פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

פורום קרדיולוגיה הוא המקום לקבל ייעוץ אודות קרדיולוגיה, מחלות לב, מחלת לב כלילית, קרדיולוגיה ושיקום אחרי התקפי לב. פורום קרדיולוגיה יסייע לכם בנושאים כגון בעיות לב, קרדיולוגיה פולשנית, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד

מנהל הפורום

פרופ' דוד רוט
053-4877793
ד״ר גיא רוזן
053-4877805
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד״ר גיא רוזן
053-4877805 ללא פרסום בפורום
 
  • טכיקרדיה עלייתית
    אברהם
    16/11/2018

    שלום
    גיל 53
    לב בריא בבדיקות אקו וארגומטריה
    האם יש צורך בטיפול כלשהוא במאורעות של טכיקרדיה עלייתית בקצב של 110-120 לדקה שנמשכים עד כ 40 שניות?
    מופיעים אחת לכמה חודשים.
    אחד מהם הופיע בבדיקת לופ ריקורדר ולכן ניתן היה לראות אותו.

    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/11/2018

    כאשר הלב תקין טכיקרידה עליתית אינה מסכנת חיים ולכן הצורך בטיפול נקגע לפי ההשפעה על איכות החיים. אם ההתקפים נדירים ולא פוגעים באיכות החיים אין צורך בטיפול

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טכיקרדיה עלייתית

    אברהם
    17/11/2018

    תודה רבה.
    כתבת שכאשר הלב תקין טכיקרדיה עלייתית איננה מסכנת חיים.

    האם לגבי הסיכון מטכיקרדיה עלייתית בדיקת אקו לב תקינה מספיקה בשביל לקבוע שהלב תקין?
    או שלגבי זה הבדיקה שיותר חשובה היא הארגומטריה? ( עשיתי ארגומטריה רק עד דופק 110 בגלל דלקת בקרסול ).

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/11/2018

    בדיקת אקו מספקת על מנת לקבוע אם תפקוד לב תקין או לא

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מדללי דם הטיפול שיניים
    אריק
    16/11/2018

    שלום,
    הנני נוטל מדללי דם מסוג אספירין ואפיאנט.
    רציתי לדעת איך מבצעים טיפולי שיניים (שיננית, סתימות, טיפול שורש) יחד עם תרופות אלו?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/11/2018

    יש ליידע את רופא השיניים שאתה נוטל אספירין ואפיינט והוא יחליט אם ניתן לבצע טיפול שיניים בעודך נוטל את התרופות. במידה ולא ניתן יש לדעת מה הסיבה לטיפול התרופתי-- למשל אם הסיבה היא צנתור וסטנט קורונרי חשוב ליטול את האפיינט במשך שנה לכן יהיה צורך לדחות את טיפול השיניים עד שניתן יהיה להפסיק את האפיינט.
    בכל אופן עליך להיות במעקב קרדיולוג -- תוכל לקבל ממנו הנחיות בקשר לנושא זה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך ..טיפול שיניים

    אריק
    17/11/2018

    אני נוטל אפיאנט וטסםירין בעקבות צנתור והכנסת סטנט. גם לאחר שנה אני אצטרך להתשמש באספירין. האם קיימים טיפולי שיניים לאנשים עם סיכון לדימום?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/11/2018

    לדעתי ניתן לבצע טיפולי שיניים כאשר נוטלים אספירין

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרעת קצב מהיר
    גיל
    16/11/2018

    שלום
    אני בן 48
    לא מטופל בכדורים פרט לגסטרו 40 מג ביום

    רזה משקל 60 גובה 1.80
    בבדיקות דם סוכר תקין 80
    כולסטרול כללי 150
    כולטסרול רע 80
    כולסטרול טוב 38
    טריגליצרידים 170

    לפני 4 שנים נפצעתי ברגל בתאונה מאז לא בכושר טוב. לא עולה מדרגות. עושה כל יום הליכה של כרבע שעה ברגל לאט.
    לחץ דם תקין 110-60

    בשנה האחרונה יש לי אחת לכמה שבועות קטע שבו אני נניח יושב רגוע ופתאום מרגיש לא נוח בחזה. מודד דופק עם היד ורואה שהדופק זינק לכ 120 ואז נמשך ככה כ 20 שניות ואז בבת אחת חוזר חזרה לכ 60 שזה הדופק שלי בישיבה.
    לפעמים יש בשבוע אחד פעמיים את זה ולפעמים במשך שבועות זה לא קורה.
    רופא המשפחה הפנה לכמה בדיקות -
    אקו לב לפני 8 חודשים תקין
    אק"ג לפני חודש תקין
    בהולטר לב 24 שעות זה לא הופיע והיו רק פעימות מוקדמות.
    אני לא מחפש עוד בדיקות אבל אשמח לשאול
    1. האם התופעה הזאת נשמעת מסוכנת?
    2. אם חלילה זה יימשך כמה דקות יש דרך לעצור זאת?

    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    16/11/2018

    גיל שלום,
    מה שאתה מתאר בהחלט מתאים לתיאור של הפרעה בקצב. לא ניתן לענות על השאלות שאתה מעלה באופן מוחלט בלי לבדוק אותך וגם לשלוח אותך לבדיקה אחת נוספת (לוודא שאין סתימות משמעותית בכלי הדם של הלב). בכל מקרה העובדה שלא התעלפת והבדיקות שעשית עד כה כולל אק״ג ואקו תקינות מעלות סיכוי שלא מדובר בהפרעת קצב לב מסוכנת. ממליץ להיבדק ע״י מומחה בהפרעות קצב לב ולהשלים את הבירור. אגב, גם אם לא מדובר במשהו ״מסוכן״ זה לא אומר שלא תרצה לטפל בזה כי זה נשמע שיש לזה השפעה ניכרת על איכות החיים שלך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הומוציסטאין מוגבר, בעיות לב
    אייל
    13/11/2018

    שלום
    אני בן 48. רזה מאוד עקב מחלת מעי דלקתית.
    לא אוכל פירות וכמעט ולא אוכל ירקות.
    תזונה לא מגוונת.
    לא מבצע פעילות ספורטיבית בגלל בעיה אורטופדית.
    אקו לב לפני חצי שנה תקין. אק"ג תקין לפני חודש.

    בבדיקת דם שביצעתי היום
    הומוציסטאין 12.9 ( נורמה 5-12 mumol/l )

    אודה על עזרתך
    1. עד כמה העובדה שההומוציסטאין גבוה מגבירה את הסיכון למחלת לב/ כלי דם / אירוע מוחי?
    2. חומצה פולית ו B12 שלי בדם תקינים. יכול להיות שחסר לי B6 בגלל התזונה שגורם להומוציסטאין מוגבר. האם כדאי לקחת B6.?
    3. מבחינת גורמי סיכון - יש לי לחץ דם נמוך 100-60, משקל נמוך , לא מעשן לא שותה אלכוהול. כולטסטרול 130 טריגליצרידים 130.
    מנגד יש לי HDL נמוך 36 , לא עושה ספורט, תת משקל,
    הומוציסטאין גבוה. עד כמה אני בסיכון מוגבר במצב כזה?

    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הומוציסטאין תוספת נתון

    אייל
    13/11/2018

    סליחה.
    הכולסטרול 130 זה ה TOTAL
    ה LDL שלי רק 70.
    כמו כן מבחינה גנטית אין משהו חריג במשפחה בנושא הלב.

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/11/2018

    הומוציסטאין גבוה הוא סמן לסיכון למחלת לב אך לא גורם למחלת לב לכן הפחתתו לא תורמת להפחתת סיכון למחלת לב.
    הכולסטרול שלך נמוך מאד וגם לחץ הדם ולכן הסיכון שלך להתקף לב נמוך.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הומוציסטאין, לב, תשובה קצרצרה

    אייל
    14/11/2018

    תודה רבה!
    אם כך, האם אין תועלת בכך שאקח ויטמין B6 להפחית את
    ההומוציסטאין? זה לא יפחית סיכון ללבבי / אירוע מוחי?
    אז למה מוכרים את כל הכדורים האלה כמו ביקארד טריקרדיה ואחרים להפחתת הומוציסטאין?

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/11/2018

    המחקרים שבדקו את התועלת בהפחתת הומוציסטאין על ידי צרוף הויטמינים הללו הראו שאין הפחתה בסיכון להתקף לב בקרב נוטלי הויטמינים.
    מוכרים את הכדורים הללו כמו שמוכרים תוספי מזון רבים בטענה שמועילים לבריאות למרות שאין כל הכחה לכך.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • משמעות של אקו לב
    אריק
    12/11/2018

    שלום,
    אשמח לדעת מה משעות המונחים הבאים בבדיקת אקו לב
    IVS-D,LPW-D,LA AREA,RA AREA
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    12/11/2018

    IVS-D מדידת עובי המחיצה הבינחדרית
    ,LPW-D עובי הדופן האחורי של חדר שמאל
    ,LA AREA שטח העליה השמאלית
    ,RA AREA שטח העליה הימנית

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • החלפת מסתם והפרעות קצב
    רמי
    11/11/2018

    האם החלפת מסתם מיטראלי יכולה להוביל לבעיות כמו הפרעות קצב לב?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    12/11/2018

    מחלה של המסתם המיטראלי כשלעצמה (הצרות קשה או דליפה קשה) היא אחד הגורמים השכיחים לפרפור פרוזדורים. ניתוח לב גם כן עלול לגרום לפרפור פרוזדורים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם אפשר לעשות עוד צנתור?
    מיכאל
    09/11/2018

    כתבתי לפני כמה ימים על צנתור שלא הצליח אצל קשישה בת 91 בגלל שהעורק הסתום 90 אחוז היה נוקשה ומסוייד מאד.האם יכול להיות שניסיון נוסף של צנתור עם רופא אחר היה מצליח לפתוח את העורק? או שאין טעם לנסות שוב?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    12/11/2018

    אין באפשרותי לענות על שאלה זו. לשם קבלת תשובה יש לפנות למצנתר עם סרט הצנתור שיבחן את הסיכוי לפתוח את העורק בצנתור חוזר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אי ספיקה קלה במסתם
    בחורה
    09/11/2018

    שלום בת 30 לפני חודש גילו אצלו בבדיקת אקו אי ספיקה קלה במסתם מיטרלי ובמסתם אורטלי ( הייתי שבועיים אחרי לידה הבדיקה בוצעה בגלל שילדתי תינוקת עם היצרות במסתם ראיתי)
    אין לי שום תלונות או בעיות מבחינה פיזית
    השבוע הבא רוצה להרכיב התקן רחמי טבעת אצל רופא הנשים
    שמעתי שבטיפול חדריה צריך לקבל טיפול אינטביוטיקה
    האם אני צריכה לקחת לפני ואחרי הרכבת ההתקן תוך רחמי?
    אשמח לדעת
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    09/11/2018

    אי ספיקה קלה של מסתם אינה מצריכה טיפול טנביוטי למניעת זיהום של מסתמי הלב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התקף לב מאסיבי ושיקום הלב
    רוניס
    08/11/2018

    שלום,

    לפני שנה עברתי התקף לב מאסיבי 99 אחוז חסימה של העורק הראשי ההתקף היה 5 שעות עד יצירת קשר לטיפול נמרץ 3000 טרפונין בדם וצלקת נרחבת שנשארה. עם הפרעת קצב חמורה.

    לאחר שנה בבדיקות נמצא שיקום הלב ריפא עצמו עד כי אין זכר לפגיעה לבבית או בכלל שעברתי התקף לב.

    האם דברים אלו שבשגרה בהם הלב משקם עצמו לחלוטין?
    או נחשבים למעטים

    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    09/11/2018

    הנזק ללב כתוצאה מהתקף לב מתחיל עם התחלת ההתקף ומתקדם בשעות שלאחר מכן. במידה ומבוצע צנתור במהלכו נפתח העורק החסום הנזק ללב נעצר. ככל שהצנתור מבוצע מוקדם יותר הנזק הסופי יהיה קטן יותר.
    לאחר 5 שעות אמור להיות נזק משמעותי (בהנחה שהעורק חסום כל ה 5 שעות) יש מצבים בהם העורק נפתח מעצמו עוד לפני הצנתור ואז הנזק קטן מהצפוי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מאכלים מותרים יחד עם מדללי דם
    אריק
    07/11/2018

    שלום,
    הנני משתמש בתרופות הבאות: אספירין, אפיאנט, ליפיטור ואנלדקס.
    זרעי צ'ה ופשתן, שום, אבוקדו וג'נגר.
    קראתי שהתרופות אלו משפיעות על דילול הדם.
    רציתי לדעת האם מותר לצרוך את המזון הנ"ל יחד עם תרופות אלו ?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    09/11/2018

    תוספי מזון כגון זרעי צ'ה ופשתן, לא נבדקו כראוי ולא ברור לאיזה תופעות לואי עלולים לגרום. לכן לא ממליץ לשלבם עם הטיפול התרופתי שאתה נוטל

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לחץ בחזה לאחר ריצה
    גונן
    09/11/2018

    שלום רב,
    בן 41. מזה מספר חודשים יש לי לחץ בחזה שמחמיר בזמן ולאחר ריצה. לפעמים הלחץ נשאר מספר ימים לאחר ביצוע הפעילות הגופנית. ביצעתי אקו לב ו אקו לב במאמץ. לא נמצא דבר.
    האם יש ממה לחשוש? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? ממה זה יכול להיות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    09/11/2018

    במידה ואקו מאמץ במהלכו הגיעת לדופק המטרה היה תקין לא סביר שמדובר בבעית לב. כדאי לחזור לקרדיולוג שיעריך אם צריך להמשיך ברור אבחנתי

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פער לא מובן בין תוצאות
    דני
    05/11/2018

    פער לא מובן בין התוצאות לדברי הקרדיולוג על פיהן. הקרדיולוג אמר שהכל בסדר ואפילו שכושרי משתפר, בעוד שכתוב כל כך הרבה לא בסדר. מה מצבי???
    בן 73, בריא, ללא תרופות, פעיל גופנית ומנטלית.
    * אקו-דופלר: אאורטה עולה 32,פרוזדור שמאלי D-2 33, קוטר חדר שמאלי בסיסטולה 24, קוטר שמאלי בדיאסטולה 38, עובי מחיצה בין חדרית 11, עובי דופן אחורית 9. תפקוד סיסטולי כללי ואזורי של חדר שמאל תקין ותקין, LVWMI 22/22, מקטע פליטה חדר שמאל 55-64, תפקוד כולל חדר שמאל תקין, חדר ימין תפקוד תקין, סיכום: תפקוד תקין של חדרי הלב. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה אאורטלית קלה. לחץ ריאתי עד 32 ממ כספית. אאוסטכיאן וולב.
    * ארגומטריה:
    במנוחה: קצב לב 72, לחץ דם 130/80, דופק מקסימלי מצופה 148.
    במהלך המבחן BRUCE: 8 דקות שלב 3. קצב לב 138. לחץ דם בשיא 180/80. % מהדופק המקסימלי 93.2. הפרעות קצב במאמץ / התאוששות - נצפו. ללא צניחת ST. אקג להתחלתי תוך דקה. המלצה לפעילות גופנית. סיכום: הדופק שהושג 138, % מהמקסימלי 93.2, הבדיקה ארכה 8 דקות. פעימה חדרית מוקדמת. ללא שינוי אקג.
    תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    07/11/2018

    האקו מראה תפקוד לב תקין ללא בעיה מסתמית משמעותית. ובדיקת המאמץ לא מראה בעיה משמעותית.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מבקש להבין..

    דני
    08/11/2018

    פרופ', הרופא אומר שהכל בסדר, אבל הקביעות הבאות הן שמטרידות אותי.
    באקו: "אי ספיקה מיטרלית קלה". "אי ספיקה אאורטלית קלה". אאוסטכיאן וולב".
    בארגומטריה: ""הפרעות קצב נצפו". "פעימה חדרית מוקדמת".

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    09/11/2018

    אי ספיקה קלה של מסתם אינה משמעותית ופעימה מוקדמת גם אינה נחשבת להפרעת קצב משמעותית.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הסבר תוצאות של צינתור וירטואלי
    עודד
    08/11/2018

    שלום רב,
    אני בן 38 ועשיתי בדיקת צנתור וירטואלי בעקבות כאבים לא טיפוסיים כאשר ברקע יש גורמי סיכון (משפחה עם התקפי לב) וכן בעקבות מיפוי לב עם ממצאים לא חד משמעיים.

    התוצאות שקיבלתי הם שהכל תקין למעט השורה הבאה:
    Left anterior descending - גשר עמוק RV-TYPE בקטע אמצעי-דיסטלי, עורק קטן דיסטלית לגשר. ללא שינויים טרשתיים

    מה המשמעות, אם בכלל, יש לממצא הזה ? האם צריך לעשות משהו בעקבות הממצא ?

    ד"א, בסיכום נכתב:
    הבדיקה באיכות טכנית טובה.
    עורקים כליליים ללא היצרויות וללא מחלה טרשתית

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    09/11/2018

    הבדיקה הראתה שהעורקים הכלילים תקינים ללא טרשת עורקים. לא נראה לי שהממצא שתואר ״גשר עמוק״ מכו׳ הוא משמעותי אך עליך לחזור לקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקות לקבל את חוות דעתו.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקג-יש בעיה כלשהי?
    אברם
    09/11/2018

    שלום,
    בן 66 . בשל דופק מהיר במנוחה עשיתי אקג. האם יש בעיה כלשהי באקג?


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה נוספת

    אברם
    09/11/2018

    האם אני יכול לרכב באופניים מחר 35 ק"מ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    09/11/2018

    תרשים אקג בגבולות הנורמה
    לגבי השאלה השניה אין באפשרותי לענות עליך להפנותה לרופא שמכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית שלך.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות של בדיקת אקו
    סמדר
    06/11/2018

    שלום
    בן 62.ברקע מיוטוניה דיסטרופי . קוצב לב מזה שנתיים.
    לאחרונה כאבים באזור הסרעפת.
    תוצאות בדיקת אקו לב אומרות:
    חדר שמאל מוגדל במקצת
    התכווצות גלובלית מופחתת במידה קלה עד בינונית
    EF מוערך- 45%
    הפרעה דיסטולית קלה דרגה 1
    מסתם אאורטלי מסויד בינוני היצרות קלה-בינונית TRIVIALAR
    לא נראה נוזל פריקרדיאלי, לא נראה דלף.מסקנה MILD TO MODERATE AORTIC STENOSIS
    MILD TO MODERATELY REDUCED VENTRICULAR CONTRACTION
    מה זה אומר?
    טרשת?
    מעבר לסטטינים 10 מ"ג לא נוטל כדורים.
    האם צריך כדורים נוספים? מגנזיום? בי 12?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    07/11/2018

    האקו מראה תפקוד לב מופחת במידה קלה עד בינונית והצרות קלה עד בינונית של המסתם האורטלי. עליך להיות במעקב קרדיולוגי. אם לא עברת ברור לאבחון סיבת הירידה בתפקוד הלב יש לפנות לקרדיולוג לשם כך.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
