פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

פורום קרדיולוגיה הוא המקום לקבל ייעוץ אודות קרדיולוגיה, מחלות לב, מחלת לב כלילית, קרדיולוגיה ושיקום אחרי התקפי לב. פורום קרדיולוגיה יסייע לכם בנושאים כגון בעיות לב, קרדיולוגיה פולשנית, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד

מנהל הפורום

פרופ' דוד רוט
053-4877793
ד״ר גיא רוזן
053-4877805
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
 
  • NOAC עם אספירין ומדללי דם
    מתי
    16/10/2018

    מותר לשלב NOAC עם אספירין ומדללי דם?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה על הליכה לאחר צינתור
    ניסים
    13/10/2018

    אני בן 61 לפני כשנתיים עשיתי צינתור אני מקפיד לעשות הליכות יום יומיום כשעה ורבע כל יום .
    ברצוני לדעת האם שילוב של הליכה וריצה ביחד יותר טוב
    מהליכה בלבד.
    אשמח לקבל תשובתכם
    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/10/2018

    מבחינה בריאותית אין הבדל בין הליכה מהירה לריצה. ההבדל הוא שבמהלך ריצה מוציאים יותר קלוריות פר יחידת זמן לכן צריך ללכת יותר זמן כדי להשיג אותו מאמץ כמו בריצה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבים ולחץ במרכז החזה
    אסף
    09/10/2018

    שלום,
    בן 41. פעיל ספורטיבית.
    במהלך החודשים האחרונים יש לי כאבים ולחץ בחזה. הכאב מתמקד במרכז החזה וברום הבטן. הכאב מופיע ומתגבר בזמן פעילות גופנית. לפעמים מופיע עם פעילות גופנית ונעלם רק אחרי כמה ימים.
    לפני כחודש ביצעתי אקו לב במנוחה ובמאמץ. צוין כי אני בכושר טוב ולא נמצאה בעיה (למעט דלף מיטראלי קל). ביצעתי אף צילום חזה שיצא תקין.
    אודה לעזרתך...

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    10/10/2018

    עליך לחזור לרופא שהפנה אותך לאקו מאמץ שיחליט האם להסתפק בבדיקה זו או להמשיך בברור.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלת המשך גלי Q משמעותיים הם סימן לאוטם שריר לב ישן.
    יונתן
    08/10/2018

    בתשובת לשאלתי מהם גלי Q זעירים בתרשים,תשובתך היתה כי גלי Q משמעותיים הם סימן לאוטם שריר לב ישן. גלי Q זעירים יכולים להיות ממצא בגדר הנורמה. יש לי אקו לב במאמץ תקין. כולל יש הסתיידות עורקים קלה מאד (16 ברקורד) . האם זה מחזק את זה שאולי זה בגדר הנורמה ולא היה אוטם ישן. אני שואל כי יש לי כל מימי תופעות ותחושות בחזה וכל בדיקה יוצאת תקינה. אני בעל מקצוע בתחום בטיפול ומבחין היטב בסימנים רגשיים דומים ואין זה כך. תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/10/2018

    גלי Q זעירים אינם בדרך כלל סימן לאוטם אבל כדי לקבל הערכה מהיימנה יש לפנות לקרדיולוג עם תרישם האקג ודוח האקו ולקבל את הערכתו.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובת בדיקת אקו גופלר
    צביה
    07/10/2018

    בתשובת אקו דופלר כל הפרמטרים טובים כולל שטח הפרוזדור השמאלי (cv4( הוא 18 ערך נורמלי 16-18 ונכתב עליה שמאלית מוגדלת הרופא אמר לי לא לדאוג שהכל בסדר ולא מסכים אם הרופא המפענח מבקשת חוות דעת מה לעשות ואו לא לעשות תודה ובברכה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/10/2018

    לדעתי כדאי לקבל את דעתו של הרופא שהפנה אותך לבדיקת האקו. הוא מכיר את ההסטוריה הרפואית שלך ויודע מדוע הפנה אותך לאקו ולכן יכל לפרש הכי נכון את תוצאות הבדיקה ולהחליט האם יש ממצא משמעותי או לא.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חוות דעת לגבי תרופה
    אבי
    07/10/2018

    עורק RCA חסום לגמרי כאבים קלים ופלפיטציות במאמץ (בדרך כלל בתחילת המאמץ - הליכה) תרופות חוסמות בטה מורידות את הדופק ולחץ הדם באופן קיצוני.
    חוות דעת לגבי התרופה רנקסה שהומלצה לי למרות שלא רשומה בארץ.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/10/2018

    התרופה ראנוזלין משמשת כטיפול בתעוקת חזה. בניגוד לחוסמי בטא היא לא משפיעה על לחץ דם או מהירות הדופק.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קוצר נשימה למספר רגעים בזמן מעבר לשכיבה
    צבייקה
    07/10/2018

    שלום, צונטרתי בכרמל לפני כ 4 שנים, שני צינטורים בהפרש של 3 שבועות, כל צינטור 2 סטנדים, לאחר מספר חודשים התחלתי להתלונן על קוצר נשימה בזמן שאני נשכב ,וזה נרגע לאחר 2-3 דקות, הלכתי לברור גם לפרופ מומחה לראות , נעשו לי כל הבדיקות, ונשללה בעיית ראות, וגם עברתי לקרדיולוג שעשה לי את הצינטור, נעשה לי בירור מקיף, ולא קיבלתי תשובה מוחלטת, השבוע נסעתי לטיול בחברת קרדיולוג מומחה ,והצגתי את הבעייה שלי בפניו עם הנתונים של אקו, וקיבלתי תשובה שלי אין מושג מהיא אומרת ,והנה תשובתו "
    באקו לב יש לך התעבות קלה פלוס של המחיצה הבין חדרי. דהיינו הפרטרופייה של חדר שמאל אשר אמורה לגרום לאי ספיקת לב דיאסטולית.
    צריך להעריך את חומרת האי ספיקה הזו בעיקר כשבאקו לב מצויין הגדלה של עלייה שמאלי ?!!!!
    אולי ביטוי ללחץ גבוהה משמעותית בחדר שמאל מה שיכול לגרום לתלונות שלך".
    האם אפשר לקבל הסבר פשוט האם אפשר לדעת מתוך הכתוב מה הגורם לבעיית קוצר הנשימה במצב מעבר לשכיבה, תודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/10/2018

    לפי האקו הקרדיולוג התרשם שיתכן ויש ירידה בתפקוד דיאסטולי של הלב (הפרעה בהרפיה של שריר הלב כאשר יכולת ההתכווצות תקינה) תופעה זו מתרחשת עם הגיל אבל עלולה להופיע מוקדם יותר כתוצאה מלחץ דם גבוה למשל.
    צריך לפנות שוב לקרדיולוג לברר איתו כיצד חשב להעריך את חומרת האי ספיקה הדיאסטולית.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אי ספיקת לב מלווה באי ספיקת כליות -חולשה עייפות
    ברכה
    06/10/2018

    שלום רב
    בת 87 ברקע מחלת איס"ק לב דרגה 3 , על רקע אי ספיקת מסתם מיטרלי (מחשבה לביצוע MITRAL CLIP) כמו כן אי ספיקת כליות כרונית עם ערכי קריאטינין 3 מג%, ואנמיה של 10.5 גר% על רקע המחלה הכלייתית. GFR=17
    מטופלת :בוקר :פרוקור 200 מג פוסיד 40 מג , דימיטון 6.25 מג, אלקויס 2.5 מג.
    ערב : פוסיד 40 מג, דימיטון 6.25 מג , אלקויס-2.5 מג.
    כמו כן ברזל דרך הפה, וויטמין D3 -בימים לסרוגין תוך מעקב PTH.
    לחצי דם נשמרים בגבולות 130/55 , דופק 55 , חמצן 97% , משקל יציב 57-58 קג.
    לציין חולשה ועייפות קשה בעיקר בבקרים. שתן נותנת כרגיל, ושומרת על תזונה מאוזנת ללא מלח ועם חלבונים כ 50 גרם ביממה.
    שאלתי 1.האם ניתן לשנות את זמני נטילת הכדורים על מנת להפחית העייפות והחולשה של הבוקר?
    2. מוצר קו אנזים Q10 שמשפר תפקוד לב באיס"ק לב ושיפור מצב כליות האם מומלץ במצבי ובגילי ואם כן אז באיזה מינון? 60 מג? 100 מ"ג?
    3. אני במעקב קרדיולוגי קבוע מה ההשלכות והניסיון בביצוע MITRAL CLIP בגילי והסכנה בביצוע הטיפול לגרום להחמרת מצב הכליות. (חומר ניגוד)
    4. מה לחץ דם הרצוי בגילי? ומה גבול החמצן שסביר לגילי (מודדת באוקסימטר קבוע)
    לתשובתכם אודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/10/2018

    לדעתי לא כדאי לשנות את זמני נטילת הכדורים.
    קו אנזים Q10 לא משפר מצב כליות ולא סביר שיגרום לשיפור תפקוד לב
    MITRAL CLIP עשוי לעזור לשיפור הרגשתך לגבי הסיכון להחמרת תפקוד כליה יש להתיעץ עם הקרדיולוג המבצע.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רצף הפרעות בקצב הלב
    אברי
    06/10/2018

    שלום
    אני בן 49.
    משקל 58 קג על גובה 1.80 יחסית רזה.
    אקו לב לפני שנה תקין בדיקה שגרתית.
    ארגומטריה לפני 7 שנים תקינה בגיל 42.
    בדיקות דם תקינות
    HDL קצת נמוך 36
    LDL נמוך כ 70-80
    כולטסרול כללי כ 150
    טריגליצרידים כ 140 אבל היו כ 15 שנה על כ 250 עד שהפסקתי מתוקים ורזיתי.
    חומצה אורית 7.5

    ידוע שנים על פעימות מוקדמות מעת לעת לא מתרגש מזה.

    באחרונה , בזמן שפיכה מסקס או מאוננות מופיעה לי בזמן השפיכה רצף של הפרעות בקצב שנמשך כ 10 שניות ( קשה בדיוק לכמת בזמן ההנאה ... ) אולי זה רצף פעימות מוקדמות לא יודע.
    זה מפריע ומטריד אותי.
    כמו כן אחרי שפיכה אני תשוש מאוד ומצב רוח עגום כמה שעות וזה לא היה כך בעבר.

    1. האם זה דורש בירור?
    2. האם זה נשמע מסוכן?

    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    06/10/2018

    כדי לברר האם התחושה שאתה מתאר קשורה לקצב הלב יש לתעד קצב לב בזמן סמפטומים- למשל על ידי הולטר קצב לב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מה המשמעות לדחף מינמלי
    שלי
    06/10/2018

    שלום ביצעתי לפני כחצי שנה שנה אקו לב האם הוא תקין? מה המשמעות לדחף מינימלי ? יש לי קשיי נשימה במאמץ וחוששת נורא תודה על המענה האם יש קשר לדחף?


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    06/10/2018

    דוח האקו שצרפת חלקי ביותר ולא ניתן לפיו לחוות דעה. צריך לצרף את דוח האקו המלא או עדיף - לפנות לרופא שהפנה לבדיקה לקבל את חוות דעתו.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אשמח לשמוע דעה לגבי הכדור שנקרא אליקיוס
    מיקה
    05/10/2018

    שלום ד"ר,

    אני מעל גיל 70 אחרי ארוע של פרפור חדרים קיבלנו כדור בשם
    אליקיוס 5 מ"ג בוקר ו- 5 מ"ג ערב
    האם זו לא כמות מוגזמת?
    האם זה לא יכול לגרום לשטף דם במוח?
    האם אפשרי לקחת בבוקר 5 מ"ג ובערב 2.5?

    אודה לתשובתך,

    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    06/10/2018

    מינון אליקוויס של 5 מג פעמים ביום הוא מינון מקובל. אם רופא רשם לך תרופה זו בשל פרפור פרוזדורים סימן שהוא מעריך שאתה בסיכון לארוע מוחי בשל תסחיף (קריש דם מהפרוזדור) במצב כזה התועלת מטיפול באליקוויס עולה עשרת מונים על הנזק האפשרי למשל עקב דמם מוחי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דופק מהיר גם בלילה
    שגיא
    03/10/2018

    שלום
    אני בן 45. בכושר גרוע בגלל פציעה בירך כבר כמה שנים
    הולך לאט 10 דקות ביום.

    מזה כ 3 ימים יש חום 38.5. קצת נזלת וכאב גרון
    וכאבים בגוף.

    כתוצאה מכך הדופק שלי עלה ל 90 בשכיבה ו 90-100 בישיבה.

    רציתי לשאול
    האם העובדה שבמשך כמה ימים הדופק כל הזמן על 90-100 ( גם בלילה ) עלולה להזיק ללב?
    אציין שבשגרה הדופק שלי 60 במנוחה ו 65 בישיבה.
    כשהולך ברגל מגיע ל 85-90.
    אז בעצם כאילו כמה ימים אני הולך ברגל :)

    מה דעתך והאם צריך לעשות עם זה משהו כדי למנוע נזק?
    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    04/10/2018

    מחלת חום גורמת באופן טבעי לעליה בדופק זה כשלעצמו לא גורם לנזק ללב ולא סימן שהלב מעורב במחלה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ממצאים של בדיקת ארגומטריה
    שרון
    04/10/2018

    שלום רב. בת 28. התשובה מבדיקת ארגומטריה היא: "ממצאים בא.ק.ג במאמץ: שינויים ב-ST-T: צניחות ST אופקיות ב-L2 L3 AVF V3V6. בדקה 3 בהמשך upsloping.
    אשמח לקבל הסבר ופירוש ומה עלולה להיות הסיבה לממצאים אלו. תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    04/10/2018

    צניחות ST באקג במאמץ יכולות להיות ממצא חסר חשיבות אך יכולות לנבוע מחסימה של עורקים כליליים המספקים דם ללב. יש לחזור לרופא שהפנה לבדיקה שיעריך את המצב ויקבע האם צריך המשך ברור

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרפור פרוזדורים-אי סדירות בפעולות הלב
    David Barkan
    03/10/2018

    שלום לכם רופאים נכבדים.
    אני מוטרד בגלל אי סדירות בפעימות הלב שלי,
    אני זכר בן 75 בריא בדרך כלל ומתפקד באופן סביר. מאובחן מזה כ-10 שנים מדום נשימה, מטופל באופן קבוע בסיפאפ שעושה את העבודה ומאפשר לי לישון לילה שלם (משתמש קבוע בכדור שינה אמביין 12.5 מיליגרם) בלי להתעורר.
    לפני כארבע שנים אובחן אצלי פרפור פרוזדורים שמופיע לפעמים לתקופות קצרות, שעה שעתים, ולפעמים ליום או יותר, ונעלם.
    אני מטופל באליקוויס 5 מיליגרם פעמים ביום, ובקרדיולוג 2.5 מיליגרם.
    כדור הקרדיולוג אכן מצליח להוריד לי את קצב עבודת הלב מ-120-150 פעם בדקה במנוחה במהלך פרפורים לקצב של 50 עד 60 פעם בדקה, מה שנראה לי טוב.
    הבעיה המרכזית שממנה אני מודאג הינה אי סדירות בפעולות הלב.
    אני מצרף צילום שבו ניתן לראות את פעולות הלב שלי. בצילום ניתן לראות כי לאחר כמה פעימות סדירות הלב מחסיר פעימות. לפעמים זה קורה אצלי בקצב גבוה, כל שתי פעימות רגילות - החסרת פעימה, לפעמים זה קורה בקצב יותר נמוך, 15 פעימות סדירות ואז החסרת פעימה.
    איך ניתן להביא את הלב לעבודה ופעימות סדירות???
    אודה לכם על תשובתכם בהקדם.
    בברכה, דויד ברקן.


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    04/10/2018

    נראה שמדובר בפעימות מוקדמות שפוגעות בסדירות קצב הלב. פעימות מוקדמות הן תופעה שפירה שאינה מסוכנת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה לגבי בדיקת מיפוי לב
    יעלה
    02/10/2018

    שלום,

    בת 62, לפני כ- 5 שנים עברתי אירוע לבבי ומאז אני לוקחת מספר תרופות (מדללים - אספירין, קרגילוק 7.5 מ"ג, טריטייס 10 מ"ג).
    בעוד מספר ימים יש לי בדיקת מיפוי לב עם דפירומול בשעה 13:00.

    רציתי לשאול האם עליי להפסיק ליטול את אחת מהתרופות בבוקר הבדיקה? האם כדאי להפסיק את הקרגילוק בבוקר הבדיקה ולקחת את הכדור לאחר הבדיקה?

    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    04/10/2018

    כיון שמדובר במיפוי עם דיפירדמול אין חשיבות למהירות הדופק בזמן הבדיקה (הדיפירדמול מחליף את המאמץ) לכן ניתן להמשיך את כל הכדורים כרגיל כולל הקרדילוק.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
