60% מהמטופלים שעברו טיפול פסיכותרפי בקליניקות פרטיות חשו שהטיפול התארך יתר על המידה או לחלופין, הסתיים לפני הזמן.
כך עולה ממחקר חדש שערך פרופ' דיוויד רועה, ראש החוג לבריאות נפש קהילתית באוניברסיטת חיפה.
"במצב האידיאלי הטיפול מגיע לסיומו באופן טבעי ובהסכמה בין המטפל והמטופל", אמר פרופ' דיוויד רועה מאוניברסיטת חיפה, שערך את המחקר. "אולם ממצאי המחקר מראים שהמצב בשטח שונה מאוד".
במחקר, שנערך בשיתוף עם ד"ר רחל דקל וגלית הראל מאוניברסיטת בר-אילן ופרופ' שמואל פניג מבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל-אביב, נבדקו 82 מטופלים שסיימו טיפול פסיכותראפי בקליניקות פרטיות באוריינטציה פסיכו-דינאמית.
לשאלות בנושא, היכנסו לפורומים:
פורום פסיכיאטריה
פורום דיכאון חרדה
פורום חרדות, טראומות, פחדים
פורום תמיכה נפשית
פורום טיפול משפחתי, קשר משפחתי
זמן הטיפול הממוצע היה שנתיים, כשכל טיפול נמשך לא פחות משישה חודשים. הנחקרים נשאלו לגבי הסיבות שהביאו לסיום הטיפול, התחושות שלהם לגבי סיום הטיפול ולגבי עיתויו של סיום הטיפול.
הרוב המכריע, 84% מהמטופלים, דיווחו שהם היו אלה שיזמו את סיום הטיפול, ו-16% הנותרים אמרו שזו היתה החלטה משותפת או החלטה של המטפל.
מהממצאים עולה כי רק 40% חשו שהטיפול הסתיים בזמן. 37% חשו כי הטיפול הסתיים לפני הזמן, ו-23% חשו שהטיפול התארך יתר על המידה וראוי היה לסיימו מבעוד מועד.
מתוך אלה שחשו שהטיפול הסתיים מוקדם מידי, 34.5% אמרו שהפסיקו את הטיפול מסיבות כלכליות, 27.6% אמרו שלא חשו התאמה בינם למטפל, ו-10% ציינו כי לא הייתה להם אמונה מספקת בטיפול.
יש גם כאלו שפשוט התביישו לעזוב. 26% מהנחקרים, שחשו שהטיפול התמשך יתר על המידה דיווחו שהם אלה אשר "משכו" את הטיפול, מכיוון שחשו לא נעים כלפי המטפל.
21% המשיכו להגיע מכיוון שהאמינו שהטיפול ישתפר, ו-20% נוספים אמרו שנשארו בטיפול למרות שחשו שהוא מתארך, מכיוון שפיתחו תלות במטפל.
עוד על בריאות הנפש:
בעיות פסיכולוגיות בילדים - מדריך
לא יכול להוריד ממך את העיניים
קסם הלילה - איפור לליל תשוקה
אל תקרא לי שמנצ'יק
דיכאון - יש מוצא
מהמחקר עולה עוד כי במידה וסיום הטיפול נתפס כדבר טוב שתרם לעצמאות המטופל, התחושה החיובית של כלל הטיפול שופרה.
פרופ' רועה התייחס לרגשות החיוביים באומרו, "בעוד שעד היום התמקדה רוב הספרות המקצועית באספקטים הכואבים של סיום הטיפול כמו הקושי של המטופל להיפרד מהמטפל או תחושת התסכול שלא כל יעדי הטיפול הושגו, ממצאי המחקר הנוכחי מראים שיש גם רגשות חיובים בסיום הקשר ועל המטפלים לדעת כיצד לחזק רגשות אלו ".
המחקר התפרסם בכתבי העת:
Bulletin of the Menninger Clinic; The Journal of the American Academy of Psychoanalysis & Dynamic Psychiatry; Psychology and psychotherapy: Theory, research and practice
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר
.jpg)
.jpg)
.jpg)






