פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו מחלות לב, אירוע לב, ושיקום אחרי התקפי לב, אי ספיקת לב, קרדיולוגיה פולשנית, בדיקת אקו, בדיקת מאמץ, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד

מנהל הפורום

פרופ` דוד רוט
פרופ' דוד רוט
053-4877793
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' דוד רוט
053-4877793 ללא פרסום בפורום
 
  • בדיקת אולטראסאונד של כל חלל הבטן
    דפנה
    12/01/2020

    פרופ שלום רב, . לפני 4 ימים עשיתי u.s. בטן,,בטן עליונה כולל כליות - 6705 כליות ואדרנלים - 6772 שלפוחית השתן - 6715 אאורטה - בדיקת סקר -6891 הטכנאית היתה מאד אגרסיבית בצורה קיצונית לדעתי, הכניסה את המתמר בחוזקה לתוך הבטן כמעט הגיעה לי לגב, היה שהתמקדה במקום מסוים כל כך חזק שצרחתי מרוב כאב אמרתי בעדינות וענתה אחרת לא אראה (איך לא קמתי והלכתי לא יודעת) הכל נעשה בכח וחזק. אחרי הבדיקה עד עכשיו יש לי כאבים בבטן נורא חזקים מה שלא היה לי קודם. שאלתי האם בדיקה כזאת אגרסיבית יכול לעשות נזק לאיברים בבטן למעוך אותם או לפוצץ או לפגוע בצורה זו או אחרת, קרה
    אי פעם מקרה כזה? תודה על תשובתך הכנה אני פושט בלחץ וחרדה שלא גרמה לי נזק שלא היה קודם. מכיוון שעד עכשיו שיצאתי ממנה הבטן ממש כואבת לי ולא היה לי ככה לפני שהגעתי אליה. תודה רבה רבה מראש.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/01/2020

    בדיקה כזו לא אמורה לגרום נזק אם אם הכאב לא חולף יש לפנות לבדיקת רופא

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • severe AS ושטח מסתם - 0.9 לאדם בגיל 80
    שמואל
    15/01/2020

    החמרה במהלך 10 חודשים אחרונים - מ moderate ל - sevrre.
    שטח מסתם ירד מ -1.1 ל - 0.9. מרגיש כללית בסדר זולת קוצר נשימה במאמץ. גיל - 80. האם מתחייב טיפול פולשני? (החלפת מסתם?) או שמספיק מעקב אצל הקרדיולוג אחת לחצי שנה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/01/2020

    יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאות האקו שיעריך האם יש צורך בהתערבות כעת או המשך מעקב. בדרך כלל אם אין סמפטמים הנובעים מהצרות המסתם ממשיכים במעקב.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות בדיקת אקו לב
    אהרן
    12/01/2020

    שלום רב,
    עברתי בדיקת אקו לב ובתשובה נרשם: "טרבקולציות בולטות דופן פוסטרולטרי".

    אודה על הסבר תמציתי לממצא


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/01/2020

    האקו מראה תפקוד לב מופחת במידה קלה עם טרבקולציות בולטות בדופן אחורי צדדי. ממצא זה יכל להיות קשור לירידת בתפקוד. יש לחזור לרופא שהפנה לבדיקה לשם הערכה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שימוש בויאגרה או דומה לאחר צינתור טיפולי
    מיכאל
    16/01/2020

    שלום,
    עברתי צינתור טיפולי עם 4 סטנטים בחודש אוגוסט האחרון,אבשר לדעת אם אני יכול להשתמש בויאגרה או תחליפיה
    אני לוקח כמובן מדללי דם ,וכדורים ללחץ דם

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/01/2020

    אם אינך מקבל תרופות מסוג ניטראטים למשל מונוניט מונוקורד או קורדיל או תרופה מסוג קאדקס אתה יכל ליטול ויאגרה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבים בחזה וביד לבן 34
    מתן
    07/01/2020

    אני כבר כמה חודשים מרגיש כאב בחזה בצד שמאל ובייד שמאל במנוחה בלי קשר למאמץ . לפעמים קם משינה מהכאב
    עשיתי מבחן מאמץ תקין ואקו לב
    אתמול עשיתי אקג אם תוכל לומר לי מה קורה? אני מפחד שיש לי אנגינה


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • וזה האקו לב

    מתן
    07/01/2020

    לחץ דם תקין


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/01/2020

    תרשים האקג בתחום הנורמה והאקו גם כן מראה תפקוד לב ומסתמים בתחום הנורמה. עליך לפנות לקרדיולוג להערכה וברור

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה משהו חשוב

    מתן
    08/01/2020

    באקג יש חשש לברוגדה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    11/01/2020

    באקג אין סימני ברוגדה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נימול בידיים וברגליים אחרי בדיקת אאורטה
    ליאן
    11/01/2020

    דר שלום,, לפני 4 וחצי שנים עשיתי את אותה הבדיקה.U.s בטן עליונה, כליות, כבד, שלפוחית השתן, כל האיברים בבטן כולל אאורטה. קראתי באינטרנט שבדיקת אאורטה עושים פעם אחת בחיים כנראה יש סיבה לזה אולי סיכון מסוים (אני מעשנת לא מעט) והרופאה משום מה כנראה לא בדקה שאכן הבדיקה נעשתה ורשמה לי שוב. משום מה לפתע יש לי בכפות הרגליים וברגליים ובכפות הידיים נימול כל הזמן (לא היה לי דבר כזה לפני כן) כאילו הם נרדמים, בישיבה וכשאני שוכבת ולעיתים גם בהליכה.גם כשאני ליד המחשב מקלידה מרגישה את זה כל הזמן. האם יש לבדיקה הזאת של כלי הדם שלוחצים עם המתמר עליו תופעות לוואי של התסמינים האלה ? ממש ממש לחוצה. תודה רבה מקרב לב.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    11/01/2020

    נימול בשתי הרגליים מחשיד לבעיה נוירולוגית אולי בעמוד השדרה המותני.
    העישון עלול לגרום בין היתר למפרצת של אבי העורקים לכן כדאי לעשות את בדיקת סונר הבטן.
    הפסקת עישון מומלצת בהחלט.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סימנים מדאיגים - כאבים בכתף ועייפות קיצונית
    שואלת
    08/01/2020

    דר שלום
    בת 31. סובלת מדופק מהיר (סינוס טכיקרדיה) כבר 10 שנים.אקו לב במאמץ מלפני שנתיים תקין. אקו לב מלפני 8 חודשים תקין. בדיקות דם תקינות. במשך שלושת הימים האחרונים הרגשתי עייפות קיצונית
    והיום יש לי כאב בכתף שמאל באזור שמתחבר ליד כשאני לוקחת נשימה עמוקה לפני שיעול. האם אלה סימנים מדאיגים? האם אלה סימנים להתקף לב??

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/01/2020

    הסימנים לא אופיניים להתקף לב אך יש לפנות לרופא להבדק

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מינון תרופות וירידת לחץ דם
    חגית
    05/01/2020

    שלום,
    אני משתמשת בטריטייס 2.5 מ"ג.
    לרוב לוקחת כדור וחצי - פעמיים ביום.
    (כלומר 3.75 מ"ג של החומר רמיפריל פעמיים ביום).
    מכיוון שאני מקבלת אווסטין, עולה לי לחץ הדם לפעמים.
    שמתי לב לתופעה שאני מתלבטת איך לפתור אותה:
    לפעמים אני לוקחת בבוקר 1.5 כדור, ולקראת הערב לחץ הדם סביר -תקין.
    במצב כזה, אני לא יודעת אם לקחת שוב את מנת ה - כדור וחצי, כי אני מפחדת שלחץ הדם ירד לי מאוד בשינה .
    מה תוכל לייעץ לי בעניין זה ?
    לקחת בכל מקרה, גם כשלחץ הדם בערב הוא תקין ?
    יש לי תור לייעוץ במרפאה קרדיולוגית, אבל עד אז אני ממש מתלבטת מה לעשות במצב הזה.
    אודה לעצתך.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/01/2020

    כדאי לקחת בקביעות 3.75 מג פעמיים ביום אם זה המינון שנרשם לך

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאב חזה ממושך משמאל
    אמנון
    04/01/2020

    סובל מזה חודש כמעט ברציפות מלחץ וכאב חזה משמאל. הכאב מתחיל בדרך כלל במאמץ מסוים אך ממשיך גם שעות לאחר המאמץ. מצב דומה אך לא עוצמתי כזה היה לי לפני 7 שנים ועברתי צנתור אבחנתי עם חסימה קלה ב-LAD ללא צורך בהתערבות. אני במעקב שנתי - לפני 7 חודשים עברתי בדיקה מעקב שגרתית של אקו במאמץ שהיה תקין. לפני ימים מעטים במיון אקג ובדיקת מעבדה כולל לחלבון הבעייתי שלילי. האם רצוי לעבור גם צנתור נוסף כדעתו של הרופא הכללי או שוב אקו במאמץ? בתודה אמנון בן 76

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/01/2020

    כדאי לפנות לקרדיולוג שיעריך האם יש צורך בברור ומאיזה סוג

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בצקות ברגליים טיפול באמצעות פוסיד
    מיכל
    01/01/2020

    שלום רב, אימי בת 87 סובלת מבצקות ברגליים, מטופלת בפוסיד (כדור כל בוקר) שלא ממש משפיע, האם ניתן שהכדור ילקח לפני שינה וכך אולי כמות הנוזלים(השתן של הלילה) תהיה מרובה יותר ונוכל לראות את הנפיחות יורדת מהר יותר?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    03/01/2020

    פוסיד כדאי ליטול בבוקר על קיבה ריקה. אם נוטלים לפני השינה הדבר עלול להפריע מאד לשינה בשל יקיצות למתן שתן.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאב בחזה בזרוע ימין ובסרעפת מלווה בצרבת
    יעל
    31/12/2019

    שלום רב, אני בת 61
    מזה 3 שבועות אני חשה כאב בחזה בזרוע ימין ובסרעפת
    מלווה בצרבת וצריבה בגרון
    לפני 3 שנים עשיתי בדיקת אקו במאמץ והולטר התוצאות היו תקינות
    לפני שנה עשיתי אקו לב שגם היה תקין
    שאלתי האם מחושים אלו מאפיינים חשד לאירוע לבבי אצל נשים?
    והאם אני אמורה לעשות בדיקות חוזרות הקשורות ללב?
    אשמח לתשובה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    03/01/2020

    מומלץ לפנות לרופא שיעריך את הצורך בבדיקות נוספות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבים בחזה ימין כל הבדיקות תקינות
    שירז
    30/12/2019

    שלום,
    בת 30. ברקע פעימות מוקדמות מאובחנות מחרדה
    כל הבדיקות תקינות- א.ק.ג, אקו, אקו במאמץ, מבחן מאמץ, הולטר...
    כבר חודשיים שאני חשה בכאבים בחזה העליון הימני, לכיוון השד. הכאבים באים והולכים.. יש ימים שאין בכלל.
    שלחו אותי אולטרסאונד שד והכל יצא תקין. האם זה יכול להיות ממקור לבבי? הרגשה כללית טובה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בהמשך לשאלה.....

    שירז
    31/12/2019

    הבדיקות של המאמץ היו במאי וההולטר בסוף אוקטובר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    03/01/2020

    אם בדיקת המאמץ בוצעה כדי לברר את סיבת כאבי החזה והיתה תקינה ללא כאבי חזה הרי שסביר שאין מדובר בבעית לב. עליך לחזור לרופא להמשיך לברר סיבות אחרות לכאבי חזה - למשל כאב ממערכת העיכול או מדופן בית החזה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיפוי לב פרמקולוגי עם מאמץ של דפירידמול
    ר
    30/12/2019

    שלום
    האם הסיכון למיפוי לב עם מאמץ של דפירידמול לחולה בן 72 עם מחלת כלי דם קטנים במוח ו4 שנים אחרי ניתוח מעקפים, גדול או קטן מהסיכון בבדיקת מאמץ דומה עם מאמץ ארגומטרי ולא תרופתי?

    אינני יכול לשכוח את המקרה של צביקה הדר שקיבל דום לב בבדיקת מאמץ חודשיים אחרי צנתור.

    האם יש סטטיסטיקה חלילה על אחוזי התמותה בבדיקת מיפוי במאמץ שלא עלינו טפו טפו חס וחלילה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    03/01/2020

    הסיכון בבדיקת מיפוי לב במאמץ או בבדיקת מיפוי לב עם דיפירדמול דומה ונמוכה מאד. המקרה של צביקה הדר נדיר לומעשה היה לו מזל שעבר את בדיקת המאמץ הזו כיון שהיה עלול לפתח אותו דום לב במאמץ מחוץ לבית החולים למשל אם היה עולה במדרגות בביתו ואז הסיכוי להצילו היה נמוך הרבה יותר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אחרי ניתוח לב פרופיל צבאי
    yossi
    02/01/2020

    אחרי כמה בדיקות הבנתי כשהייתי תינוק עברתי ניתוח לב לסגירת חורים ונשאר לי אחד קטן, יש לי הצרות קלה ממש בעורק הראשי נראה לי ואני ממש מודאג מהפרופיל הצבאי שיהיה לי
    ועוד שאלה שמעתי קרדיולוגית אומרת שאחרי גיל העשרה מנותחי לב יכולים לקבל שוב אי ספיקת לב זה נכון?
    גם אפשר לציין שהייתי בבדיקת אולטרה סאונד והרופא אמר שהכל תקין ורגיל ואני עוסק בספורט באופן קבוע ריצות וחדר כושר וכתבתי כבר כמה שאלות על זה שאני רוצה ממש להיות בשריון למרות מה שיש לי כי אני יודע שאני מסוגל וזה לא מפריע לי גם כששאלתי אותו הוא העריך שאני אקבל 72 וזה מצויין לי אני פשוט רוצה עוד חוות דעת

    אשמח שתענה תודה רבה מראש!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    03/01/2020

    לא ניתן להעריך את מצבך דרך פורום אנטרנטי. אתה צריך להיות במעקב קרדיולוגי במרפאת מומי לב מולדים בבוגר- יש מרפאות כאלה למשל בבית חולים שניידר בבית חולים שיבא ובהדסה. שם יוכלו לתת מענה לשאלותיך

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הכנה לבדיקת מאמץ לחולה סכרת
    ברוך
    22/12/2019

    שלום,
    אני בן 70 חולה סכרת ומזריק אינסולין פעם ביוםת בגלל קוצר נשימה בהליכה ועליית מדרגות הפנו אותי לבדיקת ארגומטריה.
    הקרדיולוג שהפנה אותי אמר לי לא ליטול את כדור ה"נורמלול 100 "(שאני לוקח ללחץ הדם בין יתר התרופות שאני לוקח )באותו יום של הבדיקה רק לאחריה, ומבצע הארגומטריה ביקש לא לקחת את התרופה יומיים לפני הבדיקה
    האם לא מסוכן להישאר יומיים בלי התרופה?
    לא מספיק 24 שעות לפני?
    תודה על התייחסותכם

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    28/12/2019

    נהג לפי עצת הקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
