ליאור דיין, קרוקר והסיגריות

חברת קרוקר צילמה את ליאור דיין לקמפיין הפרסומי שלה כשהוא מחזיק סיגריה. באגודה למלחמה בסרטן הביעו מחאה ובקרוקר התקפלו והחליטו להוריד את התמונה. ליאור דיין מול האגודה למלחחמה בסרטן: הפינה לשיפוטכם
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 22/06/2006 |
צפיות: 9,027
האם האגודה למלחמה בסרטן מתערבת בשוק האופנה וגורמת לשינויים בקמפיינים של חברות ביגוד? תאמינו או לא, אבל התשובה היא כן. לאחרונה פנתה האגודה לחברת קרוקר והצליחה לגרום לה להסיר מהקמפיין שלה תמונות של ליאור דיין שצולם עם סיגריה בידו.

"השבוע הכרזתם כי בחרתם בליאור דיין להוביל את קמפיין הקיץ של מותג הג'ינסים ולשמש כפריזנטור של החברה", פתחה הדוברת נאוה עינבר במכתבה לקרוקר, "בתמונות שצולמו במטרה לפרסם את המותג, נראה ליאור דיין עם סיגריה דולקת ביד.

כיוון שאין אתם עוסקים בקידום סיגריות אלא בקידום מותגי אופנה, אנו לא מבינים את הצורך לפרסם ג'ינסים כשהדוגמן מחזיק סיגריה ביד. הקמפיין שלכם מעביר מסר הפוך ומקדם את העישון על ידי הצילום. ליאור דיין, מהווה מודל לחיקוי לבני נוער וצעירים. אנו בטוחים שהבחירה בו נעשתה במטרה למכור ג'ינסים ולא להוות פרסום עקיף לחברות הסיגריות.

יתרה מכך, במדינת ישראל קיים חוק האוסר על מכירת סיגריות לקטינים מתחת לגיל 18 וחוק נוסף המגביל את הפרסום של מוצרי טבק ואוסר "פרסומת עקיפה" – כלומר פרסומת שלא נועדה למוצרי טבק, אבל מקדמת את השיווק של מוצר טבק. אנו סבורים שיתכן ובלי משים, הקמפיין שלכם עומד בניגוד לחוקים אלו.

בתגובה למכתבה של האגודה למלחמה בסרטן הודיעה קרוקר כי תסיר את התצלום בו נראה דיין כשהוא אוחז בסיגריה: "קרוקר מתנגדת לעישון סיגריות", נכתב בהודעת החברה. "אנו מודים לאנשי האגודה למלחמה בסרטן, על שהפנו את תשומת ליבנו לעובדה כי ליאור דיין צולם עם סיגריה ביד - זה לא היה רעיון מכוון. בשל שהאירו את עיננו, התמונה לא תעלה בקמפיין הפרסומי שתכננו. במקומה נמצא תמונה ללא סיגריה".

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר