פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו ניתוח לב פתוח, השתלת סטנט, ניתוח מסתמים, טרשת עורקים, צינתור, פרוזדור לב, מחיצת לב, כירורגית לב, כאבים בחזה ועוד

מנהל הפורום

פרופ` גיל בולוטין
פרופ' גיל בולוטין
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' גיל בולוטין ללא פרסום בפורום
 
  • מסתם ביולוגי אחרי 14 שנה
    ניתןח חוזר?
    07/01/2021

    שלום...אבי בן ה84 עבר לפני 14 שנה ניתוח החלפת מסתם מיטרלי .. הוא בזמן האחרון עייף יותר.אז מה עושים עכשיו...בגיל הזה עושים שוב ניתוח? ... אודה לתשובותכם

    לקביעת תור
    סגירה
    מסתם ביולוגי אחרי 14 שנה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
    אבן חיים פנינה
    23/07/2020

    אבקש לפענח את הבדיקה המצורפת



    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקה

    ד''ר גיל בולוטין
    13/11/2020

    ממליץ לבוא עם תוצאות הבדיקה לרופא שהפנה אותך לבצע אותה.
    בברכה
    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
    Leon Muzicant
    09/09/2020

    בגיל 58 עברתי ניתוח מעקפים 5X דחוף תוך שעות לאחר צינתור.
    בגיל 53 פניתי לרופא המשפחה ואובחן כולסטרול 316 וטריליצרידים 213. לאחר סדרת בדיקות הגעתי לצנתור הנ"ל.
    האם ניתן להניח שהמחלה התפתחה 5 שנים לפחות לפני הניתוח?



    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התפתחות מחלת לב

    ד''ר גיל בולוטין
    13/11/2020

    ליאון שלום
    התפתחות החסימות בכלי הדם הכליליים (מחלת לב איסכמית) הוא תהליך של שנים רבות.
    באנשים שסובלים מגורמי הסיכון כמו: כולסטרול גבוה, עישון, לחץ דם לא מאוזן וסכרת, המחלה מתחילה כבר בעשור השלישי לחיים ובדרך כלל באה לידי ביטוי קליני שנים רבות אחר כך, בגילאי חמישים ושישים. לעיתים גם בגיל צעיר יותר

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
    אביאל
    10/09/2020

    שלום, מזה 4 חודשים עברתי ניתוח להחלפת מסתם. הפצע שלי מאד עיקש בהתחלה היה לי מידי בוקר דימום מאד עדין. הלכתי למרפאת פצעים בבית החולים, שם הכירורג ניקה מבפנים ונתן לי אנטיביוטיקה 500 מג פיברודקס. לצערי לא ידעתי שאין לערבב אותה עם מוצרי חלב. וכן אני הולך מידי בוקר כ-50 דקות. לאחר 3 שבועות הפצע אמנם לא דימם אבל התרחב מאד. הלכתי שוב לבי״ח ושם רק הוסיפו לי על האנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מג. שאלתי - האם כדאי לי להמשיך ללכת מידי בוקר? מה איני עושה נכון? האם יש צורך בבדיקה כלשהי נוספת? תודה רבה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לאחר החלפת המסתם האאורטלי

    ד''ר גיל בולוטין
    13/11/2020

    אביאל שלום

    מתנצל על העיכוב בתשובה.
    ממליץ לחזור לצוות המנתח לבדיקה חוזרת.
    תלוי בבדיקה יתכן שיש לשקול בדיקת CT
    בהצלחה

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשישות וכאבי כתפיים וידיים חזקים לאחר ניתוח מעקפים אחרי חודשיים
    אמסלם טובה
    17/10/2020

    שלום אני כותבת בשם בעלי סימון עבר ברמבם לפני חודשיים ניתוח מעקפים אתה ניתחת אותו מאז סובל מחולשה קשה וכאבי כתפיים ידיים וגב האם אפשר שתבדוק אותו ותתאם לנו פגישה ברמבם דחוף. תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לאחר ניתוח מעקפים

    ד''ר גיל בולוטין
    13/11/2020

    טובה שלום

    אשמח לראות את בעלך.
    תתאמי עם מזכירתי ברמב"ם, טלפון 047772631

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קרדילוק 1.25 לאחר ניתוח מעקפים
    יוסף
    13/11/2020

    אני חצי שנה לאחר ניתוח מעקפים, מרגיש מצויין (הרבה יותר טוב מלפני הניתוח) דופק נוכחי 60.
    לפני חודש היה ארוע מוזר הדופק ירד ל 45 הרגשתי עייפות וסחרחורת.
    רופאת המשפחה אמרה לי להפסיק עם הקרדיולוק והפנת אותי לקרדיולוג והוא גם הסכים להפסיק עם התרופה.
    הנקודה היא שהרופא המנתח אמר לי שהתרופה היא לכל החיים.
    האם זה בסדר להפסיק?
    תודה יוסי


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לאחר ניתוח מעקפים

    ד''ר גיל בולוטין
    13/11/2020

    יוסף שלום

    אני מסכים עם רופא המשפחה והקרדיולוג.
    חצי שנה לאחר ניתוח מעקפים, עם לחץ הדם ותפקוד הלב תקינים ויש אירועים של דופק איטי, אפשר להפסיק את השימוש בקרדילוק.
    בהצלחה

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפסקות בשמוש מיקרופירין, לחינם, מהן ההשלכות?
    יעקב
    19/09/2019


    שלום
    יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה,
    לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות,
    ישנו MVP
    י.ל.ד יתר שומני דם
    קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם,
    בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים
    הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים
    קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין
    עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים,
    בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא
    בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבועיים,
    אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות?
    ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה.
    ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום?
    תודה עבור המענה




    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דילמה אישית בדבר נטילת נוגד קרישה
    אריה
    26/06/2019


    שלום רב,
    כמעט בן 60,ברקע, י.ל.ד. מטופל בטריטייס
    ליפיטור,קרדילוג,וטמבוקור
    שנים שאני נוטל מיקרופירין 75 ,בהוראת רופא,כרגע אין סכרת,
    יש לי היצרות קרוטיס 25%צד אחד, וכעת החלה התעבות בצד השני,[כניסת אינטימה]
    אין לי מושג למה, יש לי כאבי ראש לאורך רוב היום,בימים האחרונים,
    ב2015 היה לי אירוע של רפרוף עליות,מאז אני עם טמבוקור וקרדילוג
    ולא שינו לי מאומה בעיניין מדלל הדם,
    כך שנישארתי עם מיקרופירין
    השבוע הרופא התקשר ואמר לי כי עבר על הפרטים, ואני בקבוצת גורמי סיכון,וכי ירצה להעביר אותי לתרופה אחרת,שאני לא זוכר את שמה, בכל מקרה, זה לא קומדין,ולא פרדקסה'איזו שהיא תרופה נוגדת קרישה,
    הייתי מופתע ולא שאלתי שאלות
    אך עם השעות כשבדקתי את עיניין התרופות,
    נחרדתי, אני מאוד חושש שתרופה נוגדת קרישה, תחשוף אותי לסכנת דמם, אפילו מוחי או חמור אחר,
    ואני דיי אחשוש לקחת אותה,
    כרגע הרופא אמר ששלח בקשה לאישור,
    אני אובד עצות, לא יודע מה לעשות,
    אנא, אשמח לשמוע את מה שתרצה לומר לי,
    תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המתנה לניתוח בבית חולים בלינסון
    אהרון מן
    17/06/2018

    אני ממתין לניתוח החלפת מסתם אאורטלי. אני לאחר כל הבדיקות ומחכה לתור לניתוח. ביקשתי לצאת הביתה עד לניתוח ונאמר לי שאם אצא אאבד את מיקומי בתור (שאיני יודע מתי הוא). יש חולים שכבר ממתינים שבועיים.
    האם יודעים מה ניתן לעשות על מנת לדעת מתי אגיע לניתוח.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חזרה לעבודה אחרי מעקפים
    אחד
    01/06/2018

    שלום.
    אבא שלי עבר ניתוח מעקפים לפני חודש וקצת.
    הוא נמצא במחלה מהעבודה.
    קשה בלי שיגרת העבודה. מתי הוא יוכל לחזור לעבודה? תוך כמה זמן?
    הוא עובד בעבודה פיזית.. עדיין קשה לו להתאמץ.
    וגם מותר אחרי ניתוח כזה להתאמץ ולהרים דברים כבדים?

    מי קובע אם הוא יכול לחזור לעבוד?
    האם העבודה צריכים לשלוח אותו לרופא תעסוקתי או לבקש מהרופא?

    אשמח לעזרה
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה אחרי מעקפים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סטנט למפרצת ביטנית 3.4
    מתעניין
    24/05/2018

    שלום, האם ניתן לשים סטנט כאשר רוחב צוואר המפרצת הביטנית הוא 3.4? נאמר לי שאין סטנט אשר מתאים בגודלו לרוחב זה ובמקום אחר נאמר לי שאין בעיה..

    לקביעת תור
    סגירה
    סטנט למפרצת ביטנית 3.4

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סטנט למפרצת ביטנית

    ד''ר גיל בולוטין
    24/05/2018

    שלום

    אין תשובה לפי מספרים בלבד.
    יש צורך שהצוות המבצע יראה את בדיקת ה CT שלך ולפי מיקום, קוטר ועוד פרמטרים אישיים, יוכל לתת תשובה האם המפרצת מתאימה לטיפול בסטנט.

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיסה לאילת לאחר ניתוח מעקפים
    מוני
    29/04/2018

    שלום
    אני עברתי נתוח מעקפים לפני 4 חודשים ,האם אני יכולה לטוס לאילת?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיסה לאילת 4 חודשים לאחר ניתוח מעקפים

    ד''ר גיל בולוטין
    03/05/2018

    מוני שלום

    בעיקרון אין סיבה לא לטוס לאילת, 4 חודשים לאחר ניתוח מעקפים.
    אבל, כל מקרה לגופו, ולכן אני ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל או מנתח הלב.

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
    לפיד
    15/01/2018

    משך 11 שנות מעקב אקו עד היום ,אורטה עולה 48. ליפני 11 שנה גם ב ct היה 48.
    אבל היום לפי ct זה 50 ממ, בלי הסתיידויות וקרישי דם.
    בן 71, ללא תסמינים, 181/95.
    שאלה: האם עם מסתם בי קוספידלי אפשר למשוך במעקב אקו עד 55 ממ.

    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אורטה עולה גם ב-CT

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אאורטה עולה מורחבת

    ד''ר גיל בולוטין
    29/03/2018

    לפיד שלום

    אפשר להמשיך מעקב באקו אם התוצאה דומה לבדיקת ה CT.
    מסתם ביקוספידלי בדרך כלל אפשר להמתין לקוטר 55 ממ'.
    אולם, אם יש הסטוריה של דיסקציות באבי העורקים במשפחה או מוות פתאומי לא מוסבר בגיל צעיר, צריך לשקול לנתח כבר ב 50 ממ

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המיצר מורחב לאחר ניתוח מעקפים-האם לדאוג?
    מוני
    15/03/2018

    עברתי ניתוח 3 מעקפים לפני 6 שבועות. אתמול בצילום חזה התגלה :
    צל הלב אינו מורחב,המיצר מורחב,מיצר לאחר סטרנוטומי ,לא הודגם תסנין ראתי,סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
    הומלץ שאעשה אקו בעוד כשבוע. אני מודאגת.האם זה מסתדר?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיצר מורחב לאחר ניתוח מעקפים

    ד''ר גיל בולוטין
    29/03/2018

    מוני שלום

    מיצר מורחב לאחר ניתוח מעקפים, יכול להיות בגדר התקין אך מומלץ לבצע בדיקת אקו.
    בהרבה מקרים בדיקת האקו תהיה תקינה ואז אין צורך בטיפול או במעקב מיוחד.

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מסתם האאורטלי מסויד ואינו מוצר
    מוני
    15/03/2018

    בהמשך לתוצאות צילום חזה שהמיצר מורחב ,קבלתי תוצאות אקו שכתוב שמסתם האאורטלי מסויד ואינו מוצר. האם זה לא משהו שהיו צריכים לטפל בניתוח המעקפים? מה יקרה עכשיו?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מסתם אאורטלי מסויד

    ד''ר גיל בולוטין
    29/03/2018

    מוני שלום

    בעקרון מסתם אאורטלי מסויד שאינו מוצר לא מחייב שום טיפול.
    התפקוד של המסתם תקין.

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
