פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב

מנהלי הפורום

ד״ר גיא רוזן
053-4877805
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • קוצב דפברילטור ריתוך קשת חשמלית
    ורד קוקס
    16/07/2018

    האם ידועה שיטת ריתוך או רתכת מסויימת שניתן להשתמש בה בעבודת ריתוך ללא חשש להפרעה לקצוב הדפיברילטור המושתל
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גל T שלילי בשילוב תרופות פסיכיאטריות
    אילן
    15/07/2018

    שלום רב, לבתי יש גל T שלילי, אובחן לפני שנים רבות ואינו מפריע בתפקודה , לאחרונה החלה לקחת ציפרלקס 30 מ"ג ואריפלי 10מ"ג ושאלתי נוגעת ליכולת השילוב של שני אלו עם הT השלילי.
    האם ניתן ללהמשיך ליטול שהרי ידוע שיש קשר להאצת קצב הלב עם כדורים אלו.תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק מהיר במים חמים
    איתי
    15/07/2018

    לאחרונה במקלחת הדופק מאיץ ממש, לפעמים עד כדי כך שאני צריך לנוח. צריך לבדוק את זה?+

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    15/07/2018

    איתי שלום,
    לפעמים במקלחת כלי הדם מתרחבים והגוף כפיצוי מעלה דופק כדי למנוע נפילת לחץ דם. זה לא מצב מסוכן אך בכל מקרה כדאי לבדוק את העניין כדי לוודא שלא מפספסים משהו.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח אקו לב בעקבות דופק מהיר וחולשה
    מור
    11/07/2018

    שלום רב,

    אמא שלי בת 55, מעשנת כבדה, משקל תקין, ללא דום נשימה בשינה עברה אקו לב אחרי תלונות של דופק מהיר וחולשה. בדיקות דם תקינות חוץ מברזל גבוה (170).
    אציין שהיא צריכה לעבור גם הולטר הקרוב.
    התוצאות:
    חדר שמאל תקין בגודלו ובתפקודו. Ef 55%-60%
    תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: יחסי גלי A>E בעקומת זרימה טרנסמטרלית כביטוי להפרעה ברלקסציה של חדר שמאל.
    פרוזדור שמאלי: תקין בגודלו.
    פרוזדור ימין: תקין בגודלו.
    חדר ימני: תקין בגודלו ובתפקודו.
    המחיצה הבין פרוזדורית: שלמה.
    שורש האאורטה: תקין ברוחבו.
    האאורטה העולה: תקינה ברוחבה.
    קשת האאורטה: תקינה ברוחבה.
    מסתם המיטרלי: מבנה ופתיחה תקינים.
    מסתם אורטלי: מסתם האאורטלי מסויד ואינו מוצר.
    מסתם טריקוספידאלי: מבנה ופתיחה תקינים.
    מסתם הפולמונלי: מבנה ופתיחה תקינים.
    הפירקראד: אין עדות לנוזל פריקארדיאלי IVC תקין.
    בדופלר צבע: אי ספיקה האאורטלית במידה קלה (+)
    אי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית.
    לחץ במחזור הריאתי תקין.

    אשמח לדעת מה אומרות התוצאות והאם יש צורך בבדיקות נוספות, תודה מראש.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    15/07/2018

    מור שלום,
    האקו לב של אמא תקין בסה״כ למעט העדות לנוקשות מסויימת בהרפיית הלב. הייתי ממתין להולטר שבמקרים רבים יהיה תקין, גם אם מדי פעם יש בעיות (אלא אם הרגישה את התחושות בדיוק ביום שהייתה מחוברת להולטר). במקרה הצורך ניתן להשתלמש במכשירים מקליטים לטווח זמן ארוך יותר או כאלה שאפשר להקליט איתם את הקצב לב בזמן שמרגישים לא טוב. אם היא לא התעלפה או הרגישה קדם עלפון זה טוב. בכל מקרה כדאי לברר את הדברים לעומק.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת קרדילוק בזמן הריון
    פולי
    10/07/2018


    מאובחנת עם סינוס טרכיקרדיה ועם הפרעת קצב בחדרים. נוטלת קרדיולוק במינון של 2.5 מ"ג, מתכננת הריון, האם צריך לשנות תרופה או מינון?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    15/07/2018

    פולי שלום,
    באופן כללי ההמלצה היא להשתדל ולהימנע מתרופות בהריון אלא אם חיוניות. קרדילוק הינה תרופה שבהחלט נמצאת בשימוש בנשים בהריון במידת הצורך. כל מקרה חייב להיבדק לגופו לצורך החלטה עד כמה הטיפול נחוץ וישנם גם תרופות שלפחות מבחינת ההגדרות נחשבות לבטוחות אפילו יותר. ממליץ להיבדק ע״י מומחה בהפרעות קצב לב לקבלת החלטות מושכלות במקרה הפרטי שלך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות בשבוע 36 להירון
    זהר
    08/07/2018

    בעבר היו לי פעימות מוקדמות שחלפו מעצמן, עכשיו בשבוע 36 והן חזרו בתדירות גבוהה, האם יש קשר בין זה לבין ההריון?
    יש מה לעשות עם זה או לחכות אחרי הלידה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    15/07/2018

    זהר שלום,
    דפיקות לב הינה התלונה השכיחה ביותר שקשורה ללב במהלך ההריון. בהחלט יש גם עליה בשכיחות של הפרעות קצב לב כאלה ואחרות בהריון. בהחלט ייתכן שהפעימות המוקדמות התעוררו בעקבות השינויים ההורמונליים וגם מאזן הנוזלים העודף במחזור הדם כחלק מהריון. ברובם המוחלט של המקרים, פעימות מוקדמות אינן בעיה מסוכנת שחייבים לעשות איתה משהו אלא עם המטופל מרגיש סימפטומטי מאוד. אם את בסה״כ מרגישה טוב, כנראה אין סיבה לרוץ להתחיל טיפול. יש סיכוי שכמו שהם הגיעו בהריון כך גם ייעלמו אחריו. בכל מקרה כדאי לראות קרדיולוג ולהשלים בירור ע״י אקו לב והולטר קצב לב 24 שעות. ולפי התוצאות להחליט מה עושים.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק לא חזר לקדמותו אחרי היפוך חשמלי
    תיקי
    03/07/2018

    עברתי היפוך חשמלי לפני שבועיים, מאז הדופק לא חזר לקדמותו, סביב ה-110. מה עושים עכשיו?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    06/07/2018

    תיקי שלום,
    את לא ממש נתת פרטים שיאפשרו להתיחס בצורה ספציפית לבעיה. אם מדובר כפי שאני מנחש בפרפור פרוזדורים (שזה במקרה גם תחום המומחיות העיקרי שלי) צריך להבין ראשית האם בכלל ההיפוך היה מוצלח ולו לכמה שניות בהחזרת הקצב הרגיל (״סינוס״). פרפור עיקש שלא מגיב למכת חשמל אולי יגיב למכת החשמל לאחר התחלת טיפול תרופתי. בכל מקרה הייתי ממליץ מאוד להתיעץ עם מומחה בתחום שיראה את כל הנתונים וייתן המלצות מושכלות.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קצב לב מואץ אחרי פעילות גופנית
    אווה
    01/07/2018

    בזמן האחרון אני מרגישה שלוקח לי זמן רב יותר לחזור לקצב לב רגיל אחרי פעילות גופנית. לא שיניתי דבר, לא תזונה, לא סוג פעילות. סיבה לדאגה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    06/07/2018

    אווה שלום,
    אין לי ממש פרטים עליך והתיאור שלך מנוסח באופן כללי כך שקשה לי להתיחס באופן ספציפי. אם ב״זמן רב יותר״ את מתכוונת לכמה דקות זה דבר אחד. אם את בזמן האחרון מתעייפת מאוד ולוקח לך הרבה זמן להתאושש זה אולי קצת יותר מדאיג. בכל מקרה הייתי ממליץ להיבדק ע״י קרדיולוג שאני מניח ישלח אותך לאקו לב ומבחן מאמץ כדי לברר את הסוגיה.
    בברכה,
    ד״ גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צרור פעימות בשכיבה על הגב
    יריב
    05/07/2018

    בשכיבה על הגב אני מרגיש כמה פעימות ברצף, כמה צרור של פעימות. האם משהו שצריך לבדוק?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה זאת אבחנה זאת?
    מאור
    27/06/2018

    בן 19,ברקע אטריאל טכיקרדיה מטופלת תרופתית נשלחה להולטר לב כמעקב באבחנה רשום:atrial fib peak rate177 מה זאת אבחנה זאת?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    30/06/2018

    מאור שלום,
    Atrial Fib הינו ״פרפור פרוזדורים״, הפרעת קצב לב השכיחה ביותר במבוגרים אך די נדירה באנשים בגילך. כדאי להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב שיבחן את הדברים וראשית כל יחליט במה בדיוק מדובר ואז גם יוכל להמליץ לגבי מה עושים עם לזה.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבלציה חוזרת יתרונות וחסרונות
    מלי
    26/06/2018

    שלום,
    אבי בן 66 סול מפרפרור פרוזדורים. לפניממספר שנים עבר אבלציה שהסתיימה עם טמפונדה. מאז הועלה מינון הטיפול התרו1פתי. כיום מקבל אירוע כפעמיים בשבוע. הומלץ לו לחזור על הליך האבלציה.
    שאלותיי:
    1. האם ישנם סיכונים מוגברים בשל הטמפונדה בהליך הקודם?
    2. האם נהוג לחזור על אבלציה? אם כן אחת לכמה שנים?
    3.האם אבלציה מוצלחת אמורה להפסיק את הטיפול התרופתי כליל או רק להפחית את מינונו?
    4. להבנתי יש סוגי אבלציה שונים, בלון קור או ריתוך מקומי, מהו סוג האבלציה המומלץ יותר? מהן הסכנות ומה היתרונות?
    5. מה עלינו לבדוק בבואנו לבחור את הרופא המנתח?
    אודה לתגובתך.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    30/06/2018

    מלי שלום,
    אנסה לענות לפי הסעיפים שהעלת:
    1) אין בהכרח סיכון מוגבר בפעולה החוזרת בגלל שהייתה טמפונדה בפעולה הראשונה. הייתי ממליץ בחום שתעשה את הפעולה הפעם במקום שמשתמש בצנתר אקו תוך לבבי (ICE) שמאפשר הדמיה מצוינת של איזור מעבר בין פרוזדור ימין לשמאל (שמתבצע בכל פעולה מסוג זה) ומשפר את בטיחות הפעולה.
    2) בהחלט לא נדיר לראות אנשים שזקוקים לצריבה חוזרת. כידוע, אחוזי ההצלחה של פעולת הצריבה לפרפור פרוזדורים הינם סביב 70%. מתוך ה-30% שהפרפור חוזר אצלם, המטופלים המתאימים יכולים להנות מפעולה חוזרת שמעלה את סיכויי ההצלחה במניעת הפרפור אל מעל 80%. אין עניין של כל כמה זמן ״צריך״ לעשות צריבה. אם הפרפור חוזר, ניתן לשקול ביצוע צריבה חוזרת.
    3) אבלציה מוצלחת יכולה לאפשר הפסקת טיפול נגד הפרעות קצב לב אך לא טיפול בנוגדי קרישה במידה ויש לך כיום התוויה לנטילתם.
    4) אכן יש שתי גישות לפעולת האבלציה לפרפור פרוזדורים. בגלל שמדובר בפעולה חוזרת אני ממליץ על ביצוע הצריבה עם ״חימום מקומי״ ולא הקפאה. זה לא המקום להתחיל לפרט את הסיבות אך כשתתיעץ עם רופא אלקטרופיזיולוג מומחה בקשר להמשך הטיפול הוא יוכל להסביר לך את היתרונות של האופציות השונות. חשוב לציין שאין מחקר שבוחן באופן רנדומלי ומשווה יעילות של סוג אחד של צריבה לשניה במטופלים שזו להם הפעולה השניה. הצריבה עם ״חום״ נותנת גמישות למי שעושה אותה לביצוע בידוד ורידי הריאה (כולל כאשר הם קצת פחות סטנדרטיים מבחינה אנטומית) וכן ביצוע צריבות נוספות לפי הצורך.
    5) במיוחד כאשר מדובר בצריבה תוך שימוש ב״חום״, ישנה חשיבות מכרעת לנסיון הרופא המטפל. שיהיה לו נסיון משמעותי ספציפית בצריבה מסוג זה ושממשיך ומבצע כמות מספקת של פעולות מסוג זה לאורך השנים. חשוב גם לבצע את הפעולה במרכז שיש בו את הציוד המתקדם ביותר שכיום (כולל ICE והגסראות האחרונות של מערכת הניווט CARTO), שיכול לאפשר ביצוע יעיל יותר של פעולות אלו עם בטיחות גבוהה יותר.
    בגלל שאתה צעיר יחסית (כן אצלנו 66 זה נחשב צעיר), אם אתה אכן סובל מפרפור תסמיני למרות תרופות, בהחלט הייתי ממליץ לשקול ביצוע צריבה. ההחלטה הסופית תלויה בכמה דברים נוספים שצריך לבחון כגון ממצאי אקו לב.
    אתה מוזמן ליצור קשר איתי או עם כל מומחה מנוסה אחר בתחום להתייעצות לגבי המשך הטיפול.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מרגישה שהדופק לב בקצב לא אחיד ונדמה לפעמים שאפילו נעלם לשניה
    אווה
    25/06/2018

    היי לאחרונה התחלתי להרגיש שהדופק לב שלי מוזר ובאמה הימים האחרונים הוא לגמריי היה נעלם בבירור לכמה שניות וחוזר , היה ניתן להרגיש את זה גם בשורש כף היד . פניתי לקופת החולים שלי אז במקום להקשיב לי קיבלתי תשובה שהכל נפשי ואין לך שום הפרעת קצב את מדמיינת ..אז הלכתי הביתה והרגשתי החמרה בטירוף והחלטתי על דעת עצמי לפנות למיון בעיר . שם מצאו בבירור הפרעת קצב ונאמר לי סינוס ארתמיה , אמרו לי שזה לא מצב מסוכן אבל כן צריך לפנות לרופא אבל לא דחוף לרוץ עכשיו ..אני בסך הכל בת 20 ואני מאוד חוששת , אשמח לעצה ביום יום אני סובלת מחרדות ודופק מהיר בעקבות זה יכולה להיות שזה גם גורם?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    30/06/2018

    אווה שלום,
    חוסר סדירות בקצב ה״סינוס״ איננה תופעה מסוכנת. התסמינים שאת מתארת יכולים להתאים לסינוס אריטמיה או גם לפעימות מוקדמות ממקור כלשהו בליבך. שני המצבים אינם מסוכנים באנשים עם לב תקין מבחינה מבנית.
    ממליץ לפנות לביצוע אקו לב, הולטר קצב לב 24 שעות והתייעצות עם מומחה להפרעות קצב לב לצורך התרשמות וקבלת החלטות.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות מרובות ומתישות
    אליהו
    24/06/2018

    שלום רב ותודה מראש.
    אני בן 67 וסובל מפעימות מוקדמות מרובות כ 10 פעימות מוקדמות בדקה. בפעימה המוקדמת אני מרגיש רע מאוד כאילו הלב שלי נתלש נעקר. האם תוכל להמליץ לי דוקטור על כדור מסויים או טיפול כלשהוא אחר שיעזור לי ויקל עלי את ההרגשה הנוראה כי הלב שלי נעקר נתלש בעת הפעימה המוקדמת. תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    30/06/2018

    אליהו שלום,
    פעימות מוקדמות בתדירות שאתה מתאר יכולות להוות בעיה גם מבחינת התסמינים ולעיתים אף מעבר לכך. כמובן שבלי להכיר את הרקע המלא ולהתרשם מהבדיקות השונות כולל אקו לב ומבחן מאמץ אני לא יכול לתת המלצות כלשהן. כן יש אופציות של טיפול תרופתי ובמקרים מסוג זה גם אופציות של טיפול בצריבת המקור בצנתור (אבלציה), שיכולה להיות יעילה יותר מטיפול תרופתי ואף להוות תחליף לצורך בטיפול התרופתי. אתה מוזמן להתיעץ איתי או עם כל מומחה אחר בתחום שעוסק בפעולות מסוג זה להתייעצות.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות הולטר והפרעת קצב
    שרי
    24/06/2018

    שלום
    הנני בחורה בת 55
    לפני שבוע היה לי פרפור פרוזדורים ונשלחתי להולטר.מעת לעת יש לי כאבים בלב בלילה המעירים אותי.
    נשלחתי להולטר ואלו התוצאות:
    קצב לב מינימלי 37 מקסימלי 114 ממוצע 50
    הפרעות קצב חדריות 58
    הפרעות קצב על חדריות 491
    54 זוגות עליותיות
    8 אירועים טכיקרדיה על חדרית 5 פעימות בקצב עד 125 פע בדקה.
    הפרעות הולכה-לא
    שינויי ST לא

    מה אומרת הבדיקה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    30/06/2018

    שרי שלום,
    ראשית בדיקת ההולטר היא בסה״כ תקינה. לכולנו הדופק יורד די משמעותית (כן גם לערכים של 37) בשעות הלילה, ולכולנו יש פעימות מוקדמות בודדות והתדירות שלהם אצלך אינה גבוהה במיוחד (<1%). גם ארועי הטכיקרדיה הקצרים הינם שכיחים מאוד ואני מניח שאת לא מרגישה אותם כלל ואין צורך לטפל בהם.
    עם זאת, ברגע שהיה תיעוד של פרפור פרוזדורים, ההתיחסות אליך צריכה להיות כמישהי שסובלת מ״פרפור פרוזדורים התקפי״. מטבע הפרעת הקצב הזאת, פעמים רבות המטופלים עושים הולטר של 24 או 48 שעות או אפילו ניטור של חודש ימים ללא תיעוד הפרעת הקצב ועדיין ההתיחסות אליך צריכה להיות שונה ממישהי שלא תועד אצלה פרפור פרוזדורים.
    ישנם שני נושאים נפרדים שצריך לתת עליהם את הדעת במטופלים עם פרפור התקפי. האחד הוא הסיכון לקרישי דם שעלולים לגרום לארועים מוחיים (תלוי בגורמי הסיכון השונים). השני הוא התסמינים בזמן פרפור פרוזדורים והטיפול בהפחתתם. את מוזמנת לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום פרפור הפרוזדורים להתייעצות והחלטות לגבי צורך בהמשך טיפול.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מסינוס טרכיקרדיה וטיפולי פוריות
    אילנית
    24/06/2018

    האם יש מניעה לעשות טיפולי פוריות למי שמאובחנת עם מסינוס טרכיקרדיה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    30/06/2018

    היי אילנית,
    סינוס טכיקרדיה (שאינה במקומה) איננה בעיה רפואית משמעותית בעלת השלכות כלשהן לטווח ארוך למעט העובדה שהיא כן יכולה לגרום לתסמינים של פלפיטציות ולעיתים הרגשה רגע. אין מניעה מטיפולי פוריות במטופלים שסובלים מסינוס טכיקרדיה שאינה במקומה (Inappropriate Sinus Tachycardia).
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
