שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    משה
    15/01/2008

אני מתרגלת אשטנגה יוגה מזה כמה חודשים.
    אשמח לעצה בקושי שיש לי בתרגול הנשימה:
    כאשר נושמים אוג'אי, כאשר שואפים, צריך לדמיין את קרקעית האגן עולה למעלה, וכאשר נופשים אז צריך לדמיין עד פי הטבעת.
    הבעיה שלי שהכיוון של הנשימה וה"כיוון של הדימיון" הפוכים לי בראש.
    כלומר - קרקעית האגן עולה אבל גם נכנס אויר לחלל הגב ולכן זה הפוך לי כי נושמים מהאף ולא מקרקעית האגן.
    מצד שני כאשר נושפים, אז האויר יוצא אבל פי הטבעת צריך להיסגר וגם זה הפוך לי )(אויר החוצה - פי טבעת פנימה).
    די קשה לי להסביר, אולי צריך לצייר את הכיוונים...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זאת בדיוק הבעיה!

ענת צחור
    15/01/2008

חכם אחד אמר: כשאתה נושם אתה נושם, כשאתה עומד אתה עומד, כשאתה ישן אתה ישן, כשאתה מזיז את הרגל אתה מזיז את הרגל וכו' וכו'!!!
    וזאת בדיוק ההסתבכות שלך, אתה מנסה לתפוש את כל הציפורים במכה אחת, לא ברור לי איך תצליח?
    דרך אגב, שאלה לי אליך, האם רק הנשימה לא ברורה לך בתרגול היוגה שלך, ומה בקשר לאיברי הגוף? האם הם ממוקמים כראוי בכל רגע ורגע במהלך התרגול, האם הכל ברור ברמה האנטומית של השריר-שלד, האם הכל ברור ברמה הפיזיולוגית, האם הכל ברור ברמה האנרגטית, האם הכל ברור ברמה המנטאלית?
    לכן תרגול יוגה טוב, צריך להיות ברור וממוקד, ללכת צעד צעד, להבהיר ולסדר את אשר לא בהיר וברור, תרגול נכון הוא תרגול שממנו אתה יוצא ברור יותר לעצמך.
    אז או שהמורה שלך יבהיר לך את אשר הוא מלמד אותך, או שתמצא לך מורה אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה