מידע רפואי
פורומים
- מחלות ריאה אסטמה
- סרטן (אונקולוגיה)
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- תרומת ביציות
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- חרדות, טראומות, פחדים
- רפואת שיניים לילדים
- זכויות רפואיות
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- תופעות לוואי בשימוש קופקסוןאנונימי18/09/2023
האם זה סביר שאזור הזריקה מתנפח בכל פעם שמזריקים את התרופה למשך זמן של כמה שעות עד שנרגע ?
האם יש דרך להקל על התופעה?
האם זה ידוע שיש נפיחות בתקופה הראשונה של התחלת שימוש בקופקסון ? (אחרי מעבר מטקפידרה) אם כן, האם ידועה כמה היא התקופה המשוערת של התופעת לוואי הזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם יש חשש לטרשת נפוצה?אורנית31/08/2023
לפני שמונה שנים היו לי נימולים בגפיים וכאב קל. עשיתי m.r.i צווארי שיצא תקין וe.m.g שיצא תקין. לאחר תקופה של שנה וחצי הנימול עבר. לא נעשו יותר בירורים
לפני חודשיים חזרו לי נימולים בגפיים, הירדמות יד ורגל ימין בשינה בלבד ואחר כך הירדמות קלה בכל הגפיים כמעט בכל לילה אך במהלך היום אין הירדמויות. סחרחורת קלה משכיבה לעמידה ולהיפך. מחכה לתור של נוירולוג
מאוד מודאגת.
בינתיים לוקחת b 12 כחודש (היה נמוך אך לא מתחת לנורמה- 300
יש לציין שאני גם אנמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - החמרה במצב הפיזי, והחלפת טיפול מאבונקס לכדורי mavencladמתמודדת 3624/08/2023
שלום רב,
מטופלת לאחר התקף ראשון במשך 16 שנים באבונקס, ומאז ב"ה לא היו התקפים.. (היום אני בת 36, ומאושפזת בבי"ח בשל חוסר תפקוד של רגל שמאל. (הרופאה ראתה שיש לי ברגל הזו קלונוס, ספסטיות)
המליצה לשנות את האבונקס שכנראה כבר לא משפיע עלי, ולכן יש החמרה לכדורי mavenclad.
מישהי/ו משתמש בכדורים? ממליצים? מה התופעות לוואי?
(נתנה גם אופציה של עירוי tysbary)
אך המליצה יותר על הכדורים בשבל נוחות השימוש.
למי יש נסיון עם התרופות, וכיצד הן משםיעות על קצב התקדמות המחלה אצלו? (יודעת שכמובן הכל אינדיבידואלי..)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מבקשת עזרה בפענוח MRIלאה24/08/2023
שלום לכם,
בשבוע שעבר אושפזתי עם אופטיק נויריטיס (בעין ימין), שבעקבותיו בוצעו בדיקות MRI , כשבעת השחרור נאמר לי שבעקבות אחת הבדיקות יש חשד לנגעים של טרשת נפוצה, נשלחתי לבדיקות משלימות שאת תוצאותן קיבלתי היום, וטרם נקבע לי תור להמשך בירור וייעוץ אודה לכם מאוד אם תוכלו בבקשה להסביר לי קצת מה רואים בבדיקה כרגע....
ממצאים:
מוקדים הפראנטנסים ברצפי T2/FLAIR בחומר הלבן של שתי ההמיספרות, במיקום פריונטריקולרי בחלקם, חלקם באוריינטציה ניצבת לגופי החדרים, בחומר הלבן העמוק, התת קורטיקלי, במקום גוקסטקורטיקלי181 ,9001 ( .
מספר מוקדים בקורפוס קלוסום תחתון, קלוסוספטלים.
מוקדים בגומה אחורית, בברכיום פונטיס משני הצדדים, בשתי אונות הצרבלום, מוקדים קטנים לאורך הפונס הקדמי.
אחד הנגעים מתאדר, פריונטריקולרי בצמוד לקרן עורפית של החדר הלטרלי השמאלי. ללא שינויים רסטריקטיביים בדיפוזיה, ללא מוקדי דמם.
ללא בצקת, ללא אפקט מסה.
אוכף תורכי בתבנית תקינה.
עדיין תפיחות יחסית של העצב האופטי מימין בהתאמה לממצאי הבדיקה מכוונת לארובות.
חדרי המוח, חלליCSF , בתבנית תקינה.
קו האמצע שמור.
מילוי תקין בחומר ניגוד של סינוסים ורידים תוך גולגולתיים גדולים.
סיגנל מבוסס זרימה תקין בעורקים הראשיים של מעגל וויליס.
עמדה תקינה של טונסילים צרבלריים בפורמן מגנום.
עיבוי רירית בתחתית סינוס מקסילרי משמאל, פחות מימין.
מוקד אינטרה-מדולרי אחורית לאזור מעבר C4 5 באספקט הימני של החוט, מלווה האדרה קלושה.
במיקום דומה, גם עובר האדרה קלושה, אחורית לגובהC6 , קצר יותר.
אחורית לגובה D10 11 נראית היפראינטנסיות של החומר האפור משני הצדדים, לציין בגובה זה, אימפרסיה קלה של בקע דיסקלי ימני. ללא האדרה.
מספר אזורים אחרים של חוסר סדירות בסיגנל בחוט, ללא ממצא מוקדי ודאי.
בגובה C4 5- בלט דיסק דיפוזי עדין, היפרטרופיה אונקו-ורטברלית קלה, ללא היצרות מהותית מרכזית של חלל התעלה הגרמית והשק, גם לא של הפורמינות.
בגובה C5 6בלט דיסק דיפוזי, היפרטרופיה אונקו-ורטברלית משני הצדדים, היצרות ה של השק, של הפורמינה השמאלית.
גובה C7- הרניאציה דיסקלית קלה לשמאל מקו האמצע. היפרטרופיים עדינים של מפרקים אונקו-ורטברליים, היצרות קלה של הפורמינה מצד שמאל, אימפרסיה קדמית קלה על השק.
שינויים דיסקוגניים, בלטי דיסק, במספר גבהים, ללא היצרות קשה מרכזית של התעלה הגרמית והשק, אחורית לגובהT4 5, T7 8, D19, T10 11, T11 12 . הדגשה מעטה של כלי דם באספקט אחורי של השק בצמוד לחוט בגובה T8 ועד לגובהT12 .
לסיכום:
מספר מוקדים אינטרה-מדולריים צוואריים בפיזור כמפורט, האדרה קלושה, יכול להתאים לאטיולוגיה דמיאלינטיבית.
אחורית לגובה D10 11 נראית היפראינטנסיות של החומר האפור משני הצדדים, לציין בגובה זה, אימפרסיה קלה של בקע דיסקלי ימני. ללא האדרה. אטיולוגיה אינה ודאית. מספר אזורים אחרים של חוסר סדירות בסיגנל בחוט הטורקלי ללא ממצא מוקדי ודאי.
שינויים דיסקוגניים וניווניים עדינים, ללא היצרות קשה מרכזית של התעלה הגרמית והשק, גם לא של הפורמינות. הדגשה מעטה של כלי דם באספקט אחורי של השק בצמוד לחוט בגובה T8 ועד לגובהT12 .
בתודה מראש!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - התייעצות לאחר החמרה במצב הפיזירות16/08/2023
שלום רב,
אני בת 36, מאובחנת כחולה בטרשת נפוצה כבר 16 שנים, לאחר התקף בודד של optic neuritis בעין. מטופלת באבונקס מאז ההתקף הראשון, מאחר והיה ריבוי נגעים במיאלין שהודגמו בצילום ה- m.r.i
יש פער גדול בין תמונת ה-m.r.i לבין המצב הפיזי שלי.
עד לא מזמן, לא היו לי שום בעיות פיזיות. (למרות שיש לי פגיעות רבות במיאלין.)
כחצי שנה, שאני חווה התדרדרות במצב הפיזי, לא יכולה ללכת מעל 5 דקות ברצף, חוסר שיווי משקל, כל פלג הגוף השמאלי שלי נרדם וחלש מאוד.
מה עושים במצב הזה? אני לא רגילה להיות ככה ומאוד קשה לי.
במיוחד שאני מורה וצריכה לעמוד הרבה על הרגליים, אין לי מושג איך אחזור ללמד ככה בסיום החופש הגדול.
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תחושת סחרחורות בתנועות מסויימותראשל16/12/2017
בתי סובלת מחרדות בעקבות סחרחורות בתנועות מהירות או מסויימות לא מקבלת טיפול נאות לבעיה מה ניתן לעשות לאיבחון ממה סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יובל כרמון16/12/2017שלום.
יש להיבדק ע"י נוירולוג לבדוק שאין ליקוי כל שהוא.
הפורום הזה מיועד לענייני טרשת נפוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גרייבס או טרשת?שוש10/11/2017
לפני שנתיים אובחנה אצלי מחלת גרייבס. כעת שנתיים אחרי חשה חולשה משמעותית בשרירים וכאבים: בזרועות, רגליים, צוואר, טיקים באוזניים, כאבים בעין והיו כמה פעמים של חוסר בפנים. הבדיקות הראו שוב חריגה קלה לכיוון פעילות יתר של בלוטת התריס. מלווה אותי מחשבה שאולי בכלל מסתתרת כאן מחלת טרשת נפוצה. אשמח לדעת כיצד ניתן לערוך אבחנה מבדלת. מה ההבדלים...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *חום בפנים
שוש10/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותחושת שיוט
שוש10/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יובל כרמון12/11/2017לא ניתן מהתלונות בלבד לאבחן במה מדובר.
נראה שיש הרבה תלונות והן מפושטות בכל הגוף.
מציע לגשת ולהיבדק ולפי הממצאים להחליט אם להתקדם.
אם יהיה צורך לשלול טרשת נפוצה אני מאמין שתבוצענה בדיקות הדמיה על ידי הנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! בדכ הסימפטומים בטרשת לא מפושטים כך?
שוש12/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב תפוס רדום באזור החזהאבי28/09/2017
לפני חצי שנה קיבלתי מכה באזור החזה בדיוק איפה שהצלעות מעל הבטן, מאז ועד היום יש לי שם כאב רדום כזה, כאילו האזור תפוס, הלכתי לכל הרופאים שיש, נורולוג של עצבים, רופא משפחה, כירורג, ואז עוד פעם רופא משפחה והוא שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות והכל בסדר, ואז שלחו אותי לרופא בטן גסטרו, והוא עשה לי בדיקת גסטרוקופי ומצא דלקת, הוא נתן לי תרופה שנקראת אומפרדקס, וגם אחרי 30 יום שלקחתי אותה הכאב לא חלף, מה זה יכול להיות הכאב התפוס הרדום הזה?, זה פחות כאב זה יותר כאילו יש לי שם משהו רדום תפוס כזה, אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יובל כרמון28/09/2017שלום.
האם התחושה של כאב, מגע, טמפ,' קיימת באותו אזור.
במידה ולא יתכן ונפגע שם העצב..
במידה ושמורה אז כנראה התחושה היא שונה...
בכל מקרה חשוב שנוירולוג יבדוק ויחליט
ניתן להשלים mri עמו"ש גבי בכדי לראות אם יש ממצא בעמוד שידרה שמסביר התחושה
הנוירולוג ייעץ לגבי צורך לתת טיפול בכדי לשנות התחושה ולהקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון של טרשת נפוצהאורי09/09/2017
לפני 10 שנים לאחר לידה קשה חוסר שיינה של חודשיים רצופים ללא שינה.היה לי חום ואחכ דלקת של עצב הראיה
ב מ. ר. י נראו מס מוקדים עם נגעים בחומר הלבן.
לא עשיתי מ. ר. י. עמוד שדרה רק מח.
הדלקת חלפה ומאז הכל בסדר.
באותה תקופה גם סבלתי מניפר של בלוטת התריס והייתי מאד רזה.
אני אחרי לידה 2 לוקחת גלולות למניעת הריון מישום שקראתי שאסטרוגן משהה את פעולת מע החיסון ואכן לא חוויתי התקף אחרי הלידה ה 2.
אני גם נוטלת רמוטיב נגד דיכאון וקראתתי שזה גם תורם למח.
האם אני עלולה לחשוש שיש לי טרשת ?
בדיקת רפלקסים היתה תקינה איין מדדי דלקת בבדיקות דם.
לפני 20 שנה בגיל 22הייה ליטשטוש ראינ בלי דלקת בעצב שללף לבד כעבור 4 ימים וללא פגחעה בשדה ראייה.
דמתי לב לאחרונה כשאני ממש כועסת מתרגזת אני מרגישה תחושה מוזרה ברגל .כאילו מחבקים את השוק.וזה חןלף כשאני נרגעת האם זה קשור לטרשת??
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יובל כרמון11/09/2017שלום.
נוכחות של דלקת בעצב ראיה בנוכחות מוקדים חשודים למוקדים דהמיאלנייביים ב mri מעלה הסבירות להתפתחות טרשת נפוצה.
מצד שני לא היו לך כבר 10 שנים התקף אבל עדיין בשל ההסטוריה
מציע לך להשלים mri מוח וחוט צווארי חדשים ולפנות למומחה בטרשת נפוצה כדי להיות במעקב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון טרשת נפוצה המשך
אורי11/09/2017שאלה לי אליך
אם אין בכוותי להזריק סטרואידים לדיכוי מע החיסון , אלא להמשיך בטיפול שלי עם האסטרוגנים מדוע עליי להשלים מ ר י מח ועמוד שדרה?מה ייתן לי המעקב?
חשוב לי לדעת כי אני חוששת מבדיקות מיותרות .
כמו כן חשוב לי לציין כי בהיותי עובר הייתי אנמית מפני שלאימי היו נוגדנים בדם נגד העובר. וכשנולדתי החליפו לי את כל הדם.
אולי הנוגדנים כלפי העובר הם שגרמו לנגעים במיאלין ולא מחלת הטרשת ?? הם מנעו מהמיאלין להתפתח??
אשמח להתייחסות לתגובתי זו ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביג'יל (מודפיניל) לעייפות כרוניתדוד06/09/2017
שלום,
רציתי לשאול בנוגע לבטיחות התרופה מודפניל בשימוש לצורך התמודדות עם עייפות כרונית, שיש חשד שנגרמת מדום שינה. ראיתי התוויה לשימוש בחולי טרשת נפוצה ונרקולפסיה, אך לא ברורה לי הבטיחות (ולא מצאתי המון מחקרים "רציניים" מבחינת כמות המשתתפים, המתודות, ופרק הזמן). מה גם שלא נראה שמנגנון הפעולה לגמרי מוכר.
האם שימוש על בסיס שבועי אמור לחשוף לסיכונים רציניים מעבר לתופעות הלוואי המוצהרות (בחילות, כאבי ראש וכ')?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יובל כרמון06/09/2017שלום.
אין זה הפורום המתאים ליעוץ
יש לדעתי עבודות לאחרונה שמראות על יעילות התכשיר גם בדום נשימה ו כמובן צריך לטפל בדום הנשימה עם cpap וכו.
ממליץ להתייעץ עם מומחה שינה
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הכרחי לעשות בדיקת LPשגית28/08/2017
נמצאת בבירור לטרשת.מזה כשנתיים וחצי סובלת מאירועים חוזרים ונשנים פלואקטיבים של חולשה והפרעה במוטוריקה עדינה של יד שמאל.
בוצע בירור שכלל emg 'sep -תקין
פאנל מחלות אימוניות תקין למיט אנטי בטא 2 שהיה מעט מעל הנורמה.
בוצע 3 פעמים mri מוח - הודגם נגע פריאטלי תת קורטיקלי משמאל שאינו עובר האדרה, ללא דינמיקה בשתי בדיקות עוקבות.
לאור כל הבדיקות קשה לקבוע טרשת והומלץ לי לעבור lp כרגע, ובעוד חצי שנה עוד mri
בחודשיים האחרונים המצב טוב לא היתה לי חולשה.
העניין הוא שאני פוחדת לעשות בדיקת LP והרופא טוען שזה יהיה עוד מדד אבחוני.
אני מאוד חוששת לבצע את הבדיקה ויודעת גם שהיא לא חד משמעית . ז"א תשובה שלילית היא לא בהכרח שלילית.
האם לא ניתן להמשיך רק עם מעקב MRI
הבדיקה מפחידה אותי והסכנות הכרוכות בה.
אשמח לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יובל כרמון28/08/2017ממליץ להשלים קודם mri חוט צווארי לגבי
ו ביקורת מרפאת טרשת נפוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוצעו mri צווארי בנוסף
שגית28/08/2017בוצעו 3 mri צווארי וכולם היו תקינים.
ולכן כבר לא נדרשת לעשות זאת רק mri מוח. סהכ התבצעו 6mri , שזה המון במהלך 2.5 שנים.
האם לדעתך יש מקום לבצע ניקור מותני לאור העיל? ולאור העובדה שזוהי בדיקה שלא חד משמעית כשמקבלים תשובה שלילית?
וכפי שכתבתי אני פוחדת מהבדיקה עצמה ומהסכנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יובל כרמון28/08/2017אני שמח שהבדיקה יצאה תקינה.
הדיון במקרה שלך הוא מעבר לגבולות פורום זה ועליו להתבצע אל מול הנוירולוג שבודק וצריך לחבר בין כל הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת שיש לי טרשת ולא עולים עליהחלי21/08/2017
אני בת 32 סובלת מאסטמה ואנדומיטריוזיס לפני כחודש היה לי לחץ בחזה העליון עשיתי בדיקות כמו אק"ג מיפוי ואקו הכל תקין
לאחר שבועיים הרגשתי בפתאומיות חולשה קושי לעמוד על הרגליים
התחיל להיות לי זרמים בראש רק בשינה ולא הייתי מסוגלת לישון 5 ימים הייתי בעירנות מוחלטת
התחיל להיות לי נימול ביד עם רגישות לקור לאחר מכן התפשט לפנים ולרגל
בעת שכיבה יש לי כמו זרמים של חום מכיוון העורף לאורך עמוד השדרה
הגעתי לאיכילוב מספר פעמים נבדקתי ע"י נוירולוג והבדיקה יצאה תקינה
עשו לי emg וגם יצאה תקינה
Ct ראש נמצא שיש לי סינוסיטיס עם חשש לפטריה
האם התופעות מתאימות לטרשת נפוצה
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שיש לי טרשת ולא עולים עליה
חלי21/08/2017בנוסף כאב בראש האחורי וכאב בעין ומעל העין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לחולשה ברגליים כתוצאה מטרשתקובי20/08/2017
שלום, אני בן 34 וחולה בטרשת נפוצה התקפית מזה כ 9 שנים ומטופל ברביף.
חלק מהפגיעה מתבטא בחולשה בגפיים תחתונות בעיקר בצד שמאל עם קלונוס חזק יותר בצד זה.
לאחרונה אני מרגיש חולשה מוגברת המקשה על ההליכה. ברצוני לדעת האם ישנו טיפול לחולשה זו שאינו סטרואידלי והאם אפשר לקבל הסבר בסיסי על מהות הטיפול.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יובל כרמון20/08/2017יש לבדוק קלינית והדמייתית אם עברת התקף
במידה וכן הטיפול הוא בשלב ראשון בסטרואידים ואם זה לא עוזר לעיתים גם במקרים חמורים משלימים החלפת פלסמה.
בשלב השני תישקל החלפת הרביף לטיפול מונע אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תא לחץ לחולי טרשת נפוצהנורית גואל09/08/2017
האם יעיל ומשפר תיפקודיים בחולי טרשת נפוצה. והאם יעיל בשליטה בסוגגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יובל כרמון09/08/2017שלום.
אין כיום מידע של מחקרים בהם הודגמה יעילות של טיפול בחמצן בלחץ על פני הטיפול התרופתי שקיים .
חלק מהעבודות עד היום שהיו מצומצמות הדגימו משיפור מסויים בהשוואה למטופלים שקיבלו אינבו(פלצבו)
בסיכום- אין כל הוכחה שטיפול בחמצן יעיל יותר מהטיפול התרופתי המקובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליך אבחון טרשת נפוצההופ 7209/08/2017
נמצאת בהליך אבחון טרשת mri מח מפברואר ויולי דומים נגעים מפושטים בשתי ההימוספירות עמ"ש ללא נגעים אינם עוברים האדרה אובדן שמיעה באוזן שמאל, במעוררים עיצביים חלק מהתוצאות מתאימות לטרשת, ציטוקינים מאפריל גבוהים , עייפות רבה נימולים וחוסר תחושה שעברו בפה בידיים ברגליים כאבים קשים בעמש מתחת לשכמה ימין שעברו בבדיקת משטח הליכה ממוחשב חוסר יציבות נגעים במוח אולי מיגרונטיים? אמרתי לרופא שמעולם לא סבלתי ממגרנות בעבר itp שחלף בדיקת קרישיות יתר קרדיוליפין 7.9 גבול עליון 7 שאר הבדיקות תקינות בדיקת דופלר עורקי צוואר תקינה בדיקת tcd עם הזרקת חומר מיקרו חלקיקי קרישה בהפעלת לחץ הנוירולוג אמר ללא משמעות קלינית
נשלחתי ל3 בדיקות דם נוספות שוב ציטוקינים ועוד 2ללא רקע של יתר לחץ דם בדרכ לחץ דם נמוך . מה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בירור
ד``ר יובל כרמון09/08/2017שלום
אמנם תיארת השתלשלות של הבדיקות אבל זה לא מספק.
דרושה הערכה מקיפה ו התמקדות בבדיקה שלך ובתלונות בקורלציה עם הממצאים בהדמיית המוח.
את זה קשה לבצע לצערי באתר זה.
פני לנוירולוג שלך במרכז לטרשת נפוצה בכדי לדון כיצד מקדמים האבחנה המתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?