מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
- הפרעות שינה ועייפות
- פרחי באך
- פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- טרשת נפוצה
- פוריות רפואה סינית
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- תזונת ספורט
- מיניות האישה, מין נשי
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- יעוץ זוגי ודייטינג
- רפואת שיניים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילפרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
מנהל הפורום
- כפות רגליים מכחילות בזמן הרמה תינוקת בת 4 חודשיםשרון ברזילי15/09/2024
תינוקת בריאה, צבע כפות רגליים מכחיל מסגיל בזמת הרמה. אחכ חוזר למצב רגיל בזמן שכיבה. מה ממליצים לעשות? איזה בדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - TGA ופרופיל צבאימעיין11/09/2024
האם ידוע מה הפרופיל שנקבע למלש"ב שעבר ניתוח לתיקון TGA בגיל 3 ימים? הוא במעקב קרדיולוגי והכל תקין כל השנים, מבחן מאמץ תקין (ואפילו מעל הממוצע, הבחור בכושר מצוין, מתאמן 4 פעמים בשבוע), מעקב אקו תקין.
מה המשמעות של זה מבחינת פרופיל צבאי? האם יש מלש"בים עם עבר רפואי דומה שהתגייסו לשירות קרבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דחוף איסמטריה לב עוברתהל10/09/2024
שלום וברכה יש לציין שאני בלחץ כי אני לא מבינה מה משמעות הדברים.
בסיקרה מאוחרת שבוע 22 התבשרנו שחדר ימין של הלב קטן. חוץ מזה הכל היה תקין.. שלחו אותנו לאקו לב ,מההמשמעות של חדר לב ימין קטן על מה זה משפיע ואם הוא קטן מה ההשלכות בעתיד ? אודה מאד לתשובה מהירה אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חדר לב ימין קטןתהילה10/09/2024
שלום וברכה יש לציין שאני בלחץ כי אני לא מבינה מה משמעות הדברים.
בסיקרה מאוחרת שבוע 22 התבשרנו שחדר ימין של הלב קטן. חוץ מזה הכל היה תקין.. שלחו אותנו לאקו לב ,מההמשמעות של חדר לב ימין קטן על מה זה משפיע ? אודה מאד לתשובה מהירה אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הולטר לב לילדה בת 7ענת30/08/2024
ביתי בת ה7 עוד מעט במעקב אצל קרדיולוג בבדיקת אקו לפני כחודש תוצאה : צניחה קלה של עלה קדמי עם דליפה טרויאלית+ ללא קרטריונים שלmvp קיימת רקמה של אנרזמטית, קשור לעלה הקדמי המטראלי ונזרקת לתוך החדר השמאלי.
לפי התוצאות הרופא הפנה אותנו לבדיקת הולטר לב
תוצאות ההולטר
:קיימת הפרעת קצב על חדריות מרובים 6.5% מסך הפעימות חלקם זוגות
דופק מקסימלי 174 מינימלי 60 ממוצע 92
אשמח בבקשה מה זה אומר?? הבת שלי מאוד פעילה וספורטיבית. האם יכולה להמשיך להתנהל כך?? אמא בחרדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות פרוזדוריות מוקדמות
ד''ר אברהם מתתיהו01/09/2024הי.
הכי טוב זה כמובן לדבר עם הרופא שעוקב אחרי הילדה ומכיר אותה.
בגדול, אם אין מום לב של ממש ותפקוד הלב תקין, ומה שיש זה רק פעימות מוקדמות ללא הפרעות קצב יותר משמעותיות כמו svt, אז בד"כ אין צורך בהגבלה ויש צורך במעקב בלבד.
יש שיעשו גם מבחן מאמץ לראות מה קורה עם ההפרעות בזמן מאמץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיסה עם תינוקת עם vsdרחל01/07/2024
שלום דר'
הבת שלי נולדה עם vsd מינימלי של 2 מ"מ.
בנוסף בבדיקות אקו נרשם mitral valve: minimal mild MR.
היינו אמורים לעבור לקליפורניה במסגרת רילוקיישן מהעבודה כאשר ביתי תהיה בת חצי שנה.
אנחנו כמובן במעקב , אך האם טיסה של כ 15 שעות עלולה להיות מסוכנת במידה מסוימת לביתי?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vsd קטן וטיסה
ד''ר אברהם מתתיהו06/07/2024vsd קטן ללא סימני אי ספיקת לב וללא יתר לחץ ראתי אינו גורם בד"כ לבעיה קלינית ולא צריכה להיות בעיה בטיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נבוב עליון כפול ואיוושהאתי כץ27/05/2024
היי, רציתי לדעת אם אצל ילד עם איוושה קלה וגם עם ממצא של שני ורידים נבובים עליונים כאשר אחד מהם מתנקז לוריד קורינרי והוא מורחב עקב זאת, האם יש סבירות גבוהה להורדת פרופיל בצבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד נבוב עליון לסנוס הקורונרי
ד''ר אברהם מתתיהו06/07/2024כאשר זה הממצא היחיד, נחשב לוריאנט נורמלי ואין צורך להוריד פרופיל בגלל זזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל צבאי וקורטאציה בעורק הראשירוית01/03/2024
שלום שהבת שלי נולדה היא עברה קורטאציה בעורק הראשי ועכשיו יש לה דליפה קלה במסתם אבל אין לה שום מגבלות רפואיות והיא עושה הכל כרגיל ואפילו יחסית בכושר.יתנו לה להתגייס ואם כן כמה יורידו לה בפרופיל הרפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל צבאי אחרי תקון קוארקטציה.
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2024בד"כ אם התקון טוב ואין יתר לחץ דם ואין בעיה משמעותית במסתם האארטלי ואין הרחבה של אאורטה, אז בד"כ מגייסים עם פרופיל לא קרבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נצפה וריד נבוב תחתוןחסויה01/03/2024
היי , בסקירת מערכות מוקדמת ומכוונת לא נצפה וריד נבוב תחתון ונשלחתי לאקו לב עוברי.
האם זה משהו שניתן לחיות איתו ? אבל לחיות רגיל, בלי ניתוחים או הגבלות של כושר/מאמץ/ כל דבר אחר בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה וריד חלול תחתון בסקירה
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2024ראשית יש לעשות אקו לב עובר לודא הממצא ולבדוק שאין בעיה לבבית.
יש מצב שבו חסר החלק הכבדי של הוריד החלול התחתון. במקרה כזה רוב הדם שבא מהחלק התחתון של הגוף מתנקז לוריד אחורי שנקרא אזיגוס שמתחבר לוריד חלול עליון ומשם לפרוזדור ימין . כך שאין פה בעיה של ממש (בתנאי שאין מומים בלב ואין מקום לא רגיל של אברי הבטן והחזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הצבא מגייס חברה שנולדו עם TGA?מעיין01/01/2024
יש סיכוי שיגייסו אותי אם נולדתי עם TGA? המום כמובן תוקן בניתוח כשהייתי בן 3 ימים (אחרת כנראה שלא הייתי בחיים...) ומאז אני במעקב קרדיולוגי וכל הבדיקות תקינות. מבחן מאמץ תקין עם תוצאה מעולה. אני ספורטאי, מתאמן ועושה כושר ללא הגבלה.
אני בן 15 ומאוד רוצה להתגייס לשירות משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוס אחרי תקון tga
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2024כן
הצבא מגייס
לרוב עם סוב בריאות לא קרבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לילד לחזור לפעילות רגילה אחרי ניתוח dss?מוניקה11/12/2023
כמה זמן לאחר ניתוח dss ילד בן 9 יחזור לפעילות רגילה? האם מכה בחזה תסכן אותו ? עד מתי ? אם יצטרך לעבור שוב ניתוח עד כמה זה מעלה את הסיכון ? ( גם לאחר הניתוח המסתם לא לגמרי תקין אבל נאמר לנו שניתן לחיות עם התופעה שנותרה,שנים רבות
מתי עצם החזה מתאחה לחלוטין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה אחרי נתוח לב
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2024בנתוח פותחים את עצם החזה כדי להגיע ללב. בתום הנתוח תופסים את 2 חלקי עצם החזה עם תפרי מתכת.
בד"כ ההחלמה היא אחרי כ 6 שבועות. ואז אפשר לחזור בהדרגה לפעילות רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אקו לבתהל10/03/2024
האם עדיין אתם פועלים בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אקו לב
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2024עובדים , היה עכוב.
מה השאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום לב מולד אפשטייןגמאל13/02/2024
הקטנטן שלי בן 5 וחצי עם מום לב מולד בחצי השנה האחרונה 6 אירועי svt הפרעת קצב עם דופק 220
היינו עד היום בשיבא ורצינו לעבור לשניידר אנחנו בכללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבשטיין והפרעות קצב
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2024ידוע הקשר בין המום שנקרא אבשטיין והפרעות קצב פרוזדוריות (svt).
לעתים , ובגיל צעיר משתמשים בטפול תרופתי, אך לעתים צריך לעשות צנתור עם צריבה של הנתיב החשמלי הנוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובר בשבוע 30שלי19/02/2024
שלום, הופנתי לביצוע אקו לב בשבוע 18 בערך בגלל הריון IVF
בבדיקה נמצא נוזל פרקרדיאלי באיזור ה2 מ"מ, הגעתי למעקב לאחר 3 שבועות והנוזל עומד כל 1 מ"מ, בהמשך בגלל שביקשתי ולא הייתי רדועה ביצענו אקו לב שלישי בשבוע 30 הנוזל עדיין שם באותו הגדול אך כעת נצפה כי לב העובר מוגדל מעט. הוא הגדיר זאת MILD CARDIOMEGALY.
אני ממש מוטרדת. האם יש סיבה ממשית לדאגותיי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פריקרדאלי
ד''ר אברהם מתתיהו12/03/2024מעט נוזל פריקרדיאלי באקו לב עובר הוא ממצא שכיח, ואם אין בעיות אחרות, אין לזה משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עם רשרוש בלב והאם לחסןליאת04/01/2022
שלום ילד בן 7 עם רשרוש בלב, נבדק פעם אחת בגיל 3 חודשים בבדיקת אקו לב. האם לחסן? האם החיסון עלול לסכן אותו?
האם כדאי לערוך בדיקה קרדיולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשרוש בלב יש ל50 אחוז מהילדים הנורמלים
ד''ר אברהם מתתיהו11/01/2022רשרוש בלב יש ל50% מהילדים הנורמלים ואינו אומר הרבה לגבי הלב.
מה מצאו בגיל 3 חודשים? האם הלב היה תקין?
אם הילד מתפקד בסדר ללא סימפטומים לא נראה לי שיש בעיה לחסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?