אשכוליות טובות לכולסטרול

אכילת אשכולית אדומה אחת ליום תורמת להורדת רמת הכולסטרול בדם, כך מגלה מחקר חדש שנערך בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 15/02/2006 |
צפיות: 4,264
אכילת אשכולית אדומה אחת ליום תורמת להורדת רמת הכולסטרול בדם ובכך מקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב, כך עולה ממחקר חדש שערכה ד"ר שלה גורנשטיין, חוקרת במחלקה לכימיה תרופתית וחומרי טבע בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים, בשיתוף עם פרופ' אברהם כספי, מנהל מכון הלב של בית חולים קפלן.

ממצאי המחקר התפרסמו לאחרונה בגיליון המקוון של כתב העת לכימיה חקלאית ותזונתית Journal of Agricultural and Food Chemistry ויתפרסם בגיליון המודפס של כתב העת ב-22 במארס.

בין רמת כולסטרול גבוהה בדם לבין הסיכון לחלות במחלות לב קיים קשר ישיר. מהמחקר שנערך בקרב חולי לב עלה כי חלה ירידה ברמת הכולסטרול בדם אצל נבדקים שאכלו אשכולית אחת ביום, לעומת נבדקים שכלל לא אכלו אשכולית.

במחקר נבדקו 57 מתנדבים, גברים ונשים, שסבלו מרמת כולסטרול גבוהה (היפרליפידמיה) ושנאלצו לעבור לאחרונה ניתוח מעקפים. הנבדקים חולקו באקראי לשלוש קבוצות: החולים בקבוצה הראשונה אכלו אשכולית אדומה אחת ביום; החולים בקבוצה השנייה אכלו אשכולית צהובה אחת ליום ואילו בקבוצה השלישית כלל לא אכלו אשכולית. המחקר נמשך 30 יום ובמהלכם אכלו כל הנבדקים ארוחות מאוזנות.

מהתוצאות עולה כי נבדקים שאכלו אשכולית אדומה או צהובה הראו שיפור של ממש ברמת השומנים בדם, בעוד שנבדקים שכלל לא אכלו אשכולית לא הראו כל שיפור. עוד מצאו החוקרים כי אכילת אשכולית אדומה היתה יעילה יותר בהורדת רמת השומנים בדם, במיוחד הטריגליצרידים (סוג של שומנים שהוא אחד מגורמי סיכון של מחלות לב).

החוקרים הסיקו כי נוגדי החמצון הנמצאים באשכולית הם האחראים לסגולותיה הרפואיות. "האשכולית האדומה עשויה להכיל חומרים לא ידועים האחראים להשפעה על רמת הטריגליצרידים בדם", אומרת ד"ר גורנשטיין. מחקר זה מחזק את הידוע על סגולותיהם של הפירות ההדריים. ד"ר גורנשטיין ועמיתיה סבורים שהשפעתו של מיץ הדרים טרי זהה להשפעת הפירות עצמם. בכוונת החוקרים להמשיך ולקיים מחקרים דומים.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר