פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

פורום קרדיולוגיה הוא המקום לקבל ייעוץ אודות קרדיולוגיה, מחלות לב, מחלת לב כלילית, קרדיולוגיה ושיקום אחרי התקפי לב. פורום קרדיולוגיה יסייע לכם בנושאים כגון בעיות לב, קרדיולוגיה פולשנית, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' דוד רוט
053-4877793
ד״ר גיא רוזן
053-4877805
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • כאבים בחזה בת 40
    רויטל
    26/05/2018

    כבר זמן מה שאני חשה דקירות בצד שמאל... מתעוררת משינה עמטקה עם גקירות וכן גם כאבים בשכמות.
    אני בת 40 כבר שנתיים סובלת מהתקפי חרדה...לכל מטפל שהלכתי אמרו שזה מנטלי... האם לבצע בירור נוסף? יש אולטרבאונד ללב? אני לחוצה וחרדה.
    כל כאב ביד או בכתף אני משייכת להתקף לב.
    מה עושים???

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סטטינים וכאבי שרירים
    סטודנט
    26/05/2018

    שלום,
    אימי לוקחת סטטינים(אטורבסטטין 20מ"ג) יותר מ 10 שנים, ובשבועות האחרונים התחילו אצלה כאבי שרירים באיזור סקפולה, באמצע הגב. היא טוענת שזה בגלל הסטטינים, והחליטה לעשות הפסקה עם התרופה. איך ניתן לדעת שזהו אכן המצב? כמה זמן יש לחכות?
    הבנתי שניתן לבצע בדיקת CPK ולראות, אם יש אכן בעיה?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    26/05/2018

    אם במשך יותר מ 10 שנים נטלה אטורבסטטין ולא היו כאבי שרירים לא סביר שהכאב כעת נובע מהתרופה. כאב שרירים הנובע למשל ממתיחת שריר חולף מעצמו במשך הזמן לכן גם אם הכאב יחלוף לאחר מספר ימים ללא סטטין אין זו הוכחה שהסטטין גרם לכאב.
    כדאי לחדש את הטיפול לאחר שהכאב יחלוף ולבחון אם יחזור שוב.
    CPK עולה רק במקצת המקרים של כאבי שרירים עקב סטטין לכן גם אם לא עולה זה לא שולל שהגורם לכאב הוא סטטין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סטטינים וכאבי שרירים

    מתעניין
    26/05/2018

    תודה על התשובה המפורטת(ועוד בשבת:) ). רב הסיכויים, כך מתברר, שאכן מדובר בבעית גב ישנה, מגיל צעיר, ולא הסטטינים.
    אגב, לפני שנה היא עשתה CT עורקים, שלא הראה בעיה. ה LDL שלה בערך 110, HDL 50, והתחלה של קדם סכרת. האם כדאי להוריד את הLDL אל מתחת ל 100 בכל זאת?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    26/05/2018

    כדאי לפנות לקרדיולוג שיעריך את הצורך בסטטין במקרה זה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הקשר בין הפסקת אספירין לדופק חזק שתוקף אותי במשך היום
    פעימה
    25/05/2018

    עקב בעיה שהיתה לי בקיבה לפני חודש החלטתי להפסיק על דעת עצמי את התרופות שנטלתי:לפיטור נקסיום ואספירין. הבעיה בקיבה חלפה ומאז אני נוטלת לפיטור בלבד. את האספרין שנטלתי בגלל הסטוריה משפחתית הפסקתי לקחת אולם מזה שבועיים סובלת מהתקפי דופק מטרידים שמתישים אותי.השאלה שלי האם יתכן שהסיבה לכך הפסקת האספירין? אני אשה בריאה בדרך כלל נוטלת יוטירקס ובלוטת התריס מאוזנת.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    25/05/2018

    אספירין אינו משפיע על קצב הלב. לכן הפסקתו לא קשורה לתחושת דפיקות לב.
    באופן כללי מומלץ להתייעץ עם רופא לפני ביצוע שינויים בטיפול התרופתי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב לב חוזר אחרי 4 חודשים
    דן
    23/05/2018

    שלום רב. אני בריא ובן 33. אין רקע של מחלות לב.
    בינואר האחרון היה לי דלקת קרום ושריר הלב.
    הייתי כ3 ימים במחלקה קרדיולוגית ושוחררתי.
    אני לוקח קרדילוק וקולחיצין למשך חצי שנה. (ובימים הראשונים לקחתי איבופן)
    לאחרונה הקרדיולוג המליץ לי לחזור בהדרגה לפעילות ספורט וכך עשיתי, מאז אני מרגיש כאב קל בחזה בעיקר בערב, ו/או אחרי מאמץ.
    הפסקתי את הפעילות הספורטיבית, התקשרתי מיד לקרדיולוג, הוא עשה לי א.ק.ג אקו לב ובדיקת דם וטען שהכל בסדר, ועליי להמשיך בשגרה, ובספורט מתון.
    הכאב ממשיך. מה עליי לעשות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    24/05/2018

    כדאי לחזור לבדיקת הקרדיולוג. במידה ויאשר שמקור הכאב אינו בלב יחליט אם צריך ברור בכוון אחר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • זה מה שעשיתי. חזרתי אליו והוא טוען שאין בעיה

    דן
    24/05/2018

    וממליץ להיפגש לביקורת בעוד חודשיים.
    הוא אמר שאם יש כאבים חזקים, לקחת איבופן (וציין שזה רק טיפול סימפוטמטי כמו אקמול)
    השאלה אם אני צריך להיות אקטיבי ולנסות בדיקה אחרת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    25/05/2018

    אם כך או שתנהג כפי שהמליץ ותחזור אליו עוד שבועיים או שבתפנה לחוות דעת שניה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה המשמעות של ציור לב המופיע על הצג של מד לחץ דם
    עמוס7
    25/05/2018

    לפי עצת קרדיולוגים אני מודד לחץ דם ודופק פעמיים ביום. משך 10 שנים לפחות לא הופיע ציור של לב על הצג המראה תוצאות. בחודש האחרון מופיע ציור של לב כמעט בכל בדיקה. האם זאת אינדיקציה לפרפור? אני לקראת דיון עם קרדיולוג על תוצאות הולטר ומיפוי לב.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    25/05/2018

    עמוס שלום,
    זאת בהחלט יכולה להיות אינדיקציה לפרפור פרוזדורים. זה מראה שיש אי סדירות משמעותית בדופק שמאפיינת פרפור פרוזדורים, למרות שגם במקרה של ריבוי פעימות מוקדמות המכשיר יכול לתת אינדיקציה דומה.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קרדילוק+טמבוקור במקום ריתמקס
    עמוס7
    25/05/2018

    אני בן 84. ב-20 השנים האחרונות היו לי 5 אירועים של פרפור פרוזדורים. בשנים האחרונות הגיע איתי הקרדיולוג למצב טוב ויציב, עם שילוב של לוסרדקס, אמלו וריתמקס (600 מג ליום). הקרדיולוג עזב עברתי לאחר. בגלל אירוע חדש החליט הקרדיולג להפסיק ריתמקס, לעשות הולטר ולדון מחדש (תהליך של חודש לפחות). קרדיולוג אחר (חוות דעת שניה) החליט להפסיק ריתמקס ולהחליפו בקרדילוק+טמבוקור. המשך דיון יהיה אחרי הולטר ומיפוי לב.
    לא ברור לי מדוע הפסיקו ריתמקס ועברו לקרדילוק + טמבוקור.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    25/05/2018

    עמוס שלום,
    במקרה פרפור הפרוזדורים הוא תחום המומחיות שלי ואנסה לענות לך ולעשות סדר בדברים. נשמע שאתה סובל ממה שאנחנו קוראים ״פרפור פרוזדורים התקפי״ והוא היה בשליטה עד לאחרונה תחת הטיפול שקיבלת בריטמקס. נשמע שהריטמקס נכשל בסופו של דבר במניעת הפרפור וכאת זה נראה שהפרפור שלך הופף יותר ״עיקש״.
    ראשית, ולפני שבכלל מדברים על הטיפול בפרפור פרוזדורים עצמו, חשוב להדגיש כי הסיכון העיקרי והמשמעותי ביותר של הפרפור הוא התפתחות קרישי דם בפרוזדורי הלב וארוע מוחי. אני לא מכיר את הרקע הרפואי שלך אבל כבר לפי גילך והעובדה שאתה נוטל אמלו ולוסרדקס אני מניח שיש לך לפחות שני גורמי סיכון משמעותיים לארועים מוחיים (גיל > 75 ויתר לחץ דם) מה שמחייב נטילת תרופה נוגדת קרישה לדילול הדם ומניעת ארועים מוחיים. מדאיג אותי שלא ציינת בתרופות שאתה נוטל כל תרופה לדילול הדם, זה הדבר הכי חשוב לוודא אצלך!
    לגבי הטיפול בפרפור עצמו, מהנסיון שלי ונתונים בספרות המקצועית, אם ״נכשלת״ בשמירת קצב הלב עם אחת התרופות (ריטמקס במקרה שלך), הסיכוי לשמור על קצב סינוס עם טמבוקור הוא נמוך מאוד שכן היעילות שלהן די דומה. התרופה היחידה שהינה יעילה יותר מהתרופות האחרות ותהווה ״שדרוג״ מהריטמקס היא פרוקור שאינני יודע אם ניסית בעבר. הבעיה עם הפרוקור היא שבשימוש לטווח ארוך יש סיכוי לא קטן להתפתחות תופעות לוואי וזה מצריך מעקב. יש הרבה דברים להבין לפני שמחליטים על המשך הטיפול בך כמו לשמש עד כמה אתה תסמיני כאשר הפרפור מגיע. אם אתה לא ממש תסמיני, אפשר אפילו לזנוח את ההתעקשות לשמירת הלב שלך בקצב סינוס. בכל מקרה אני ממליץ לך בחום להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב לב שתבחר כדי לבחון את הדברים לעומק ולקבל המלצות טיפוליות תפורות למקרה שלך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה. לגביי חזרה לבריכה אחרי ניתוח לב
    מזרחי מאיר
    23/05/2018

    יש לי בריכה פרטית בבית. עברתי לפני חודש ניתוח להחלפת מסתמים ןמעקפף. האים מותר לי ליכנס לבריכה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    24/05/2018

    ניתן להכנס לבריכה רק במידה וחתך הניתוח החלים לחלוטין. אם יש ספק עדיף להמתין עוד מספר שבועות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק הלב מעל 100-110
    שגיא
    23/05/2018

    שלום
    גיל 48
    עקב פציעה כבר 8 שנים לא הגעתי בפעילות גופנית לדופק מעל 100-110 כי עושה רק הליכה לא מהירה ברגל.

    האם העובדה שהלב לא הגיע לדפקים גבוהים יותר של נניח 150 לא מסכנת אותו כי אם אהיה בדופק כזה חלילה הלב פחות יידע להתמודד איתו?
    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    24/05/2018

    ראה תשובתי לדניאל

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מצב הלב עקב חוסר פעילות בטווח האירובי
    דניאל
    18/05/2018

    שלום
    אני בן 48.
    רזה. משקל 60 גובה 1.80
    לחץ דם יחסית בסדר 110-60
    בדיקות דם תקינות.
    כולסטרול כללי 150
    LDL כ 85
    HDL כ 35 נמוך
    טריגלצירידים מגיל 20 עד 35 כ 250-350
    ולאחר שינוי תזונתי והפסקת קולה ירד ל כ 150.
    CRP תקין 0.1

    אקו לב תקין לפני 3 חודשים.
    אק"ג תקין

    לפני 8 שנים נפצעתי ולכן לא עולה במדרגות בכלל
    והולך יחסית לאט.
    מקפיד ללכת מדי יום ברחוב רצוף כ 10 דקות כ 500 מטר.
    הולך במצטבר ביום כ 6,000 צעדים אבל לאט.

    לפיכך במשך 8 שנים לא הגעתי לדופק מעל 110 כתוצאה מפעילות גופנית.
    גם פלג הגוף העליון מנוון מאוד והשרירים דלים.

    רציתי לשאול עד כמה העובדה שלא עשיתי פעילות בטווח האירובי כבר 8 שנים ולא עליתי במדרגות
    מגדילה את הסיכון להתקף לב ושבץ??
    זה מטריד אותי...
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    18/05/2018

    גורמי סיכון שמעלים סיכון להתקף לב ושבץ הם סוכרת עישון לחץ דם גבוה כולסטרול חוסר פעילות גופנית והשמנה. פרט לחוסר פעילות גופנית אין לך לפי המידע שמסרת גורמי סיכון אחרים לכן מצבך לא רע: תתחיל לעשות פעילות גופנית ומצבך אפילו ישתפר. פעילות גופנית יכולה להיות הליכה, אופניים שחיה כלומר ניתן להתאים את הפעילות לכל אחד כמעט.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מצב הלב

    דניאל
    18/05/2018

    תודה רבה על התשובה!
    מעודד.
    אם אפשר לשאול.
    האם עצם העובדה שכבר 8 שנים לא הגעתי בפעילות לדופק מעל 100-110 בגלל הפציעה לא מסכנת את הלב?
    הוא כביכול לא יודע להיות בדפקים גבוהים של 150-160?
    ואז אם חלילה אהיה בדופק כזה הלב יידע להתמודד איתם?
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    24/05/2018

    זה לא מסכן את הלב בטווח מידי. כמובן שעדיף לבצע פעילות גופנית ובהדרגה לשפר את הכושר הגופני ומוטב מאוחר מאשר לעולם לא.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מדידת לחץ דם בשכיבה
    מירב
    16/05/2018

    שלום פרופסור.

    שאני מודדת לחץ דם בשכיבה יוצאת לי תוצאה נמוכה משמעותית לעומת מדידה בישיבה .
    בערך מינוס 6-7 יחידות .
    האם זאת תופעה ידועה? ולמה זה בעצם קורה ?

    תודה מראש, מירב

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    היי מירב,
    עניתי לשאלתך בפורום הפרעות קצב לב.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לוסטרל ופעימות חדריות מוקדמות
    סיגל שי
    18/05/2018

    סובלת כמעט שנה לסירוגין מפעימה חדרית מוקדמת תקופות שבא ונעלם. סובלת נורא מחרדות
    קיבלתי כדור בשם לוסטרל כשלקחתי פעם ראשונה חצי כדור הרגשתי החמרה בפעימות המוקדמות האם ייתכן????? חרדה מאוד ממתינה לתדובה. המון תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    היי סיגל,
    עניתי לשאלתך בפורום הפרעות קצב לב.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות בדיקה של הולטר לב
    שני
    20/05/2018

    שלום, בת 29, נשלחתי לבדיקת הולטר לאחר התעוררות בלילה עם דופק מואץ, חולשה קיצונית. בין היתר כדי לבדוק לי פעימות מוקדמות/החסרת פעימה שיש לי כבר שנים רבות כל פעם לתקופה מסוימת. נשללה בעיה בבלוטת התריס. אציין כי יש לי עודף משקל רב שמטופל עם תזונה וספורט, שחלות פולציסטיות, חריגה בהומוציסטאין. בהפניה נרשם שנשלחתי בעקבות פליפטציות, PRESYNCOPE.

    אודה לעזרה בפענוח הבדיקה עד שיהיה לי תור לרופא היות ואני מודאגת.
    קצב בסיסי: ------
    מהירות מינימאלית: 59
    מהירות מקסימאלית: 145
    מהירות ממוצעת: 81
    הפרעות קצב חדריות VPCS:נצפו 75 VPCS
    הפרעות קצב על חדריות APCS: נצפה APC בודד.
    הפרעות הולכה: לא נצפו
    פעילות קוצב: -------
    שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו
    תלונות הנבדק: לא נצפו
    ממצאים בהתאם לתלונות: -------
    סיכום: קצב סינוס 59 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית עד 145 פעימות לדקה. מהירות ממוצעת 81 פעימות לדקה. APCS ו-VPBS בודדים.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/05/2018

    ההולטר מראה קצב תקין עם מעט פעימות חדריות מוקדמות שהן תופעה שכיחה ולא מסוכנת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לחץ וחרדה בעקבות אשפוז
    יעלה
    20/05/2018

    שלום.
    לפני כחודש אושפזתי עקב כאב שורף בבטן עליונה וחזה ועליית טרופונין. ללא חום ללא קוצר נשימה ללא בצקת, לחץ דם מעט גבוה בעת האשפוז עקב בהלה וחרדה. הבדיקות המקיפות. סיטי חזה. אקו לב. אקג שללו אירוע לב והחשד היה שמדובר בפריקרדיטיס והתערבות קלה של מיוקרדיטיס.
    קראתי כל מידע אפשרי ויצאתי יותר מבולבלת וחרדתית.
    מה זה? מה אסור מה מותר מתים מזה? זו מחלה לכל החיים? זה מגביל במשהו בעתיד? (ספורט. בריכות חמות טיסות וכיוצ) אני מורה לספורט בכלל איפה זה שם אותי, מה זה היפוך גלי טי v4.5.6 . אני לפני mri. כל יתר הבדיקות יצאו תקינות. אין תסחיף. צל. הובטח לי שאין נזק ללב אך אני מרגישה שיש לי נזק לנפש. אולי זה נורמאלי בפרק זמן כזה קצר לאחר שחרור. מטופלת בקולכיצין ונקסין.
    כבר קרה שמצאתי את עצמי בטרם לאור החרדה שמא מתפתח משהו. בדיקות באת קבלה אקג וטרופונין בדם יצאו תקינות.
    אני סובלת יותר מהחרדה וחוסר הוודאות מאשר הארוע עצמו, אימי נפטרה צעירה עקב מום מולד בלב.
    זה דבר שמחלים? חוזר? מתפתח לאוטם? מוות?
    לתשובתכם אודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/05/2018

    מיוקרדיטיס ופריקרדיטיס הן מחלות הנגרמות ברוב המקרים על ידי וירוסים. לאחר החלמה במידה ואין נזק לתפקוד הלב - אין למחלה השפעה בריאותית עתידית.
    ההמלצה היא לא לבצע פעילות גופנית בעצימות גבוהה בחצי שנה שלאחר ארוע מיוקרדיטיס. לאחר מכן (בהנחה שתפקוד הלב תקין) ניתן לחזור בהדרגה לפעילות ספורטיבית כמו לפני הארוע.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחליף לסטטינים האם בטוח לשימוש?
    אליהו קנר
    21/05/2018

    פורסם בעבר שפיתחו תחליף לסטטינים, זריקה כמדומני, האם התרופה הנ"ל בשימוש ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/05/2018

    לא מדובר בתחליף לסטטינים אלא בסוג תרופות נוסף לפחתת כולסטרול. מדובר בתרופות הניתנות בזריקה אחת לשבועיים. הן נכללות בסל הבריאות עם כולסטרול גבוה בשל בעיה גנטית (FH) ומאושרות על ידי הקופות גם למטופלים עם מחלה כלילית שלא מסוגלים להגיע לערכי מטרה עם סטטינים.
    עלות תרופות אלה למי שלא עומד בתנאי הסל או הקופה כ 3000 שח לחודש.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • זמן נטילה של קרטיה
    דורית
    18/05/2018

    שלום,
    אני נוטלת קרטיה 100- אחד כדור בכל יום, בנוסף נוטלת גם טריטייס וטריקרדיה.
    בעניין הקרטיה: באיזה שעה משעות היום רצוי לקחת את הקרטיה, כי אחד הרוקחים אמר לי שעדיף לקחת את הקרטיה לפני השינה (אני לוקחת את הכדור בשעות הבוקר).
    תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793
    ד״ר גיא רוזן - 053-4877805

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    19/05/2018

    אכן הזמן האופטמלי לנטילת קרטיה (אספירין 100 מג) הוא בשעות הערב.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
