מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יוגה לשינה?שרית22/02/2012
רציתי לשאול אם כדאי לעשות יוגה כמה שיותר קרוב לשינה? כי אני בלחץ בעבודה ויוצא שאני מתקשה להרדם, התחלתי לחשוב על דרכים שאני יכולה להרגיע את עצמי ולישון קצת, האם זה משהו שיכול לעבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לשינה? - תגובה
פסי פייג22/02/2012שעות התרגול המומלצות הן שעות הבוקר המוקדמות ושעות הערב המוקדמות לפני האוכל.
תרגול יוגה לפני השינה עלול ליצור פעולה הפוכה מזו שהתכוונת אליה ולגרום לך להיות ערנית ואנרגטית.
תרגול יוגה לאורך זמן המבוסס על רצפים נכונים יביא את כלל המערכת שלך לאיזון ויעזור מאוד בבעיות השינה.
יחד עם זאת אני ממליצה להיעזר בתה צמחים מרגיע, תזונה שיש בה פחמימות מורכבות העוזרות להפרשה של סרטונין ולרגיעה.
כמו כן כדאי ללמוד מדיטציה שקטה שאותה בהחלט אפשר לבצע לפני השינה וגם בשכיבה על הגב במיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה, שינה
שרית29/02/2012ת'אמת חבל שלא לפני שינה כי יש לי זמן בעיקר בערב, קבלתי יעוץ גם לקחת טונייט שזה כדור לשינה שמתאים למצב הזה שהוא זמני אני חושבת שאקח את זה אם לא כדאי יוגה לפני השינה עצמה, איך לומדים מדיטציות אגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה לשינה? - תגובה
תמי ליאור-אהרוני22/02/2012הי שרית,
האם מחשבות טורדניות מפריעות לך?אדרנלין גבוה בעקבות הלחץ?
אם גופך ער ומתוח והחוויה היא שאריוות דוהרים אחריך לפני השינה, אכן מאוד קשה להרדם...
לכן חשוב מאוד להרגע זמן מה לפני הכניסה למיטה, למשל אם את הולכת לישון ב 23:00,נסי לתרגל כבר ב 20:00 תנוחות מרגיעות :כפיפות לפנים, יוגה מודרה ,עיניים עצומות וכו'.(חשוב מאוד להקפיד גם על אכילה מוקדמת בערב, עיכול של מזון מעיר ומגביר את זרימת המחשבות המציקות).
לפני השינה, כשאת במיטה:
ידיים על הבטן, עיניים עצומות, ספרי את הנשימה ונסי להאריך את הנשיפות.בעדינות ולא ממאמץ.בנוסף:אפשר לעבור על הגוף ולהרפות איבר אחר איבר, למשל:אני מרפה את כפות הרגליים שלי, אני מרפה את הברכיים וכך הלאה.מניסיון, עד שתגיעי לראש, כבר תרדמי.
יש עוד הרבה כלים וטכניקות שניתן להשתמש בהם,תנסי את התרגילים האלה,אם זה לא מצליח, כתבי שוב וננסה למצוא דרכים שיותר מותאמות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)