מתכוני בריאות, קציצות אפויות וקישואים

מחפשים ארוחה מזינה, עשירה וממלאה? מתכון בריאות של קציצות בקר עם קישואים ברוטב לימון בהחלט יכול לגוון את שגרת ארוחות הצהריים. בהמלצת הבישול האורגני, הוסיפו קישואים והפכו קציצות בקר למיוחדות.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 25/07/2010 |
צפיות: 40,175


לא כולם אוהבים קישואים, אבל קישואים נמנים על הירקות הבריאים ביותר ולכן כדאי לתת להם צ'אנס ולנסות לשלב אותם במסגרת של מתכוני בריאות טעימים ומשביעים. קישואים יכולים להיות צהובים או ירוקים ובדרך כלל הם דומים למלפפון. למרות שהיחס בבישול לקישואים הוא כאל ירק, למעשה מבחינה בוטנית זהו פרי.

מקור קישואים הוא ביבשת אמריקה, אך לאחר הגיעם לאירופה עם גילוי היבשת החדשת פותחו זנים חדשים של קישואים. שלא כמו מלפפון, בדרך כלל מגישים קישואים כשהם מבושלים. ניתן להכין קישואים במגוון של טכניקות בישול כמו אידוי, בישול או טיגון, למלא אותם, לאפות אותם או לשלב אותם במאכלים שונים, כמו המאכל שלפניכם, מתכון שמציעה דניאלה פולק, מומחית למתכוני המטבח האורגני.

למידע נוסף בנושא מתכוני בריאות, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה קלינית
פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה

החומרים:
לתערובת הקציצות:
500 ג' בשר בקר טחון
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
1 ביצה
1 בצל, קצוץ גס
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית כוסברה טחונה
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
שמן זית נוסף, לבירוש

לרוטב:
1 ק"ג קישואים, פרוסים
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
1 צרור שמיר קצוץ
מיץ משני לימונים גדולים
¾ כוס מים
מלח ופלפל
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
להכנת הקציצות:
מניחים בקערת מעבד מזון את הלחם, הבצל והפטרוזיליה, ומעבדים לתערובת משחתית.

מעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון, הביצה, שמן הזית והתבלינים, ומערבבים לתערובת אחידה.

צרים כדורים או קציצות, ומניחים על תבנית של התנור, על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית.

מברישים כל קציצה בשמן זית, ואופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

להכנת הרוטב:
מטגנים קישואים ובצל בשמן זית, עד שהם מתרככים ומזהיבים מעט. מוסיפים את השום, ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים.

מוסיפים מים ומיץ לימון, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובפלפל.

למתכוני בריאות נוספים:
מתכוני בריאות, תפוחים אפויים
מתכוני בריאות: אנטיפסטי לכבוד הקיץ
מתכוני בריאות, נשנושים לקיץ
מתכוני בריאות, סלט פסטה עשיר
מתכוני בריאות שיצננו אתכם הקיץ

לבישול המנה:
מניחים בזהירות את הקציצות האפויות ברוטב, מביאים לרתיחה שניה, ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.

מוסיפים את השמיר הקצוץ, ומבשלים חמש דקות נוספות. מתקנים תיבול, ומגישים.

בתיאבון!

למתכונים נוספים של דניאלה פולק:



מתכוני בריאות, סלט קינואה

מתכוני בריאות, בורגול, גזר וצימוקים

* טלפון להזמנות מהמטבח האורגני של דניאלה : 050-8611445

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד