מידע רפואי
פורומים
- יופי
- מחלות חניכיים
- תרופות סבתא
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
- פרחי באך
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- תזונה בהריון
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- רפואת שיניים
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
- אוסטאופורוזיס
- חרדה חברתית
- אנדוקרינולוגיה ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול רב תחומי בהשמנה והמקימה והמנהלת הרפואית של מלב"י - המרכז לטיפול בהשמנת יתר. תחומי התמחות: שרוול קיבה, מעקף קיבה, מעקף תריסריון, הצרת קיבה עם טבעת, ניתוחים חוזרים להרזיהדנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
מנהל הפורום

- ילד בן 7 עם רשרוש בלב והאם לחסןליאת04/01/2022
שלום ילד בן 7 עם רשרוש בלב, נבדק פעם אחת בגיל 3 חודשים בבדיקת אקו לב. האם לחסן? האם החיסון עלול לסכן אותו?
האם כדאי לערוך בדיקה קרדיולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשרוש בלב יש ל50 אחוז מהילדים הנורמלים
ד''ר אברהם מתתיהו11/01/2022רשרוש בלב יש ל50% מהילדים הנורמלים ואינו אומר הרבה לגבי הלב.
מה מצאו בגיל 3 חודשים? האם הלב היה תקין?
אם הילד מתפקד בסדר ללא סימפטומים לא נראה לי שיש בעיה לחסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Arsa- אקו לב וסיסי שילייהEli11/07/2023
בסקירה מוקדמת יצא ממצא של ARSA , כל השאר תקין לחלוטין לרבות אף, עיניים, גודל ראש, שוקיים וכו'.
הומלץ אקו לב - באיזה שבוע מומלץ לעשות?
כמו כן אנחנו אחרי סיסי שילייה בגלל FD ויצא תקין (נשאות בלבד)..
האם יכול להיות קשור לזה? ממתינים כעת לצ׳יפ גנטי. צ'יפ גנטי נותן תשובה ודאית ב 100% לגבי ARSA ודאון או כל הסבר אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ARSA בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023כדאי לעשות אקו לב עובר בשבוע 22+
דקור מי שפיר (צ'יפ גנטי) נותן תשובה די טובה להרגעה במקרים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח למענה לחוצה ברמותאלינה15/09/2023
בתי בת חודש ושבוע כשנולדה נשמע אוושה אקו לב היה pda + pfo
מעקב לאחר חודש וחצי היינו אתמול וזה מה שנרשם
קשת אאורטה שמאלית
וחשד לסטנוזיס פריפראל פולמונרי בילטרל .
אשמח ממש למענה למה זה אומר הפנו לשניידר אבל אני בלחץ לא מפסיקה לבכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשת שמאלית ו הצרות עורקי ראה פריפרים
ד''ר אברהם מתתיהו15/09/2023קשת שמאלית זה נורמלי.
הצרות קלה של עורקי ראה פריפריים היא ממצא שכיח בתינוקות שחולף עם הזמן. אם מדובר בהצרות קלה אין לכך חשיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפלים המשך
אלינה15/09/2023שלום דר קודם כל תודה על המענה שחכתי לצרף עוד ממצא
P6=57 mm
: m6=35 mm
זה נרשם יחד עם הבדיקה אשמח למענה מזה אומר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפלים
ד''ר אברהם מתתיהו15/09/2023נא שלחי תמונה של הבדיקה.
לא נראה לי שרשמת נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת תמונה של הבדיקה אשמח למענה
אלינה15/09/2023אני ממש בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפל לחצים
ד''ר אברהם מתתיהו15/09/2023מפל הלחצים הוא גבוה מהרגיל. מצריך ברור ומעקב קרדיולוגי.
האם יש בעיות במערכות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלינה15/09/2023כל המערכות בגוף ? כן הכל תקין היא אוכלת עולה במשקל יפה בסקירת הייתה נקודה אקוגונית בלב בצד שמאל לא בוצע אקו לב
השאלה עד שיקבעו לנו תור לשניידר איך צריך חהתנהג ? אני ממש ממש בלחץ
האם היא תצטרך ניתוח? או שצינתור יספיק ?
האם הערך יכול להשתפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצרות עורקי ראה
ד''ר אברהם מתתיהו15/09/2023זה יכול להשתפר.
אין צורך להכנס לסרטים אך צריך להיות בברור ומעקב במרפאה לקרדיולוגיה ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אלינה15/09/2023הפנו אותנו לשניידר מכון לב הבנתי שהצורים פשוט ארוכים .
מה שכן כשהיא נולדה לאחר שעה היה לה הכחלה סביב הפה אך לא היה צורך בחמצן והיו הכילות בכפות ידים ורגליים חיממו אותה כיום אין הכחלות רק כשקר לה אז רק כפות רגליים נהיות ממש בורדו זה הדבר היחד
אז אפשר להיות שקטה עד שנגיע למעקב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצרות עורקי ראה
ד''ר אברהם מתתיהו25/09/2023איני יודע מה זה אומר תורים ארוכים, אך אם את מאד לחוצה אפשר לחפש מקום אחר שיש בו קרדיולוגיה ילדים.
ההכחלות שהיו מיד אחרי הלידה וחלפו, לא נראה לי שקשורות לעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למענה
אלינה03/10/2023היי דר מודה לך על המענה אשמח להתייעץ קבעו לנו תור לעוד יודשיים
הבת שלי מכחילה סביב הפה על בסיס יום יומי ופניתי כמה פעמים לרופאי משפחה שטענו שאם אין מצוקה נשימתית והילדה אוכלת רגיל ועולה במשקל זה בסדר .
חוץ מהכחלות סביב הפה אין מצוקה נשימתית היא נושמת רגיל.
אשמח לשמוע מימך האם להתייחס לזה רגיל ? או כל פעם לקחת למיון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה קלה בחדרי הלביאלי22/09/2023
היי ד"ר, שאלה,
אני בשבוע 23 + הייתי בסריקת מערכות מאוחרת וצויין כי יש אסימטריה קלה לטובת חדר שמאל וממצאים של כלי דם גדולים. אציין שכל הבדיקות : ניפט, מי שפיר, סקירה מוקדמת, דופק, הכל תקין. שלחו אותי להשלים אקו לב.
מצ"ב צילום הסקירה של חדרי הלב
האם יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה של חדרי הלב
ד''ר אברהם מתתיהו25/09/2023אסימטריה קלה של חדרי הלב לטובת שמאל בדרך כלל אין לה משמעות אבל כדאי להשלים אקו לב עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מאמץ לילד בן 8(ברקע vsd(רמי19/09/2023
שלום מבחן מאמץ לילד בן 8(ברקע vsd)
ברצוני לדעת האם המבחן עבר בסדר
מצטט :מבחן מאמץ בוצע על פי פרוטקול ברוס במשך 6 דקות עד mets.7.1 הופסק עקב עיייפות.אקג בסיסי קצב סינוס עם rvh וסמני strain דופק מקסימלי 193 בדקה השנייה למאמץ הופעה של ירידות st מסוג upsloping עד 2 מ״מ בלידים avf v4 -6 המתנרמלות הדקה החימישית להתאוששות ללא אריתמיה או qtc פתולוגי סטורציה במנוחה 95 אחוז ירודת עד 91 אחוז בשיא המאמץ וחוזרת לבסיס בהתאשושות תגובת ל״ד תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ לילד
ד''ר אברהם מתתיהו25/09/2023לא תמיד קל בגיל 8 שנים לעשות מבחן מאמץ על הליכון )במיוחד אם הוא קטן יחסית). הוא התעייף אחרי מאמץ לא גבוה, כך שזה מראה שכושרו לא הכי טוב. חשוב מאד במקרה זה שהרופא שמכיר את מצבו ונכח בבדיקת המאמץ יחווה את דעתו.
לא ברור לי למה האקג הבסיסי לא תקין ? האם ה vsd גדול? או האם יש יתר לחץ ראתי או הצרות ראתית?
כדאי שתשלח תמונה מבדיקת האקו האחרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באסימטריה בחדרי הלב- בבקשה רבה אשמח להתייחסותיאלי24/09/2023
היי ד"ר, שאלה,
אני בשבוע 23 + הייתי בסריקת מערכות מאוחרת צוין כי יש אסימטריה קלה לטובת חדר שמאל וממצאים של כלי דם גדולים. אציין שכל הבדיקות : ניפט, מי שפיר, סקירה מוקדמת, דופק, הכל תקין. שלחו אותי להשלים אקו לב.
מצ"ב צילום הסקירה של חדרי הלב.
האם יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אוושה בלב והתעלפותיעל09/05/2023
שלום דוקטור, בתי בת 16 וכבר כמה ימים יש לה ליחה בגרון בבוקר, אתמול בערב היה לה הרבה נזלת ליחה וכאב גרון ובארבע בבוקר היא קמה לבקש ממני כדור, שהיא חזרה לחדר היא אמרה שהיא רואה שחור והתעלפה לכמה שניות בודדות. היום הלכנו לרופאה שהקשיבה ללב שלה ואמרה שיש לה אוושה בלב, ושהנזלת והליחה זו מחלה ויראלית, היא נתנה הפנייה לאקו לב, רציתי לשאול אם ההפנייה לאקו לב אומרת שהאוושה רצינית? (גם בגלל ההתעלפות) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה בלב
ד''ר אברהם מתתיהו11/05/2023לחצי מהילדים הבריאים (שאין להם מום בלב) נתן לשמוע אוושה.
ההפניה לאקו לב היא ליתר בטחון לברור מבנה ותפקוד הלב ואינה אומרת עדיין שיש בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלפון קצר בזמן מחלה חריפה
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023לפי התאור שלך קרוב לודאי שמדובר בעלפון פשוט ללא בעיה משמעותית.
אוושה יש לחצי מהילדים הנורמליים אך כדאי שתבדק גם ע" קרדיולוג ושיבדוק גם האקג ואקו לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזה - לב - ילד בן 8יוסי22/06/2023
שלום רב
בני בן 8.5 לעתים מתלונן על כאבים בחזה בצד ימים , לשאלתי אותי והוא אומר שהוא מרגיש שהכאב הוא פנימי יותר
לקחתי לקופח , בוצע אקג שנמצא תקין
לקחתי לקרדיולוג , בוצע אקו לב - שגם נמצא תקין
לאחרונה הכאבים חוזרים גם במהלך ישיבה , או סתם פעילות ללא מאמץ .
לפעמים הכאב הוא לשניות בודדות ולפעמים נמשך כדקה או שתיים .
במהלך הכאב לא היה קשיי נשימה או חולשה ..
האם להמשיך מעקב , בירור או האם יש בדיקה שיש לעשות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה בימין לשניות עד דקותיים
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023הסכוי שכאב כזה הוא מהלב הוא קלוש ביותר.
אחרי הברור שעבר אני הייתי קורה לו לבקורת בעוד1-2 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באקו לב עם בועות - שאנט משמעותי מימין לשמאלריתא20/05/2023
שלום
אני בת 32 . בבדיקת אקו עם בועות , שאנט משמעותי מימין לשמאל ונשלחתי להמשך בירור אקו דרך הוושט ?
שאר הבדיקה של אקו תקינה .
האם זה יכול להיות ASD או PFO ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאנט מימין לשמאל באקו עם בועות
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023כדאי להשלים אקו דרך הושט עם בועות לשלול ASD, PFO או פיסטולה בין עורק לוריד ראתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ק.ג לבן 12 עכב סידן גבוה בדםטלי17/08/2023
בן 12 נשלח לא.ק.ג עכב סידן מוגבר בדם 11.3 מצרפת 2 תוצאות אקג אחד מהיום והשני מחודש שעבר שביצע במכון לשם הנפקת אישור בשל היותו שחקן כדורגל.
אקג מחודש שעבר כתוב "
P(ms) #90
PR(ms) = 108
QRS(ms) = 80
QT(ms) = 358
QTCB(ms) 426.
P Axis = 56
QRS Axis = 64
T Axis =57
R-R(ms) = 706
בנוסף כתוב למעלה בהערות
Non Confirmed Diagnosis No sex available, assumed male. Electrode misplacement. warning: V2-V3 electrodes possibly reversed, sinus arrhythmia, short PR interval. P: normal QRS: normal. ST-T: normal. conclusion: ECG without significant abnormalities.
אקג שבוצע היום עכב סידן גבוה כתוב: Borderzone (normal) ECG #
401:Short P-R Interval
HR: 69bpm
R-R 0.868sec
AXIS: 65
P-R 0.115sec
RV6 :2.17mV
ORS :0.093sec
SV1 :0.82mV
OT :0.390sec
R+S 2.99mV
OTCB :0.418
QTcF :0.408
האם תקין? או מצריך להגיע לקרדיולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוש אקג
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023המספרים שרשומים הם בגדר התקין מלבד המקטע PR שהוא מעט קצר אך יכול להיות עדיין תקין.
יש להראות התרשימים לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים באקו לב עוברנעה15/05/2023
שלום ד"ר,
לאחר אחר אקו לב לעובר בו נמצא vsd גדול עם ממצא אקוגני בחדר שמאל והעדר דוקטוס (חיבור לונה קאבה?), הופנתי לבדיקת מי שפיר.
במידה והבדיקת מי השפיר תצא תקינה, האם עובר יכול להתקיים עם המבנה הלבבי הזה? מה המשמעות של העדר דוקטוס בתינוק מחוץ לרחם והאם הממצא הזה יחד עם vsd גדול מפחיתים את הסיכוי לניתוח יעיל שיקנה איכות חיים טובה לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VSD גדול והעדר דוקטוס?
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023האם את מתכוונת לכך שאין דוקטוס ונוסוס והוריד הטבורי מתחבר ישירות לוריד חלול תחתון?
בהנחה שלכך התכוונת, VSD גדול יכול לקטון עם הזמן אך לעתים יש צורך לסגור אותו בנתוח או צנתור.
לגבי חסר דוקטוס ונוסוס, לעתים זה יכול לעשות העמסה על הלב בהריון (צריך לעקוב) וגם צריך להתרשם אחרי הלידה אם הוא נסגר.
אם לא נסגר בעצם, יוצר מעבר לא תקין מהמערכת הפורטלית ישירות לוריד חלול תחתון שזה לעתים מצריך התערבות לסגירתו, לאחר הערכה של המערכת הפורטלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה VSD שרירי קטן מעט מתחת למיד ספטוםג24/07/2023
אודה לפרשנות:
"סיכום: לא הודגם מום משמעותי בלב או בכלי הדם הגדולים הודגם VSD שרירי קטן מעט מתחת למיד ספטום. ממצא זה אינו צפוי להיות משמעותי מבחינת המודינאמית".
מה המשמעות של הסיכום? האם קיים מום בלבד? מה מכאן הלאה?
שבוע ההריון 25. ללא ממצאים נוספים כלשהם חריגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VSD שרירי קטן
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023המשמעות של הסכום שאין לך מה לדאוג . VSD קטן אינו מום משמעותי ורובם נסגרים לבד בהמשך(אך אם לא עשית זאת , יש להתייעץ עם גנטיקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב שבוע 21 אודה לעזרתךליאת25/07/2023
ד"ר שלום .בת 31 בסקירה נמצא כי חדר ימין קטן משמאל .
ביצעתי אקו לה שבוע 21
הסיכום יתכן שהחלק הטראבוקולרי של החדר הימני מעט היפןפןפלסטי. אך אין רמז להפרעה בזרימה לתוך החדר או מן החדר לעורק הריאה,מה זה אומר ?
עשיתי מי שפיר והכל תקין
האם הממצא יעול להסתדר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר ימין מעט קטן משמאל
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023קשה לי לענות על השאלה בלי לראות הבדיקה אך בגדול נתן לאמר שרוב הגדול של המקרים שהחדר הימני מעט קטן מהשמאלי אבל הכניסה אליו והיציאה ממנו הם תקינים אז בד"כ אין זו בעיה.
אולי כדאי להתרשם שוב בשבוע מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות באמצע החזה בת 12אמא מודאגת25/07/2023
היי בת 12 מעקב מגיל שנתיים פעם בשנה בשל היצרות מסתם ראיתי קל מפל
35
לפי שלוש חודשיים היא אמרה לי שמרגישה דקירות בחזה
באותו רגע לקחתי אותה לרופא הקידרלוג שלה ועשה לה בדיקת אקו לב ואמר שבכל תקין ואין שינוי ויש לחזור עוד שנה וכנראה זה ממקור עצמאות הדקירות
היום אמרה לי שהרגישה דקירה באמצע החזה כמו משהו תפוס כאשר לוקחת נשימה עמוקה
אחרי כך זה נעלם
האם יש קשר להיצרות המסתם למרות שהיינו לפני שלוש חודשים
או תנועה לא נכונה או גדילה היא בגיל התבגרות
אני מאוד לחוצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
אמא מודאגת26/07/2023יש לציין שגם הרופא עשה לה בדיקת אקג וגם תקין
והיא חזרה לשחק כרגיל אין מצוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירה בחזה
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023הי
הצרות קלה של המסתם הראתי אינה גורמת לכאבים בחזה.
דקירה בחזה בזמן נשימה עמוקה ואח"כ נעלמת, היא בד"כ כאב שרירי שלא קשור ללב.
לא נראה לי שיש סבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע נהוג לעשות אקו לב לעוברמתי30/08/2023
הי ד"ר
אשמח לדעת מתי נהוג לעשות בדיקת אקו לב לעובר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי עושים אקו לב עובר
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2023אני מעדיף סביב שבוע 22 להריון אך אפשר גם עד סוף ההריון אם יש צורך.
לעתים אנו עושים מוקדם יותר , אפילו בשבוע 16 אם יש חשד גבוה למום לב (טכנית זה קשה יותר ואז לרוב צריך לחזור על הבדיקה מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?