פורום לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם - יש לך שאלה?

פורום לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם בנושא: לוקמיה, מחלות דם, קרישיות יתר, פקקת ורידים, בדיקת דם, טרומבוזה, אנמיה, תסחיף ריאה, קרישת דם בהריון ועוד

מנהל הפורום

פרופ' אלן ברבי
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' אלן ברבי ללא פרסום בפורום
 
  • נמצא הטרוגיזוט לפקטור 2
    מיכל
    12/11/2018

    שלום, בבדיקת קרישיות נמצאתי הטרוזיגוטית לפקטור 2. הבנתי שעדיף שלא אקח כדורים מסויימים כמו אדוויל, אבל אקמול מותר?
    תודה רבה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • יש DVT ועודף של פקטור 11
    גיא
    07/11/2018

    שלום,
    עקב DVT בשוק התחלתי טיפול בקלקסן 60 2X ליום ולאחר שבוע נלקחו בדיקות לקרישיות יתר, אחר כך עברתי לקסלרטו 2X15 ל3 שבועות ובהמשך מתוכנן ל 20X1 ליום.
    התחילו להגיע תוצאות בדיקות הדם ובינתיים רק פקטור 11 גבוה מחוץ לתחום עם 225. יש עוד בדיקות שבעבודה.
    מה המשמעות והאם צריך ויש טיפול צפציפי לפקטור 11 ? אם צריך עוד תוצאות אני יוכל להוסיף.
    התור החוזר להמטולוגיה הוא רק עוד 3 חודשים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בן 34 - בדיקות דם גרועות
    ליאת
    06/11/2018

    שלום,
    אחי, בן 34 בריא בד״כ, מזה שבועיים חש ברע ויש לו חולשה. יש לציין שלפני שבועיים נפל וקיבל חבלה גדולה ברגל.
    בדיקות הדם יצאו מאוד גרועות ואשמח לחוות דעת מקצועית.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ערכים חריגים בבדיקת דם
    רוני
    03/11/2018

    שלום רב.
    בן 47.בבדיקת דם שגרתית שבצעתי לאחרונה יצאו הערכים החריגים הבאים:

    RBC: טווח 4.5-5.5 , תוצאה: 5.8
    Lymphocytes % confirm טווח 22-43, תוצאה 19.3
    Myelocytes % Confirm טווח 0-0.1, תוצאה 1.3

    כל שאר הבדיקות בטווח נורמה.

    מצרף למטה את כל בדיקות הדם, האם צריך להיות מודאג ? האם לבצע בדיקות בדיקות נוספות ?

    יש לציין שאני כרגע לא מאוזן סכרתית ולפני 7 חודשים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה, לא יודע אם קשור.

    אודה לעזרתך, מה עלי עשות ?
    תודה.

    WBC 4.5 - 11 : 7.6
    (*) RBC 4.5 5.5 : 5.8
    Hemoglobin 13.5 - 18: 15.7
    Hamatocrit 41 - 53 : 48.8
    MCV-Mean Cell Volume 79 - 97: 84
    MCV-Mean Cell Hemoglobin: 27 - 35 : 27.1
    MCHC-M.Cell Hb Count: 32 - 36 : 32.2
    RDW-Red Cell Distri.Width 11.6 - 15: 13.4
    Platelets 150 - 450: 252
    MVP-Mean Platelet Volume 8.5 - 12.9: 11.6

    Neutrophils% 40 - 75: 61.1
    Lymphocytes%: 22 - 43 : 24.2
    Monocytes% 3 - 13: 9
    Eosiophips% 0 -6 : 4.1
    Basophis# 0 -2 : 1.6
    Neutrophils# 1.8 - 7.7 : 4.62
    Lymphocytes# 1 - 4.8 : 1.83
    Monocytes# 0 - 1.1 : 0.68
    Eosinophils# 0 - 0.6: 0.31
    Basophils# 0 - 0.2: 0.12

    המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
    Neutrophils% confirm 40 - 75: 66
    (*) Lymphocytes% confirm. 22 - 43: 19.3
    Monocytes% confirm. 3 - 13: 11.3
    Eosinophils% confirm 0 - 6: 2
    Basophils% confirm. 0 -2 : 0
    (*) Myelocytes% Confirm 0 - 0.1: 1.3

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוצאות מהבדיקה של קרישיות דם
    רחלי
    31/10/2018

    אני מודאגת, לא מבינה מה אומרות התוצאות
    יש לי תור בעוד כשבועיים
    הייתה לי לידה מוקדמת, אולי בגלל קרישיות
    ולכן עשו לי בדיקת דם
    ומה הן אומרות??


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חריגות בבדיקת דם שגרתית
    ליאת
    30/10/2018

    שלום רב
    בת 43, עשיתי בדיקת דם שגרתית
    האם תוכל לתת את דעתך על הבדיקות והאם יש חריגות מעבר לנורמה?


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מידע על waldenstrom's macroglobulinemia
    סיגלית
    22/10/2018

    מחפשת מאמרים בעברית על המחלה ודרכי הטיפול בה.
    כמו כן מחפשת קבוצת תמיכה או אנשים שחולים במחלה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • waldenstrom

    פרופ' אלן ברבי
    23/10/2018

    לפתוח גוגל ולכתוב "מחלת ולדנשרום" בעברית
    קבוצת תמיכה : לברר עמותה "אמן"



    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • CHr 28 pg בדיקה
    ליאת
    12/10/2018

    למה מיועדת הבדיקה הנל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • CHr 28 pg

    פרופ' אלן ברבי
    14/10/2018

    לא יודע

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שאלה בנושא אולטראסאונד בטן
    שאלה
    06/10/2018

    שלום רופאה יקרה
    אני בת 44
    משנת 2012 ידוע לי על טחול מוגדל בגודל 14.7 ס״מ ,ואני במעקב כול שנה אצל המטולוג מומחה ומבצעת בדיקות דם פעם בשנה כימיה מלאה,שקיעה,וספירת דם והבדיקות דם תקינות.לאחרונה באולטראסונד שעשיתי ראו שהטחול גדל ל 15.4 סמ ואני נלחצתי מאוד והלכתי לעשות אולטראסאונד פרטי במקום אחר לצורך השוואה ושם הרופאה שעשתה לי את האולטרסאונד מצאה שהטחול בעצם לא מוגדל אלא ארוך במבנה שלו ,האם יכול להיות כזה דבר?האם שמעת על משהו שאחול בגודל של 15.4 פשוט ארוך ולא מוגדל?אודה לתשובתך אני מאוד לחוצה וחרדה בגלל הטחול ודואגת מאוד

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שאלה

    פרופ' אלן ברבי
    08/10/2018

    אני לא יודע . לשאול לרופא US

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • נטילת קומדין וטיפולי אפילציה
    רוני
    04/10/2018

    שלום,
    אני נוטלת קומדין עקב תסמונת אפלה, ורציתי לשאול האם מותר במצב זה לבצע טיפולי אפילציה להסרת שיער?

    תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • נטילה

    פרופ' אלן ברבי
    08/10/2018

    אפשר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • Itp, טסיות דם נמוכות, אנמיה
    יוליה
    03/10/2018

    שלום רב, אני שואלת עבור חברה קרובה. לפני מספר חודשים היא פנתה אל הרופא בעקבות שופט דם תת אורחים, דימויים מהאף ומהחניכיים., חולשה. הופנתה למיון ולאחר סדרה של בדיקות ורמה נמוכה ביותר של טסיות דם נאמר כי יש לה itp. היא קיבלה טיפול בסטרואידים במינון גבוה (לאחר שמינוי נמוך לא עזר) והגיעה מפעם לפעם לביקורת. כשהטסיוץ היו נמוכות אשפזו אותה וכשהם היו במגמת עליה היא שוחררה עם המשך טיפול בסטרואידים. לפני כשבוע היא החלה להרגיש ממש רע, חולשה קשה, סחרחורת, כאב ראש בלתי נסבל. היא לא פנתה למיון ולאחר 4 ימים פשוט לא הצליחה לקום מהמיטה מרוב חולשה וכאב ראש. בעלה נאלץ להרים אותה לרכב ולמיון, התברר שההמוגלובין שלה צנח ל-4! היא קיבלה מנות דם, עשו לה סיטי שהיה תקין ושוב נשלחה לביתה ובבקשה לחזור לביקורת כעבור שבוע. מנסיונך, מה עוד מומלץ לבדוק? האם מה שאני מתארת מאפיין itp כולל הירידה הפתאומית והחדה בהמוגלובין (יש לציין כי לא נמצא שום שימול פנימי/חיצוני)? מה היית ממליצה לבצע כדי להבין מה בדיוק יש לה וכיצד עליה לטפל ולהתמודד עם זה? כולנו במשפחה חסרי אונים מול זה שאין לרופאים אמירה חד משמעית על מצבה. אודה לעזרתך

     



     

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • itp

    פרופ' אלן ברבי
    08/10/2018

    מקרה רציני שדורש התערבות מיידית של המטולוג לאבחנה וטיפול

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ירידת משקל, ערכי לימפוציטים
    גלעד
    03/10/2018

    שלום
    אני בן 47.
    ב 7 חודשים ירדתי 5 קילו מ 60 ל 55 באופן לא מכוון
    ויש חולשה. גובה 1.78.
    סיטי בטן לפני חודשיים תקין.
    בדיקות המעבדה היו תקינות לפני 3 חודשים.
    בדיקת רןופא לפני 3 חודשים תקינה

    מזה 3 ימים יש לי חום 38.5 וכאבים בכל הגוף.
    יש גם קצת נזלת וקצת כאב בגרון.

    בספירת דם מהיום
    wbc 11.3
    hgb 13.4
    plt 250

    neut 72.7%
    lymp 12.9 %
    mono 7.7 %
    eos 4.8 %


    neut abs 8.21
    lymp abs 1.46
    mono abs 0.87
    eos abs 0.55

    הכימיה תקינה לגמרי כל התפקודי כבד תקינים ואנזימי כבד תקינים
    LDH CPK קלציום אלקטרוליטים תקינים

    crp בתוך הנורמה 3.28 mg/l הנורמה היא 0-5
    אבל אציין שבדרך כלל יש לי 1 MG/L

    רציתי לשאול
    1. האם יש משמעות ללימפוציטים הכל כך נמוכים 12.9 אחוז?
    2.יש סימן לבעיה המטולוגית?
    3. האם ספירת הדם וה CRP מתאימים למחלה וירלית כמו שפעת או יותר למחלה חיידקית?

    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ירידה

    פרופ' אלן ברבי
    08/10/2018

    1-לא
    2-לא
    3-לא אבל יש עליה קלה בנויטרופילים שיכול להיות סימן של זיהום

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אם המקרה שלי מסכן אותי בניתוח כזה?
    אתי
    02/10/2018

    אני בגיל 64.סהכ בריאה.עושה ספורט.5 שנים הplt בגרף עולה.כבר שנה על 1050.מסרבת לתרופה.
    אני רוצה לעבור ניתוח הרמת עפעפיים .האם המקרה שלי מסכן אותי בניתוח כזה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אם המקרה

    פרופ' אלן ברבי
    08/10/2018

    קודם לעשות אבחנה של תרומבוציטמיה אצל המטולוג. אפשר לטפל בקלות לאזן המספר ולעבור ניתוח

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חוסר הומגלובין ועודף בכדוריות דם אדומות
    רינה
    27/09/2018

    שלום..אחרי בדיקת דם יצא שיש לי הומגלובין נמוך יחסית 10.5 אך מצד שני עודף בכדוריות דם אדומות וחוסר ברזל ..האם זה נשמע הגיוני?! חשוב לי לציין שבחודשיים האחרונים עשיתי טיפולים בדיקור סיני וובחלק מהטיפולים היה דגש על עידוד הגוף ליצור דם ..האם עכול לניות שזו הסיבה ואיך אפשר להחזיר את ערך הכדוריות לערך הנורמלי כי עודף גורם לחום ולתופעות לא נעימות כמו עקצוצים בגוף ובעיה בזרימת הדם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חוסר

    פרופ' אלן ברבי
    28/09/2018

    אני לא רואה קשר עם הדיקור. בקשר לתוצאות לבדוק טלסמיה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • עוד שאלה לגבי עירוי ברזל
    מירב
    26/09/2018


    ראיתי באחד התגובות שרשמת שעירוי ברזל לא רצוי בהריון -מה הסיבה ?

    מה הרף התחתון של ההמוגלובין שניתן להגיע איתו ללידה ?

    אני ממש לחוצה מהעניין...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • עוד

    פרופ' אלן ברבי
    28/09/2018

    אני לא בעד עירוי ברזל בהריון. לפנות .
    השאלה כללית לא מתאימה לפורום. לפנות לרופא שביקש הטיפול

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום