פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

פורום קרדיולוגיה הוא המקום לקבל ייעוץ אודות קרדיולוגיה, מחלות לב, מחלת לב כלילית, קרדיולוגיה ושיקום אחרי התקפי לב. פורום קרדיולוגיה יסייע לכם בנושאים כגון בעיות לב, קרדיולוגיה פולשנית, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' דוד רוט
053-4877793
ד״ר גיא רוזן
053-4877805
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • מציאת תרופה לקרדיומיופתיה היפרטרופית
    טליה
    17/04/2018

    שלום רב
    אמי אובחנה כסובלת מקרדיומיאופתיה היפרטרופית בגיל 60. אני בת 44 ועברתי אקו לב לפני כשלוש שנים מכיוון שמדובר במחלה תורשתית. כל כמה שנים מומלץ שאעבור אקו לב? אמי מטופלת בכדור למניעת סימפטומים כי אין תרופה אפקטיבית למחלה. האם ידוע על תהליכים למציאת תרופה וטיפול למחלה זו?
    תודה וחג עצמאות שמח

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    19/04/2018

    טליה שלום,
    לשאלתך, מומלץ לעבור אקו לב כל 12-18 חודשים בקרובים דרגה ראשונה של מטופל עם קרדיומיופטיה היפרטרופית. כפי שאולי קראת, מדובר במחלה תורשתית גנטית שגורמת לשינוי מבני בשריר הלב ולא במשהו שניתן לפתח לו תרופה שיכולה ״לרפא״ את העניין. זאת לפחות עד שאנחנו לא ניכנס לעידן של רפואה הכוללת התערבויות גנטיות.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת

    טליה
    22/04/2018

    תודה רבה על המענה
    האם כל קרדיומיאופתיה היפרטרופית היא גנטית? ומה המשמעות של בדיקות קבועות אם אין תרופה לבעיה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דליפה קשה במסתם והריון
    שרונה גואטה
    22/04/2018

    שלום רב,
    לפני שנה וחצי לאחר הלידה גילו שיש לי דליפה במסתם,
    לאחר מעקב ביחידת מסתמים בבילנסון אצל דר' שפירא הומלץ לי לא להיכנס להיריון .
    במשך כל הזמן הזה היינו אם אמצעי מניעה, היום גיליתי בבדיקה בייתית שאני בהריון.
    האם ישנו סיכון שאשמור את ההריון ?
    אודה לתשובה .
    אוכל לציין אבחנה של הקרדיולוג.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החברה הפסיקה לייצר את התרופה
    ליזה
    21/04/2018

    בשנת 2002 עברתי אירוע לבבי ובעקבותיו צנתור. הדיאגנוזה היתה אי ספיקה קלה. מאז אני לוקחת קרדוכסין פורטה 75 מ"ג פעמיים ביום. בפעם האחרונה שקניתי את התרופות שלי אמרה לי הרוקחת כי החברה הפסיקה לייצר את הקרדוכסין וכי עלי לבקש מהרופא חלופה לקרדוכסין. הרופא אמר לי שחברה המפסיקה לייצר תרופה מיידעת מהו הכדור החלופי. האם ידוע מה החלופה לקרדוכסין? איזו תרופה תוכל להחליף את הקרדוכסין? אני בת 70. אני צריכה בימים אלה לקנות שוב את התרופות שלי ואיני יודעת איזה כדור יתנו לי.האם תוכלו לעזור לי?
    תודה מראש
    ליזה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CT של הלב לבדיקת טרשת
    שגיא
    21/04/2018

    שלום
    בן 50.
    ברצוני לעבור CT של הלב לראות שאין בעיה בכלי הדם המובילים ללב , טרשת עורקים וכו' ( אקו לב תקין ).
    1. האם אפשר לעשות CT של הלב בלי שום זריקת חומר ניגוד ( הגבתי לפני הרבה שנים לא טוב לזריקה בבדיקה )
    2 אם אבצע CT של הלב בלי החומר ניגוד, האם הבדיקה מהימה כמו ארגומטריה או נניח אקו לב במאמץ? זה יוכל לתת רושם האם יש משהו שמגדיל סיכון לחלילה התקף לב?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים בעקבות אקו לב
    איילה
    06/04/2018

    שלום
    אני בת 40
    רזה מאוד מאוד כך תמיד הייתי.
    כמו כן אין לי מאסת שריר משמעותית.

    עקב חולשה באחרונה ביצעו לי לפני שבועיים אקו לב.
    יצא תקין.
    במהלך האקו כששכבתי על הגב הטכנאי לחץ מאוד חזק באיזור הבטן העליונה ממש מתחת למפתח הלב. זה מתמר שפיצי ( לא כמו של US בטן ) ובמשך כמה דקות הוא לחץ שם בעוצמה וזה כאב.
    מאז עברו 3 שבועות יש לי רק בזמן הליכה או מאמץ גופני שהדופק עולה, כאבים די חזקים בבטן עליונה קצת ימינה מהמרכז.
    שאלתי בטלפון את הרופאת משפחה אמרה שאנסה לוסק, לקחתי שבועיים לוסק זה לא עזר.
    היות ואני מאוד רזה וללא מאסת שריר משמעותית,
    יכול להיות שכמה דקות לחיצה עם המתמר גרמה לנזק באיבר פנימי? אולי זה יצר בקע כלשהוא?
    כאמור הכאב בעיקר בהליכה אם הדופק עולה. מזכיר קצת את הכאב הפנימי כשיש בריצה מהירה וכואב קצת מתחת לבית החזה.

    מה יכול להיות ההסבר והאם כדאי לעשות בירור כל שהוא?
    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    06/04/2018

    בדיקת אקו לרוב אינה גורמת לנזק אולם כדאי לפנות לרופא להבדק כדי להסיר ספק.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • וואו... אני בדיוק באותו מצב. אשמח עזרתך אם השכלת מאז

    צחי
    19/04/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוכלי לעדכן אותי?

    צחי
    20/04/2018

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעקבות אקו לב

    איילה
    21/04/2018

    אצלי עברו כמה שבועת מהאקו לב
    ועדיין כאבים באיזור שמתחת למפתח הלב איפה שהקיבה,
    אחרי האוכל מרגישה קצת קוצר נשימה ויש רפלוקס.

    חוששת שנוצר בקע סרעפתי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב בחזה מתגבר בזמן נשימה עמוקה
    דני
    20/04/2018

    שלום
    האם המצבים הבאים של כאב בחזה
    1. מתגבר בזמן נשימה עמוקה
    2. כואב כשנוגע בחזה
    זה סימן למשהו שיותר מתאים לשרירים ופחות ללב?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת אק"ג בזמן תחושה בחזה
    אברהם
    20/04/2018

    שלום
    אני בן 50 לא ידוע על בעיות בלב.
    ארגומטריה לפני 6 שנים תקינה
    אקו לב לפני חצי שנה תקין.
    לא מעשן. בדיקות דם בסדר.

    בחודשים האחרונים מדי פעם יש קצת תחושת כאב עמום בחזה לא במקום נקודתי מאוד אלא ברחבי החזה השמאלי וזה מגיע לכמה שעות.
    לפעמים אני לא יודע מה הסיבה
    ולפעמים אולי זה הופיע קצת יותר אחרי מאמץ או בזמן מתח נפשי חריג.
    אק"ג בקופח תקין אבל לא בזמן הכאב הזה.

    לקחתי הביתה מכשיר אק"ג שאפשר לשדר בטלפון.

    רציתי לשאול.
    אחת לכשבוע מופיע לי לכשעה שעתיים הכאב הזה.
    במידה ואשדר אק"ג בדיוק בשעה שיש את הכאב הזה ( נניח אחרי כעס או מאמץ או סתם ) האם במידה והגורם לכאב הוא הלב יראו זאת באק"ג?
    אם אק"ג בזמן הכאב הזה יוצא תקין האם רוב הסיכוי שזה שולל משהו לבבי? כאב אמור לייצר שינוי באק"ג?

    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב חזה(הרגשת מעוקה\לחץ) + בטן עליונה צד שמאל + צלעות
    אלי
    20/04/2018


    CT עם חומר ניגוד בזריקה.
    מחכה עדין לתוצאות,
    האם ניתן להבחין במשהו יוצא דופן בתמונה?
    אשמח להתייחסות,תודה.


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחושת אי נוחות בחזה
    גלעד
    18/04/2018

    שלום
    גיל 45.
    משקל תקין אפילו רזה.
    כולסטרול נמוך , טריגליצרידים מעט מוגברים 220.
    לא לוקח תרופות. לחץ דם תקין 110-70 . סוכר תקין.
    אקו לב תקין לפני חודש
    ארגומטריה תקינה לפני 8 שנים , לא יכול לעשות ארגומטריה עדכנית בגלל שנפצעתי לפני חצי שנה ברגל.
    בכושר לא טוב בגלל הפציעה.

    בחצי שנה האחרונה שמתי לב שאם אני מתעצבן , נניח אחרי ריב עם אשתי או הילדים, יש לי אחר כך נניח כחצי שעה שעה לפעמים אף שעתיים, תחושה של אי נוחות עמומה וקצת כאב באיזור הצד השמאלי של החזה בערך מהמרכז שמאלה עד איזור הפטמה ומעליה.

    אציין כשאני עושה הליכה ברגל אין לי את התחושה והכאב האלה, אבל הולך בקצב לא מהיר בגלל הפציעה כך שהדופק גג כ 100 לדקה.

    רציתי לשאול האם תחושה עמומה של קצת כאב בחזה אחרי ריב עלולה להיות קשורה ללב או כלי דם שמובילים ללב?
    איך יכול להיות הרי הדופק לא גבוה לאורך זמן אחרי ריב.
    או שאין קשר בין ריב ללב ואם כבר זה יותר מתאים לשריר?

    מה דעתך?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    19/04/2018

    גלעד שלום,
    התלונות שאתה מתאר יכולות להיות תיאורתית קשורות ללב וכלי הדם שמזינים אותו למרות שהסיכון לכך הוא לא גבוה. הייתי ממליץ על ביצוע על אקו לב או מיפוי לב עם תרופה ש״מחליפה״ מאמץ (דובוטמין במקרה של אקו ודיפירידמול למיפוי), שיוכלו לענות על השאלה. אם האקו לב היה תקין לגמרי לפני חודש, פחות סביר שמדובר בבעיה בשריר הלב עצמו.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קצת כאב ואי נוחות בחזה

    גלעד
    19/04/2018

    תודה רבה ד"ר רוזן על תשובתך.

    אבקש להבין.
    אם התחושת של קצת כאב עמום ואי נוחות בחזה
    מופיעה אחרי ריב , איך זה יכול להיות קשור ללב?
    הרי זה לא ריצה או הליכה מהירה שמעלה את הדופק לדופק גבוה, אז מה המנגנון שמקשר את תחושת הכעס לתחושת כאב בחזה ואשר קשור בלב?
    ( אציין שוב שבזמן הליכה אין לי את הכאב הזה אבל הולך בדופק של כ 100 פעימות לדקה בגלל פציעה ברגל )
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים בחזה כמו תעוקה שיושבת וגם בכתף אבל רק במנוחה
    אורי
    15/04/2018

    שלום
    אבא שלי חווה התקף לב בסביבות גילאי ה 60 עקב קריש דם בעורק ראשי וזאת למרות שלא היה לו שומנים בדם מעולם ולא עישן
    אני סביבות גיל 40 רציתי לדעת איזה בדיקות עליי לעשות כדי לדעת מה מצב העורקים שלי וכמה הם סתומים?
    יש לציין שאני שבוע וחצי עם כאבים בחזה והלכתי למיון א.ק.ג תקין וניסיתי לרוץ שלשום הצלחתי ואפילו בריצה נעלמים הכאבים יחסית אבל במנוחה הם נמצאים יותר.מה עליי לעשות ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/04/2018

    כאבי חזה במנוחה שנעלמים במאמץ לא אופיניים למחלת לב. בכל אופן כדאי לפנות לרופא המשפחה שיעריך את המצב ישקול ברור

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מפחדת ממש כאבי חזה
    מיכאלה
    15/04/2018

    שאלה קצת מוזרה אבל מאוד בלחץ אודה לעזרתכם.
    לפני כשנה סבלתי מכאבי חזה נשלחתי לבצע אקג,אקו לב וארגומטריה-הכל תקין פרט לכושר גופני נמוך(אני אכן לא פעילה בכלל....).
    קרדיולוג שייך את הכאב לדלקת בקיבה שיש לי.

    בחודשיים האחרונים שוב כאבים בבית החזה ורום הבטן די קבועים ואם אני עולה מהר במדרגות רבות אני יכולה להתנשף דקה או שתיים(עדיין לא פעילה).כואבליגם כשאני לוחצת פיזית על בית החזה.

    האם זה יכול להיותהלב?באחדמהתקפי הכאב הלכתי למיון-אקג וטריפונין תקינים-,זאנטק בוריד(שלא עזר) ונשלחתי הביתה.
    אני ממש חרדה.כאב בחזה שבועות!


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    15/04/2018

    כאבי חזה המתגברים בלחיצה על בית החזה אינם אופיניים לבעית לב. אבל כדאי לפנות לרופא המשפחה שיעריך את המצב ויחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעה של פעימות מוקדמות
    סיגל
    14/04/2018

    שלום רב לדוקטורים. אני סובלת כ8 חודשים מתופעת הפעימות המוקדמות שיוצרות אצלי חרדה עצומה. ביצעתי את כל הבדיקות מספר פעמים והכל תקין. נמצאו בהולטר 13 פעימותpvcs לאחרונה הרגשה של פעימות במשך היום שמלחיצות אותי נורא. בערך 20 פעימות ביום. יש תקופות שהן נעלמות לחודשיים וחוזרות. אני בת 47 בריאה ללא מחלות , מחזור לא סדיר. חרדה מאוד מהמצב. לא נוטלת טיפול תרופתי . מאחר והרופאים לא המליצו. מיואשת ומבוהלת נורא. ממתינה לתשובתך המון תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    14/04/2018

    שלום רב,
    כפי שעניתי לשאלה הקודמת, פעימות מוקדמות באופן כלל הינן שכיחות מאוד באוכלוסיה הכללית וחסרות כל משמעות רפואית מהותית באנשים עם ״לב תקין״. עם זאת גם פעימות בודדות יכולות לעיתים להיות ״מעצבנות״ ולעורר בחלק מהמטופלים חרדה ואי נחת (בעוד רוב המטופלים כלל לא חשים בהם). אין צורך בשום טיפול לעניין זולת ההפנמה האמיתית כי לא מדובר בבעיה רפואית משמעותית שאמורה להרגיע את המטופל שבתקווה יוכל להתעלם מההפרעות הרגעיות הבודדות הללו.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה על פעימות מוקדמות
    שלי
    14/04/2018

    שלום רב ותודה על המענה מראש אני סובלת מגיל 20 לערך מפעימות מוקדמות על רקע נפשי כך אומר הקרדיולוג עשיתי את כל הבדיקות מאמץ אקו והולטר בהם נצפה שיש פעימות וקדמות לא קריטיות לדבריו של הקרדיולוג עקב קשיי נשימה חזרתי על אקו לב (אסמטית ברקע) ויש דלף מינימלי במסתם האורטלי אמר שאין לכך משמעות היום יועצי תחושה מפחידה מאוד של הפרעת קצב עם סחרחורת של כמה שניות האם זה ייתכן האם זו תגובה נורמלית יש לציין שהרופא קרדיולוג אומר שהכל תקין עם הלב יש מידי פעם כאבים בצד שמאל מצב בדיקהת אקו


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך

    שלי
    14/04/2018


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    14/04/2018

    שלי שלום,
    באופן כללי, פעימות מוקדמות הינן ממצא שכיח מאוד וחסר משמעות למעשה ברובם המוחלט של המטופלים בעלי מבנה לב תקין. אין לי מידע מלא לגבי המקרה שלך אך במידה והפעימות המוקדמות הינן תדירות מאוד וגורמות לתסמינים משמעותיים, אזי ניתן לנסות וטפל בהן תרופתית או אם הן ממקור מסויים בודד בשריר הלב ניתן אפילו ״לצרוב״ אותו בפעולת אבלציה (סוג של צנתור). יש לבחון את המקרה לגופו עם כל המידע שיש. ממליץ שתתיעצי עם קרדיולוג שמתמחה בהפרעות קצב לב ועושה פעולות מסוג זה.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בנושא הבזקים בראיה של נקודות שחורות
    תמר
    10/04/2018

    אני רוצה לשאול בקשר לחברתי בת 70 אשר אתמול היו לה הבזקים של נקודות שחורות בראיה, מה משמעות הדבר ? האם זה משמעותי?
    תודה תמר

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    14/04/2018

    תמר שלום,
    זאת נשמעת לי כמו שאלה לפורום של רופאי עיניים.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי תרופות וגורמי סיכון
    עומר
    12/04/2018

    שלום,
    אני בן 42 ונמצא בשליחות באנגליה, ללא הסטוריה משפחתית, לא מעשן, לחץ דם 120/75, משקל תקין, לא מבצע פעילות גופנית מסודרת, כולסטרול 5.6. לאחר לחץ בחזה בוצע לי צינתור ובמהלכו הושתל סטנט לטיפול בחסימה של 90 אחוז (לי זה היה נראה פחות, אבל נניח..). והשאלות-
    עד כמה ללחץ בסביבת העבודה, חוסר שינה (תאומים בני שנתיים) וכדומה יכולים לתרום להחמרה של המצב, האם יש המלצות להתמודדות עם לחץ?
    אני חושש מאוד מנושא התרופות וכניסה למעגל של תרופות ותרופות לתופעות הלוואי וכדומה. האם יש דרך לצמצם את התרופות?
    מדוע צריך תרופה להורדת לחץ דם (Ramipril) או חוסמי בטא (BisOPROlol) או משהו להגנה על הקיבה (Lansorazole) או נגד כולסטרול (Atorvastin) כאשר ניתן לעקוב ולטפל בעזרת תזונה, או שתי תרופות לדילול הדם (Aspirin and Ticagrelor) שלקיחה שלהן גורמת לתופעות לוואי והפסקה מגדילה סיכון להתקף. האם ניתן לשלב משהו מעקב והוספה של תרופה רק במקרה הצורך ולא להתחיל עם כל הקוקטייל הזה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    13/04/2018

    לאחר צנתור והרחבת עורק עם תומכן צריך שילוב של אספירין וטקגרלור כדי למנוע קרישת דם בתומכן דבר שגורם להתקף לב מיידי.
    הצורך בצנתור ובתומכן נבע מטרשת עורקים שגרמה לחסימה של 90% כדי למנוע המשך התפתחות טרשת וחסימות נוספות של עורקים צריך להפחית את ה LDL אל מתחת 70 מג לדציליטר. ניתן להגיע לכך עם שינוי תזונתי אך הסיכוי לכך נמוך מאד. לכן אין מנוס מטיפול בסטטין. מאותה סיבה יש לטפל בכל גורמי הסיכון האחרים כמו לחץ דם סוכרת אם יש וכמובן לא לעשן.
    מתח נפשי אינו רצוי אך משקלו קטן בהרבה משל כולסטרול לחץ דם עישון וסוכרת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
