תנוחת הדג וכאב גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנוחת הדג וכאב גב תחתון
    נטע
    09/06/2012

אני מתרגלת שיבננדה יוגה ובימים אלה אני חוזרת לתרגל אחרי הפסקה די ארוכה.
    אני סובלת באופן די כרוני מכאב גב תחתון אולם יש תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות. עכשיו אני נמצאת בתקופה טובה יותר כמעט ללא כאבים אלא אם כן יש איזשהו טריגר שמעורר אותם.

בתירגול, ברוב האסאנות אין לי בעיה אבל אני שמה לב שכשאני מגיעה לתנוחת הדג, שוב מופיע הכאב בגב התחתון.
    האם יש וריאציה מומלצת למצב הזה, דרך אחרת לתרגל את התנוחה או לתרגל תנוחה "חלופית"? (אני יודעת שאחרי שמתרגלים עמידת כתפיים, יש צורך לתרגל את הדג לאיזון.. השאלה היא אם יש אסאנות שמאזנות עמידת כתפיים חוץ מהדג).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנוחת הדג וכאב גב תחתון

הוספת תגובה

• תנוחת הדג וכאב גב תחתון - תגובה

תמי ליאור-אהרוני
    10/06/2012

קודם כל. תנוחת הדג אכן לא תמיד מתאימה לכל גב. את יכולה לנסות לתת לבטן לשקוע קצת אל הגב ולהרפות את האגן והגב התחתון אל תוך הידיים.בנוסף להשתרש עם כפות הרגליים.
    אם זה לא עוזר:שכיבה על הגב ,כפות רגליים סמוך לישבנים ובנשיפה לעלות את האגן באוויר. שימי לב! הרגליים משתרשות והאגן עולה, לא לדחוף את הגב למעלה. אם זה נעים את יכולה להשאר ולנשום אל בין השכמות.
    תהני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נטע
    10/06/2012

אני אכן עושה את התרגיל השני שהזכרת והוא אכן עוזר לי מאוד.
    תודה רבה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה