פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

פורום קרדיולוגיה הוא המקום לקבל ייעוץ אודות קרדיולוגיה, מחלות לב, מחלת לב כלילית, קרדיולוגיה ושיקום אחרי התקפי לב. פורום קרדיולוגיה יסייע לכם בנושאים כגון בעיות לב, קרדיולוגיה פולשנית, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' דוד רוט
053-4877793
ד״ר גיא רוזן
053-4877805
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • הפסקת אספירין וחוסמי ביטא
    רחל
    17/07/2018

    שלום
    אבי, בן 90, אושפז שבוע שעבר בעקבות המוגלובין נמוך שהצריך עירוי דם.
    הוא עבר ניתוח מעקפים לפני 30 שנה ומאז לוקח אספירין וחוסמי ביטא קבוע.
    מחשש לדימום במערכת העיכול התבקש להפסיק לקחת אספירין לפחות עד שההמוגחובין יעלה.
    בנוסף, עקב דופק נמוך והפרעות קצב התבקש להפסיק חוסמי ביטא.
    האם הפסקת כדורים אלו בצורה מיידית מסוכנת ?
    מתי עליו לשוב לקחת אספירין ? ההמוגלובין עלה מ 8 ל 11 בינתיים.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעולת בלון למסתם המיטראלי
    פלורי
    16/07/2018

    שלום, אבקש לדעת שם של קרדיאולוג מומחה להרחבה בבלון למסתם המיטראלי. והיכן הוא עובד.
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מסתמים ותרופת מרשם בלביק
    ענת
    15/07/2018

    שלום רב, אני נמצאת במעקב כל כמה שנים של אקו לב. בבדיקה אחרונה מלפני שבועיים עלה ש:
    מסתם מיטרלי אי ספיקה קלה עד בינונית
    ומסתם טריקוספידלי אי ספיקה קלה עד בינונית.
    בלי קשר לכל קיבלתי כעת תרופת מירשם להרזיה מאנדוקרינולוג ששמה בלוויק. ראיתי בהסבר על התרופה הערה לגבי מסתמים . השאלה אם אני יכולה לקחת את התרופה בליכל בעיה?

    תודה מראש על התשובה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    15/07/2018

    הועלה חשש כי בלוויק גורם לאי ספיקת מסתמים אך בדיקה הראתה כי נטילת מינונים נמוכים של בלביק לא גורמת לכך. בכל אופן אם תקחי תרופה זו יש לחזור על בדיקת אקו לאחר 3 חודשים לבחון אם יש שינוי במצב המסתמים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאיזה גיל צריך לעשות בדיקת מאמץ?
    יובל
    15/07/2018

    מאיזה גיל צריך להתחיל לעשות בדיקת מאמץ? באיזה תדירות יש לבצע אותה? האם התשובה משתנה בין גברים לנשים?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    15/07/2018

    בדיקת מאמץ צריך לעשות רק אם יש סיבה רפואית לכך: למשל ברור סיבה לכאבי חזה או במידה ויש ריבוי גורמי סיכון למחלת לב.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים בחזה וביד שמאל
    אלון
    13/07/2018

    שלום רב,
    אני בן 41. סובל מכאבי חזה וכאבים ביד שמאל.
    הכאבים באים לידי ביטוי במיוחד בזמן ואחרי מאמץ.
    ביצעתי מספר בדיקות: אקג, מבחן מאמץ ואקו לב במנוחה.
    כל הבדיקות יצאו תקינות.
    האם עלי לבצע בדיקות נוספות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/07/2018

    עליך להגיע עם כל הבדיקות לקרדיולוג כדי שיבחן אותן ויעריך אם צריך בדיקות נוספות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת LDL calc מעל ערכי הנורמה
    בר
    12/07/2018

    שלום רב,

    בשתי בדיקות דם של פרופיל שומנים שביצעתי לאחרונה, רמת הכולסטרול וה- NON-HDL תקינות, רמת HDL די גבוהה. אבל, רמת ה- LDL calc חורגת מערכי הנורמה הרשומים (עד 100). לדוגמא בבדיקה האחרונה:
    כולסטרול 197
    HDL 70
    NON-HDL 127
    LDLcalc - 116
    רופא המשפחה טוען שהכל בסדר. האם אכן הבדיקה תקינה על אף החריגה מעל ערכי הנורמה ב- LDL calc?

    תודה רבה מראש!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    13/07/2018

    רמת ה LDL המומלצת לאנשים ללא כל גורמי סיכון אחרים היא נמוך מ 115 כך שאם אתה שייך לקבוצה זו אתה כמעט במטרה ושינוי קל בתזונה יביא אותך למטרה.
    במידה ויש גורמי סיכון נוספים כגון עישון או לחץ דם גבוה הרמה צריכה להיות פחות מ 100.
    ואם יש סוכרת או טרשת עורקים קיימת - אז המטרה היא פחות מ 70.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת LDL מומלצת

    סטודנט
    13/07/2018

    דוקטור, אתה טוען ש LDL 115 טוב לאלה ללא גורמי סיכון. אז למה בבדיקות דם מוזכר ערך 130? (שלא לדבר על זה, שבחלק ממקורות באינטרנט ניתן לראות 160 כערך לאדם ללא שום גורמי סיכון).

    ובעניין סכרת - לפי ערכי LDL דרושים, ניתן להבין, שסכרת גרועה יותר מעישון?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/07/2018

    לפי ההנחיות העדכניות של האיגוד הקרדיולוגי הארופי ההמלצה היא LDL של פחות מ 115 לכל האוכלוסיה הבריאה. חולה עם סוכרת וגורם סיכון אחד נוסף נחשב בסיכון שווה לחולה שכבר עבר אוטם שריר הלב.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאה מדאיגה אקו לב
    גליה צנציפר
    13/07/2018

    בקר טוב
    זקוקה בדחיפות לעזרתכם! בעלי קבל אתמול תוצאה של אקו לב שעשה לראשונה בחיו. ביו לו קשי נשימה הוא נשלח לאקו וקבל פוסיד שעזר לו קצת. התוצאה בדופלר אי ספיקה אאורטלית במידה קשה עד בינונית ץ
    אנחנו אמורים לטוס ביום שלישי לאטליה ..

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    13/07/2018

    לצערי האפשרות לסייע בנושא באמצעות פורום כזה מוגבלת. בהחלט יתכן שקוצר הנשימה נובע מבעית המסתם אך כדי להעריך זאת יש לבדוק את בעלך ולראות את תוצאות האקו המלאות. לשם כך יש לפנות לקרדיולוג

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוושה בלב וסיכונים בפעילות גופנית
    יוסף
    12/07/2018

    האם אוושה בלב מגבילה פעילות גופנית?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    12/07/2018

    אוושה בלב יכולה להיות תמימה כלומר חסרת משמעות או עלולה לנבוע ממחלת לב משמעותית. לכן השאלה כללית מדי: הגורם לאוושה עלול להגביל פעילות גופנית

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לחץ דם גבוה או תקין?
    אמא
    10/07/2018

    במספר מדידות לחץ דם שנעשו לבני לחץ הדם יצא
    140/91 ודופק 114,
    120/93 דופק 101
    145/90 (קצת יותר מתשעים לא זוכרת)
    וכך ברוב המדידות .
    הילד בן 19, מתלונן הרבה על חולשה וקושי במאמץ.
    עשינו בדיקת אקו לב שיצאה תקינה, יש תור לקרדיולוג עוד חודש וחצי ואין לי מושג אם לחץ הדם הזה גבוה ואולי צריך לעשות דיאטה ולמען האמת אני די לחוצה כי הילד סובל מכאבי בטן ואין לי מושג מה קשור למה.
    את הבסדיקות עשינו עקב המלצה של המורים לספורט והמורה המחנכת.
    בגלל שאני בלחץ אני משתדלת לא לדבר על זה עם הילד כדי לא להכניס אותו גם ללחץ.
    כאשר הילד מתאמץ שורף לו מאוד בחזה ועשינו גם בדיקת תפקודי ריאות שיצאה תקינה.

    תודה על מעט הכוונה והסבר וגם שאגיע לרופא עם כל הניירת כי התורים מאוד רחוקים (התחלנו את התהליך בפברואר)

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    12/07/2018

    ערכי לחץ הדם גבוהים במקצת. בשל הגיל הצעיר צריך לעבור ברור לשלול סיבה הורמונלית או אחרת ללחץ הדם גבוה את הברור יכל להתחיל רופא משפחה עוד לפני שמגיעים לקרדיולוג

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ebstein anomaly ללא סימפטומים
    אשד
    08/07/2018

    שלום רב,בן 32 אני הובחנתי עם אבשטיין בגיל 11 ,כרגע לא סובל מסימפטומים במעקב שנתי אצל קרדיולוג באקו האחרון שביצעתי רשום : מסתם טריקוספידלי אבשטיין עם דלף מינימלי,חדר ימני תקין פונקציונלית ללא asd,vsd
    השאלה שלי היא עם הדלף הטריקוספידלי יכול להחמיר עם השנים?
    קראתי איפשהו שהאנומליה ע"ש אבשטיין יכולה לנוע מניתוח חרום אחריי הלידה עד מבוגר אסימפטומי האם זה נכון?
    אלפיי תודות...

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    12/07/2018

    יש דרגות חומרה קלה עד חמורה של אנומליה זו. אתה ככל הנראה סובל מדרגה קלה דלף מינימלי - לרוב לא מחמיר.
    צריך להמשיך במעקב הקרדיולוגי

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי בטן וצרבת אחרי נטילת קסרלטו
    רשף
    08/07/2018

    שלום רב,
    אמי בת ה-86 נוטלת קסרלטו מזה שנה , בימים האחרונים מתלוננת על כאבי בטן וצרבת ותחושה לא נעימה בקיבה לאחר נטילת הקסרלטו. פונה אליכם לייעוץ. בתודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    12/07/2018

    כאבי בטן הן תופעת לואי נדירה של קסרלטו. כדאי לפנות לרופא המשפחה אם יתרשם שהקסרלטו גורם לבעיה ניתן להחליפו בתרופה אחרת כמו אליקוויס או פרדקסה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ebstein anomaly והחמרה עם השנים
    אשד
    09/07/2018

    שלום רב,
    בן 32. אובחנתי אם אבשטיין אנומלי בגיל 11( דרגת חומרה קלה ביותר) במעקב שנתי אצל קרדיולוג,באקו האחרון שביצעתי: מסתם טריקוספידלי אבשטיין עם אי ספיקה מינימלית,חדר ימין תקין פונקציונלית,אי ספיקה מיטרלית מינימלית שאר המסתמים תקינים
    השאלה שלי היא: האם אבשטיין יכול להחמיר אם השנים?
    קראתי איפשהו שהאהומליה ע"ש אבשטיין יכולה לנוע מניתוח חירום אחריי הלידה עד מבוגר אסימפטומי האם זה נכון?
    אלפיי תודות

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק לא סדיר פעימות מוקדמות
    רונן
    07/07/2018

    שלום, בן 23, ברקע דלקת מפרקים וקרוהן.
    היו לי בעבר (ועדיין יש מדי פעם גם כיום) הפרעות מסוג פעימות מוקדמות בכמות גבוהה - לפי ההולטר 800 לשעה.
    בחצי שנה האחרונה זה ירד ויש לי די מעט כיום.
    השאלה שלי היא:

    בימים האחרונים אני מרגיש שהדופק שלי לא סדיר- למשל עליתי היום במדרגות 4 קומות , כמה דקות אחרי המאמץ הדופק היה 100 בערך ובזמן שבדקתי את הדופק הרגשתי איך ברגע אחד הוא פתאום נרגע ויורד ל80, וכמה שניות אחרי זה הדופק חזר שוב ל100.
    אני אקבע תור להולטר לב חוזר אבל רציתי לשאול אם זה מטריד?
    תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    07/07/2018

    יתכן שפעימות מוקדמות גורמות לתופעה שאתה מתאר ואם כך אין זה ממצא מדאיג, הולטר יכל לאבחן זאת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כדורי ואלסרטן 160mg =2x80mg?
    דדי
    07/07/2018

    תודה על תשובתך, האם שני כדורים של 80mg זהים לכדור אחד של 160mg?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    07/07/2018

    אכן כן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כדורי ואלסרטן 160mg =2x80mg?
    דדי
    07/07/2018

    שלום,
    אימי לוקחת כדורי valsartan 160mg בוקר וערב, ובימים האחרונים יש ריקול של כדורים אלה, לפני כן היא קיבלה את אותו כדור במינון 80mg ויש לה כדורים תקינים כאלה בבית האם אפשר לקחת 2כדורים של 80 במקום 1 של 160?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    07/07/2018

    אם יצרן התרופה הוא דקסל אין לקחת את הכדורים.
    ניתן להחליפם ב וקטור 160 או דיובן 160

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
