חלבונים לטבעונים - הצעות טעימות להפליא

כולנו יודעים כי חלבונים חשובים לגוף לתהליכים יומיומיים בכל התאים. טבעונים וצמחונים תוהים חדשות לבקרים לגבי מקור החלבון הבא שלהם ובמיוחד בשבילכם - שתי הצעות נהדרות: קישוא ממולא קינואה וחומוס והמבורגר עדשים אדומות
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 05/12/2013 |
צפיות: 27,381
חלבונים נמנים עם התרכובות החשובות ביותר בגופנו. החלבון הוא מרכיב בכל רקמות הגוף, ופועל בכל התהליכים המתחוללים בו, החל מהייצור של המוגלובין בדם ועד לייצור האנזימים, שבלעדיהם לא ייתכן קיום. החלבון גם מגן על הגוף על ידי ייצור אימונוגלובולינים, שהם חלקיקי הדם המרכיבים את המערכת החיסונית.

חלבון הינו חיבור של חומצות אמינו בצורה בודדת או מורכבת, רכה או קשה, הנקבעת גנטית על ידי סידור של 20 חומצות. סידור זה יקבע את התכונות של האברים בגוף. חלק מחומצות האמינו מיוצר ממקורות פנימיים של הגוף ואת היתרה אנו צריכים לקבל מהמזון שאנו אוכלים.

למידע נוסף בנושא מתכוני בריאות הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים

לא ניתן לחיות ללא מקור אספקה חיצוני של חלבון. מקור החלבון יכול להיות מן החי או מן הצומח. פירוקו נעשה במערכת העיכול, כאשר התוצר הסופי הוא חומצות האמינו. התהליך יכול להימשך מספר שעות כאשר מדובר בחלבון מן החי. פירוק החלבונים שמקורם מן הצומח מהיר יותר, אבל רק חלק מהחומצות הדרושות לגוף מקורן בצומח. לעומת זאת, חלבון ממקור צמחי בריא יותר, אבל מכיל פחות חלבון ביחס לאותה כמות המזון מן החי.

לפניכם שלושה מתכונים עשירים בחלבון מן הצומח המתאימים לטבעונים וצמחונים:

קישוא עגול ממולא בקינואה וחומוס


זמן כולל:

75 דקות

זמן הכנה:

30 דקות

מנות:

8

רכיבים:


3 קישואים עגולים, חצויים לרוחב ומנוקים מהתוכן
2 כפות + כפית אחת שמן זית
2 כוסות כרישה חתוכה דק – השתמשו בכל החלקים, לבנים וירוקים
2 כוסות קינואה אדומה, שטופה ביסודיות
1/2 כוס יין שרי יבש
3.5 כוסות ציר ירקות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
2 כפות מרווה טריה קצוצה דק
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1.5 כוסות גרגירי חומוס
2 כפות דומדמניות


אופן ההכנה:


חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
מישחו על שולי הקישואים שמן זית והניחו אותם על נייר אפיה, כסו היטב בנייר אלומיניום וצלו בתנור עד שהקישואים מאוד רכים, כ-45 דקות.
בינתיים חממו שמן זית בסיר, הוסיפו את הכרישה וטגנו קלות עד שהיא מזהיבה, כ-10 דקות.
הוסיפו את כקינואה ובשלו, תוך כדי ערבוב, למשך 2-3 דקות.
הוסיפו את היין ובשלו דקה נוספת. הוסיפו את יתר המרכיבים והביאו לכדי רתיחה.
הנמיכו את החום, כסו את הסיר ובשלו עוד כ-15 דקות, עד שהמים נספגים והקינואה רכה. תקנו את התיבול במידת הצורך.
הפכו את חצאי הקישואים כך שהצד הריק מופנה כלפי מעלה ומלאו אותם בנדיבות בתערובת הקינואה.
השיבו אותם לתנור, כסו קלות בנייר האלומיניום ואפו ב-180 מעלות למשך 15 דקות.
ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה טרם ההגשה.

המבורגר עדשים אדומות


רכיבים:


2 כוסות עדשים אדומות יבשות (מבושלות בארבע כוסות מים)
1 כוס שקדים טבעיים שבורים
1/2 כוס גרעיני חמניה טבעיים
1 גזר מגורר
2 תפוחי אדמה קטנים מרוסקים
1 כף שמן זית
1 כף זרעי צ'יה
1/4 כוס מים
1 כפית פפריקה
1 כפית כוסברה
פלפל שחור
2 כפות רוטב סויה
1-2 כפות סירופ אגבה

למתכוני בריאות נוספים:
טבעי לחגוג חנוכה טבעוני
סופגניות טבעוניות ולביבות אפויות לחנוכה
מזון בריא לצינון הגוף
2 הצעות לארוחת בוקר טבעונית ונהדרת
מזון בריא לנשמה

אופן ההכנה:


מחממים מראש את התנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית אפיה מכוסה בנייר אפיה.
מערבבים את זרעי הצ'יה עם 1/4 כוס מים ומניחים לתערובת בצד עד שמשתחרר ג'ל.
שוטפים ומבשלים את העדשים. מניחים בצד ונותנים להם להגיר נוזלים ולהתקרר ככל הניתן.
מבשלים את הגזר ותפוחי האדמה עם התבלינים בזמן זית עד לריכוך, כ-5 דקות. הזהרו מבישול יתר.
מערבבים את העדשים עם השקדים, ג'ל זרעי הצ'יה, רוטב הסויה וסירופ האגבה במערבל מזון ומערבבים עד ליצירת עיסה עם גושים.
משלבים בעיסה את גרעיני החמניה ואת הירקות המבושלים. אם התערובת רטובה מדי, הוסיפו קמח שקדים. אם התערובת יבשה מדי הוסיפו לה מים. הזהרו שתערובת לא תהיה יבשה מדי אחרת ההמבורגרים יתפרקו בתנור.
צרו מהתערובת קציצות, הניחו על נייר האפיה ואפו כ-20 דקות מכל צד.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר