מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמישות וכאב גב ביחדנטע16/07/2012
אני סובלת מכאבי גב תחתון כרוניים, בדר"כ בצד ימין, לפעמים גם בנקודות אחרות, כאב שככל הנראה נובע מדלקת פרקים כרונית (כך לפחות לפי דברי הרופאים). לאחרונה חזרתי לתרגל יוגה (שיבננדה) וברוב המקרים אני יוצאת משיעור בהרגשה הרבה יותר טובה משנכנסתי אליו. אבל יש גם מקרים, בעיקר כאשר אני מתרגלת לבד, שאני מרגישה שתרגול שאני עושה דווקא מגביר את הכאב, או שאני מתרגלת עם הכאב.
ומה שמוזר לי הוא שהרבה פעמים מצד אחד אני מרגישה את הגב מאוד גמיש ואלסטי, כלומר יכולת התנועה שלו היא טובה ומשתפרת מתרגול לתרגול, מצד שני יש כאב. ואז אני לא יודעת איך לתרגל, האם בכל זאת "להוריד הילוך" ולעשות פחות בגלל הכאב, למרות שלכאורה אני מרגישה שיכולת התנועה יותר טובה?
יש גם דבר נוסף והוא שהרבה פעמים אחרי תרגול קצר, כשאני שוכבת בהרפיה, אני מרגישה את כל עמוד השדרה מונח על המזרן, שזה מצב שאני מבינה שהוא רצוי וטוב, אבל עדיין הכאב קיים. ואז אני לא יודעת מה זה אומר, אם התרגול שלי היה נכון (כי המנח של עמוד השדרה על המזרן מרגיש יותר "טוב") או שטעיתי כי בכל זאת יש כאב?
מקווה שהשאלות שלי ברורות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות וכאב גב ביחד - תגובה
פסי פייג17/07/2012נטע יקרה,
בשיטת שיוננדה אין התיחסות תרפויטית לתרגול ולכן במצבך אני ממליצה לך לתרגל יוגה בשיטת איינגאר וללכת לכיתה טיפולית. בדרך זו תתרגלי לי כאבים ותוכלי להחלים את עצמך לחלוטין מכאבי גב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל..
נטע17/07/2012הייתי כחודשיים-שלושה באיינגר, בשיעורי היוגה השיקומית שלהם ובאיזשהו שלב ברחתי משם אחרי שבשיעור האחרון סבלתי מכאבים עזים שלא יצאתי מהם שלושה ימים אחר כך וזאת לא הייתה פעם ראשונה. אחרי התאוששות חזרתי לשיבננדה ואני שמחה על כך. השאלה שלי הייתה יותר כדי לדעת אם אני מתרגלת נכון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל.. - תגובה
פסי פייג17/07/2012מהיכרות קרובה עם שיטת איינגאר אני מעזה להגיד שקרוב לוודאי הכאבים שלך נבעו מהפעלה של שרירים חלשים או רדומים.
יוגה שיקומית מחזקת את המקומות הזקוקים לחיזוק ומגמישה את המפרקים.
אני בהחלט מכבדת ושמחה שאת אוהבת לתרגל בשיטת שיבננדה אך עליך לקחת בחשבון שבשיטת שיבננדה הכיוון אינו תראפויטי ואדם הסובל מכאבי גב עלול לפגוע בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)