מחקר: צ'יפס אינו גורם לסרטן השד

יכול להיות ששמעתם שצ'יפס עלול לגרום לסרטן - אבל האם זה נכון? שני מחקרים חדשים מצא כי אין קשר בין אקרילמיד, מרכיב הנמצא בצ'יפס, לבין סרטן השד. המסקנה? אפשר לאכול צ'יפס בשקט
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 26/09/2007 |
צפיות: 4,362
אוהבים צ'יפס? לחם? דגני בוקר? אתם יכולים להירגע, אינכם נמצאים בסיכון מוגבר לסרטן.

בעקבות מחקרים שנערכו על בעלי חיים, ארגון הבריאות העולמי (ה-WHO) וארגונים נוספים הוציאו אזהרה כנגד אקרילמיד - כימיקל הנפוץ בסוגי מזון שונים, כגון צ'יפס או לחם. במחקרים נמצא כי יתכן וחומר זה הינו קרצינוגן (כלומר - חומר מעלה את הסיכון ללקות בסרטן).

חוקרים שונים מתחו ביקורת על המחקרים שנערכו על בעלי חיים והטילו ספק במהימנותם, כיוון שבמחקרים אלו השתמשו בכמויות אקרילמיד הגדולות פי 1,000 עד 100 אלף מהכמויות הנמצאות בתזונה הרגילה של בני אדם. לדברי חוקרים שונים, הכמויות שבני אדם צורכים אינן יכולות לגרום לסרטן.

בסדרה של מחקרים שנערכו בנושא, הוכח כי אין קשר בין אקרילמיד לסוגי סרטן שונים. מחקר חדש מראה כי כל הנראה אין קשר בין אקרילמיד לבין הסיכון לחלות בסרטן השד.

להתייעצות על תזונה נכונה, היכנסו לפורומים שלנו:
פורום אונקולוגיה
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום תזונת נשים בהריון
פורום ויטמינים
פורום תזונה ודיאטה
פורום בישול גורמה בריאותי

המחקר הינו מחקר רחב היקף שנערך על ידי המרכז האפידמולוגי באוניברסיטת הרווארד ובו נבדקו 100,000 נשים. במהלך המחקר הנבדקות מילאו שלושה שאלונים שונים במהלך 16 שנות המחקר, על מנת לבחון את המזון שכל אישה צרכה, ובדקו אם קיים קשר בין צריכת אקרילמיד לבין שכיחות סרטן השד.

מחקרים קודמים בנושא הוכיחו שאין קשר בין אקרילמיד לבין סרטן קולו-רקטלי, סרטן שלפוחית השתן וסרטן הכליות. כמו כן, מחקר שנערך על 43,000 נשים שבדיות הוכיח שאין קשר בין אקרילמיד לסרטן השד.

"אלו חדשות טובות" אומר ד"ר מייקל ת'אן, ראש המחקר האפידמולוגי באגודת הסרטן האמריקאית, "אולם איני סבור כי מחקרים אלו ישימו קץ לדאגה בנוגע לאקרילמיד וסרטן, כיוון שדאגות בנוגע לסכנות הנובעות מהסביבה אינן נוטות להיעלם כתוצאה משניים או שלושה מחקרים".

עוד על ג'אנק פוד:
מקדונלד'ס מפסידה בסין
צ'יפס בריא עושים במיקרוגל
אכילת צ'יפס אצל ילדים מגבירה הסיכון לסרטן
ברוס ויליס נלחם בג'אנק פוד
לא אוהבים טופו? תשלמו מס

מצד שני, ד"ר ת'אן מדגיש כי יש סיבות בריאותיות אחרות להימנע ממזונות המכילים אקרילמיד, למשל צ'יפס, בין היתר בשל כמות השומן והערך הקלורי הגבוה: "אם הייתה אותה רמת מודעות ודאגה להשפעות נוספות של מזונות אלו על הבריאות, כולנו היינו רזים ובריאים יותר".

המודעות והדאגה לגבי אקרילמיד התעוררו ב-2002, כשחוקרים שוודים דיווחו כי אקרילמיד נוצר באופן טבעי כשמזונות כמו תפוחי אדמה, העשירים בחומצת אמינו, מבושלים בטמפרטורה גבוהה ובנוכחות סוכרים. הרתחת תפוחי אדמה אינה מעלה את הטמפרטורות לרמה המספיקה ליצירת אקרילמיד, אולם טיגון ואפייה כן.
<@ --- IMG_2 --- @>

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר