תרגול ישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגול ישיבה
    שמואל
    08/01/2008

שלום, האם יש לכן עצה כיצד לתרגל ישיבה ולהתרכז במדיטציה, האם אפשרי לבנות ישיבה יציבה במשך הזמן כי כיום יש לי קושי להישאר כך לאורך המדיטציה ולכן אני מתרגל בשכיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגול ישיבה

הוספת תגובה

• ישיבה ומדיטציה

פסי פייג
    08/01/2008

כדי ליצור חוזק בעמוד השדרה והשרירים העוטפים את עמוד השידרה יש לתרגל אסאנות (תנוחות יוגה). רק באופו הזה תוכל לשבת לאורך זמן במדיטציה. לשכב במדיטציה יוביל בדרך כלל לסוג של נמנום ואולי אפילו הירדמות. זו לא מטרת הישיבה למדיטציה, שם נדרשת עירנות וריכוז.
    מצא לך מורה טוב ליוגה,חזק את הגו, הגמש את המפרקים, שב כשבית החזה שלך פתוח כך שתהיה לך זרימה טובה של פראנה בשדה האנרגטי שלך, כך תוכל ליהנות ממדיטציה ופירותיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגול מדיטציה בישיבה

ענת צחור
    08/01/2008

אין ספק שהתמדה בתרגול נושאת פרי, עם הזמן הישיבה הופכת לנינוחה יותר.
    בישיבה על הרצפה, אם הדבר מתאפשר, כדאי לשבת על הגבהה, כך שהירכיים נמוכות מן האגן.
    אם קשה לך להחזיק את הגב ישר למשך זמן, תיעזר בקיר או במשענת כלשהי, אך שמור על גוף ניצב וזקוף ללא מאמץ.
    אם אינך מסוגל לשבת נמוך, שב על כסא, אך שב בקצה הכסא, כפות רגליים מבוססות בקרקע, ירכיים מקבילות, כפות ידיים על הירכיים, גב זקוף.
    תוכל גם לעבור בהדרגה לישיבה, שלב ישיבה ושכיבה, כאשר חלק מזמן התרגול שלך אתה מקדיש לכמה דקות של ישיבה, ועם הזמן תעלה את משך זמן הישיבה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה

בתיה
    09/01/2008

שמואל שלום,
    גם אצלי היה קושי בישיבה - בדרך כלל לא הרגשתי את זה בזמן המדיטציה, מפני שבזמן מדיטציה הדבר הראשון שנעלם אצלי זה הגוף. אבל כשהייתי מסיימת את הישיבה הייתי מרגישה כאב דוקר באזור הגב העליון.
    הסיבה שהתחלתי לתרגל יוגה היא על מנת להתחיל להרגיש את הגוף גם כאשר אני במדיטציה, להתחבר יותר אל הגוף - ואין ספק שהתרגול עזר, נראה לי שבמיוחד כפיפות עדינות לאחור.
    בתקופה האחרונה תרגלתי הרבה פחות ולכן הכאב חזר (לא באותה עוצמה).

אל תוותר על ישיבה, לדעתי המדיטציות הכי "טובות" הן בישיבה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה