מדיטציה ורעש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדיטציה ורעש
    נטע
    03/11/2011

אני מתרגלת מדיטציה די טרייה בתחום.
    לאחרונה עברתי דירה ובדירה החדשה שלי יש רעש של מכוניות מבחוץ. במהלך היום זה לא מפריע לי אבל כשאני מנסה לתרגל מדיטציה בבוקר, זה פשוט משגע אותי ומקשה עליי להתרכז.
    מה מומלץ לעשות? האם כדאי לשים אטמי אוזניים בזמן המדיטציה או שזה עשוי להפריע? או לשמוע מוזיקה מתאימה ש"תחפה" על הרעש? או שפשוט להמשיך לתרגל רגיל ועם הזמן הרעש פחות יפריע? (אני רואה לפעמים אנשים מודטים באמצע רחוב סואן ותוהה איך הם עושים את זה.. אולי זה רק עניין של תרגול?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדיטציה ורעש

הוספת תגובה

• מדיטציה ורעש - תגובה

פסי פייג
    03/11/2011

במדיטציה שלך תהיי קשובה לכל הקולות בלי לנסות להתרכז בדבר מה ספציפי. תאפשרי להמיה של הרחוב להיות ברקע מבלי שתתייחסי אליה כאל גורם מפריע אלא כאל משהו שנמצא שם.
    אחר כך הביאי לאט ובעדינות את תשומת הלב פנימה אל הקולות הפנימיים, אל הנשימה, אל התנועה של הנשימה בגוף שלך. אם הרעש עדיים יטריד אותך, הביאי את תשומת הלב שלך את התחושות והמחשבות שעולות.
    אם אינך מסוגלת להמשיך וכל הישיבה זה עינוי מתמשך - פשוט אל תעשי את זה.

הרעיון במדיטציה הוא להתבונן בעצמך, להתבונן בכל מה שבא והולך מבלי ליצור התקשרות לדברים אלא להישאר בעמדת המתבונן.

נסי ותראי.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נטע
    03/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה