מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- צנתור בשיטת גת-גורן או ניתוח מיקרוכירורגי?רועי16/05/2017
שלום,
למיטב הבנתי שתי השיטות המועדפות לטיפול בוריקוצלה הינן צנתור בשיטת גת-גורן וניתוח מיקרוכירורגי - נוכחיתי גם להבין שישנם חילוקי דעות בין המומחים לגבי השיטה העדיפה.
אשמח לשמוע דעתך מהי השיטה העדיפה מנסיונכם?
כמו כן, איני מבין מהו ההבדל בין צנתור בשיטת גת גורן לבין הפתרון הצנתורי הוותיק כך שגם לגבי זה אשמח להסבר קטן אם אפשר.
תודה,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/05/2017שלום רב
הטיפול בואריקוצלה נועד רק באם ישנה הפרעה חמורה באיכות הזרע או האשך קטן מרעהו ולא לסיבות אחרות דוגמת כאבים שברוב המקרים נשארים גם לאחר הניתוח.
לא הוכחה יעילות עדיפה בשיפור איכות הזרע בין שתי הגישות.
בעוד הגישה הניתוחית מאפשרת טיפול בורידים השונים בגודלם אך עלולה לפגוע גם בעורקים או בכלי לימפה סמוכים, השיטה הצנתורית מכוונת רק לורידים אך מאידך אינה תמיד מטפלת בורידים הקטנים יותר. השיטה שציינת הינה צנתור גם כן בגישה אחרת שנעזרת בחומר אחר לטיפול בורידים הגדולים יותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מדלקת כרונית בערמוניתיהושע26/08/2023
סובל שנים מדלקת בערמונית ישנן תקופות שקטות יטתר ותקופות לא טובות ...כרגע משתמש בהיטרין 5 מ"ג ...לאחרונה אני נוטל אנטיביוטיקה אופלודקס שמשפיע טוב....לאחר שבועיים של שימוש ..ויום לאחר הפסקת האינטיביוטיקה התופעות חזרו שוב ...אשמח להתייחסות על מנת למצוא איזה שהוא פתרון שייקל על המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבים באשכים פעם בכמה חודשיםביצון24/08/2023
פעם בכמה חודשים (לפעמים גם יותר) יש לי כאב באשך השמאלי, לפעמים זה כאב של ביצה שעלתה לפעמים כאב של ״ביצים כחולות״ באשך השמאלי. פעם אחרונה שזה קרה זה התלווה בכאבי גב תחתון.
האם גם בכאבי אשכים בתדירות ״רחוקה״ כזאת גם צריך לעשות בדיקות?
נ.ב
הייתי אצל אורולוג לא באותו נושא והוא מישש לי את האשכים ואמר שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה על שימוש בדסמופרסין ואלפוזוסיןאיליה20/08/2023
עקב bhp קם הרבה פעמים בלילה. לקחתי כמה ימים דסמופרסין וקמתי פעם פעמיים.
האם אפשר להמשיך? האם אפשר לקחת רק דסמופרסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הסבר לתשובת פט סיטינוי18/08/2023
שלום אשמח לעזרה מהירה
האם על פי בתשובה יש לי סרטן בכליה ?
ואם כן האם נדרש טיפולים כימוטרפי עם וניתוח בקרה הזה
ומה אומר החלק הראשון של התשובה לגבי ראש הצוואר ?
מצרפת את התשובה
סרטן שד שמאל, לאחר יתוח ב.2006 לאחרוה תלוות על כאבים בעצמות. הופתה לשלילת הישות. תוצאות בדיקה ______________ ראש צוואר: עיבוי רירית בסיוס המקסילרי משי הצדדים יותר מימין. קליטה מוקדית בלסת העליוה מימין- יתכן על רקע דטלי. קליטה רבה בזופאריקס ובאורופאריקס משי הצדדים- דלקתי? פיזיולוגי? קליטה מוגברת בקשרי לימפה קטים בצוואר עליון משי הצדדים- תגובתיים. ללא קשרי לימפה מוגדלים. בית החזה: ללא קליטות פתולוגיות. מצב לאחר למפאקטומיה משמאל , ראות סיכות יתוחיות בבית השחי משמאל. ללא קשרי לימפה מוגדלים במיצר ובבתי השחי. בקע היאתלי קטן. ללא עדות לתפליט פלאורלי. ריאות: ללא קליטות פתולוגיות. ללא קשריות. בטן ואגן: קליטה מוגברת בגוש בכליה שמאלית בעל האדרה הטרוגית במימדים כ *5.7 3.8 ס"מ. ללא קשרי לימפה מוגדלים. כבד, טחול, לבלב, כליות ואדרלים ללא ממצא פתולוגי גס. שלד, שריר ורקמה רכה: ללא קליטות פתולוגיות. ללא געים המחשידים לפיזור משי בשלד. סיכום ______ אין בבדיקה עדות להישות סרטן שד. קליטה מוגברת בגוש הטרוגי בכליה שמאלית- חשוד לrcc, להמשך בירור
בבקשה עזרה בשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תשובת פט סיטי עזרה בהסברנוי18/08/2023
שלום אשמח לעזרה מהירה
האם על פי בתשובה יש לי סרטן בכליה ?
ואם כן האם נדרש טיפולים כימוטרפי עם וניתוח בקרה הזה
ומה אומר החלק הראשון של התשובה לגבי ראש הצוואר ?
מצרפת את התשובה
סרטן שד שמאל, לאחר יתוח ב.2006 לאחרוה תלוות על כאבים בעצמות. הופתה לשלילת הישות. תוצאות בדיקה ______________ ראש צוואר: עיבוי רירית בסיוס המקסילרי משי הצדדים יותר מימין. קליטה מוקדית בלסת העליוה מימין- יתכן על רקע דטלי. קליטה רבה בזופאריקס ובאורופאריקס משי הצדדים- דלקתי? פיזיולוגי? קליטה מוגברת בקשרי לימפה קטים בצוואר עליון משי הצדדים- תגובתיים. ללא קשרי לימפה מוגדלים. בית החזה: ללא קליטות פתולוגיות. מצב לאחר למפאקטומיה משמאל , ראות סיכות יתוחיות בבית השחי משמאל. ללא קשרי לימפה מוגדלים במיצר ובבתי השחי. בקע היאתלי קטן. ללא עדות לתפליט פלאורלי. ריאות: ללא קליטות פתולוגיות. ללא קשריות. בטן ואגן: קליטה מוגברת בגוש בכליה שמאלית בעל האדרה הטרוגית במימדים כ *5.7 3.8 ס"מ. ללא קשרי לימפה מוגדלים. כבד, טחול, לבלב, כליות ואדרלים ללא ממצא פתולוגי גס. שלד, שריר ורקמה רכה: ללא קליטות פתולוגיות. ללא געים המחשידים לפיזור משי בשלד. סיכום ______ אין בבדיקה עדות להישות סרטן שד. קליטה מוגברת בגוש הטרוגי בכליה שמאלית- חשוד לrcc, להמשך בירור
בבקשה עזרה בשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רוצה להבין תוצאה של בדיקת ערמוניתארי18/08/2023
שלום רב,
הייתי אצל אורולוג לבדיקה שגרתית. הוא רשם בסיכום
"ערמונית +0.5 לא חשודה"
למה הכוונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האשכים שלי רגישים וכואביםציון15/08/2023
שלום,
לפני שנה היה לי דם השופכה והרופא אמר כי מדובר בדלקת הערמונית ונתן לי ציפורדקס,
מאז כל הזמן יש לי כאבים / רגישות באשכים כל כמה חודשים, מקבל כל מיני אנטיביוטיקות, עושה בדיקות U.S שבהם נמצאו הממצאים הבאים,
US כליות ודרכי השתן:
כליות בגודל מבנה תקינים, פרנכימה שמורה.
מערכת איסוף אינה מורחבת משני הצדדים, לא נראו אבנים.
כיס שתן בקיבולת רגילה, ללא ממצא חריג בדופן.
ערמונית בגודל כ-5, 4*1, 5*5, 3 ס"ק במשקל 42 ג'.
שארית שתן לאחר התרוקנות כ-49 סמ"ק. (בבדיקה קודמת היה 120).
US שק האשכים
אשכים בגודל ומרקם תקין, זרימת דם תקינה שווה משני הצדדים.
אפידידימיס מעט מעובה באזור הגוף והזנב.
ה-cord מעובה מימין.
אפידידימיס משמאל בעובי תקין.
אין עדות להידרוצלה או ווריקומלה משני הצדדים.
בדיקות שתן כללי תקין.
בדיקת תרבית שתן תקינה.
אני כרגע על אנטיביוטיקה צפוויט פורטה 3 פעמים ביום, בפעם השניה כבר.
ועדיין יש לי רגישות יתר בייחוד באשך ימין, הרגשה שכאילו מישהו נוגע בו כל הזמן, וכואב כאשר נוגעים בו פיזית.
ממה יכול להיות הרגישות הזו שחוזרת לה כל הזמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקת אוננות האם הדבר בריא או שעדיף להמשיךעידן18/09/2022
החלטתי להפסיק לאונן מטעמי דת אחרי שהייתי מאונן לפחות פעם פעמיים בשבוע לפחות לא יותר...
ורציתי לשאול אם איפוק ממושך זה בסדר ?
האם יש בעיה שיכלה להווצר מחוסר פעילות מינית?
תודה
האם כאבים באזור אמורים לקרות או תופעות אחרות כפי שידוע בענף הרפואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השינוי לא אמור לגרור כל כאב או נזק
ד"ר מיכל לב18/09/2022למרות שהשאלות שאתה שואל כבר נשאלו על-ידי אחרים וגם נבדקו תאוריות שונות, באופן מעשי אין שום עדות ברורה לנזק מאוננות או גם להיפך, כלומר נזק מהעדר אוננות. השינוי לא אמור לגרור כל כאב או נזק. אין טעם להיתפס למספרים. בגיל צעיר 20-30 הממוצע כנראה סביב פעם עד פעמיים בשבוע לקיום יחסי מין (שהוא לא שווה ערך אם כי דומה לצורך השוואה של תדירות). המספרים האמיתיים כמובן לא ידועים בוודאות, משתנים בין אנשים שונים, ובנוסף לפי גיל, מצב של הקשר, והרגל. מבחינה רפואית אין בעיה לכאן או לכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן בשינהמודאג15/09/2022
בן 35, בריא בדרך כלל. חוויתי אירוע יחיד של בריחת שתן בשינה בכמות לא קטנה. אף פעם לא קרה ואני גם לא מתעורר משינה בשל צורך להטיל שתן.
מה הסיבות? יש צורך בבדיקה מיוחדת? יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט חוויה לא נעימה כלל וכלל
ד"ר מיכל לב18/09/2022שלום! בהחלט חוויה לא נעימה כלל וכלל. ובכל זאת אם מדובר באירוע חד פעמי שלא נשנה, לא הייתי ממליצה על בירור מקיף אלא דווקא להיפך, להמשיך הלאה. כמובן אם הדבר נשנה, יש צורך לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין לחץ בשק האשכים בצד שמאל.עידו17/09/2022
שלום,
בן 52 מרגיש כבר זמן מה לחץ בשק האשכים בצד השמאלי בעיקר כשאני צריך לתת שתן .
כול לילה הלץ בשק מעיר אותי רק אחריי התרוקנות הלחץ יורד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה שאתה מתאר מתאימה למספר מצבים רפואים
ד"ר מיכל לב18/09/2022שלום עידו, הבעיה שאתה מתאר מתאימה למספר מצבים רפואיים. יתרמו להבנה טובה יותר בדיקות בעיקר בדיקה גופנית, אך גם יש מקום לבצע אולטרה-סאונד אשכים כולל דופלר, אולטרה-סאונד כליות כולל שארית אחרי התרוקנות, בדיקת שתן לכללית ותרבית, וגם בדיקת PSA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין שתי דואודרט וערמונית פלוסשמואל אלרום09/08/2022
האם אלו אותה תרופה גברית עם שני שמות מסחריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין דואדרט לערמוניה פלוס
ד"ר מיכל לב11/09/2022שלום שמואל,
דואודרט וערמוניה פלוס, מבחינת ההרכב, מכילות את אותן שתי תרופות בכל קפסולה. האחת טמסולין, השניה אבודרט. דואודרט הינה התרופה שפותחה ראשונה (התרופה המקורית), וכאשר הפטנט על התרופה שפותחה פג - מותר גם לחברות תרופות אחרות לייצר תרופה עם אותם מרכיבים, כביכול זהה לתרופה המקורית (התרופה הגנרית). יש להתייעץ עם אורולוג מומחה לפני נטילת כדורים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מניעה אחרי uti אישה בת 60גיל08/09/2022
זוהו חידקים באשפוז קיבלה אנטיביוטיות לוריד בתקווה שתרביות השתן יהיו נקיות.
מה טיפול האחזקה המומלץ אחרי
היפרקס או יוטיפרו +.
הומלצו גם משחות וגינליות
Ovestin + vagisan במינון המניעה הנחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש חשיבות למספר גורמים בקבלת החלטות
ד"ר מיכל לב11/09/2022שלום גיל,
יש חשיבות למספר גורמים בקבלת החלטות על טיפול - מחלות רקע, תרופות שמקבלת המטופלת, מספר אירועי זיהום שהיו משך פרק זמן מסוים. ממתי ידוע על הבעיה / נטייה לזיהומים, מהם התסמינים, ממצאים בבדיקות הדמיה, במידה שבוצעו. לא כל טיפול מותר או מומלץ לכל אחת, ויש שלא הוכחו כמועילים. מאחלת רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אבנים בכליה ימנית עלולים לגרום לRENAL FAILURE CHRONICב.22/04/2022
האם אבנים בכליה ימנית עלולים לגרום לRENAL FAILURE CHRONIC ? הענין דחוף בבקשה ,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אבנים בכליה ימנית עלולים לגרום לRENAL FAILURE CHRONIC ? הענין דחוף בבקשה ,תודה
ב.24/04/2022האם אבנים בכליה ימנית עלולים לגרום לRENAL FAILURE CHRONIC ? הענין דחוף בבקשה !! ,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן 6 מ"מ בשופכן הפרוקסימלי הימניינקו20/01/2022
שלום רב! ב-C.T. מ-23.12.21 (לעמוד השדרה) צוין בפענוח:אבן כ-6 מ"מ בשופכן הימני הפרוקסימלי ללא הפרעה אוארומיכנית משמעותית. בפענוח א. סאונד של הכליות ודררכי השתן,מ-10.1.22, נאמר בין השאר:שופכנים אינם מורחבים,כיס שתן בקיבולת טובה ללא ממצא חריג בדופן, הודגם סילון שתן טוב משני הצדדים". לא היה שום אזכור לאבן הנ"ל. האם יתכן שהיא פשוט נפלטה בשתן? אודה לכם מאוד על תשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן 6 מ"מ המשך
ינקו20/01/2022תיקון:ה-C.T היה בתאריך 7.12.21
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?