הקשבה לגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשבה לגוף
    נטע
    14/07/2011

שלום,
    אני בתחום היוגה כבר יותר מ-8 שנים, מתרגלת בעיקר שיבננדה וגם עברתי קורס מורים לפני מספר שנים.
    לאחרונה אני סובלת מכאבי גב שמגבילים אותי מבחינת התרגול. אני יודעת שדווקא בגלל כאבי הגב אני צריכה לתרגל אבל לא מוצאת את התרגול שיתאים לי ולמצב הזה של הכאבים. היה לי מורה טוב שתמיד עזר לי בעניין הזה, אבל הוא נפטר. מאז כבר ניסיתי למצוא מורים אחרים, שיעורים אחרים גם בשיבננדה וגם באיינגר יוגה. ולא מעט פעמים אני מוצאת שהתרגול רק מגביר לי את הכאבים ולא ההיפך. (זה קורה בשתי השיטות).
    תמיד מדברים על כך שחשוב להקשיב לגוף ולפעול איתו אבל מניסיונות התרגול שלי אני מוצאת שכנראה עוד לא למדתי להקשיב לגוף וזה עם כל הידע והניסיון הרבים שיש לי מהיוגה.
    וכך יוצא שאו שאני לא מתרגלת (מה שקורה בדרך כלל) או שאני מתרגלת תרגול שרק מזיק לי יותר. ועדיין חשוב לי לתרגל, אני יודעת שדווקא עכשיו אני צריכה את זה יותר מתמיד.
    איך לומדים להקשיב לגוף ולתרגל נכון, בדרך כזאת שתיטיב איתו ובוודאי שלא תזיק לו?

אשמח לתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקשבה לגוף

הוספת תגובה

• הקשבה לגוף - תגובה

פסי פייג
    18/07/2011

שלום מור יקרה
    אני מציעה לך למצוא מורה בשיטת איינגאר המתמחה ביוגה טיפולית.
    מורה כזה יוכל להתאים את התרגול לצרכים שלך.
    לא כל מורה ליוגה וגם לא כל מורה איינגאר מתמחה ביוגה טיפולית. זהו תחום רחב ומיוחד. ספרי לי היכן את מתגורת ואוכל לכוון אותך בצורה יעילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום פסי

נטע
    18/07/2011

אני גרה בתל אביב.
    לגבי איינגר יוגה, כשפניתי אליהם אמרו לי שיש יוגה טיפולית ויוגה של הגב. כאשר ההבדל הוא, לפי מה שהוסבר לי שיוגה טיפולית מיועדת לאנשים שממש לא מתפקדים, מוגבלים בתנועה וכו' בעוד שהיוגה של הגב מיועדת לאנשים שסובלים מבעיות גב אבל זה לא משפיע על התפקוד שלהם והם לא מוגבלים בתנועה.

אני התחלתי שם בשיעורי היוגה של הגב כי המצב אצלי הוא באמת שאמנם יש לי כאבים אבל המצב יחסית קל, כלומר אני לא מוגבלת בתנועה באופן עקרוני, יש גם ימים שכמעט ואין כאבים אבל יש ימים אחרים שיש יותר כאבים.

בכל זאת גם בשיעורי היוגה של הגב, היו שיעורים שבאמת עזרו לי אבל היו גם שיעורים שכנראה עשיתי בהם תרגול לא נכון וזה רק הגביר לי את הכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום פסי - תגובה

פסי פייג
    18/07/2011

נסי יוגה טיפולית מספר שיעורים ותראי אם יש לך הקלה. אולי כדאי תקופה מסוימת לעזוב את התרגול הקבוע ולהתמקד בהחלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נטע
    18/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה