מידע רפואי
פורומים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- אפילפסיה ילדים
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- זכויות רפואיות
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- הומואים, לסביות
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- פסיכיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- צמחי מרפא
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- פטרת ציפורניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).
- ווהלטר לב הפרעות קצב חדריות מרובותדנית16/09/2023
להלן תוצאות הווהלטר:
הפרעות מסוג חדריות
בודדות 8129
זוגות 160
שלישיות 8
מה זה אומר? לגשת לבית חולים? הלב שלי משתולל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הולטר לב השפעה על תוצאותחגית16/09/2023
שלום רב,
האם מצב נפשי של לחץ ומתח בזמן שהולטר מחובר במסגרת 24 ש עלול להשפיע על התוצאות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חרדה ודופק גבוה אשמח למענהאיתי איתי04/09/2023
שלום דוקטור.
שמי איתי אני בן 21 וסובל מחרדה ופאניקה מאובחנת מגיל 16 לערך.
בשלוש שנים האחרונים מטופל ברסיטל, לפני כחודש שיחקתי כדורגל וכמו תמיד מתרגש תמיד לפני ובמשחק עצמו כאילו אני מופיע מול 40 אלף איש, במהלך המשחק דפק לי הלב במהירות גבוהה כמו ההתקף חרדה הראשון, נאלצתי ללכת למיון ובמיון אמרו שהטרופונין יצא גבוה לכן השאירו אותי לבדיקות אקג, הולטר, מאמץ, ואקו
שבכולן הבדיקות יצאו תקינות, כשבוע אחריי יצא לי לחוות פתאום דפיקה חזקה, או כאילו הפעימה נעצרת וברוך השם התחלתי לעשות ספורט ומרגיש יותר טוב פחות מתרגש מסיטואציות ופחות לחוץ.
גם קורה לי שאני מתעורר בלילה נשימה עמוקה ובהלה.
לפי איך שאני מכיר את עצמי זה מגיע לי מהתרגשות, נניח גם שאני יוצא לדייט אני מתרגש המון לפני ופתאום מרגיש את ההרגשה שהלב נעצר או שהלב דופק לא סדיר או מהר.
האם אתה יכול להרגיע אותי בזה שגם ההרגשות שקורות לי בלב הדופק הלא סדיר וההרגשות האלה הם מחרדה ולחץ.
תודה רבה דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תרופות לשמירת קצבחורב30/08/2023
שלום. יש לי פ"פ וקיבלתי מולטאק 400. בבית המרקחת נתנו לי במקום דרונקור 400. האם יש הבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פעינוח הולטר של 21 שעותמיטל27/08/2023
7 שנים אחרי אבילציה בשל הפרעות קצב, התחילו שוב פלפטציות, זו התוצאה בהולטר של 21 שעות. מה זה אומר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הולטר לב- עזרה בהבנת הסיכוםאידית26/08/2023
הי,
רציתי להבין מה זה אומר על התוצאות של בדיקת הולטר שביצעתי:
קצב בסיסי: סינוס
מינימלי bpm: 53
מקסימלי bpm: 123
ממוצע bpm: 70
הפרעות קצב על חדריות: 65 אחוז: 0.068
כמות קטנה של APC's בודדים כ 0.068% מכלל הפעימות.
מה התוצאה אומרת? זה תקין? מדאיג? מצריך המשך בדיקה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוצאות הולטר עזרה בפענוחזיו25/08/2023
שלום רב, אלו תוצאות בדיקת הולטר של בעלי. בן 46 עושה ספורט בחדר כושר כל יום. בעל היסטוריה משפחתית של בעיות בקצב לב. לאחרונה חווה סחרחורות בעיקר בקימה מישיבה. תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת הולטר מ 16.8.23אברהם אבן אור24/08/2023
אשמח לקבל ממצאים לבדיקת הולטר. שעשיתי ב 16.8.23 . יש לציין שעברתי אוטם בתחילת שנת 1990
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פענוח הולטר 24 שעותאידית22/08/2023
הי,
קיבלתי פענוח הולטר ורציתי להבין מה זה אומר על התוצאות:
קצב בסיסי: סינוס
מינימלי bpm: 53
מקסימלי bpm: 123
ממוצע bpm: 70
הפרעות קצב על חדריות: 65 אחוז: 0.068
כמות קטנה של APC's בודדים כ 0.068% מכלל הפעימות.
מה התוצאה אומרת? זה תקין? מדאיג? מצריך המשך בדיקה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ירידת דופק בזמן אוננות- בן 35יעקב14/03/2021
שמתי לב שאני מאונן הדופק שלי יורד ל60. ומרגיש טיפה מסוחרר. ושאני לא מאונן זה 75.80. יכול ליהיות שהלב שלי לא מזרים דם כמו שצריך?. בן 35. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן30/05/2021בדופק של 60, ואף 50, לא אמורה להיות כל סחרחורת (שקשורה לדופק). ייתכן שיש סיבה לסחרחורת שבמקביל מורידה מעט את הדופק. ממליץ להיבדק ע"י רופא משפחה ולהמשיך משם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות בעקבות שינויים הורמונלייםאפרת13/03/2021
שלום רב,
האם לפי הספרות הרפואית פעימות מוקדמות יכולות להיווצר בעקבות שינויים הורמונליים כמו הפלה או בעת תקופת טרום הבלות כאשר רמות האסטרוגן יורדות?
כמו כן, האם כמות של 20 עד 40 פעימות מוקדמות ביממה בכלל דורשת בדיקות ובירור או פשוט להתעלם מזה ולחכות שיעבור כמו שעבר בפעמים קודמות ?
(בת 39, ללא מחלות לב במשפחה, בוצע אקו לב ב2014 עקב פעימות מוקדמות ויצא תקין )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן30/05/2021תדירות פעימות מוקדמות של 20-40 ביממה, ואף כמה מאות ביממה אינן מצריכות כל בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לב בת 32ליאת05/03/2021
שלום, אני בת 32, עם תירודיטיס לאחר לידה, עקב תחושת פלפיטציות שחשתי (שחלפו מעצמם לאחר כשבועיים) ביצעתי הולטר לב. (בזמן הבדיקה הייתי במנוחה ולא חשתי כלל בפלפיטציות) להלן תשובת הבדיקה: קצב סינוס. קצב לב48-130 ממוצע 75. PVCs-3125,מכל הפעימות 3%. 182 ביגמניה חדרית. 17 טריגמניה חדרית. מה פשר הבדיקה? האם מסוכן? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/03/2021היי ליאת,
לרוב פעימות מוקדמות אינן מסוכנות, במיוחד בתדירות הלא מאוד גבוהה כמו אצלך של 3%. ובמקרה שלך אפשר להניח במידה גבוהה של וודאות שהן קשורות ליתר פעילות בלוטת התריס וכשזו תאוזן הן ייעלמו כפי שהופיעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח הולטר. . . .
ליאת06/03/2021תודה רבה על תשובתך! אם הבדיקה נעשתה במנוחה ממש ויצא 3% של פעימות מוקדמות. אם הייתי עושה את הבדיקה ביום שהייתי פעילה בו כמו בדכ היה צפוי שיהיו הרבה יותר פעימות מוקדמות או בערך אותו דבר? אני שואלת בגלל הסיכון... שוב תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש דפיקות לב חזקות בכל הגוףאנאס03/02/2023
אני בן 28
בריא בדרך כלל, בחודשים האחרונים מרגיש בדפיקות הלב בכל הגוף ומרגיש שהלב יוצא מהחזה
עשיצי כל הבדיקות אקג, הולטר , אקו, אקו ומאמץ, לחץ דם
והכל תקין,
בזמן אחרון מרגיש שהדפיקות עם הזמן מתחזקות ומרגיש איך הדם זורם בגוף והראש זז עם הדפיקות
גם בזמן אחרון שם לב שלחץ הדם התחיל לעלות ועכשיו מגיע 148/85 בהרבה קריאות
לא יודיע מה עובר, האם יש לי לחץ דם או זה מהדפיקות
ומה גורם לדפיקות חזקות עד כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים האמנו קיווינו אבל....הסתבכנו
אנונימי05/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מחיר
אלי הכריש...05/02/2023לכל החיסונים ,הגיוני שזה קשור לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקור נפשי אפשרי
Sivan Peleg05/02/2023יש לבדוק כיוונים של סטרס. נשמע כמו התקף חרדה שמנסה להתגנב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי...
גלי05/02/2023להוריד קפאין. לשתות יותר מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לאבליאציה שלפירפור וריפרוף פרוסדוריםטניה03/01/2023
שלום דוקטור רוזן. ליפני כי 7 חודשים עברתי אבליאציה של פירפור וריפרוף . הייתי מטופלת ב קרדילוק 5*2 ביום, פרדקסה 150*2 ותמבוקור 100*2 . ליפני כיחודש חזר חתקף פירפור/ריפרוף שהיצליחו אחרי 36 שעות לעצור על ידי פרוקור המעסה. מאז לוקחת פרוקור 200 פעם ביום . בעוד כח שבועיים מועמדת לאבליאציה חוזרת ומומלץ להפסיק פרוקור שבועיים ליפני לפי רופא אחת ושבוע לי רופא אחר. ממש לחוצה כי גם כך סובלת מפעימות מוכדמות והרגשה של הפראות. האם אפשר להפסיק פרוקור שבוע ליפני הפעולה?
האם נהוג לעשות אבליאציה חוזרת אחרי 7 חודשים?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלאציה נכדלת
קובי לאופר05/01/2023עד כמה שידוע לי ואני עברתי שתי אבלאציות
הטיפול הזה די כושל ולא פותר את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך יחסיתיצחק18/07/2021
שלום רב. לפני שנה התחלתי להרגיש דפיקות לב אז הלכתי לעשות בדיקת דם אקג הולטר והכל היה תקין מאז אני מרגיש את הדפיקות לפעמים. לפני שבוע בערב בדקתי לחץ דם שהיה תקין אבל ראיתי דופק 55 ואז בדקתי בבוקר כשהתעוררתי וגם היה מתחת ל60 ומאז בדקתי כמה פעמים ובגדול בערב ובבוקר מתחת ל60 אמצע היום יותר גבוה מ60. אז בדקתי בהולטר מלפני שנה ראיתי שגם היה מתחת ל60 אבל רק יותר מאוחר בלילה כשכבר ישנתי. רציתי לדעת האם יכול להיות זה בעיה ?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רוצה להוסיף
יצחק18/07/2021רק רוצה להוסיף שאני לא בכושר יותר מידי ולפני שנה אחרי שעשיתי את הבדיקות בדקתי את הדופק גיי הרבה זמן והוא היה יותר גבוה באיזור 80-75 בממוצע אז הדופק 55 חדש לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?