלץ הוא שימוש שצמח הנקרא קרדמון (הל) לניקוי הגוף ממתכות אלו. ניתן לקחת כמוסה אחת 3 פעמים ביום לטיפול. למניעה לוקחים כמוסה אחת ליום. כמו כן, מנסיוני עם מטופלים רבים ניתן על ידי איזון הורמונלי מתאים למזער את התופעות הנלוות ובהדרגה לעבור לטיפול טבעי על ידי צמחי מרפא.

אני ממליץ לך על יעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום שיתאים עבורכם פורמולה על בסיס צמחי מרפא והומיאופטיה אשר מסייעת רבות בטיפול וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבת נהדרת,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריספרדון זה ריספרדל/ריספונד?
    שאלה
    21/12/2009

קראתי ככה , האם זה נכון?

ריספרדון תרופה מסוכנת הפוגעת בשרירים האורכיים ומריירת
    היא פוגעת קשה בשרירים וגורמת לריור ועוד תופעות לוואי קשות , בשימוש ארוך טווח. התרופה לא כל כך יעילה ואסור בתכלית האיסור לקחת אותה ברציפות אחרת הנזק יהיה גבוה מהתועלת .

הוספת תגובה

• ריספרדון

יעקב רבייב
    21/12/2009

היי

ריספרדון (שזה החומר הפעיל בריספרדל/ריספונד) זו תרופה לטיפול בהפרעות פסיכוטיות.
    תרופה זו שייכת לקבוצת התרופות החדשות לטיפול בבעיה זו. זאת אומרת שלתרופות מהדור החדש ישנן פחות תופעות לוואי ביחס לתרופות מהדור הישן.
    כל התרופות האנטיפסיכוטיות פוגעות בתיפקוד השריר במידה מסויימת וכן חלקן גם גורמות לירור.
    פגיעה בתפקוד השריר היא תופעה מוכרת ומחולקת לכמה רמות.
    השכיחות ופחות מסוכנות הן תזוזת שרירים שדומה לפרקינסון והתכווצות שרירים שהן יכולות להיות הפיכות עם הפסקת טיפול.
    היותר בעייתית זו תופעה שקוראים לה tardive dyskinesia שזה תנועות לא רצוניות.
    תופעה זו נגרמת בדר"כ עם מינונים גבוהים לאורך זמן של תרופות אנטיפסיכוטיות שזה בדר"כ שנים אך גם יכול לקרות תוך חודשים.
    במקרה וזה קרה צריכים להפסיק את הטיפול כיוון שתופעה זו יכולה להיות בלתי הפיכה.

במקרה לשאלתך האם היא מומלצת זה על הרופא המטפל להחליט בדר"כ פסיכיאטר מומחה.
    בחירת התרופה נעשית על פי גורמים רבים וזה מורכב מידי מכדי להיכנס לזה בפורום.
    ישנם רבים אשר נוטלים תרופה זו באופן קבוע וחלקם עדיין מסתדרים איתה.
    אך בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה כיוון שיש להם ידע קליני יותר רחב בתחום זה.

המשך שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לתופעות לוואי
    עינת
    21/12/2009

בני אוטיסט בן 26 מטופל בזיפרקסה 12 מ"ג אטומין 20 מ"ג בתקופה לאחרונה התחיל לרייר והוא באי שקט והאקולליה שלו עלתה. הפסיכיאטר רוצה להוסיף ארטן לטיפול בתופעות הלוואי הנ"ל שדבריו נגרמים מהתרופות. אני די חוששת להוסיף עוד תרופה .לדעתי התרופות שהיו אמורות להרגיע אותו גורמות לאי שקט אז להוסיף עוד תרופה על תרופה נראה לי קצת מוגזם .האם יש טיפול אחר שיכול לעזור ולהגיע את האי שקט. אודה לתשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לתופעות לוואי

הוספת תגובה

• תרופה על תרופה

יעקב רבייב
    22/12/2009

היי עינת

לתרופות זיפרקסה ואטומין תופעות לוואי רבות.
    בדר"כ כאשר קורה מצב של תנועות דמויות לפקרקינסון שקורות כתוצאה מתרופות אלו נותנים את התרופה ארטן אשר יכולה לנגוד תופעות אלו - השילוב מוכר בעולם הרפואה (וזה כתוצאה מסתירה פרמקולוגית).
    נניח וזה לא יעזור אז הרופא יכול לשנות את הטיפול נכון לראות עיניו.

בכל מקרה אני מייעץ לך לדבר עם הרופא המומחה

המשך שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאוגמנטין
    אלון
    20/12/2009

שלום אילן
    חייב להתייעץ איתך בעניין אוגמנטין
    בשנים האחרונות בעת שסבלתי מסינוסיטיס נטלתי ע"פ מרשם רופא אוגמנטין, תרופה שעזרה לי מאוד והעבירה את הבעיה לגמרי.
    בשנה האחרונה חל שינוי לא ברור, ובמשך 2 פעמים שהתבקשתי שוב ליטול את התרופה עקב בעיות שיניים וחניכיים, התגובה הייתה קשה: אחרי הכדור הראשוןן הקאות והתקווצויות חזקות, שבגללן נאלצתי להפסיק מיידית את הטיפול בתרופה. (ולא לקחתי שום אחרלת במקומה)

כעת אני לפני ניתוח הרמת סינוס, שוב יציע לי הרופא את האוגמנטין ככיסוי למקרה ש...., ואני לא רוצה ליטול תרופה זו. מה האפשרויות העומדות לפני מבחינת אנטיביוטיקה לדעתך?
    תודה
    אלון

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לאוגמנטין

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה.

אילן ללבניקוב
    24/12/2009

אלון שלום,

ככל הנראה מדובר באלרגיה לכדור אך ייתכן וזה נובע מבעיה אחרת הקשורה במערכת העיכול שלך.

תופעות הלוואי הנפוצות הן: שלשולים, בחילה, ופריחה. חום, התנפחות הפה והלשון, פריחה, גירוד וקשיי נשימה, יכולים להעיד על תגובה אלרגית לתרופה.
    הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא אשר עשוי לרשום לך אנטיביוטיקה מסוג אחר.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום ואלכוהול
    עינת
    20/12/2009

שלום רב,
    אני בת 29 נוטלת ליתיום. בכל מקום אומרים להימנע משימוש באלכוהול, אבל לצערנו בתרבות שלנו קשה מאוד לצאת למקום בילוי ולא לשתות. בייחוד לחולי מניה דיפרסיה שיצאו מדיכאון ורק מחפשים לשמוח ולהנות מהחיים. נאמר לי כי כוס אחת פה ושם זה בסדר. אני אישית לא נהנית מכוס יין, זה פשוט לא טעים לי, ואם אני כבר שותה, אני עושה זאת כדי להשתכר... (כמובן שכיום אני לא מעזה) רציתי לדעת, מה יקרה אם אשתכר? למה ליתיום ואלכוהול לא הולכים יחד? האם אהיה בסיכון למחלה שתפרוץ? אשמח לתשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    ליתיום ואלכוהול

הוספת תגובה

• ליתיום ואלכוהול

יעקב רבייב
    20/12/2009

היי עינת

ליתיום זה סוג של מינרל אשר עוזר לשמור על מצב רוח יציב והוא פועל בתוך מערכת העצבים המרכזית.
    ליתיום היא תרופה אשר הרמה שלה בדם צריך להיות מפוקח כיוון ששינויים קטנים יכולים להפוך את התרופה מצד אחד ללא יעילה אך גם מצד שני למאוד רעילה.
    מאוד מומלץ לשמור על כמות סדירה של מלחים בדיאטה ומנות מים ביום בשביל למנוע שינויים של רמות ליתיום בדם.
    כל גורם אשר יכול לשפיע על נפח הדם מומלץ להימנע ממנו בזמן לקיחת ליתיום.
    אלכוהול במנות גבוהות יכול לשתן אותנו ואף לגרום לגוף להתייבש, וזה עלול לגרום להרעלה של ליתיום כיוון שריכוזו בדם יעלה.
    מה שעוד יותר מפחיד זה שמי שלוקח ליתיום צריך לשתות יותר אלכוהול ביחס לאחרים שאינם על ליתיום בשביל לתפוס ראש וזאת משום שליתיום סותר את השפעת השיכרות של אלכוהול במוח. וכמו שנאמר קודם - יותר אלכוהול גורם ליותר סכנת התייבשות וזה יכול לגרום להרעלה.
    סימני הרעלה שכיחים: שלשול והקאה, חולשת שרירים, רעד, חוסר קואורדינציה, רעשים באוזניים וראיה פגומה. הרעלה חמורה יכולה להוביל להתעלפות, פסיכוזה ובמצבים חמורים אף למוות.
    אז כן אפשר לשתות במנות מתונות אך זה לא מומלץ להגזים בשתייה.

ההמלצה היא לנסות לתפוס ראש מהחיים ולא מאלכוהול
    בילוי נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפאפן-מינון
    אנונימוס
    18/12/2009

במשטח גרון אובחן כי יש לי סרפטוקוקוס סוג A (היה לי כאב גרון נוראי).
    הטיפול שרשמו לי : רפאפן 500 2X בבוקר ובערב למשך 10 ימים.
    (אני שוקלת 68 קילו וגובהי 1,70 מטר).לאחר 24 שעות טיפול, הרגשתי ממש שיפור גדול.
    יש לי תחושה שהמינון גדול מדי.. 200 מ"ג ביום...
    האם זה המינון הרצוי?
    האם לא חזק מדי?

לקביעת תור
    סגירה
    רפאפן-מינון

הוספת תגובה

• רפאפן

יעקב רבייב
    18/12/2009

היי אנונימוס

מינון של 1000 מ"ג פעמיים ביום זה מינון נורמלי לחלוטין לטיפול של סטרפ גרון לתרופה ראפאפן.
    מינון נמוך מזה יכול להוביל לטיפול כושל.
    למרות שאת מרגישה טוב יותר אני עדיין ממליץ בחום לסיים את הטיפול כמו שנקבע ע"י הרופא כיוון שלקיחת אנטיביוטיקה לזמן קצר יחסית לא תקטול את החיידק במלואו ו אפילו יכולה לגרום לחיידק להיות עמיד לאנטיביוטיקה זו ואף לאנטיביוטיקות ואחרות .

מומלץ לקחת תרופה זו על קיבה ריקה - כשעה לפני אוכל.
    מומלץ גם ליטול פרוביוטיקה כשעה לאחר כל מנה של אנטיביוטיקה בשביל למנוע חולשה כללית, שילשולים ואף פטריה וגינלית

המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ritanserin
    r.b.
    17/12/2009

שלום,
    אבקש לדעת היכן וכיצד ניתן למצוא את תרופת ה - ritanserin
    ומה שמות התרופה הגנריות?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ritanserin

הוספת תגובה

• ritanserin

יעקב רבייב
    18/12/2009

נסיתי לחפש את התרופה אך לא מצאתי פורמולה קיימת בשוק
    יכול להיות שזה חומר פעיל שקיים לבינתיים לצורכי מעבדה ומחקר אך עדיין לא לטיפול באוכלוסיה
    הכללית

המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת השפעה-כדור נורמיטן
    א.
    15/12/2009

בת 35, כשבוע נוטלת נורמיטן 12.5 מ"ג בוקר וערב, עקב קפיצות לחץ דם ודופק.
    לחץ הדם ירד במקצת במהלך שבוע זה, וגם הדופק אך ביומיים האחרונים שוב הדופק עלה למרות נטילת הכדור.
    האם לוקח זמן עד להשפעת התרופה על הגוף?
    האם מגיעים לאיזון לאחר הסתגלות לתרופה?
    אולי המינון נמוך? (התחלתי עם 25 מ"ג בוקר וערב-אך זה השפיע עלי לא טוב, ולכן יירדתי במינון.
    אודה מאוד על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת השפעה-כדור נורמיטן

הוספת תגובה

• נורמיטן.

אילן ללבניקוב
    15/12/2009

א. שלום רב,

הנורמיטן (אטנולול) משתייך לקבוצת התרופות הידועה בשם חוסמי בטא. תרופה זו משמשת בעיקר לטיפול בתעוקת חזה, יתר לחץ דם והפרעות בקצב הלב. יש המשתמשים באטנולול מייד לאחר התקף לב כדי להגן על הלב מפני נזק נוסף.

אטנולול אינו מרפא מחלת לב אלא מטפל בתסמינים, ולכן ייתכן שיהיה צורך לקחת תרופה זו בצורה סדירה לתקופה ממושכת, אפילו למשך כל החיים. תרופה זו לוקחים רק פעם ביום וזהו יתרון לאנשים המתקשים לזכור לקחת תרופות. יחסית לחוסמי בטא אחרים פועל אטנולול יותר על הלב ופחות על חלקים אחרים בגוף.

לגבי זמן השפעת התרופה זה משתנה לפי המצב הפיזיולוגי של כל מטופל ואופן הספיגה.
    כך גם לגבי מינון יש להתייעץ עם הרופא המטפל בלבד.

בכל מקרה, חשוב לשים לב לאינטראקציות הבין תרופתיות הבאות:

נוגדי חומצה : מפחיתים את הספיגה של אטנולול, לכן יש לקחתם בהפרשי זמן של שעה לפחות מנטילת אטנולול.
    תכשירים המכילים נתרן : כגון נוגדי חומצה ומשלשלים – תכולה גבוהה של נתרן עלולה להזיק לחולים הסובלים מיתר לחץ דם.
    חומרים סימפאתומימטיים : המצויים בכדורי מרץ, בתרופות נגד תיאבון, שיעול , נזלת, או אסתמה- החלשת ההשפעה של אטנולול.
    חומרים עם פעילות אנטיכולינרגית : כגון פנותיאזינים, נוגדי דיכאון טריציקליים- ייתכן ניגוד לפעולתו של אטנולול בעיקר על קצב הלב.
    משתנים, נוגדי לחץ דם אחרים : ייתכן חיזוק ההשפעה על הורדת לחץ הדם וצורך בהפחתת מינון התרופות.
    חוסמי סידן : בעיקר ניפדיפין - מגבירים השפעת אטנולול. יש לתת אותם בזהירות ולשנות מינונם בהתאם.
    קלונידין : במתן שתי התרופות יחדיו, הפסקת הטיפול בקלונידין מחייבת הפסקת הטיפול באטנולול מספר ימים קודם לכן, למניעת עליית לחץ דם פתאומית. אם מחליפים את הטיפול בקלונידין באטנולול, יש לדחות את הטיפול בו מספר ימים לאחר הפסקת הטיפול.

שבוע טוב וחג שמח,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמיטן בשילוב ונטולין

מלי
    04/05/2010

עקב דופק מהיר במנוחה -90 וארוע שבו עלה הדופק ל160 (אמרו לי שזה סטרס) בו קבלתי איקאקורל וריד וקלונקס לנרגעה המליץ לי הרופא משפחה לקחת נרמיטן אחד ביום של 25 מ"ג .
    הבעיה שלעיתים אני צריכה לקחת משאף ונטולין כי אני קצת אסמטית.
    דבר נוסףנ ורמיטן עלול לגרום לקוצר נשימה או נשימה "קשה"מין תחושה שהנשימה "נתקעת"?
    אמרו לי שנורמיטן עלול להזיק לריאות.
    אודה על תשובה-מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    12/05/2010

מלי שלום,

תיתכן אינטראקציה בין 2 התרופות המתבטאת בירידת השפעת הונטולין ודבר זה עשוי לגרום לקוצר נשימה, לא ידוע לי על נזק כלשהו לריאות.

חוסמי בטא לא סלקטיביים (כגון: פרופראנולול, פינדולול, טימולול) סותרים את השפעתם של אגוניסטים בטא אדרנרגיים(כמו הונטולין), ופוגעים ביכולתם להרחיב סימפונות. יש להמנע משילוב זה. התגובה אפשרית גם עם טימולול הנמצא בטיפות עיניים, שכן החומר עלול להספג למחזור הדם.
    הסיכון לתגובה זו נמוך יותר עם חוסמי בטא ברירניים (כגון: נורמיטן(אטנולול), ביסופרולול, מטופרולול), ובמידה וניתן שילוב כזה, יש להשתמש בו בזהירות מירבית ובמינונים הנמוכים ביותר האפשריים.
    הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך כדי לבדוק אפשרות של תרופה חלופית כדי למנוע תופעות לוואי כאלו,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות
    גיא
    15/12/2009

רציתי לדעת האם לקיחת גלולות שלא למטרת מניעת הריון זה דבר מקובל?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    15/12/2009

גיא שלום רב,

זה מאוד תלוי במקרה ולכן יש להיוועץ ברופא לפני השימוש.

לדוגמא יש את הגלולות הנקראות דיאנה (אתינילאסטראדיול), המכילות אסטרוגן סינתטי בעל פעילות חזקה, הדומה להורמון המין הנשי הטבעי - אסטראדיול. שימושו הנפוץ ביותר הוא בגלולות למניעת הריון, בשילוב עם פרוגסטרון סינתטי (פרוגסטוגן).

כמו כן משתמשים בו כתחליף לאסטרוגן טבעי כאשר ייצור האסטרוגן על ידי הגוף נמוך מדי - לדוגמא בתקופת הפסקת המחזור. במצבים אלה אתינילאסטראדיול ניתן בדרך כלל יחד עם פרוגסטוגן.

לעיתים משתמשים בו לעצירת דימום לא תקין מהרחם ולטיפול בעיכוב בהתפתחות המינית (היפוגונאדיזם) אצל נערות. סוגים מסויימים של סרטן הערמונית (פרוסטטה) מגיבים לאתינילאסטראדיול.

תרופה זו בשילוב עם ציפרוטרון משמשת לטיפול באקנה (חטטת) אצל נשים.

לכן, אני ממליץ לשאול את הרופא המטפל לפני שימוש בתרופות ובכללן גם גלולות.

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה שאלה

שיר
    16/12/2009

גם אני רוצה להתחיל לקחת גלולות בלי קשר למניעת הריון (עוד לא קיימתי יחסי מין)
    אבל לא הצלחתי להבין אם אוכל לעשות זאת נגיד עם גלולות יותר "קלות" מדיאנה. הבנתי שיש את הגלולות הסגולות נגיד, שיש בהן פחות הורמונים.

שאלה שניה, האם זה עלול לפגוע בבתולין ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    17/12/2009

שיר שלום,

לגבי תחילת השימוש בגלולות אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך כדי שיתאים לך את הסוג המדוייק בשבילך,

חג שמח,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשיר

עינת
    17/12/2009

אני יודעת שלכל אחת הרופא פשוט מתאים את סוג הגלולות שהכי מתאים לה ספציפית. לי נתנו את הסגולות, ויש לי חברות שקיבלו אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גיא
    17/12/2009

הרופא שלי רשם לי פמינט אבל רציתי לדעת ע"פ מה הוא התאים לי דווקא את הסוג הזה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    17/12/2009

גיא שלום,

אני מאמין שהרופא שלך בדק ומצא כי הגלולות הנ"ל הן המתאימות לך ביותר, לגבי החלטתו אני ממליץ לך להיוועץ בו,

שבת נהדרת וחג חנוכה שמח,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג גלולות

דניאל
    20/12/2009

כמו שכבר כתבו לך, הרופא מתאים לכל אחת את הסוג שמתאים לה ספציפית. מה שאניט יודעת על פמינט זה שיש בה מינון נמוך של הורמונים שזה מה שנותנים לצעירות, אז אולי הוא נתן לך את זה גל בגלל הגיל שלך. אבל כמובן, רק הוא יוכל לתת לך את הסיבה המדוייקת וכדאי לך להתייעץ איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת סירופ שיעול בזמן הריון
    דינה מוזס
    14/12/2009

שלום ברצוני לדעת אני בהריון שבוע 9 ואני משתעלת המון למרות שאני כבר אים אנטיביוטיקה וזה לא עוזר ורופא משפחה אמר שמותר לקחת סירופ לשיעול של הדס "דסימיקס" שעשוי מסירופ צמחים
    בכל זאת רציתי לדעת האים זה בסדר לקחת את הסירופ בלי להזיק לעובר.התייעצתי עים הדס אמרו לי שאסור ואכשיו אני מאוד מבולבלת מותר או אסור ,אשמח לקבל תשובה תודה דינה

הוספת תגובה

• סירופ לשיעול

יעקב רבייב
    14/12/2009

היי דינה

זה לא מומלץ לקחת סירופ על בסיס צמחי בזמן הריון כיוון שלא ידוע לנו כיצד החומרים הטיבעים ישפיעו על העובר - אין מספיק מידע בשטח. במה שאת כן יכולה להשתמש בבטחה אלה הסירופים ההומאופתים כגון stodal ו- R8 (ההומאופתי ולא הצמחי) שהם מאוד יעילים וכמעט ונטולים תופעות לוואי. ישנו סירופ רפואי שהוא כן אפשרי בהריון והוא נקרא resyl.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירופ בהריון

דינה מוזס
    15/12/2009

תודה על התשובה,אך יש לי שאלה קטנה אני אכן לקחתי את הסירופ הנל' 3 ימים פעמיים ביום האם זה חס וחלילה יכול להזיק לעובר,ומה צריכות להיות התופעות,אני מאוד לחוצה ואודה אם תוכל לענות לי .במידע תרופתי אין מענה לגבי תרופות טבעיות והומופאתיות,אני גם כועסת על רופא משפחה איך הוא המליץ לי על סירופ כזה שיכול לעשות נזק לעוברה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירופ טבעי

יעקב רבייב
    15/12/2009

חג שמח דינה

קודם כל הסירי דאגה מליבך כי שימוש של 3 ימים בדסימיקס לא יכול לגרום הרבה לעובר. הלחץ שאת שרויה בו כן יכול!.
    זה שאין מחקרים בשטח לא בכרח אומר שהסירופ מזיק, ישנם המון תרופות שלא מומלצות בהריון אך עדיין ניתנות כיוון שאדם צריך טיפול מצד אחד וגם מצד שני רוב חברות התרופות לא עושות ניסויים על נשים בהריון כי אף אחת מהן לא רוצה לקחת אחריות. לרוב בחירת תרופות בהריון נעשות על בסיס נסיון אישי בשטח.
    מחר בכל זאת אני יעיף מבט בחומרים הפעילים בדסימיקס ואומר לך מה קורה, אך בכל זאת אין לך הרבה מה לדאוג.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

דינה מוזס
    16/12/2009

תודה רבה שחזרת והרגעת אותי,אשמח אם תוכל להעיף מבט על המוצר,ושוב תודה,דינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דסימיקס

יעקב רבייב
    17/12/2009

שלום דינה

אוקיי, העפתי מבט בסירופ ושמתי לב שהוא מורכב מכמה צמחים.
    הוא מורכב מ: קורנית, אכיניצאה, סמבוק שחור, מרווה ואניס.
    לשלושת הצמחים הראשונים לא צויין איסור מסויים. אכיניצאה לא מומלץ אך ישנו מחקר שהראה שהוא לא רעיל לעובר במידה גדולה.
    לשני האחרונים (מרווה ואניס) צויין שהם אסורים בהריון, יכול להיות בגלל שיש להם אפקט אסטרוגני (הורמונלי - יכולת הפלה) והם ממריצים (יכולת פעולה על מערכת העצבים).
    לא צויין בספר אילו תופעות יכולות לקרות לעובר במקרה של לקיחה.
    מה שכן, שבדרך כלל צריך חשיפה ממש גבוהה לחומר בשביל שהוא יהיה רעיל לעובר

בכל אופן עלייך לדבר עם הרופא המטפל ולפנות לחברת הדס ב ולראות איזה סוג של מידע יש להם.
    בבקשה חזרי אלי אם גילית משהו חדש

המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפורל ורגישות לפנצילין
    טלי
    14/12/2009

האם הכדור צפורל מתאים לאילו שרגישים לפנצילין?

לקביעת תור
    סגירה
    צפורל ורגישות לפנצילין

הוספת תגובה

• צפורל ופניצילין.

אילן ללבניקוב
    14/12/2009

טלי שלום רב,

למיטב ידיעתי זה מקובל לתת צפורל לרגישים לפניצילין, ובכלל - רגישות שהתבטאה בפריחה בקושי מחשבת רגישות אמיתית. רגישות אמיתית היא קוצר נשימה, וזה נדיר. רוב האנשים שיודעים מילדות שהם רגישים לפנצילין בגלל פריחה בכלל לא רגישים לפנצילין, ומסתבר שכנראה היתה מחלה וירלית עם פריחה, אך הם קיבלו גם פנצילין, וכך דבק בהם לשארית חייהם שהם רגישים לפניצילין.

בקיצור - אלא אם כן היתה תגובה אלרגית קשה , מעבר לפריחה, אין לדעתי כל חשש לקחת צפורל.

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    אנונימוס
    13/12/2009

האם ניתן לשלב את התרופות הנ"ל: נורמיטן 12.5 מ"ג פעמיים ביום+אומפרדקס 20 פעם ביום+
    סרטראלין 50 פעם ביום.
    איך לקחת אותם על פני היום והערב?
    האם צריך זמן בין תרופה לתרופה?
    האם הם לא סותרות אחת את השנייה?
    תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• שילובי תרופות.

אילן ללבניקוב
    17/12/2009

שלום רב,

לגבי שילוב התרופות נורמיטן וסרטראלין:

השילוב בין תרופה בעלת השפעה על לחץ הדם יחד עם תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית, מגביר את הסיכון לירידה בלחץ הדם ו / או דיכוי מוגבר של מערכת העצבים המרכזית. תופעות לוואי אפשריות הן: טשטוש, סחרחורת, התעלפות, בלבול. יש להזהר מלבצע פעולות שדורשות עירנות מוגברת, כמו נהיגה, ולקום באיטיות ממצב ישיבה או שכיבה. חשוב לדווח לרופא אם תופעות לוואי אלו מופיעות ביתר ומפריעות לתפקוד יום יומי תקין.

את האומפרדקס יש לקחת לפני הארוחה.
    בכל מקרה, תוכל להיוועץ ברופא המטפל ולשאול אותו לגבי תופעות הלוואי ואולי על האפשרות להחליף את אחת התרופות כדי למנוע אינטראקציה ביניהן.

הייתי ממליץ לך להפריד בין 2 התרופות הגורמות לאינטראקציה לפחות הפרש של מס' שעות.

חג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינוני ריטלין
    דניאל
    13/12/2009

שלום!
    אני בן 17 ואובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז ונרשם לי ריטלין.
    לא מזמן התחלתי להשתמש בריטלין 20MG, אבל לא הרגשתי את ההשפעה שלו כמו שציפיתי, ואף הצלחתי להירדם אחרי 45 דקות שלקחתי את הכדור.
    יש לציין שאני שוקל כ-63 קילוגרם.

מהו המינון המומלץ של ריטלין בשבילי?
    האם אוכל לקחת באופן חד פעמי מינון של שני כדורי ריטלין SR
    20MG?

לקביעת תור
    סגירה
    מינוני ריטלין

הוספת תגובה

• מינוני ריטלין.

אילן ללבניקוב
    13/12/2009

דניאל שלום,

לידע כללי:

יחידת המידה היא ריטלין רגיל 10 מ"ג. הוא פועל למשך כ 3-4 שעות.
    המינון המקובל כיום בילדים הוא 0.3-0.7 מיליגרם לקילו.
    המינון המקובל למבוגרים הוא 0.2-0.3 מ"ג לקילו. כלומר לאדם מבוגר ששוקל 60 קילו יש להתאים מינון של בין 12 ל 18 מיליגרם של ריטלין רגיל. או 1 מ"ג לקילו ליום (12שעות פעילות)= 50-60 מ"ג.

לגבי שינוי במינון אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל.
    כמו כן, ניתן ומומלץ להשתמש בטיפות ובעיות הנקראות דרקוני A.D של חב' פרמהסין, אשר משפרות את הריכוז, הקשב והזיכרון בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי.

שבוע טוב וחג חנוכה שמח,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה