אננס - מתוק, בריא ועסיסי

אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 33,771
לאננס יש עסיסיות יוצאת דופן וטעם טרופי שמאזן בין חמוץ למתוק. למרות שעונת האננס היא ממרץ עד יוני, אננס זמין כל העונה בשווקים מקומיים. לפרי האננס צורה רחבה גלילית ועור דמוי קשקשים בצבע ירוק, חום או צהוב. האננס מתהדר בכתר מלכותי וקוצני. עלי האננס כחולים – ירוקים ובשרו צהוב וסיבי. האזור הקרוב יותר לבסיס הפרי מתוק יותר ומרקמו עדין יותר.

למידע נוסף בנושא תזונה הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ספורט

כיצד לבחור ולאחסן אננס?


חפשו פירות הכבדים יחסית לגודלם. קליפת האננס צריכה להיות חפה מנקודות רכות, חבלות ו'עיניים' שחורות המעידים על כך שהאננס כבר אינו טרי. כדאי לבחור פירות בעלי ריח מתוק וריחני בסוף הגבעול. הימנעו מלבחור אננס עם ריח מעופש או חמוץ.

ניתן להשאיר את האננס בטמפרטורת החדר למשך יום או יומיים לפני ההגשה. במקרר האננס יחזיק מעמד 3-5 ימים. לאחר שאננס נחתך יש לאחסנו במיכל אטום במקרר רצוי בתוך נוזל. כמובן שעדיף להשתמש במיץ האננס עצמו.

ערכים תזונתיים של אננס


אננס טרי הוא דל בקלוריות, עם זאת הוא מכיל ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאות.
100 גרם אננס מכיל רק כ-50 קלוריות, כמו תפוחים. בשר האננס עשיר בסיבים תזונתיים כמו פקטין.
פרי האננס מכיל את האינזים ברולין המסייע לגוף בתהליך העיכול של חלבונים. לברומלין יש תכונות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות, בנוסף הוא גם נוגד קרישה. מחקרים הראו שצריכה של אננס מונעת התפשטות של דלקת פרקים ובעיות עיכול שונות.

אננס טרי הוא מקור מצוין של ויטמין C. מאה גרם אננס מכילים 47.8 מיליגרם ויטמין C, שמהווים 80% מהצריכה היומית המומלצת. ויטמין C נדרש לסינתזה של קולגן בגוף. הקולגן הוא המבנה העיקרי השומר על שלמות כלי הדם, העור והרקמות. ויטמין C מחזק את מערכת החיסון ונלחם ברדיקלים חופשיים.

אננס מכיל גם כמות קטנה של ויטמין A האחראי על שמירה של קרומים ריריים בגוף ותפקוד תקין של מערכת הראייה וכן מעט בטא קרוטן. בשר האננס עשיר בויטמינים מקבוצת B וכן ניתן למצוא בו מינרלים כמו נחושת, מנגן ואשלגן.


עוף בתנור מזוגג עם אננס


זמן כולל:

שעה ורבע

זמן הכנה:

25 דקות

מנות:

6

רכיבים


4 גבעולי טרגון טרי (2 גבעולים קצוצים ו-2 גבעולים שלמים לצלייה)
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
עוף שלם חתוך לחתיכות
2 כוסות אננס טרי חתוך
8 בצלצלי שאלוט (2 קצוצים גס, 6 חצוים לאורך)
2 כפות חומץ בן יין
1/2 כפית סוכר
1 כף שמן

אופן ההכנה


מחממים את התנור לחום גבוה.
מערבבים את הטרגון הקצוץ, כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל בקערה קטנה.
מושחים את כל חלקי העוף בתערובת התבלינים, מסדרים את חלקי העוף בתבנית כך שלא יגעו אחד בשני. ניתן לשמור את העוף עד יום במקרר.
שמים את חתיכות האננס, בצלי השאלוט הקצוצים, 1/2 כפית מלח וסוכר במעבד מזון.
מפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלת תערובת מעט גושית, למשך כשתי דקות.
מורחים את התערובת על האננס יחד עם השמן. מוסיפים את שני גבעולי הטרגון ו-6 בצלי השאלוט שהותרו לתבנית האפייה.
צולים את העוף עד שהעור מזהיב, למשך כ-50 דקות. מדי פעם פותחים את דלת התנור ושופכים את רוטב האננס שניגר על חתיכות העוף.

למתכוני בריאות נוספים:
מתכוני קינואה לכל ארוחה ביום
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
קשקושי ביצים - ארוחת בוקר בלי מקושקשת
אם אין ברוקולי מי לי?
מזון יפני לחיים ארוכים

דואט טרופי: אננס צלוי עם סורבה קוקוס


זמן כולל:

25 דקות

זמן הכנה:

25 דקות

מנות:

4

רכיבים


מעט שמן לגריל או למחבת
1 אננס קלוף וחתוך לפרוסות עבות
2 כפות דבש
1 כוס סורבה קוקוס
1/4 כוס על נענע קרועים לקישוט

אופן ההכנה


מחממים את הכיריים או הגריל ומשמנים את המחבת או הגריל.
מערבבים את האננס עם הדבש.
צולים את האננס עד שסימנים חומים מופיעים, למשך 10-15 דקות והופכים.
מגישים את האננס הצלוי עם סורבה הקוקוס ומקשטים בנענע.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 27,113
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 26,676
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 35,785
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 33,122
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,965
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 32,111
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,674
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 35,305
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 37,340
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד
פסח טבעוני למהדרין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 03/04/2014 |
צפיות: 26,358
פסח יכול להוות אתגר קשה עבור טבעונים רבים אשר מסתדרים די בקלות בכל ימות השנה. לפניכם כמה מתכונים שמתאימים לאוכלי קטניות טבעונים ואחרים עבור טבעונים שאינם נוהגים לאכול קטניות בחג הפסח, שם נדרשת יותר יצירתיות במטבח
קרא עוד