סובלים מכאבי ראש בירידות של סדום בדרך לאילת? כנראה שתסבלו מאותם כאבים גם בטיסה, כך עולה ממחקר שנערך לאחרונה בבית החולים בני ציון בחיפה. ממצאי המחקר אף עולה כי אנשים שסובלים ממיגרנות בדרך כלל נוטים לסבול יותר מכאבי ראש בטיסות.
כמיליארד אנשים טסים מידי שנה, ומקצתם נחשפים למחלות שונות עקב הטיסה: זיהומים המועברים מחולים אחרים, טרומבוזות (קרישי דם) ותסחיפים ראתיים, מצבי חרום, בעיות נפשיות ועוד.
בכינוס בינלאומי, ראשון מסוגו שנערך לאחרונה באילת, נפגשו עשרות חוקרים מרחבי העולם לדון בסוגיות בריאותיות שונות הקשורות לטיסה. בין מארגני הכינוס היה פרופ' ישראל פוטסמן מבי"ח בני ציון בחיפה, המנהל מזה 14 שנה את מרפאת המטיילים של ביה"ח.
בין השאר, הציג פרופ' פוטסמן מחקר, ראשון מסוגו בעולם, שנערך על ידי הסטודנטית אורלי רופא מהטכניון ובשיתוף ד"ר בועז וולר מהמחלקה הנוירולוגית, בנושא כאבי ראש בטיסות.
במחקר נשאלו למעלה מ-1,000 מטיילים שאלות שונות בנושא כאבי ראש. "מצאנו כי 5.7% מהם סבלו מכאבי ראש בטיסה. כלומר, התופעה פוגעת ב- 57 מיליון אנשים שטסים בשנה!", אמר פרופ' פוטסמן.
"הסובלים מכאבי הראש בטיסות הינם במרבית המקרים נשים, אנשים עם היסטוריה של מיגרנה או סיפור משפחתי של כאבי ראש והתפתחות כאבים בירידה לים המלח. הדברים הללו מצביעים, ככל הנראה, על קשר בין לחץ ברומטרי לכאבי הראש", הוא הוסיף.
עוד מצאו החוקרים כי בקרב אנשים שסבלו מכאבי ראש בהמראה, הכאב נמשך 4 שעות, לעומת 5.7 שעות באלה שסבלו מכאב לאחר הנחיתה. הכאב החל בממוצע בגיל 20 ובשליש מהמקרים המצב השתפר עם השנים.
כאבי הראש היו שונים באופיים משמעותית מכאבי ראש "רגילים": הם היו יותר דו-צדדיים, בעלי אופי "לוחץ" והחמירו בזמן ירידה לים המלח. בעקבות הממצאים, מתכוונים החוקרים להמשיך את מחקרם ולמצוא פתרון לבעיה כאובה זו.
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר
.jpg)
.jpg)
.jpg)









