מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אתם נותנים לזה יד??ענבל28/06/2012
לאחרונה התפרסמה כתבה ב-BEOK מטעם מומחים המתהדרים בתארים ותפקידים מכובדים, שבה הם מטעים את הציבור ומפחיתים מערכה של היוגה בשיפור יכולות גופניות/כושר גופני.
כתלמידת יוגה, שהיוגה חוללה פלאים בגופה בכל המישורים, אני יכולה לומר שבזכותה הפכתי ספורטאית ורקדנית טובה משמעותית! שלא לדבר על בעיות גופניות שנפתרו, או הוקלו בצורה משמעותית!!
אני יוצאת כנגד קביעות רבות שהוצגו בכתבה זו ושואלת: איך ייתכן שנותנים לזה במה? זה נראה לי מגמתי ופסול מכל וכל!!!! מדוע מטעים כך את הציבור???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אתם נותנים לזה יד?? - תגובה
פסי פייג28/06/2012שלום ענבל יקרה,
תודה על שהפנית את תשומת ליבי לכתבות המתפרסמות באתר BEOK/
כפי שאת יודעת, למרות הפרסום הרב שיש היום לדרך היוגה, עדיין יש דעות קדומות וטעויות גדולות הקשורות לעולם זה. אנשים המכנים עצמם מומחים אינם מכירים את עבודת היוגה ואינם יודעים שדרך תרגול דקדקני ומדויק אפשר להגיע להישגים בריאותיים משמעותיים בכל תחום , החל בגוף על כל המערכות שלו , עבור בנפש וכלה ברוח.
תודה על שאת מעירה את תשומת הלב לסוגיה הזו. חבל מאוד שאנשים אשר אינם מכירים את עולם היוגה יוצאים בקביעות מטעות ומפרסמים אותן לקהל הרחב. עוד יותר חבל שמנהלי האתר אינם פוסלים את הכתבות הללו.
המשיכי לעשות יוגה בכיף ובהנאה וספרי על מעלותיה לקרובים אליך.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיתי זיו ונדב בקר - תגובה
ד"ר איתי זיו09/07/2012שלום רב,
ככל הנראה חלה אי הבנה במסר העיקרי של המאמר.
יוגה אכן שיטה שמשפרת המון בנושא הבריאות של האדם. היא משלבת
תנועתיות, שיווי משקל, מייצבים, סבולת שריר וגמישות.
המאמר בא להסביר שיוגה או פילאטיס אינם פיתרון לכל צרכי הגוף.
מרכיבי הכושר הנוספים שלא באים לידי ביטוי בתחומים הללו הם יכולת
כוח מתפרץ, כוח מירבי, מהירות, סבולת מהירות ויכולת אירובית.
תרומת אימון הכוח למסת העצם, למטבוליזם, למניעת סכרת כבר הוכחו
במחקרים רבים כאשר עצימות אימון הכוח היא המפתח. אימוני היוגה
והפילאטיס ברוב המקרים לא מתבצעים בעצימות גבוה דיו כדי להגיע
לתרומות אלו. מדובר גם בחסר המדובר במרכיבי כושר הנדרשים אצל
ספורטאים תחרותיים כגון כוח ספציפי לכדורגלן, כדורסלן, שחקן כדוריד וכדומה...
אל לנו להשתחוות אל השיטה בה אנחנו משתמשים ולהדוף בכוח כל ביקורת עליה.
כמו כל שיטה - יש לה יתרונות וחסרונות והיא איננה הפתרון לכל צרכי הכושר שלנו.
כאשר שיטה דורשת מאיתנו לקבל הכל ללא ביקורת - הרי כבר לא מדובר בשיטה
אלא בכת. יש להכיר את הטוב. יש להכיר את מה שחסר להשלים אותו
במידת הצורך על ידי פעילות גופנית מתאימה.
אני מאחל לכולנו שנהיה מסוגלים לקבל ביקורת מבלי להכנס למגננה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיתי זיו ונדב בקר - תגובה - תגובה
פסי פייג09/07/2012יש לי הרגשה שאינכם יודעים מהי יוגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)