פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

פורום קרדיולוגיה ילדים הוא המקום שלכם להתייעץ לגבי מחלות לב ילדים, קרדיולוגיה ילדים, הפרעות קצב, מומי לב מולדים, אוושה בלב, מומי לב בעוברים, רשרוש בלב, חדרי הלב, מחיצת הלב, שסתום הלב, הפרעות בקצב הלב, אקו דופלר, מומי לב בתינוקות ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • מוקד אקוגני גדל + לב מורחב
    אבי לב
    16/07/2018

    בסקירה המוקדמת התגלה מוקד אקוגני בלב לטענת הרופאה כרגע ללא משמעות. בסקירה השניה התגלה שהוא מעט גדל וגם הלב גדול יחסית למה שאמור להיות בשלב זה. שבוע 22.
    עד שנגיע לאקו לב ייקח זמן, האם יש לי סיבה גדולה לדאגה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • VSD 3-4 ממ, בדיקת מי שפיר (צ׳יפ גנטי) תקינה
    בטסי
    16/07/2018

    הי, אני בת 42, בשבוע 31 להריון. עד כה כל הבדיקות היו תקינות, כולל שקיפות עורפית, חלבון עוברי, ומי שפיר צ׳יפ גנטי. בגלל שאני חולה בלופוס ולמרות שאין לי נוגדני אנטי RO ואנטי LA, הופנתי לאקו לב עובר. בבדיקה נמצא חשד ל VSD בגודל 3-4 מ״מ. לא נרשם היכן ממוקם החור ומה סוגו (ממברנטי, שרירני...) אך הומלץ לי לבצע יעוץ גנטי חוזר. האם החשש לתסמונת דאון או טרנר, על אף הבדיקות הגנטיות התקינות שביצעתי במהלך ההריון, מבוסס? האם 3-4 מ״מ נחשב לחור גדול? ועוד שאלה, האם יתכן שאני גרמתי לבעיה במבנה הלב של העובר בכך ששתיתי חצי ליטר בירה פעם בשבוע?? ושאלה אחרונה, איך יתכן שהממצא התפספס בסקירת מערכות מורחבת??? לא היו אמורים להבחין בחור? אודה למענה בהקדם, בתודה ובהערכה, בטסי


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כולסטרול בת 5 עם בוכרת נעורים
    טל
    08/06/2018

    בתי בת ה 5 חולה בסוכרת נעורים מזה שנה וחצי.
    בבדיקות דם נמצא כי רמת הכולסטרול שלה היא 220 ורמת הכולסטרול הטוב היא 76.

    אני מודאגת.
    האם בצדק?
    האם יש צורך בבדיקות מעמיקות יותר?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כולסטרול בילדה עם סכרת

    ד''ר אברהם מתתיהו
    27/06/2018

    נראה לי שבשלב זה כדאי להתייעץ עם דיאטנית ולנסות לשפר הכלכלה בכיוון.
    במדה וזה לא עוזר כדאי לפנות לרופא שממוחה לשומנים לייעוץ.
    בד"כ איננו נוהגים להתחיל בגיל כה צעיר בתרופות להורדת כולסטרול

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מום לב מורכב וחשד להטרוטקסיה
    רינה
    18/06/2018

    שלום,
    הריון תאומים שבוע 19 אחרי ivf. בסקירה ו א.ס נוסף אותר מום לב מורכב av-canal וחשד להטרוטקסיה. גם הרופא אמר שהכבד והכיבה נמצאים הפוכים, הכבד במקום הכיבה והכיבה במקום הכבד.
    מה זה אומר?? האם זאת בעיה קשה??
    הרופא אמר שיש סיכוי שהעובר לא ישרוד בבטן או לא ישרוד בחיים כי זה יעבור הרבה ניתוחים.
    כשהייתי בשבוע 12 עשיתי צילום שיניים האם יכול שזה השפיע על העובר???
    אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, ומה שיותר קשה שהם תאומים, האם יש סיכוי שהפלה או אם העובר לא שרד בבטן ישפיע על השני??
    מקווה שתסביר לי הכל.
    בשבוע הזה יש לי אקו לב

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מום לב בעובר והטרוטקסיה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    27/06/2018

    אני מקווה שעשית אקו לב עובר. כדי להתייחס למום צריך עוד הרבה פרטים (מנח כלי הדם, האם יש סתימה או הצרות בעורקים, ורידי ראה?)
    בגדול, לעתים קרובות בהטרוטקסיה יש מומים קשים בלב. את צריכה להתייעץ עם קרדיולוג ילדים שעשה או יעשה את הבדיקה ועם הגניקולוג. אם אכן המום קשה יש מקום אולי להפיל העובר החולה.
    לא נראה לי שהדבר נגרם בגלל צלום שיניים בשבוע 12. (הלב כבר די מוכן אז)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תינוק עם וי אס די
    דנה
    24/06/2018

    גושן בן 5 חודשים נולד עם בקע סרעפתי וvsd בינוני...הברע תוקן ע״י ניתוח. בעקבות המום בלב נוצר יתר לחץ דם ריאתי ולכן הוא מטופל על ידי 2 משתנים אלדקטון ופוסיד...התינוק עולה יפה במשקל ועומד באחוזון 60.בכל האכלה (מבקבוק) התינוק צורח ורוב הזמן אינו מסיים את המנה...כיום הוא אמור לאכול כ 5 מנות של 180 מ״ל אך בקושי מצליח לסיים 100 מ״ל בכל ארוחה..האם העניין תקין? למרות שמבחינת משקל הוא נמצא בטווח הנורמה.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • VSD ויתר לחץ ראתי

    ד''ר אברהם מתתיהו
    27/06/2018

    הי
    לגבי ההאכלה , מה שחשוב בסוף זה המשקל. אם הילד עולה יפה במשקל (ולא בגלל בצקת) אז זה בסדר.
    לגבי הלחץ הראתי: לא ברור לי אם העליה בלחץ הראתי נובעת מה VSD או מבעיה ראתית משנית לבקע הסרעפתי.
    אם בגיל זה יש יתר לחץ ראתי משמעותי ודלף גדול שנובע מה VSD, אנו נוהגים לשלוח לנתוח ולא לחכות יותר מדי.
    האם היה בקע סרעפתי גדול עם מעי/כבד בחזה ונזק ראתי משני?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קבלת חוות דעת נוספת
    אפרת
    25/06/2018

    היי,
    בסקירה מוקדמת שביצעתי בהריון נמצא vsd. בדיקה נוספת של אקו-לב עוברי גילתה כי מדובר בפגם משמעותי ומורכב יותר- DORV עם VSD גדול ובנוסף גם TGA. משיחה עם הרופא נשמע שמדובר בפגם חמור וכי יש אפשרות לשקול הפסקת הריון (שבוע 21). האם אכן מדובר במום נדיר? מה ההשלכות של המשך הריון? האם שיעורי תמותה ותחלואה גבוהים בהמשך החיים? אשמח לקצת תשובות..

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • DORV/TGA

    ד''ר אברהם מתתיהו
    27/06/2018

    זהו מום לא קל . לא נראה לי מתאים לתת יעוץ מסוג זה בפורום.
    הרופא שעשה לך את הבדיקה יוכל לתת הייעוץ.
    בגדול לשם ייעוץ צריך עוד פרטים, כמו הגודל היחסי של העורקים מקום ה VSD .
    יש חלק מהמקרים הללו שנתן לתקן בנתוח אחד גדול בשבועות הראשונים לאחר הלידה.
    יש גם אופציה להפסיק הריון. אם ממשיכים חייבים לעשות דקור מי שפיר וצ'יפ גנטי לודא שאין בעיה כרומוסומלית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ילד בן 8 שיש לו כאבים בצד שמאל בחזה
    מור
    22/05/2018

    שלום ד"ר..
    יש לי ילד בן 8 שיש לו כאבים בצד שמאל בחזה מידי פעם.
    הכאב נמשך 15 דק בערך וחולף.
    בעבר עשינו אקו לב ובדיקת קרדיולוג ויצא תקין אבל הילד סובל מכאבים עדיין מידי פעם . הילד אסמתי אם יש קשר לוקח משאפים קבועים בוקר וערב.
    ממה נובע הכאב בגיל הזה ? הרופאה אומרת שזה שרירים ושהוא גודל לי נישמע מוזר .
    בבקשה אם תוכל להגיד לי ממה זה נובע ומה מומלץ ?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים בחזה בילד

    ד''ר אברהם מתתיהו
    07/06/2018

    הי
    רוב המקרים של כאבים בחזה בילדים אינם קשורים ללב.
    אם הוא עשה ברור קרדיולוגי ולא נמצאה בעיה אז כנראה שזה לא מהלב.
    יש הרבה סבות לכאבים מסוג זה. לא תמיד אפשר להגיד בברור אך לרוב לא מדובר בבעיות רציניות. הספור מאד חשוב. אני מניח שדברתם עלזה עם הקרדיולוג. שכיח יותר באסטמתים

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הריון אחרי טיפול פוריות
    סמר
    06/06/2018

    שלום,
    הריון תאומים אחרי ivf שבוע 17. היום הייתה לי סקירה מוקדמת והממצאים של אחד העוברים הם מום לב מורכב dextrocardia - av canal. הרופא הופנה אותי לאיקו לב עוברי. האם עדיין יש סיכוי שהכל יהיה תקין?? ואם העובר נולד עם בעיה כזאת, איך זה ישפיע על החיים שלו???
    עוד דבר, הרופא אמר שיש סיכוי שהעובר יהיה מנגולי האם זה נכון ומה הסיכוי?? האם בדיקת מי שפיר תעזור לדעת עם העובר מנגולי או לא.
    אין לנו מחלות במשפחה ומצדי ומצד הבעל. בדרך כלל בריאים.
    אני מקווה שתחזור אלי בהקדם האפשרי.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מום לב באחד העוברים

    ד''ר אברהם מתתיהו
    07/06/2018

    הי.
    כמובן שצריך לעשות אקו לב עובר לאשר האבחנה וגם חסרים כמה פרטים אנטומיים לגבי הלב , אך אם האבחנה נכונה זו לא בעיה פשוטה. כדאי לדון יותר על העתיד מבחינת הלב לאחר שיהיו יותר פרטים אנטומיים על הלב. זה חשוב גם כדי להחליט האם יש מקום להציע הפסקה של ההריון של העובר הפגוע בגלל הלב (אם המום מאד חמור).
    באשר לעניין הגנטי, כל אבחון של מום לב מחייב אותנו לשלוח לברור גנטי והם כמעט תמיד ממליצים על דקור מי שפיר וצ'יפ גנטי לשלול בעיה מסוג זה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Pda דוקטוס פתוח בינוני
    איריס רוזנצויג
    20/05/2018

    דוקטוס פתוח בינוני לתינוקת בת שנה. תהליך הטיפול בצינתור

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • pda

    ד''ר אברהם מתתיהו
    21/05/2018

    לא הבנתי. מה בדיוק רצית לדעת?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים בלב בסקירה מוקדמת
    שני
    19/05/2018

    שלום, אשמח להתייעץ עם מומחה: בסקירה מוקדמת שבוע 15 התגלו הממצאים הבאים: לא נצפית פתיחה של המסתם המיטרלי, התכווצות הלב מופחתת משמאל, מוצא אבי העורקים מוצר, vsd מסקולרי גדול דרכו מתמלא חדר שמאל. הופניתי לאקו לב. יש עוד תקווה או שמדובר בממצאים המחייבים הפסקת הריון? תודה.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים בלב בסקירה

    שני
    19/05/2018

    תודה לא ראיתי שכבר יש תשובה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שבוע 15 בסקירה מוקדמת
    שני
    18/05/2018

    שלום, בשבוע 15 בסקירה מוקדמת התגלו הממצאים: לא נצפית פתיחה של המסתם המיטרלי, התכווצות הלב מופחתת משמאל, מוצא אבי העורקים מוצר, vsd מסקולרי גדול דרכו מתמלא חדר שמאל. הופניתי לאקו לב. יש עוד תקווה או שזה מחייב סיום ההריון? תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים בסקירה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    18/05/2018

    הי
    זה לא נשמע מעודד. כנראה שמדובר בבעיה בחדר השמאלי שכנאה לא תאפשר תקון דו חדרי.
    בכל מקרה , לפני החלטה על ההמשך, מציע להשלים גם אקו לב עובר אצל קרדיולוג ילדים שגם יוכל ליעץ לך יותר בקשר למשמעות הממצאים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קוארקטציה של אבי העורקים
    אור
    25/04/2018

    שלום רב,
    כעת אני נמצאת בשבוע 28 להריוני השני.
    במהלך ההריון בוצעו כל הבדיקות הנהוגות, וכן בדיקת NIPT ובדיקת מי שפיר אשר יצאו תקינות (תודה לאל).
    כל בדיקות האולטראסאונד נעשו אצל אותו רופא (מומחה בעל שם...) עד לסקירה השניה נראה היה כי אין כל בעיה.
    במהלך הסקירה השניה הרופא ראה כי חדר ימין גדול מחדר שמאל. וכי ישנה היצרות באאורטה והפנה אותי לבדיקת מי שפיר ייעוץ גנטי ואקו לב.
    באקו לב- שבוע 23 (אצל מומחה נוסף בעל שם) נצפו 2 פגמים במחיצות "חדר שמאל קטן מחדר ימין, על הצד הנמוך של הנורמה, נצפו שני פגמים במחיצות".
    לאחר 4 שבועות בשבוע 27 באקו לב נוסף לא נצפו כלל פגמים במחיצות (אמר שכנראה נסגרו) חדרי הלב עדיין לא היו מאוזנים באשר חדר ימין גדול מחדר שמאל (על הגבול הנמוך של הנורמה) איסטמוס באאורטה 1.6 מ"מ מסתם מיטרלי 5-6 מ"מ מסתם אורטלי 4 מ"מ קשת אאורטה 4 מ"מ ניקוז ורידי תקין PFO
    תקין לא רטרקטיבי.
    הרופא הציב את הנתונים שלנו על גבי גרפים (משנות ה70) ומסקנתו היתה כי הנתונים מראים שאלו עוברים שלא היו עם חדר שמאל היפופלסטי.
    האם ניתן לסמוך על מסקנות המתבססות על גרפים כה עתיקים?
    ע"פ מאמרים שקראתי מדובר במום הקשה מאוד לאבחון, עם זאת נראה כי הרופאים נחרצים בדעתם כי יש היצרות ונזדקק לניתוח, שאלתי היא מדוע?
    ומדוע מדובר במום הקשה לאבחון?
    כפי שאני מבינה כל מערכת כלי הדם משתנה דרמטית לאחר הלידה, אז כיצד ניתן לנבא בוודאות של 100ֵֵ% בעיה שכזו?
    כמו-כן, אשמח אם תוכל להסביר לי מה חשיבות מועד האבחנה? כלומר אם אובחנה ההיצרות בסקירה שניה ניתן ללמוד על חומרת העניין או להיפך?
    וכיצד לא ראו דבר בבדיקות הקודמות לסקירה השניה (לדוגמא VSD שאני מבינה שרואים לרוב בסקירה ראשונה?)
    אשמח לפתח של תקווה האם יש סיכוי שלא נזדקק לניתוח לב?
    נראה לי כי מדובר בנושא הקשה מאוד לאבחנה, מבוסס על מחקרים ישנים וכאילו הרפואה עצרה מלכת בעניין זה.

    תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לקוארקטציה בעובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    27/04/2018

    הי
    קשה לתת הערכה בלי לראות או לעשות את הבדיקה.
    בגדול , קוארקטציה הוא מום שקשה לאבחן בהריון בגלל פיסיולוגיה שונה של העובר. אך יש רמזים ואכן העיקרי הוא ההבדל בגודל של העורקים הגדולים בעיקר וגם החדרים.
    בהנחה שלא מדובר בחדר שמאל היפופלסטי (זה כבר משהו הרבה יותר חמור) קוארקטציה הוא מום שניתן לתיקון בניתוח ולעתים מאוחר יותר בצנתור. יש לזכור שלעתים די קרובות מלווה באנומליה של המסתם אאורטלי (שיכול לגרום לבעיות בהמשך).
    VSD אם אינו גדול אפשר לפספס באקו לב עובר.
    קשה לי להגיד יותר מזה בלי לראות הבדיקה עצמה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    אור
    29/04/2018

    תודה ד"ר על תשובתך המהירה,
    אודה לחידוד מטעמך
    מדוע מדובר במום קשה לאבחון?
    מהי "הפיזיולוגיה השונה של העובר"?
    האם מדובר רק על "רמזים"?
    שהרי רואים איזשהי היצרות.
    כמו-כן, האם יש קשר בין ההיצרות האמורה לגודל החדר?
    האם לאחר הלידה החדר השמאלי הופך פעיל יותר או להיפך?


    והאם שמעת/ אתה מכיר מקרה שהיה חשד אשר התבדה לאחר הלידה ?
    בכלל קשה לי להבין סיפורים רבים כל כך על נשים שאמרו להן ככה או אחרת ולבסוף נולד ילד בריא לחלוטין, הרי רופא מתבונן באיברים ספציפית לעובר (אין מדובר בבדיקת סקר).

    תודה רבה מקרב לב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לקוארקטציה בעובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    04/05/2018

    יש מומים שניתן לאבחן בודאות או בטחון גבוה ויש שלא.
    בעובר הפסיולוגיה שונה ויש צנור (דוקטוס) פתוח בין עורק הראה לאבי העורקים באזור. כל עוד הצנור פתוח ורחב לעתים קשה לאבחן קוארקטציה גם אחרי הלידה ובגלל הצנור יש אספקת דם טובה לחלק התחתון של הגוף למרות ההצרות באבי העורקים. הבעיה מחמירה כאשר הצנור נוטה להסגר בימים הראשונים לחיים (דבר שקורה בכל תינוק נורמלי) ואז קל יותר גם לאבחן את ההצרות .

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הגדלה של עליה ימין
    אירנה
    03/05/2018

    דוקטור, שלום. אני עשיתי סקירה מוקדמת, בבדיקה בגישה וגינלית נצפה מעט נוזל פריקרדיאלי והגדלה של עליה ימין עם רושם לעיבוי של דופן החדר הימין. קיבלתי הפניה לביצוע אקו לב עוברי.
    שאילה: אם התמונה באקו לב של העובר הישאר ללא שינוי עד הלידה, למה יש לי לצפות ? האם יש סיכוי תמותה של התינוק בשנים הראשונות? עד כמה זה יפגע באיכות החיים שלו?
    אודה להתייחסותך

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא בסקירה מוקדמת

    ד''ר אברהם מתתיהו
    04/05/2018

    קשה להתייחס למה שתואר. אין פרוט לגבי המסתמים והזרימה דרכם. יכול להיות עדיין שאין כל בעיה. אני מציע בשלב זה לא להילחץ ולהמתין לבצוע אקו לב עובר שייתן עוד הרבה פרטים לגבי הלב כך שיהיה אפשר להתייחס בצורה יותר סבירה לעניין.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היפרטרופיה של חדר ימין
    אמא של רוני
    15/04/2018

    רוני בני בן ה5 חודשים אובחן כלוקה מבעיה זו כיומיים לאחר הלידה
    בדיקת הולטר יצאה תקינה גם בשבוע הראשון לחייו וגם השבוע
    בגיל 5 חודשים
    הוא מתפתח מצוין, עולה במשקל
    בהתחלה היה מכחיל הרבה, אך כיום גם זה כמעט עובר לגמרי
    באקו שנעשה שוב בגיל חודשיים ההיפרטרופיה השתפרה מאד
    ובאקו בגיל 5 חודשים נכתב לנו אודות ההיפרטרופיה:
    mostly resolved
    רציתי לדעת כל מה שאפשר בקשר לזה
    האם זה ישפיע עליו
    מה הסיכונים
    למה זה קרה
    האם זה קשור להריון לא תקין?
    מה אפשר לעשות כדי שלא ישנה בילד הבא
    האם צריך לנהוג איתו בזהירות עד שזה יעבור לגמרי?
    תודה רבה מראש!!!!!!!


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרטרופיה של חדר ימין שנסוגה ספונטנית בתינוק

    ד''ר אברהם מתתיהו
    17/04/2018

    קשה לדעת בודאות מה הסבה לדבר. לעתים רואים זאת בהריון עם סכרת אימהית.
    לעתים סגירה מוקדמת של הדוקטוס בהריון יכולה לגרום לכך (אין לי הנתונים הללו מההריון, האם נעשה אקו לב עובר?)
    בכל מקרה אם התופעה השתפרה לבד וחלפה, לדעתי הסכוי שזה יחזור הוא קטן מאד.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקו לב עוברי - דליפה קלה במסתם הטריקוספידלי
    אירנה
    16/04/2018

    שלום רב,
    אני בת 33, הריון שני, שבוע 24. עשיתי אקו לב עקב הסטוריה משפחתית של Aorta coorctation מולד אצל אמי.
    בבדיקה הכל יצא תקין, פרט לדליפה קלה ממסתם הטריקוספידלי, והרופא אמר לחזור אליו לקראת שבוע 30 "בשביל השקט שלו".
    אני מאוד לחוצה מהממצא, הרופא אמר שזה לא משמעותי ואין מה לדאוג. מצד שני מדאיג אותי שעדיין נדרש מעקב בשבוע כל כך מתקדם.
    אודה מאוד אם תוכל להסביר מה ההשלכות האפשריות של הממצא ולמה צריך להמשיך לעקוב?
    תודה רבה!

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך השאלה

    אירנה
    16/04/2018

    ברצוני רק להוסיף, ששקיפות עורפית ושתי הסקירות היו תקינות לגמרי, למרות שבסקירה השניה בוצע אקו לב כמה ימים לפני האקו לב האחרון והרופא אמר שהכל תקין.
    סיכום בדיקת אקו לב: נצפו בגדר הנורמה: ציר הלב וסיטוס, קצב הלב, מורפולוגיית חדרי הלב, חיבורים ללב: ורידי עלייתי DV, SVC-IVC ולפחות 2 ורידים ראתיים, עלייתי-חדרי, חדרי-עורקי, גודל ויחסים של מוצא כלי דם גדולים מימין ומשמאל, קשת אאורטה, קשת דוקטלית, מחיצה בין חדרית, מחיצה בין עלייתית, גודל עליות, פורמן אובלה, מסתמים אטריוונטריקולארים וסמילונארים, זרימת דם בין חיבורי הלב בדופלר. לסיכום: דלף קל ממסתם טריקוספידלי.
    האם הממצא נחשב למום וייתכן ואדרש לעשות בירור גנטי ומי שפיר בשבוע כל כך מתקדם? האם עד שבוע 30 יכולים להופיע עוד מומים ו/או המצב הנוכחי יכול להחמיר? למה נדרש מעקב אם לדברי הרופא הממצא לא משמעותי? אודה מאוד להתייחסותך, מאוד מוטרדת.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דליפה קלה של מסתם טריקוספידלי בעובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    17/04/2018

    דליפה קלה של מסתם טריקוספידלי בעובר , ילד וגם מבוגר היא ממצא מאד שכיח וקים בשכיחות רבה בנורמלים.
    לא נראה לי שיש צורך לדאוג.
    אני מניח שהרופא רצה לחזור על הבדיקה מאוחר יותר לברר שאין שינוי לרעה.
    לדעתי לפי התשובה לא נראה שיש הצדקה לדקור מי שפיר אלא אם יש גורמים אחרים שמעלים הסכון לבעיה גנטית.
    ברוב הגדול מאד של המקרים בעיות מולדות ניתן לאבחן כבר שבוע כזה ולא צפוי להופיע משהו מולד חדש. (בתאוריה יש גם דברים נרכשים)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
