מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברכה לשמש וכאבי ברכייםנטע26/06/2012
בשבוע-שבועיים האחרונים אני מנסה לחזור לתרגל יוגה כל יום, אם לא תרגול מלא אז לפחות את הברכה לשמש. אני מתרגלת כל יום 2-3 מחזורים לכל היותר אבל לאחרונה התחלתי להרגיש כאבי ברכיים ותחושה של "קנאק" באחת הברכיים אחרי התרגול וגם לאורך כל היום. (יש לציין שאני סובלת גם מכאבי גב באופן כרוני כבר 8 שנים, עם תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות...)
כשאני קמה בבוקר לפני שאני מתחילה לתרגל את הברכה לשמש אני עושה קצת תרגילי חימום לגב כמו עיסוי הגב כאשר אני שוכבת על הגב עם רגליים מקופלות ועושה מעין גלגולים עדינים או מתיחות הגב ב"עמידת שש" (תנוחות חתול) וכו'.
איך אפשר למנוע את כאבי הברכיים בזמן ואחרי הברכה לשמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכה לשמש וכאבי ברכיים - תגובה
תמי ליאור-אהרוני27/06/2012הי נטע,
ראשית:מתי לדעתך את מרגישה את הכאב,באיזה תנוחה?
האם את נועלת ברכיים?
האם הכאב נשאר לאחר התרגול?
הקנאק יכול להעיד על קרע במיניסקוס, רקמה סחוסית שפגיעה בה יכולה להוביל לכאב בעיקר אם יש מתיחת יתר, למשל בנעילה,או בכפיפות מסוימות של המפרק.
תנסי לעבוד יותר לאט ולהתבונן בברך בתוך תנועה ותהיה ערה (גם שימי לב האם הברך נוטה פנימה, לפי כאבי הגב יכול להיות שגם זה קורה)ואני מאמינה שהדברים יתבהרו יותר.
בכל מקרה ,אחרי תרגול מתבוננן,כתבי שוב וננסה להמשיך לעזור.
בקשר לגב, האם יש לך שאלה בנושא?
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמי
נטע27/06/2012האמת היא שבברכה לשמש לא רק שאני לא נועלת את הברכיים אלא להיפך, אני חושבת שכאבי הברכיים נובעים מכך שאני דווקא מכופפת אותן יותר מדי בחלקים של ההתכופפות (מעמידה ל"ראש ברכיים בעמידה" למשל או בחזרה מהמצב הנ"ל לעמידה), כדי לשמור על הגב. האם יכול להיות שזה בגלל זה?
היום ניסיתי גם לתרגל בעזרת כיסא, כפי שמורה אחת פעם המליצה לי. האם זאת אכן ווריאציה טובה יותר למצב של כאב גב תחתון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמי - תגובה
תמי ליאור-אהרוני28/06/2012כפיפה גדולה מידי של הברכיים במקרה של מיניסקוס (ושוב צריך לבדוק )אכן יכול להיות שיוסיף לכאב.
תנסי את זה:בעליה תשתרשי עם הרגליים (נטיעה של כפות הרגליים לאדמה) תוך כדי נשיפה, ברכיים רכות (לא נעולות) ותנסי לעלות מהמנוף הזה.כלומר,הרגליים שמתקרקעות מטה "מציפות" את הגב מעלה.זה אמור לעזור לברכיים וגם לגב .
בקשר לכיסא, האם זה עזר לגב?מתי הגב כואב בתרגול? בכפיפה קדימה או בהקשתות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)