פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו תסמינים, שבץ מוחי, התקף לב, מחלות לב, לחץ דם דיאסטולי, טיפול תרופתי, לחץ דם ריאתי ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צפצוף באוזניים ותוספת תזונה ויניה
    אלה
    16/09/2023

שלום,
    בערך כחצי שנה התחלתי להרגיש צפצופים באוזניים. אני בת 62 ו8 חודשים. ברקע לחץ דם כבר מגיל 50. לוקחת כדורים להורדת לחץ דם בתאום עם רופא. החלתי לקחת ויניא לשיפור זרימת הדם. כבר כמה ימים שאני לוקחת VINIA אבל הצפצופים לא עוברים.
    מה דעתכם על VINIA? יש באינטרנט איזה בדיקות צריך לבקש מרופא. אבל האם בהתחלה לא כידי לנסות תרופות או תוספות תזונה או ויטמינים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• דופק נמוך לאחר נטילת כדור ללחץ דם
    חיה
    14/09/2023

שלום רב,
    שמתי לב שלאחר נטילת כדור ללחץ דם אומנם יורד הלחץ דם מתחת ל- 120 על 80 וביחד עם זה יורד גם הדופק ל- 50-60 בזמן מנוחה, אני מחשיבה עצמי כספורטאית המתמידה בספורט יומיומי של שעתיים הכולל ריצה קרוסים וכוח, האםהמצב המתואר נורמלי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• יתר לחץ דם וכליות
    רעות
    11/09/2023

אני בת 59 בזמן האחרון יש לי לעיתים נין חולשה שעוטפת אותי ולא ברורה. יש לי תחושה שאני עומדת להתעלף וזה גם קרה.
    בבדיקת לחץ דם היה לי מאוד גבוה ובד"כ יש לי די גבוה.
    בנוסף, יש לי ציסטה בכליה בגודל 7.5 האם יש קשר ? מעבר לתרופה האם יש משהו נוסף שכדאי שאבדוק?
    האם יתכן שלחץ/ חרדה גורם לכך עד כדי התעלפות?

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם וכליות

הוספת תגובה

תמונה

• מאד מוטרד בגלל י.ל.ד לראשונה בחיי ואשמח להכוונה...
    איתן
    02/09/2023

שלום ד"ר נכבד,

(מתנצל מראש על המגילת אסתר...)

1. בן 53, משקל 80 קג, ללא בעיות רפואיות קודמות, אתלט וספורטאי כל חיי, עם בריקרדיה, למעט טינטון שום בעיה, ואנטי כדורים. עד לפני כחצי שנה, ל.ד 115/80, מבדיקת אקו לב במאמץ שנעשתה עכב תלונות על לחצים בחזה, שיצאה תקינה מבחינה קארדיאלית, למעט החסרת פעימת לב, שזה משהו שכיח.

עשיתי לפני 4 חודשים, דיאטה מטופשת ולא מבוקרת של חודשיים וחצי, בהם הורדתי 10 קג, כאשר בחודש הראשון אכלתי רק אפונה מוקפאת, גזר חי, חסה ומים, ובחודש וחצי לאחר מכן הוספתי טונה במים וביצים. מדבר על כמויות גדולות ביום, חצי קילו אפונה ירוקה ועוד חצי קילו גזר ביום.

לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש חולשה בכל הגוף, עשיתי בדיקות דם, שיצאו תקינות, למעט קריטינין שעבר את התחום העליון 1.43 ובנוסף ה GFR היה 55, אך מאז חזרתי מספר פעמים על בדיקות הדם וערכים אלה תקינים.

אציין, כי אימי היקרה ז"ל, רק בגיל 70 החלה חסבול מפרפור בלב, וקצב לא סדיר, ולאחר שלא עשתה אבלציה, בגיל 71 נפטרה מדום לב. אבי בן 90 ובריא.

לא יודע אם וכמה זה מעמיד אותי בקבוצת סיכון.

2. בחודש האחרון, וייתכן כבר קודם, שכן לא מדדתי לפני כן, "נולד" בגופי י.ל.ד סימפטומטי, 140/90 ביום טוב ו- 170/100 ביום רע (דינמי במהלך היום והלילה), לכאורה, ייתכן עכב חרדות וסטרס מתמשך (כל החיים אני בסטרס וגם חרדתי מטבעי ורק עכשיו פתאום משפיע?), אך ייתכן גם ממחלה שניונית, ולכן נמצא בהליך בירור שיסתיים עוד 10מימים ויכלול: הולטר 24/7, סונר כליות, עורקים ואדרנלים, שלילת פאכורוצוטיצומה בבדיקת איסוף שתן.

אציין כי כבר הייתי במיון פעמיים (תה"ש ואיכילוב).

בשתי הפעמים מדדו לי י.ל.ד של 185-190 על 110. אולי בגלל תסמונת החלוק הלבן. אך סרבו לאשפז אותי להערכה רפואית ושלחו אותי לקהילה לאחר שבדיקות דם, סי.טי ללא חומר ניגודי וא.ק.ג יצאו תקינות.

3. עד שיסתיים הבירור המלא, בהנחיית ר. משפחה, נוטל טריטייס 2.5 מ"ג כל בוקר, לצערי, כרגע, ללא איזון של לחץ הדם. אם יורד אז יורד מינימום ל 135-140 על 85/90 בהתאמה וגם זה לפרק זמן קצר, ואז עולה ומתייצב בטווחים סביב 145-150 בגבוה ו -95-100 בנמוך. ולפעמים גם 160/100.

הדופק גם דינמי, ומגיע במנוחה גם ל 75, משהו שאף פעם לא היה לי (תמיד היה לי 50-60).

אציין כי אומנם בודק נכון אבל מספר פעמים ביום, ואני מודע לכך שזה לא טוב כי מכניס את כל הגוף והראש ללחץ בתקווה שהפעם אראה מספרים נמוכים בצג.

בבי"ח הומלץ על נורווסק 5 מ"ג רק של.ד עולה מעל 145, ורופא המשפחה המליץ על טריטייס, מנשפחת חוסמי ACE, שזה קו ראשון לחולים חדשים, בהתחלה מ-י.ל.ד של 150, ועכשיו שינה את דעתו לפעם ביום בבוקר 2.5 מ"ג ואפילו גם בערב כדי להגיע לאיזון בלי קשר לבדיקת הולטר ל.ד,שטרם בוצעה.

4. מאחר ונלווה ללחץ דם כאב ראש ובחילות, התחלתי ליטול פעמיים שלוש, קומבודקס, אך הפסקתי שכן רשום כי הכדור לא מומלץ לסובלים מלחץ גם גבוה.

5. לחרדה / שינה לוקח רבע כדור ואבן רק שאין ברירה.

6.נוטל 10 ימים רמוטיב, (מעדיף על פני ציפרלקס), לאחר שרופא המשפחה מנסיונו שלל קשר בין הכדור לעליית לחץ דם. בנוסף התחלתי רדיולה. שני הכדורים אמורים להעלות את רמת הסרטונין בדם, אך זה ייקח לפחות שלושה שבועות - חודש עד שאתחיל להרגיש הטבה, אם לאו.

7. בדיקות דם עד כה, ושיישאר ככה, תקינות, כולל שלילת חלבון בשתן, למעט ירידה באשלגן מרמה קבועה של 4.4 ל 3.4. לפיכך, מאז נוטל תוסף מזון של אלטמן מגנזיום בשילוב אשלגן כלואוריד 100 מ"ג, שזה נמוך מ

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על לחץ דם אורטוסטטי
    אדווה
    20/08/2023

שלום אשמח לייעוץ בנושא,
    הופנתי לעשות בדיקת לחץ דם אורטוסטטי מכוון כשאני נעמד משכיבה לעמידה או מתכופפת ואז נעמדת יש לי סחרחורת גדולה ולפעמים רואה שחור ולוקח כמה שניות שזה נעלם.
    התוצאות הן:
    שכיבה דופק 78 לחץ דם 106/71
    עמידה דופק 102 לחץ דם 95/61
    עמידה רגועה לאחר מספר דקות דופק 83 לחץ דם 103/69

רואים שיש ירידה בלחץ דם השאלה האם זה תקין? צריך להמשיך ברור משהו לא תקין?

לוקחת תרופות קבועות: אוזמפיק (לירידה במשקל), אריוס (חשד לאלרגיה בעקבות סינוסים חוזרים גם אחרי ניתוח אף, רופפין עשה לי לא טוב ולכן עבריו לאריוס) וסרנדה.

ברקע גם צליאק ואני כן נמנעת מגלוטן.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על לחץ דם אורטוסטטי

הוספת תגובה

תמונה

• בעיות זיקפה ולחץ דם נמוך ודופק גבוה
    אנונימי
    13/08/2023

שלום רב,
    בן 19
    כבר תקופה ארוכה שאני סובל מבעיות זיקפה
    לפעמים טוב יותר ולפעמים יותר גרוע,
    בהתחלה הלכתי לאורולוגים והדם שלי היה נראה בסדר
    והם שללו בעיה פיזית ואמרו לי שזה נפשי
    ולכן ניסיתי לעזוב את הנושא אבל זה המשיך להופיע מידיי פעם וזה נורא מתסכל
    (הבעיות זיקפה קוראות גם כשאני מאונן לבד וגם עם הבת זוג)
    ולאחרונה הביאו לי שמן להרגעה (שמן טבעי שקוראים לו יאנג יאנג)
    וכאמור משרה שלווה נפשית
    ושמתי לה שגם לאחרונה כל פעם שאני אוכל הלב שלי דופק ממש חזק ואני מבולבל ולא מרוכז
    אז עשיתי בדיקת לחץ דם בבית שלי ויצא שלחץ הדם שלי נמוך והדופק גבוה (במצב מנוחה)
    ורציתי לשאול מה דעתך עליי לעשות כדי שהזיקפה שלי תחזור לעצמה
    והאם לחץ דם נמוך יכול להשפיע על זיקפה?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

תמונה

• תרופה דופלקס מרכיב מסרטן
    דורית
    25/12/2022

קיבלתי את התרופה דופלקס לטיפול ביתר לחץ דם. קראת מאמר שהתרופה נחשדה כמסרטנת בגלל המרכיב ואלסרטן שבה ובשלב מסויים הורדה מהמדפים. האם התרופה בטוחה לשימוש או לבקש תרופה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה דופלקס מרכיב מסרטן

הוספת תגובה

תמונה

• דופלקס ללחץ דם גבוה

דפנה
    02/01/2023

שלום רב
    הובחנתי עם לחץ דם גבוה וקיבלתי דופלקס 50/160 . כדור אחד ליום.
    היום זה הכדור ה 7 שאני נוטלת, ועדיין לחץ הדם משחק מאד. אני נוטלת את הכדור בשעה 15:00 כל יום, ודוקא אחרי נטילתו לחץ הדם עולה ומגיע עד 185/100 .האם כבר בשלב זה ניתן לקבוע שהכדור לא מתאים?
    האם הוחלף המרכיב שנקבע כמסרטן בדופלקס?
    כולסטרול וטריגליצרידים תקינים לגמרי
    קריאטנין ובילירובין בדם תקינים
    והסטרס מרקיע שחקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תחושת אי יציבות בריצה משכיבה או ישיבה
    ישראל
    13/11/2022

כותרת. לפעמים מלווה בסחרחורת ולפעמים גם בקושי בראייה של שניות ספורות.
    נ.ב. בצום במקרים רבים ישנה תחושה הנ"ל בצורה יותר קיצונית.

עשיתי בדיקת דם צולבת הכל תקין. בדקתי לחץ דם גם כן תקין עשיתי אקג לב והתוצאה תקינה לחלוטין מבצעת הבדיקה שאלה בהתאם "האם אתה עושה ספורט כי יש לך לחץ דם של ספורטאי"

התשובה שלילית איני עושה ספורט כלל ולא נמנע משום מאכל בגלל בריאות.

שאלתי האם כדאי או ניתן לעשות משהו ?

בנוסף האם ניתן לדרג כמה חשובה פעילות ספורטיבית לאדם מסויים בהתאם למצבו

תודה רבה .

אני מניח או מקווה כי אם תקשיבו לי תשלחו לי מייל תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• תיקון לכותרת הקודמת

ישראל
    13/11/2022

צריך להיות "בקימה" ולא "בריצה"

נ.ב. אני בן 36

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נפילות בלחץ דם - שינוי מינון
    אסתר
    08/10/2022

רופא המשפחה בחול לעוד שבועיים ..לפני כחודש שונו כדורי הלחץ דם שלי. בוקר וערב וקטור 80 . בקר גם קרדילוק 2.5 ערב גם קדקס 2. בצוהריים פמיד 2.5 כל בוקר מתעוררת עם לחץ דם בסביבות 155/70 כשעתיים לאחר וקטור ולפני קרדילוק נפילה בלחץ דם לערכים של 85 ו45. האם יכולה לנסות לוותר על וקטור בבוקר?

הוספת תגובה

תמונה

• פרטים נוספים

א
    08/10/2022

בת 79 ברקע פרקינסון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה רמת לחץ הדם בלילה
    ניצן
    04/07/2022

שלום

לחץ הדם בלילה אמור להיות נמוך יותר מאשר ביום?

והאם מי שסובל מהפרעות נשימה בשינה, זה משפיע גם על לחץ הדם? זה גורם באופן ישיר לעליה בלחץ הדם?

כשעושים מעקב לחץ דם ל-24 שעות אצל אלו שלחץ הדם שלהם במנוחה תקין, אך הם סובלים מהפרעות נשימה בשינה , האם לחץ הדם יהיה גבוה מאלו שאין להם דום נשימה בשינה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה רמת לחץ הדם בלילה

הוספת תגובה

תמונה

• בלילה לחץ הדם אכן נמוך יותר

פרופ` אליעזר קליינמן
    05/07/2022

בלילה לחץ הדם אכן נמוך יותר, מאידך כל מצב סטרס כולל הפרעות בשינה יכולים לגרום עליות לחץ דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקת הולטר לחץ דם
    מתן
    30/06/2022

שלום

אדם שבדרך כלל במדידות ביתיות במנוחה בדרך כלל לחץ הדם תקין, באזור ה-120-80, לפעמים פחות, לפעמים זה מגיע גם ליותר 135-85. אך במדידות במרפאה וכדו' הוא גבוה בצורה משמעותית.
    הבנתי שמקובל במקרים כאלו לעשות הולטר לחץ דם ל-24 שעות.
    אלא שמהכרות עם עצמי ההולטר לחץ דם עצמו מלחיץ, בפרט כשהוא מבצע מדידה ומנפח את השרוול, בטח אם זה קורה ליד אנשים, אך גם אם נמצאים לבד עצם ההפתעה מהמדידה והתחושה הזו זה כבר עלול להעלות את הלחץ דם.
    כ"כ זה יכול להפריע לשינה (גם כך השינה שלי לא משהו בכלל) ואז שוב להשפיע על המדידה.

במקרה כזה יש טעם בכלל להולטר לחץ דם? יש פתרונות אחרים?

ומדוע לחץ הדם שלי במרפאות עולה מאוד, לפעמים לערכים של בערך 180 סיסטולי, ודיאסטולי באזור 100?

אציין שבאחת הפעמים הבאתי איתי את המכשיר הביתי כדי לראות אם הוא תקין והמדידות במכשיר במרפאה ובמכשיר הביתי יצאו דומות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הולטר לחץ דם

הוספת תגובה

תמונה

• קוראים לזה תסמונת החלוק הלבן

פרופ` אליעזר קליינמן
    01/07/2022

קוראים לזה תסמונת החלוק הלבן. אל תמדוד במרפאה רק בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זה יכול לעלות לערכים כה גבוהים?

מתן
    01/07/2022

שלום

אז הולטר לחץ דם הוא לא פתרון למדידה לאלו שיש להם תסמונת החלוק הלבן?

והאם ערכים כפי שציינתי (180-100 וכדו') יכולים לקרות כתוצאה מתסונת החלוק הלבן גם אצל כאלו שלחץ הדם שלהם תקין לגמרי?

מה הדרך האובייקטיבית למדוד? כמה ימים ברצף? פעמיים ביום?
    כל כמה זמן לעקוב אחרי זה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    03/07/2022

עניתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקה לבבית בן 42
    EITAN GERSHON
    02/07/2022

שלום עשיתי אקו
    אודה לפענוח התוצאות הלא ברורות
    תודה מצ"ב הבדיקות
    אני קצת מתוח

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לבבית בן 42

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    03/07/2022

הבדיקה בגדר התקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם אפשר לקחת אומניק ואנלדקס ביחד
    איל זאבי
    30/06/2022

האם אפשר לקחת את שניהם בעת ובעונה אחת בבוקר ?

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    03/07/2022

אפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תנודות בלחץ הדם
    שרי
    21/06/2022

שלום, לפני שנתיים, עקב ל.דם גבוה 170/100 התחלתי לקחת לוסרדקס פלוס.
    בימים האחורנים לחץ הדם ירד ל120/70 ואף פחות (חשה מעט סחרחורות).
    האם להמשיך לקחת את הכדור? ואם יוחלט להפסיקו, האם ניתן לעשות זאת בבת אחת או בהדרגה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תנודות בלחץ הדם

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    28/06/2022

בקשי מהרופא המטפל לרדת ללוסרדקס בלבד ללא הפלוס ולהפנותך להולטר לחץ דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ניתן להפסיק בבת אחת ולבקש הפניה להולטר

פרופ` אליעזר קליינמן
    03/07/2022

ניתן להפסיק בבת אחת ולקש הפניה להולטר לחץ דם ללא טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם נחשב ללחץ דם גבוה
    יוסי
    26/06/2022

בן 46 לאחר בדיקות לחץ דם הממצוע הוא 130/90 הוצע לי לקחת אלמו 5 מ"ג .
    1.האם הערכים נחשבים שיתר לחץ דם? לפי אתר קופח מעל 140 על 90 נחשב.
    2.קראתי שפעילות גופנית יכולה להוריד עד 7 מ"ג כספית האם אם אצליח להוריד ב 7 מ"ג יש אפשרות להפסיק את הכדורים?
    3. מה ההשלכות של הפסקת כדור לחץ דם במידה והלחץ דם חוזר להיות תקין ללא התערבות כדורים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם נחשב ללחץ דם גבוה

הוספת תגובה

תמונה

• לחץ הדם שציינת הוא תקין

פרופ` אליעזר קליינמן
    03/07/2022

לחץ הדם שציינת הוא תקין ואינו מצריך טיפול אלא מעקב בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה