פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו מחלות לב, אירוע לב, ושיקום אחרי התקפי לב, אי ספיקת לב, קרדיולוגיה פולשנית, בדיקת אקו, בדיקת מאמץ, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד

מנהל הפורום

פרופ` דוד רוט
פרופ' דוד רוט
053-4877793
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' דוד רוט
053-4877793 ללא פרסום בפורום
 
  • פעימות מוקדמות אודה לחוות דעתך המקצועית
    ענבר
    22/02/2020

    שלום בת 31 בריאה. טיפוס חרדתי. בתקופה האחרונה מרגישה פעימות מוקדמות. החסרת פעימה. כאילו הלב נעצר לכמה שניות תחושה מוזרה לחץ בבטן למעלה. זה יכול לקרות כמה פעמים ביום. גם במנוחה גם במאמץ גופני. ןלרוב מלווה בדופק מעט גבוה מהנורמה. בסביבות ה 100.ביצעתי צילום חזה תקין ו 3 פעמים א.ק.ג שיצא תקין - within normal limits . אך מציינת שאומנם באתי לא.ק.ג עם התלונה הזאת אך בזמן הא.ק.ג לא הרגשתי את זה.ולכן חוששת שמפספסים משהו. יש לי תור לקרדיולוג. במכשיר לחץ דם ביתי בזמן הפעימה המוקדמת זה נתן תמונה של לב כאילו הפרעת קצב. אני מאד מוטרדת מהעניין. ועצם היותי אדם חרדתי לא מוסיפה לתמונה. רופאת המשפחה טןענת שזה הכל נובע ממתח ולחץ ושאם אטפל בהם זה יחלוף. עוברת תקופה לחוצה. אשמח לחוות דעתך המקצועית. האם יש טיפול תרופתי לזה? מציינת שנולדתי עם איוושה בלב והייתי בביקורות ובבדיקות בילדות ונאמר לי שהכל בסדר עם זה ושאפשר לחיות עם זה רגיל. לא יודעת אם יש קשר.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התעוררות בלילה - קצב לב
    מתעניין
    21/02/2020

    שלום, אישה בת 65, מדי פעם מתעוררת בלילה עקב דפיקות לב, מרגישה עייפות מסוימת ביום. לדעתי, מדובר באפניאה(משקל עודף, התחלה של לחץ דם, קדם סכרת וכולסטרול גבוה, כמו כן מיוצבת תרופתית בגלל בלוטת התריס) - נתנו לה תור להולטר בעוד 6 שבועות - האם הגיוני לחכות כל כך הרבה זמן? האם יכול להיות שבלילה לחץ הדם יורד יותר מדי ולכן יש עליה בדופק?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/02/2020

    עם הבעיה היא אפנאה דרושה בדיקה במעבדת שינה כדאי לאבחן זאת. לכן במקביל להמתנה להולטר כדאי לקבוע תור לבדיקת שינה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הולטר לב עזרה בפיענוח
    שני
    20/02/2020

    הולטר לב
    מהירות מינימאלית 52 לדקה
    מהירות מקסימאלית 168 לדקה
    מהירות ממוצעת 96 לדקה
    הפרעות קצב חדריות vpc's 1-128 בודדים לשעה
    נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה במהירות עד 168 לדקה
    אני אציין שיש לי אי ספיקת לב קלה מאוד צניחה של המסתם המיטרלי ונהייתה לי איזו בעיה אחרי אוכל/מים, הרגשה שהלב מפספס פעימה והפעימה שאחריה חזקה ויש תחושה של כאב/שריפה באזור החזה. יש לי שתי שאלות
    נאמר לי שהקצב לב המהיר הוא יכול להיות מחוסר או עודף של הורמונים מסויימים ולא מהלב עצמו,ההפרעות בקצב לב באות אחרי אוכל/שתייה(אם יש אפשרות להמליץ על קרדיולוג מתאים, אני אשמח) כשמוציאים רישיון נהיגה רשום שצריך לעדכן אם משתנה המצב הרפואי, אני אצטרך לעדכן או שקרדיולוג מחליט?
    לגבי ההפרעות קצב החדריות רשום באיזה מדור רפואי באינטרנט שבמצבים של מעל לשלוש פעימות מוקדמות עוקבות הרמת סיכון גבוהה יותר-זה מה שיש לי?
    ואם לא אז אם אין מחלת לב ברקע(למרות שזה יכול לגרום לירידה בלחץ דם- הלחץ דם שלי נמוך בלי קשר) ודפיקות לב מאוצות) אז זה לא מסכן אבל שזה משתנה בנוכחות של מחלת לב איסכמית(עשיתי רק אקג,הולטר 24 שעות ואקו לב רגיל) ומגביר סיכוי למוות, מקווה שהסברתי את עצמי טוב, תודה על העזרה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/02/2020

    כדאי לפנות לקרדיולוג (ניתן במסגרת קופת החולים) להערכה. לא נראה שיש סכנה מידית.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פיענוח תוצאות מבחן מאמץ בבדיקות סקר רפואיות
    אבי
    17/02/2020

    ד"ר שלום

    לםני מספר ימים ביצעתי בבדיקות סקר רפואיות מטעם העבודה להלן תוצאות בדיקת מאמץ. אבקש את דעתך בנושא .
    אני בן 54 בריא . ללא היסטוריה משפחתית של מחלות לב

    בבדיקת מאמץ
    הגיע לדופק מטרה .
    בתרשים א.ק.ג במנוחה סינוס תקין.
    במאמץ: תגובה נורמוטנסיבית צניחות של ST
    1-2 מ"מ בחיבורי חזה לטרליים .

    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/02/2020

    צניחות ST באקג במאמץ יכולות להיות חסרות חשיבות אך יכולות להיות סמן לאסכמיה כלומר הפרעה באספקת דם לשריר הלב. לכן יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקה להערכה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • א.ק.ג לא תקין - הזמנה לקרדיולוג
    גילה
    17/02/2020

    שלום רב, עשיתי א.ק.ג אקראי במוקד מה שנקרא על הדרך שיהיה. בעקבות תלונות על שיעול מעל 3 חודשים, צרבות ותחושת מחנק בערבים. התקשרו אלי כי עליי להגיע לקרדיולוג עקב ממצא לא תקין.
    מצ"ב אקג. מאוד לחוצה אודה לקצת אינפורמציה.
    בת 37 בריאה, מתאמנת כרגע בהריון שבוע 16


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/02/2020

    האקג מראה שמקור קצב הלב אינו בקוצב הטבעי (סינוס) אלא אזור אחר בפרוזדור נותן קצב. תופעה זו אינה מסוכנת. כדאי לבצע בדיקת אקו לב והולטר קצב לב ולהבדק על ידי קרדיולוג

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת אקו לב - רגיל או במאמץ?
    גל
    16/02/2020

    שלום, מזה שנים אני סובלת משיעול וליחה. בשנתיים האחרונות חוויתי תסמינים נוספים ביניהם כאבים בחזה וקוצר נשימה. עשיתי תפקודי ריאה ותגר מטכולין שיצאו תקינים. מאחר והתסמינים לא עברו ניסיתי כיוון אחר והשגתי הפנייה לראומטולוג. הוא ביצע בדיקה ובין היתר מדידת דופק וגילה שהדופק 118 . הוא נתן לי הפנייה לאקו לב. אחרי הביקור חשבתי על משהו שאולי הייתי צריכה לציין ולא אמרתי. אני שמה לב כי הרבה פעמים שאני יוצאת מהבית ונאלצת לעלות עלייה גדולה ומדרגות אני מסיימת את העלייה עם קושי לנשום ותחושת מחנק (ממש מאבק על נשימה) ולוקח כמה דקות של מנוחה עד שזה מסתדר. ראיתי שיש בדיקת אקו במאמץ ואני תוהה אם זו הבדיקה שהייתי צריכה לקבל ולא אקו רגיל (למרות שהדופק הגבוה כן נמדד במנוחה). לא יודעת אם יש קשר, אבל גם לפני 3 שנים נמדד לחץ דם (מדדו לי רק בפעם הזו) ואני זוכרת שהרופאה שמדדה הייתה בהלם ושאלה אם יש לי לחץ דם גבוה. לבסוף היא החליטה לחכות ואחרי רבע שעה מדדה שוב וזה היה בטווח היותר תקין. כרגע כבר יש לי תור לאקו ואני מתלבטת אם להגיד משהו לגבי הבדיקה במאמץ או להשאיר רגיל. האמת גם אין לי למי לפנות בנושא. אני לא יכולה לפנות לרופא משפחה כי הייתי כבר אצל 5 רופאי משפחה שונים (אין לי קבוע) וכולם לא האמינו לי וקיבלתי תשובות כמו ללכת לנטורפתיה (אין סיכוי שאפנה שוב). האם זה נכון להשאיר את ההפנייה כמו שהיא לאקו רגיל ולא אקו במאמץ? תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הבהרה - לגבי השאלה

    גל
    16/02/2020

    חדוב לי לציין כי לגבי הקושי בנשימה בעלייה לא קורה כל הזמן, אבל כן הרבה פעמים. זה משהו שלא אופיני לי ואני רואה אנשים מבוגרים שגילם כפול משלי עושים זאת בלי מאמץ כלל, כך שברור לי שמשהו לא תקין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/02/2020

    אקו במנוחה נותן מידע על תפקוד לב ומסתמים. אקו מאמץ מוסיף מידע לגבי נוכחות או העדר הפרעה באספקת דם לשריר הלב. לכן אם יש צורך לברר סיבת כאבי חזה עדיף אקו במאמץ.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם צריך לעבור צינתור?
    רבקה
    14/02/2020

    שלום רב, בעלי בן 64 מטופל בכדורים ל.ד וכולסטרול ומאוזן. סבל מדפיקות לב מואצות ללא תעוקת חזה .והחלטנו לעשות צינתור וירטואלי באופן פרטי.
    הסיכום היה רובד טרשתי בחלק באמצעי של rcaגורם להצרות משמעותית, רובד טרשתי גורם להצרות קלה בחלק פרוקסימלי של lad המשכו חדיר. רובד טרשתי סידני בחלק דיסטלי של LCX גורם להצרות. ההמלצה הייתה טיפול תרופתי בסטטינים (להעלות את המינון) הקרדיולוג הציע צינתור. אבל אמר שנעשה גם מיפוי לב עם טליום. במיפוי היה במאמץ במשך 6.30 דקות. הממצאים הכל תקין למעט אנפריורי -פגם מילוי קטן -הפיך. פוסטרובזלי פגם מילוי קטן - הפיך.לסיכום המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת הrca.הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה לאחר מאמץ בינוני ודופק מטרה לגילו. השאלה שלי האם בעלי צריך צינתור?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/02/2020

    בצנתור וירטואלי הודגמה הצרות משמעותית בעורק ימני ובמיפוי יש אסכמיה בדופן תחתון שמקבל דם מעורק ימני כלומר שתי הבדיקות תומכות אחת בשניה לכן לדעתי יש אינדיקציה לצנתור במצב זה אבל כמובן שיש לחזור לקרדיולוג שהפנה לבדיקות לקבל את חוות דעתו

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם צריך לעבור צינתור?

    רבקה
    14/02/2020

    תודה רבה על תשובתך.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שימוש בכדור פוסיד לאחר אבחון אי ספיקת לב
    לילך
    11/02/2020

    שלום,

    אימי בת 90. לאחר אבחנה של אי ספיקת לב, לפני כשנה וחצי, הוחלט כי עליה לקבל פוסיד.

    מאז החלה ליטול פוסיד, והיא לוקחת את הכדור בבוקר.
    בעייתה היא שרק לקראת הלילה, היא נותנת שתן בתדירות גבוהה. היא נאלצת לקום במהלך הלילה כל כשעה, ולפעמים אף פחות משעה.
    במשך היום, היא כמעט ולא נותנת שתן, והדבר מאוד מפריע לה במהלך הלילה, וגורם לה לערות מוחלטת במשך הלילה ולחוסר שינה, שמתיש אותה.

    א. מה יכולה להיות הסיבה לכך שרק בלילה היא נאלצת להגיע לשירותים, ובמשך היום כמעט ולא?
    ב. איך ניתן לשלוט בזמנים של ההליכה לשירותים? שלא יצא שבעיקר בלילה תלך לשירותים במשך הלילה?
    שינוי זמן נטילת התרופה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/02/2020

    אם היא לוקחת כדור פוסיד בבוקר ותגובת מתן השתן מופיעה רק בלילה כדאי שתתחיל לקחת את הפוסיד בלילה לפני השינה ואז תתחיל לתת שתן בבוקר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה לגבי אולטראסאונד אאורטה בטנית
    דפנה
    11/02/2020

    שלום פרופ', אולי תדע לענות לי, לפני חודש עשיתי U.s בטן וגם אאורטה בטנית. עשיתי במכון מכבי ולא באסותא שהיה לי גם תור. במכבי אמרו לי שהמתמר (לא הכי מבינה בזה) בודק גם את חלל הבטן, כבד, כליות, טחול וכו' וגם אאורטה. באסותא נאמר לי שזה הולך בנפרד. האם המכשיר במכבי שכולל גם איברי הבטן ואאורטה שונה מהמכשיר מאסותא רק לאיברים פנימיים, הכוונה המתמר שונה? יש במכשיר הכוללני מסוכנות לגוף? אציין שהטכנאית היתה אגרסיבית הגיעה לי כמעט לגב שהתמקדה במקום מסוים שצרחתי (חבל שלא קמתי מייד) ועד היום אני סובלת מהבדיקה מכאבים שלא היו קודם בבטן , לפתע כאב ברגל כאילו אין תחושה פתאם והפחד שלי שלא לחצה חזק ופגעה לי בכלי דם שגרמה לי נזק רציני. יש דבר כזה? קרה פעם? תודה על אורך השאלה שהיא גם קצת שונה ואחרת. חושב לי לדעת. תודה רבה רבה, דפנה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/02/2020

    לדעתי המכשירים באסותא ובמכבי זהים
    לא סביר שבדיקת אולטאסאונד תגרום לפגיעה באברים פנימיים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות אקו לב עקב כאבים בחזה
    רועי
    08/02/2020

    אשמח לחוות דעתך בן 38 עקב כאבים בחזה נשלחתי לבדיקה בתודה מראש


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות אקו לב עקב כאבים בחזה

    רועי
    08/02/2020

    וזה הסיכום של הבדיקה אודה לך על תשובה


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/02/2020

    האקו מראה תפקוד לב תקין ללא בעיה מסתמית כלומר בגדר הנורמה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות אקו לב אשמח לתשובה בבקשה
    רועי
    11/02/2020

    דוקטור אשמח לחוות דעתך. צירפתי תמונות בהודעה מוקדם יותר השבוע (08/02) מופיע למטה. תודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרפור ורפרוף פרוזדורים מה ההמלצה?
    מוטי
    02/02/2020

    3 שנים בפרפור
    טופלתי לחילופין בפרופקס - ריתמקס - טמבוקור.
    היעילות היתה נמוכה.
    אקו לב תקין.
    התנגדתי לאבלציה מחשש לכשל ואחוז הצלחה 60% לערך.
    לאור זאת הקרדיולוג המליץ להמשיך לקחת רק קרדיולג 1.25 מ"ג.
    כיום אני תחת פרפור שלא מפריע במיוחד.
    הולך כל יום 5 ק"מ.
    הרגשה כללית טובה.
    מצ"ב הולטר אחרון.
    מציעים לקבל טיפול בדיקור סיני...
    אשמח להמלצתך להמשך טיפול.
    תודה רבה רבה מראש


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/02/2020

    אין שום תימוכין בספרות הרפואית שדיקור סיני מסייע לטיפול בפרפור פרוזדורים. לפי ההולטר קצב הפרפור מבוקר ולכן יש להמשיך בקרדילוק. צריך להיות במעקב קרדיולוגי לפחות אחת לשנה כדי בין היתר להחליט האם יש להתחיל טיפול נוגד קרישה למניעת ארוע מוחי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרפור ורפרוף פרוזדורים

    מוטי
    10/02/2020

    סליחה
    תיקון ועידכון
    אני לוקח:
    קרדיולוג 2.5 מ"ג 1 כל בוקר
    קסרלטו 1 בערב עם אוכל.
    לחץ דם 130/75
    תודה על מענה לאור זאת...

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת הולטר עקב הרגשה לא טובה
    עופר
    07/02/2020

    שלום רב
    אני בן 33.בשנה האחרונה אני סובל מאירועים של הרגשה מאוד לא טובה- לחץ בחזה, סחרחורות, חולשה, דקירות בחזה.
    עשיתי מספר בדיקות ואשמח להתיחסותך
    אקו לב- תקין
    ארגומטריה- תקין (דופק שיא 175 בערך)
    הולטר 48 (הפענוח מחולק ל-24 ו24 שעות)-
    -24 שעות ראשונות
    Normal beat total-112750
    Premature normals-
    Svts-
    Bradycardia-
    Droped beats-2
    Pauses-
    Aberrant total-
    Premature aberrant-
    Couplets-
    Triplets-
    Salvos-
    Vts-
    Maximum heart rate- 180
    Minimum heart rate- 60
    Mean heart rate- 86
    Qrs total- 113504
    Paced beats-

    24 שעות שניות-
    Normal beat total-119064
    Premature normals-
    Svts-
    Bradycardia-
    Droped beats-5
    Pauses-
    Aberrant total-
    Premature aberrant-
    Couplets-
    Triplets-
    Salvos-
    Vts-
    Maximum heart rate- 118
    Minimum heart rate- 59
    Mean heart rate- 81
    Qrs total- 121821
    Paced beats-

    *יש לציין שביום של הדופק שיא 180 עשיתי אימון גופני מאומץ.

    המון תודה

    עופר

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/02/2020

    ההולטר בגבולות הנורמה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת הולטר

    עופר
    09/02/2020

    תודה על התשובה המהירה.
    האם לנוכח הבדיקות שכבר ביצעתי (ארגומטריה, אקו לב, הולטר 48) אשר יצאו תקינות, ועדין ישנה הרגשה לא טובה של לחץ בחזה לסירוגין דקירות וחוסר נוחות יש צורך לעשות בדיקות נוספות בתחום הקרדיולוגי?

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    10/02/2020

    פנה לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקות להערכה והמלצה אם צריך בדיקות נוספות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כולסטרול LDL גבוה ונטילת סטטינים
    רונן
    09/02/2020

    שלום רב,
    בן 59, משקל 96 ק"ג, גובה 182 ס"מ (BMI - 29).
    ללא בעיות לב מיוחדות, לחץ דם תקין, לפעמים קיימת הפרעת קצב לב מהיר של כ90-115 (נוטל קרדילוק 1.25 מ"ג), עד לפני כ- 5 שנים אישנתי כ- 3-5 סיגריות ביום.
    קרדיולוג המליץ להתחיל ליטול סטטינים (CRESTOR 10MG) ע"מ לנסות להוריד את הכולסטרול הרע מתחת ל-100 לפי דבריו בעיקר בגלל הגיל. לעומת זאת רופא משפחה וגסטרואנטרולוג אמרו לי שלא כדאי להתחיל ליטול את התרופה, כי אין לי מספיק גורמי הסיכון שמצדיקים זאת.
    להלן בדיקות דם:
    Cholesterol - 217
    LDL - 144
    HDL - 51
    Non HDL - 166
    Triglycerides - 111

    אני מתלבט ולא יודע מה להחליט.
    מה דעתך?
    תודה רבה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    10/02/2020

    אם קרדיולוג המליץ להתחיל סטטין לדעתי כדאי לקבל את המלצתו

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אספירין - האם ניתן להפסיק למשך שבוע?
    ישראל
    05/02/2020

    הי,
    עברתי התקף לב לפני כחמש שנים והותקן לי סטנד,מאז לוקח אספירין,ליפיטור וקרדיולוג,אני אמור לעבור פרוצידורה אסטטית שבה אצטרך להפסיק למשך שבוע לקחת אספירין,האים הדבר מסכן אותי? האים ניתן להפסיק למשך כמה ימים את נטילת האספירין?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    08/02/2020

    עליך לפנות לקרדיולוג אצלו אתה במעקב לקבלת יעוץ לפני ניתוח.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אספירין

    ישראל
    10/02/2020

    למעשה אני לא במעקב,מאז ההתקף לפני 5 שנים למעט הכדורים שציינתי שום אירוע מיוחד..האים ניתן להפסיק אספירין לכמה ימים לצורך פרוצדורה של השתלת שיער?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אספירין

    ישראל
    10/02/2020

    למעשה אני לא במעקב,מאז ההתקף לפני 5 שנים למעט הכדורים שציינתי שום אירוע מיוחד..האים ניתן להפסיק אספירין לכמה ימים לצורך פרוצדורה של השתלת שיער?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    10/02/2020

    לא טוב שאתה לא במעקב. כל אדם עם מחלת לב צריך להיות במעקב קרדיולוג לפחות פעם בשנה. לאחר התקנת סטנט לא רצוי להפסיק אספירין. אם מדובר היה בניתח מציל חיים מוצדק לקחת סיכון לגבי ניתוח קוסמטי פחות מוצדק לקחת סיכון. בכל אופן במסגרת פורום כזה מבלי שאני יודע את כל הפרטים הרפואיים לגבך לא אוכל ליעץ לך בענין זה.
    תיקון קטן- אתה לא לוקח קרדיולוג אלא קרדילוק.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
