יוגה לשינה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוגה לשינה?
    שרית
    22/02/2012

רציתי לשאול אם כדאי לעשות יוגה כמה שיותר קרוב לשינה? כי אני בלחץ בעבודה ויוצא שאני מתקשה להרדם, התחלתי לחשוב על דרכים שאני יכולה להרגיע את עצמי ולישון קצת, האם זה משהו שיכול לעבוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוגה לשינה?

הוספת תגובה

• יוגה לשינה? - תגובה

פסי פייג
    22/02/2012

שעות התרגול המומלצות הן שעות הבוקר המוקדמות ושעות הערב המוקדמות לפני האוכל.
    תרגול יוגה לפני השינה עלול ליצור פעולה הפוכה מזו שהתכוונת אליה ולגרום לך להיות ערנית ואנרגטית.
    תרגול יוגה לאורך זמן המבוסס על רצפים נכונים יביא את כלל המערכת שלך לאיזון ויעזור מאוד בבעיות השינה.
    יחד עם זאת אני ממליצה להיעזר בתה צמחים מרגיע, תזונה שיש בה פחמימות מורכבות העוזרות להפרשה של סרטונין ולרגיעה.
    כמו כן כדאי ללמוד מדיטציה שקטה שאותה בהחלט אפשר לבצע לפני השינה וגם בשכיבה על הגב במיטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגה, שינה

שרית
    29/02/2012

ת'אמת חבל שלא לפני שינה כי יש לי זמן בעיקר בערב, קבלתי יעוץ גם לקחת טונייט שזה כדור לשינה שמתאים למצב הזה שהוא זמני אני חושבת שאקח את זה אם לא כדאי יוגה לפני השינה עצמה, איך לומדים מדיטציות אגב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגה לשינה? - תגובה

תמי ליאור-אהרוני
    22/02/2012

הי שרית,
    האם מחשבות טורדניות מפריעות לך?אדרנלין גבוה בעקבות הלחץ?
    אם גופך ער ומתוח והחוויה היא שאריוות דוהרים אחריך לפני השינה, אכן מאוד קשה להרדם...
    לכן חשוב מאוד להרגע זמן מה לפני הכניסה למיטה, למשל אם את הולכת לישון ב 23:00,נסי לתרגל כבר ב 20:00 תנוחות מרגיעות :כפיפות לפנים, יוגה מודרה ,עיניים עצומות וכו'.(חשוב מאוד להקפיד גם על אכילה מוקדמת בערב, עיכול של מזון מעיר ומגביר את זרימת המחשבות המציקות).
    לפני השינה, כשאת במיטה:
    ידיים על הבטן, עיניים עצומות, ספרי את הנשימה ונסי להאריך את הנשיפות.בעדינות ולא ממאמץ.בנוסף:אפשר לעבור על הגוף ולהרפות איבר אחר איבר, למשל:אני מרפה את כפות הרגליים שלי, אני מרפה את הברכיים וכך הלאה.מניסיון, עד שתגיעי לראש, כבר תרדמי.
    יש עוד הרבה כלים וטכניקות שניתן להשתמש בהם,תנסי את התרגילים האלה,אם זה לא מצליח, כתבי שוב וננסה למצוא דרכים שיותר מותאמות לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה