מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בתרגולאיל08/02/2008
אני מתרגל כבר כמה חודשים בשיטת איינגאר. כאשר אני מתרגל אסנות בהם הרגלים מגיעות לישור
מלא כלומר מתיחה מלאה (באסנות כגון תנוחת הכלב, חצי אוטאנסנה על הקיר כאשר המתיחה על הרגלים ואפילו בוירבדסנה) אני מרגיש כאב לא קטן בנקודה שמאחורי הברך (בשתי הרגליים) (לדעתי זה גיד אבל לא בטוח אינני יודע אנטומיה - בכל מקרה זה סוג של "חוט" מאוחורי הברך). המורה יודעת מזה וכל פעם נותנת פתרון אחר אבל רציתי לדעת מהי הסיבה הפיסיולוגית לתופעה הזו , כמובן במגבלות היעוץ שאפשר לתת דרך הפורום ? במידה והאנטומיה שלי תקינה האם הדבר משתפר עם הזמן ? האם יכול להיות שמבנה הרגל שלי לא תקין ? (זו הסיבה שאני שואל כאן בפורום כי לא נעים לי לשאול שאלה כזו כרגע את המורה שלי ) אני זוכר שבילדותי עזבתי חוג שחיה כי היה קשה לי מאוד עם תנועת הרגלים ועקב כך חיכוך עם המדריך (שטען שאני "מסבן" או לא מבין אותו ).
שאלה נוספת: בשיטת איינגאר : אחרי כמה זמן מומלץ לתרגל בבית ? הסיבה שאני שואל כי כיום כמעט ואיו אסנה שאני עושה בלי שמתקנים אותי בשיעור ואני לא רוצה לסגל טעויות שיהיה קשה לתקן ומצד שני אני חושב שבכל זאת תרגול יומי יכול לעזור. אז מה אתן ממליצות בנושא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בתרגול
פסי פייג08/02/2008אם אכן המורה שלך מלמדת בשיטת איינגאר, רצוי שתראה לה מה אתה בדיוק עושה בתנוחות ואיפה בדיוק כואב לך. אם זו מתיחה של השרירים האחוריים (המסטרינגס) הם אכן כואבים בתנוחות שהזכרת. אבל יש הבדל בסוג הכאב של מתיחת שריר או יצירת היפראקסטנציה באחורי הברכיים שהיא לחלוטין לא טובה. לכן אתה צריך לבדוק שאתה מרים את פיקות הברכיים ושואב אותן מעלה בעזרת שרירי הירכיים ולא נועל את הברכיים. את זה רק המורה שלך תוכל לראות תוך כדי תרגול. אל תהיה נבוך לשאול אותה כי זה התפקיד שלה בשיעור ולצורך זה היא קיימת עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)