פורום פרקינסון, הפרעות תנועה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו רעד בידיים, רעד בגוף, הפרעות תנועה, חוסר שיווי משקל, נוקשות שרירים, אבחון, טיפול תרופתי, קנאביס רפואי ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלתי לקחת תרופה דופיקר למחלת פרקינסוןו ואני מרגיש כאבי בטן.מה עושים?
    גק
    16/09/2023

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• גרפסים מסריחים מהפה
    רות
    27/08/2023

חולה פרקינסון מקבל הרבה תרופות: דופיקר וסינמט ובנוסף לסכרת, דילול דם, ליתיום ועוד.
    יש לו גרפסים עם ריח נורא. האם זה קשור בפרקינסון או בתרופות של פרקינסון? אינו סובל מעצירות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרפסים מסריחים מהפה

הוספת תגובה

תמונה

• קפיצה של הזרוע הזמן פעולה
    אילנה
    26/08/2023

שלום בת 52 לפני כשבועיים התחילו לי קפיצות קלות בזרוע בזמן מקלחת או שטיפת כלים ואחרי זה נעלם.. אחרי יום שוב זה חוזר בזמן פעולה . אין רעד בידיים ..מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצה של הזרוע הזמן פעולה

הוספת תגובה

תמונה

• אטקסיה צרבלית חריפה בתינוקות
    רונה
    15/08/2023

שלום
    הנכד שלי חלה בקורונה וכעבור כמה ימים הופיעה בעיה בשיווי משקל. הוא נבדק ואובחן עם אטקסיה צרבלית חריפה. הבנו שזו יכולה להיות תופעת לואי של הקורונה בתינוקות שתחלוף לבד. לא בוצע mri כדי להימנע מהרדמה כללית. בינתיים הוא נראה חיוני.
    בעוד כ 10 ימים הוא אמור לטוס, השאלה שלי היא האם הטיסה עלולה להזיק למצבו? בהנחה שיש דלקת במוחון הקטן.
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולים על בסיס תאי גזע בפרקינסון ו-MSA C
    גבריאל קובץ
    05/07/2020

האם ניתן לקבל בישראל טיפולים מתקדמים על בסיס תאי גזע במחלות הנ"ל?

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולים על בסיס תאי גזע בפרקינסון ו- MSA

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    30/08/2020

שלום גבריאל ותודה על השאלה.
    ראיתי רק ניסוי קליני אחד על MSA בארץ וזה לא על תאי גזע:
    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03750552?cond=MSA+-+Multiple+System+Atrophy&cntry=IL&draw=2&rank=2

ויש מחקר אחד על תאי גזע לפרקינסון אבל עוד לא בשלב הקליני:
    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00874783?term=stem+cell&cond=parkinson&cntry=IL&draw=2&rank=1

בהצלחה ובריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• cerebellar ataxia אבחנה של אטקסיה צריבלרית
    גילנף
    20/06/2020

שלום רב,
    אני אדם הסובל מאטקסיה מזה 20 שנה. בדיקות MRI הראו חוט שדרה צר לכל אורכו. ורמיס אטרופי ופולה צריבלרית אטרופי. בדיקות מעוררים פוטנציאלים מעברים לא תקינים לגפיים התחתונות.
    אני מתנדנד בהליכה בעיקר שעות הבוקר.

התמונה הרנטגנית קבועה משנת 2012. האם נראת לך אבחנה של אטקסיה צריבלרית?

הוספת תגובה

תמונה

• אטקסיה צרברלית

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    30/08/2020

שלום גילנף ותודה על השאלה,
    יש אבחנה מבדלת כאן גם כאשר נותנים את ה"אבחנה" של אטקסיה צרבלרית. בין היתר צריך לדעתי גם יעוץ גנטי - עדיף במרפאה של נוירוגנטיקה (יש כזה מרפאה בבי"ח איכילוב ושיבא). עוד דברים לבדוק ... מתכות כבדות, עוד חומרים טוקסיים, חסרים של ויטמינים. בהצלחה ובריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תזונה להאטת מחלת פרקינסון במצב מתקדם
    עדי
    01/08/2020

שלום ובוקר טוב, אבי חולה פרקינסון במצב מתקדם לצערי הרב. בזמן האחרון מתקשה לאכול. האם יש תזונה שיכולה להקל עליו וגם להאט את המחלה?

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול פליאטיבי בפרקינסון

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    30/08/2020

שלום עדי ותודה על השאלה. יש גוון רחב מאוד של סימפטומים ובעיות שצריך להתיחס עליהם במצב מתקדם של המחלה.
    ממליץ לקרוא את החומר הרלוונטי באתר זה:
    https://www.sabarhealth.co.il/ ולחפש את המילה "פליאציה".
    תזונה מספקת (קלוריות, נוזלים, מלחים וויטמינים) בהחלט אחת הסוגיות ... ממליץ לערב תזונאית בטיפול הרב מקצועי שלו.
    בהצלחה ובריאות! ואל תשכחו גם לטפל בעצמכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול חודשיים לאחר דלקת קרום המוח
    יהודית
    03/06/2020

האם הד"ר מטפל במקרים כאלה, כי זה בשביל הבת שלי, היא לא חזרה לעצמה בהרבה מובנים והטיפול עם רופאת הקופה היה מזעזע...

הוספת תגובה

תמונה

• שיקום לאחר דלקת קרום המוח

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    30/08/2020

התשובה היא שזה תלוי בגיל המטופלת (אני מטפל באנשים רק מעל גיל 18). האם רופא שיקום מעורב? בהצלחה ובריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחלת פרקינסון וקבוצת סיכון מקורונה
    רחל
    23/04/2020

אני בת 66 ואמורה לעבור מיפוי מוח (שתאריכו נדחה בשל הקורונה) ע"מ לאשר או לשלול פרקינסון. מלבד זאת אני בריאה ואין לי מחלות רקע נוספות. האם אני מוגדרת בקבוצת סיכון מבחינת הקורונה? מציינת שאבי ז"ל חלה בפרקינסון

הוספת תגובה

תמונה

• פרקינסון וקורונה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    23/05/2020

שלום רחל ותודה על שאלתך

אני מבין שאת בתחילת המחלה (ואפילו זה בספק). לכן בגיל שלך את לא נמצאת בקוצבת סיכון לקורונה.

אני ממליץ לקרוא מאמר זה ליותר מידע:
    https://blog.beok.co.il/article/15608/

ולראות סרטון זה:
    https://youtu.be/l9fv_Ef3Q28

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פוסט טראומה עקב שירות צבאי
    דניאל חנוכייב
    26/04/2020

שלום לכולם
    שמי דניאל בן 27
    אני מאובחן כסובל מפוסט טראומה עקב השירות הצבאי בצוק איתן
    לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש תחושות מוזרות ברגליים לפני שינה ועוד תופעות שרירים שלא הכרתי בעבר
    כל פעם שאני הגעתי לרופא איך ששמעו את הפוסט טראומה הפסיקו להקשיב לי
    והבעיה רק הולכת ומחמירה
    אני סובל מפירקוסי שרירים שמגיעים לעיתים בכל הגוף ולאחרונה גם בראש
    אני סובל מסוג של דקירות ותזוזה בלתי רצונית אחראי בחלק אחר בגוף
    לפני השינה השרירים של הרגליים שלי צורבים מרגיש לי כאילו אני חייב להזיז אותם סוג של מתח מוזר כזה טקס שנמשך כל לילה במשך חצי שעה בערך
    בנוסף יש לי לפעמים תחושת שריפה ברגליים ודקירות
    זאת בעיה שנמשכת כבר המון זמן ורק מחמירה ואני מרגיש הרופאים לא מקשיבים לי בגלל הפוסט טראומה
    היום הייתי אצל רופאה שלא הקשיבה לי ונתנה לי כדורים בשם sifrol שרק מהקריאה של האזהרות נלחצתי עוד יותר
    אשמח לחוות דעת

הוספת תגובה

תמונה

• האם לקחת יפרול

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    02/05/2020

שלום דניאל ותודה על השאלה,

הסימפטומים שלך אכן מתאימים לרגליים חסרות מנוחה (restless legs syndrome). שזה כנראה המחשבה של הרופאים שלך שרשמו לך סיפרול. לדעתי זה אופציה טובה. אתה גם מתאר עוד סימפטומים, אולי כן קשור לפוסט טראומה / מצב נפשי, אולי לא. מומלץ בכל מקרה גם הערכה פסיכולוגית פסיכיאטרית על מנת להערך בזה ואף לקבל טיפול תרופתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרקינסוניזם וסקולרי לאב שעבר אירועים מוחיים
    בת של אבא
    22/03/2020

שלום. אבי שיהיה בריא עבר 2 אירועים מוחיים בן 62. ב׳ה הוא בסדר חוץ ממצבי רוח, עצבנות ורגזנות, קצת הדיבור נפגע וצד ימין כולו שעבר פיזותרפיה.
    שאלה, בזמן האחרון שמתי לב שכשהוא עומד, יש לו מעין רעידות, עיוותים, תזוזות ברגליים. בנוסף ל׳רגל עצבנית׳ שיש לו.
    האם חס ושלום זה יכול להחמיר? כיצד ניתן לטפל?
    רק בריאות!!!!!! ושהקורונה תחלוף מהעולם :)
    תודה!!!

הוספת תגובה

תמונה

• איך למנוע הידרדרות בפרקינסון וסקולארי

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    22/03/2020

שלום ותודה על השאלה.

הרבה פעמים מחלת פרקינסון היא לא רק מחלת פרקינסון אלא שילוב של פתלוגיות.
    אני מניח שהאבחנה של פרקינסון ווסקולארי היא על סמך קיום גורמי סיכון (יתר לחץ דם, רמה מוגברת של כולסטרול בדם, סוכרת, עישון או פרפור פרוזדורים) ו/או עדויות לאירועים מוחיים.
    בכל מקרה על מנת להקל על הסימפטומים כן מומלץ ניסיון טיפול תרופתי בתרופות נגד פרקינסון - אומנם אולי אין מחלת פרקינסון כן רואים שיפור לפעמים.
    אבל חשוב לא פחות כפי שאת אומרת למנוע עוד אירועים מוחיים גם כאלה שלא מרגישים מיידי. בשביל זה צריך איזון טוב על כל הגורמי סיכון.
    אל תשכחי גם פעילות גופנית סדירה יומיומית, תזונה בקיראה, מנוחה ושינה טובה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על התשובה המפורטת! האם זה יכול להחמיר?

בת של אבא
    23/03/2020

תודה על התשובה המפורטת! אין הבחנה מגורם רפואי,
    אני פשוט עוקבת אחרי אבא :)
    האם הרעידות/עיוותים יכולים חס ושלום להחמיר?
    או המצב יכול להישאר ככה?
    או שזה אולי בכלל לא פרקינסוניזם והוא סתם מזיז את הרגל כדי לשחרר? כששאלתי את אבא הוא אמר שהכל בסדדר... אבל זה אבא שלי..... :)
    שוב, תודה מקרב לב על התשובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם יש פרקינסוניזם

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    02/05/2020

תודה על ההבהרה. לצערי ללא בדיקה נוירולוגית והתעמקות יותר על הסימפטומים אנני יכול להביע דעה על האבחנה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תסמינים 3 חודשים לאחר זעזוע מוח
    אור
    23/04/2020

שלום ד״ר,

לפני 3 חודשים קיבלתי מכה בראש (צד שמאל אחורי) בזמן שהות בחו״ל. מיד לאחר האירוע סבלתי מפרכוסים שבאו והלכו (התקפי רעד וחולשה בלתי נשלטים בידיים וברגליים עם ירידה קוגניטיבית ללא אבדן הכרה) - הגעתי למיון ושם אבחנו כזעזוע מוח ושלחו הביתה. למחרת התחלתי לסבול מהתקפי רעד בלתי נשלטים בצד שמאל של הגוף בלבד וכאב בצד הראש השמאלי (גרירת רגל ורעד בלתי נשלט). הגעתי שוב למיון שם החליטו לאשפז אותי וביצעו CT וMRI שיצאו תקינים - לאחר כ24 שעות המצב השתפר ושחררו אותי הביתה. באישור הרופאים, כעבור מספר ימים שבתי לארץ (לא סבלתי מסתמינים גופניים רק מעצבנות וקשיי ריכוז). כשבועיים לאחר המקרה ראיתי נוירולוג בישראל שאמר שהמצב נראה תקין אך בכל זאת שלח אותי לבצע בדיקת EEG שיצאה תקינה. אולם, מאז ועד היום אני סובל מכבדות ברגל שמאל (וזרמים מאחורי השריר הארבע ראשי) ובני משפחה שמו לב שאני גורר את הרגל השמאלית לעיתים. אודה מאד לחוות דעתך לגבי המשך בירור.

הוספת תגובה

תמונה

• סימנים נוירולוגיים לאחר זעזועת מוח

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    23/04/2020

שלום אור ותודה על השאלה,

על פניו הסיכוי שמדובר היה נוירולוגית אינו גבוה לדעתי אבל על מנת להתעמק דרוש הבדיקה גופנית ולעבוד על הציר הרפואי לבדיקות שלך ביסודיות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סימנים נוירולוגים לאחר זעזוע מוח

אור
    23/04/2020

תודה רבה על תשובתך המהירה - מעריך זאת מאד.

אציין כי אני בריא למדי ובבית החולים נערך בירור של וירוס / דלקת במוח שהיה שלילי (בדיקות דם בטווח הנורמה). ההתקפים החלו כ-10 דקות לאחר קבלת מכה בחלק האחורי של הראש משידת לילה ונמשכו יומיים (בהתחלה בשני צידי הגוף ואז רק בצד שמאל מה שהצריך את אשפוזי להמשך בירור).

כפי שציינתי, רופאי בית החולים בחו״ל שחררו אותי ואמרו שהבדיקות תקינות לחלוטין וגם הבדיקה הנוירולוגית והEEG בארץ יצאו תקינות.

כעת נותרתי עם כבדות וזרמים ברגל שמאל וגרירה מסוימת של הרגל.

לאיזה בירור עלי לפנות כעת? אודה מאד להכוונתך.

בתודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יעוץ טלפוני / וידאו בתקופת קורונה
    ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    23/03/2020

מפחד בגלל מצב הקורונה?
    מרגיש לבד?
    חושש מקופת החולים?
    חושש מבית החולים?
    יש שאלות לרופא?
    צריך רופא פרקינסון והפרעות תנועה?

אני כאן לעזור. רופא נוירולוג מומחה בפרקינסון והפרעות תנועה.

זמין בין 16:00 עד 18:00 מדי יום בתקופה הזאת - השרות בהתנדבות.

הוספת תגובה

תמונה

• קו סיוע לחולי פרקינסון בתקופת קורונה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    30/03/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבים ביד ימין ללא הגבלה של תנועה ביד
    שלומי תומסיס
    12/03/2020

מזה כשבועים סובל מכאבים ביד ימין כאבים שהתחילו בשריר וירדו לשורש כף היד קראתי באינטרנט כצאת וכנראה זה הכניס אותי לסטרס כי לפעמים אני מרגיש שהיד נעלמת למרות שאני מתפעל אותה רגיל ללא בעיה של הרמה או תפיסת חפצים כמו כן מרגיש מאין תחושה של פחד

הוספת תגובה

תמונה

• כאב והפרעה בתפקוד ביד

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    12/03/2020

שלום שלומי ותודה על השאלה.

מהתאור שלך עולות לי הרבה אופציות וקשה לומר מה האבחנה. בהחלט רצוי להיבדק ע"י רופא המשפחה (או אורתופד) שלך אם טרם עשית כך.

יתכן שגם כדאי בדיקות נוירולוגיות כגון MRI עמ"ש צווארי ו- EMG/NCS.

אם אין הסבר לסיפטומים אז מומלץ בדיקה אצל רופא נוירולוג עם התמחות בהפרעות תנועה.

שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חשד לפרקינסון איזו בדיקה צריך לבקש?
    יעל
    30/01/2020

שלום לדר כמעט שנה יש לי בעיות בהליכה הולכת הליכת ברוז מתקשה ללכת יש לי חוסר שווי משקל סחרור בקימה אם אני לא עומדת קצת אני עפה יש לי חולשןת בשתי הרגליים יש לי אי יציבות בעיות בליעה בעיות עצירות כרונית בעיות במתן שתן מיעוט שתן יש לי צבירת נוזלים בגוף כאביי תופת בגב עליון וברום הבטן מתקשה לשתות מים ואז לאכול האוכל נשאר בושט סובל מלחץ מוגבר לושט העליונה המים השומנים והמזון לא נספגים היטב אני רזה מאד ומיובשת האף מדמם מהיובש אין לי רוק אז זה מקשה גם על הבליעה כל העור יבש גם העיניים נשלחתי לסי.טי.מח ולסי.טי. מותני שניהם לא מראים שיש לי פרקינזון איזו בדיקה עליי לבקש? מאד מודאגת ממצבי רעד אין לי יש לי תנוחת סקיפוזיס צעדים איטיים עם בעיות העיכול כבר חולה 5 שנים מאז בעיות ההליכה גם נהיו בעיות בליעה האוכל נעצר בושט וזה גורם לכאביי תופת גם כל שתית מים

הוספת תגובה

תמונה

• חשד למחלת פרקינסון

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    04/02/2020

שלום ועל ותודה על שאלתך,

התחום הנוירולוגי באמת מורכב, במיוחד פרקינסון והפרעות תנועה. הסימפטומים שלך אינם ספציפיים - שזה אומר שיש רשימה של מחלות שיכולות להסביר את התלונות. לכן, לצערי, הדרך היחידה זה להיבדק ע"י נוירולוגים בתחומים שונים כולל הפרעות תנועה כמובן ואולי גם להיבדק ע"י אורתופד.

בהצלחה ותרגישי טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה