מומלץ לעשות אבחון לצורך תרגול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומלץ לעשות אבחון לצורך תרגול?
    נטע
    17/01/2012

שלום,
    לפני כחודש התחלתי לתרגל יוגה לגב באיינגר יוגה, בעקבות כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים. כשהגעתי לשם בהתחלה המורים שאלו אותי מה הסיבה לכאבים אך לא ידעתי לומר להם (כי לא בוצעה אבחנה). בינתיים התחלתי לתרגל בכל זאת, היו שיעורים שעזרו לי והיו שיעורים שיצאתי עם יותר כאבים.
    עכשיו, אני ממשיכה להתמיד ולהגיע לשיעורים פעמיים בשבוע אך שואלת האם כדאי לאבחן את הבעיה לצורך המשך התרגול? כלומר אם המורים יידעו מה הבעיה זה יכול יותר לעזור לי?
    ההתלבטות שלי היא כי לצורך האבחון אני אצטרך לעשות בדיקות לא ממש בריאות כמו רנטגן ו-CT שכידוע הן כרוכות בחשיפה לקרינה.
    השאלה היא האם זה קריטי לצורך התרגול או שאני יכולה להיעזר בתרגול גם בלי אבחון מדויק ופשוט להקשיב לגוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מומלץ לעשות אבחון לצורך תרגול? - תגובה

פסי פייג
    17/01/2012

שלום מור,
    שאלתך אכן מעניינת ולגיטימית.
    קרוב לוודאי שמורה ליוגה בשיטת איינגאר שקיבל הסמכה ממוסד האם בפונה ממר איינגאר בעצמו, יודע לאבחן אותך ללא צילום רנטגן.
    יחד עם זאת, אם את רוצה להיות בטוחה בקשר לאבחון של רופא, את יכולה לעשות את זה.
    כמות הקרינה בצילום רנטגן היא מזערית ולא מזיקה.
    כך תוכלי לדעת מבחינה רפואית מה מקור הכאבים.
    לעתים קרובות אין סיבה פתולוגית נראית לעין.
    חשוב להמשיך ולתרגל בהתמדה ולאורך זמן מינימום פעמיים בשבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה