קצת מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת מבולבלת
    שרון
    21/06/2012

שלום רב

אני חדשה בעולם היוגה,חוויתי לאחרונה מספר קטן של שיעורים עם מורה טוב,
    למרות שאני חשה שלא תמיד אני עושה את התנוחות בצורה מדוייקת,ולא כל הזמן "מתוקנת", ואני תוהה אם כאבי הגב שלי שהתחזקו השבוע,קשורים לזה או לא.

(במקביל אני גם עושה הליכות מהירות כל יום ,כשבימים האחרונים שילבתי משקולות ידיים,ובדיעבד הבנתי שזה לא טוב).

בכל מקרה אין אפשרות במסגרת הנל לפעמיים בשבוע או יותר (דבר שכן הייתי רוצה)

באופן כללי העדפה שלי זה לקבוצה קטנה מאד עם מורה שמרגישה טוב איתו ואפשרות לפעמיים בשבוע לפחות ובסכום סביר.(ולא פשוט למצוא מתכונת שכזו זמינה ונוחה)

אני מתלבטת ואשמח לעיצה, אם כדאי לי לקחת עכשיו קורס מרוכז למתחילים(ראיתי שמתקיים כזה במרכז שיבננדה) שיתן לי בסיס רחב ומעמיק יותר לכל "נושא היוגה". גם בהבנה הכללית וגם בתירגול מעשי ומשם להמשיך הלאה.

אודה מאד לתגובתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצת מבולבלת

הוספת תגובה

• ועוד משהו....

שרון
    21/06/2012

אני גם לא יודעת אם אני זקוקה כרגל למשל,ליוגה שיקומית בשל כאבי גב וצוואר שחשה בתקופה הארוכה האחרונה מאד חזק, או שלאו דווקא, ועצם התירגול וההתמדה יביא לשיפור(גם אם יש החרפה תוך כדי).....?

בסהכ יש לי "גוף טוב" , אמנם לא הייתי בכושר המוןןןןןן זמן ,עם זאת, אני יחסית גמישה ותנועתית ורזה(אולי אפילו מדיי).

אני גם מתלבטת לגבי יוגה נשית, מאחר ואני חשה שזקוקה לחיזוק "ופתיחה אנרגתית" של כל "האיזוריים הנשיים" אצלי, אגן,ואגינה וכו'...
    (אם זו המטרה??)

בקיצור הרבה שאלות לגבי מה נכון ללכת בו כרגע,איפה כמה ומתי, ובהתחשב בנתונים הקיימים

ושוב , האם הכי נכון ללכת עכשיו על קורס מסודק שירכז ויתן לי העמקה הבנה וכלים לכל העולם הזה של היוגה

והאם יש לכן המלצות??

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מבולבלת - תגובה

פסי פייג
    21/06/2012

שלום דינה,
    עולם היוגה הוא עצום ורחב. לוקח זמן להתמצא במרחב הזה ולצורך התמצאות אכן צריך מורה טוב ומיומן שיוליך אותך בדרך. אם את מרגישה שאת רוצה להעמיק, תבחרי לך מסגרת ותדבקי בה. תרגול היוגה בהתחלה אכן יכול לעורר כאבים כי את מפעילה שרירים שלא עבדו תקופה ארוכה. בדרך כלל אם את עובדת נכון ולאורך זמן, תופתעי לגלות שהגוף לומד לעמוד בעומסים ויש פחות ופחות כאב.

הרעיון הוא לעבוד עם הגוף אך גם עם הנשימה ובעיקר עם התודעה. זהו תהליך ארוך ומהנה בו את מגיעה בסופו של דבר להיות מאוד קרובה לעצמך ולדעת איך לנוע ואיך לשהות בתנוחות.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה