רוג'ר קורדר מבית הספר לרפואה קווין מרי בלונדון, אנגליה, ועמיתיו השתמשו בשכבת תאי כלי דם במטרה לזהות מהו המרכיב שקיים ביין אדום שתורם הכי הרבה להתרחבות של כלי הדם.
מחקרים קודמים הראו כי המרכיב רזברטרול ( (resveratrolשנמצא בקליפות הענבים, הצליח להאריך את חייהם של חיות מעבדה שונות, כגון: זבובים, דגים ותולעים, אך קורדר גילה כי מרכיב זה קיים ביין אדום ברמה נמוכה מידי מכדי שתהיה לו כל השפעה על כלי הדם.
לעומתו, הפרוציאנידין מדכא את תהליך המיזוג של הפפטיד שנקרא אנדותלין, האחראי על צמצום כלי הדם.האנדולין מיוצר על ידי שכבת התאים הפנימית של כלי הדם שנקראת תאי האנדותל ויש לו חשיבות רבה בוויסות זרימת הדם. האנדתולין מצר את העורקים ובכך מעלה את לחץ הדם.
"עם רזרבטרול צריך לשתות כ-1,000 ליטר של יין אדום בכדי להשיג אריכות ימים, אך פרוציאנידין הינו כה חזק עד שמספיקה גם כוס יין אדום אחת ליום", אמר קורדר.
צוות החוקרים אף השווה את רמת הפרוציאנדין בין יינות אדומים מאזורים שונים, ומצא כי יינות אדומים מאזור דרום מערב צרפת וסרדיניה הם בעלי רמת פרוציאנדין הגבוהה פי כמה וכמה מיינות אחרים. "הסיבה לכך טמונה בשיטות העבודה המסורתיות לייצור יין שעדיין נהוגות באזורים אלו", אמר קורדר.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר