מידע רפואי
פורומים
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- קרדיולוגיה ילדים
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- יובש בעיניים, יש לך עיניים יבשות?
- שיקום לב
- מחלות המעי הגס
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- בעיות פוריות - תמיכה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- נשירת שיער
- תרופות ייעוץ תרופתי
- כירופרקטיקה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
מדאסיסט
שירותי רפואה דחופה - עד 72 שעות מרגע הפנייה. ובדיקות אמבולטריות כגון: אמ אר איי MRI, סיטי CT, אולטסאונד US, בדיקות קורונה - תוצאות עד 3 שעות מרגע הבדיקה (עד בית הלקוח)פרופ` אבירם נצר
מנתח א.א.ג, ראש וצוואר פרופ` אבירם נצר סגן מנהל לשעבר של מחלקת א.א.ג ניתוחי ראש וצוואר, רמב"ם. פרופ` נצר משנה קליני בפקולטה לרפואה בטכניון. פרופ` נצר בעל התמחות במחלות א.א.ג וניתוחי ראש וצוואר במחלקת א.א.ג. ברמב"ם. פרופ` נצר מקבל לקוחות פרטיים, מכבי, כללית מושלם בקליניקה שבשדרות בן גוריון 4, חיפה.
מנהל הפורום
.jpg)
- לגבי הכדור אזקור שניתן לי בעקבות תגובה לא טובה לסטטורגלית קאהן04/04/2021
שלום, שמי גלית . רמת הכולסטרול הרע שלי היא 162 ויש לי הצרות קלה עד בינינית בעורקי הצוואר.
סטטנים עושים לי כאבים חזקים בגוף עד כדי חוסר אפשרות לישון וללכת וגרד בגוף. אז הרופא החליף לי לאזקור. הוא טוען שזו אותה היעילות.
אני לוקחת תוסף תזונה נוסטרול. האם אפשרי להמשיך כך ויהיה לזה אפקט טוב? ואז אני לא חייבת סטטינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שילוב תרופות איזיטרול וליפיטור- נטילה יחדדוד23/03/2021
שלום רב
שאלתי -האם צריך לקחת את שתי התרופות איזיטרול וליפיטור ביחד או האם להפריד בלקיחת התרופות ,אחת בבוקר ואחת בערב.
בברכה ובתודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כולסטרול ושומנים בדם- תוצאות בדיקות דםעליזה08/03/2021
טריגליצידים 77, HDL78. Non-Hdl 169.
LDL 153. קולסטרול 247
אבקש ממך תשובה מה התוצאות האלה מעידות
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?אילנה15/09/2020
מתי טוב/ צריך לקחת את כדור בזפיברט 400?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
אביב מגר17/10/2020התרופה נועדה להורדת טריגליצרידים, כאשר דיאטה/התאמה תזונתית לא מצליחה או לא יעילה מספיק
בברכה ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
אביב מגר02/03/2021בשעה קבועה ביום. לרוב לוקחים בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת סוכר ושומנים בדם- טעות במעבדה?בני01/03/2021
עקב HBA1C גבוה,6.5,ועלייה בשומנים בדם, LDL 143,התחלתי לקחת 2 כדורי גלוקמין 850 מ"ג וכדור סטטור 20 אחד ביום. אחרי 4 חודשים,HBA1C ירד ל 6.0 ו LDL ירד ל 43. נראה טוב מדי,יכול להיות שזה טעות במעבדה ? האם אצטרך לקחת את הכדורים כל החיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
אביב מגר02/03/2021זו תגובה טובה מאוד לטיפול וצפויה. לגבי המשך הטיפול - הטפול עושה לך טוב, בהחלט מומלץ להמשיך, במעקב מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקות HDL גבוהה- האם בטווח?יעקב02/03/2021
שלום .בדיקות הכולוסטרול שלי מראים HDL 74
Cholesterol,Total 200.8 mg/dL
פתח בדיקה Triglycerides 96.6 mg/dL
HDL Cholesterol 74 mg/dL
LDL Cholesterol 107 mg/dL
ה HDL נמצא מחוץ לטווח. האם זה בסדר?
תודה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כולסטרול גבוה האם מחייב תרופתייי01/03/2021
היי אני בת 38 מעשנת.ללא עודף משקל. ללא עבר משפחתי של התקפי לב וכו.
בדיקת אקו , אקו מאמץ והולטר תקינים.
פעם ראשונה שהכולסטרול ככ גבוה.
Hdl 53
Ldl 196
Non hdl 230
טריגלצירדים 170
האם דבר כזה מחייב כדורים אי שאפשר לנסות קודם תזונה ודיאטה יחד עם ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תרופות להורדת שומנים בדם ללא תופעות לוואי טורדניותאלי27/01/2021
אילו סטטינים (או תרופות אחרות להפחתת LDL) לא גורמות יובש בפה והתכווצות שרירים ברגליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקת שימוש בסימבקסוןסיליה26/01/2021
שלום רב,
אני לוקחת כבר מספר שנים סימבקסון עשרה מ״ג כל לילה...
מעוניינת להפסיק השימוש בתרופה לכחודשים לצורך ביצוע בדיקת גם (אולי אין לי כבר צורך בכדורים?) האם יש בהפסקה כאמור סיכון?
תודה
סיליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ליפיטור-תרופה להורדת הכולסטרולאירית עינב26/01/2021
אי בת 62 עם כולסטרול גבוה של 330 ונטלת ליפיטור 10 מג ואיזיטרול 10 מג.
הכדורים גורמים לי לעצירויות ומדי פעמים אני חייבת לעשות הפסקה.
האם הליפיטור הוא שורם לעציריות ומה הכדור החליפי שאוכל ליטול?
תודה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טרילצגרידים 340 - איזה תוספי תזונה עוזרים?רפי09/12/2020
היי , סובל כבר כמה זמן טרילצגרידים ברמה קצת מעל הממוצע, לא רוצה ישר ללכת לתרופות מה אתה ממליץ , תוספי תזונה כמו ליקוריץ יכול לעזור ? והאם להיבהל מזה או עדיין זה לא כזה גרוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כולסטרול גבוה ומיפוי לב תקיןירין23/11/2020
בעלי בן 47, לא מעשן בכלל ולא שותה אלכוהול, לחץ דם תקין ולא בעודף משקל וסובל מכולסטרול גבוה מעל עשור. הרופא רוצה שייקח סטטינים אבל הוא לא מעוניין. הוא עבר מיפוי לב במאמץ עם חומר וגם במנוחה וגם בדיקת עורקים דופלר. הכל תקין והעורקים נקיים. מה זה אומר? רמות כולסטרול גבוהות מעל עשור וחצי לא השפיעו עליו? הרופא כל הזמן אומר לו שהוא בסכנה לשבץ או התקף לב. והנה הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?מיקי03/09/2020
שלום רב,
בן 74.
רזה, מקפיד לא לאכול פחמימות ולעשות ספורט.
לא עברתי בעיות לב וכלי דם. אבל במשפחתי (הוריי, בני דודים) כן.
במשך כמה שנים, לקחתי ליפיטור 10 מ"ג, פעמיים בשבוע.
בפברואר היה לי LDL 113, HbA1c 6.2.
רופא המשפחה אמר שכדאי להוריד LDL מתחת 100, ולכן להעלות ליפיטור ל-3 פעמים בשבוע. לסירוגין יום כן, יום לא.
עשיתי זאת למשך חודשיים.
בבדיקה במאי HbA1c עלה ל מ6.2 ל 6.4 . LDL היה 115.
רופא המשפחה, אמר שארד עוד בLDL. ולכן להעלות ליפיטור ל 6 פעמים בשבוע.
לקחתי 6 פעמים בשבוע, במשך כחודשיים.
במקביל התחלתי לקחת גלוקופג', ½ כדור ביום, אחרי ארוחת צהריים.
בבדיקות משלשום, HbA1c עלה ל 6.7 .
LDL עלה מאד, ל139. גם כולסטרול טוטל עלה
בבדיקות דם אקראיות ושעתיים אחרי אוכל, אילו רמות גלוקוז שנמצאו:
- לפני שהחלתי גלוקופג' בכלל - לא היה עולה על 105
- אחרי שהתחלתי לקחת ½ גלוקופג'- כ 90
אשמח לשמוע את דעתך.
ראשית באופן כללי.
ושנית, איזה טיפול אחר אני יכול לקחת כדי להוריד כולסטרול, שלא יעלה לי HbA1c ?
תודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מעכשיו
מיק`03/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLDL
אביב מגר05/09/2020שלום רב, HbA1C הוא מדד לסוכר וליפיטור לא יוריד אותו. לגבי טפול ספציפי צריך לבדוק אותך,. בריאות טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיקי05/09/2020האם ליפיטור יכול *להעלות* HbA1C ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
אביב מגר17/10/2020תרופות להורדת כולסטרול לא מורידות HBA1C. לפעמים להיפך.
כדי להוריד את מדדי הסוכרת יש טפולים מותאמים לכך. אני מבין שיש לך סוכרת ורקע משפחתי של מחלת לב, האם אתה במעקב קרדיולוגי? בברכה ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם יש מבין הסטטינים, סוג שהכי פחות יכול להעלות A1C?
מיקי20/10/2020כלומר, לעומת ליפיטור, האם יש סוג סטטין אחר, שפחות עלול להעלות HbA1C ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת cta והצורך בבדיקות נוספותיוגב16/10/2020
שלום רב
האם ערך של 2400 בבדיקת cta מחייב בדיקות נוספות הקשורות ללב, או שמספיקה הערכת הרופא לגבי מצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
אביב מגר17/10/2020בהחלט ממליץ בתוצאה כזו על ברור נוסף ובהקדם. בברכה ד"ר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדםדד20/08/2020
שלום רב... לאחר בדיקת דם קיבלתי תשובות של רמות גבוהות של שומנים בדם.
אציין כי לאמא שלי יש כולסטרול שומנים גבוהים היא מטופלת בכדורים. וכיום היא עם מחלת אבי העורקים ברגליים ומחכה לניתוח אאורזמה.
האם אצלי הערכים לא תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
אביב מגר23/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי שומנים בדם וכולסטרול
דד23/08/2020הערכים אכן תקינים עם רמות כאלה גבוהות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
אביב מגר05/09/2020בכולסטרול לא מדובר על תקין אלא על יעדים. היעדים הם ספציפיים לכל אדם לפי מדדיו האישיים. בכללי הערכים אצלך אינם חריגים מאוד אבל התשובה לשאלה אם יש צורך בטפול תלויה בגורמים נוספים אצלך שצריך לברר אותם. בברכת בריאות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?