גמישות וכאב גב ביחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמישות וכאב גב ביחד
    נטע
    16/07/2012

אני סובלת מכאבי גב תחתון כרוניים, בדר"כ בצד ימין, לפעמים גם בנקודות אחרות, כאב שככל הנראה נובע מדלקת פרקים כרונית (כך לפחות לפי דברי הרופאים). לאחרונה חזרתי לתרגל יוגה (שיבננדה) וברוב המקרים אני יוצאת משיעור בהרגשה הרבה יותר טובה משנכנסתי אליו. אבל יש גם מקרים, בעיקר כאשר אני מתרגלת לבד, שאני מרגישה שתרגול שאני עושה דווקא מגביר את הכאב, או שאני מתרגלת עם הכאב.

ומה שמוזר לי הוא שהרבה פעמים מצד אחד אני מרגישה את הגב מאוד גמיש ואלסטי, כלומר יכולת התנועה שלו היא טובה ומשתפרת מתרגול לתרגול, מצד שני יש כאב. ואז אני לא יודעת איך לתרגל, האם בכל זאת "להוריד הילוך" ולעשות פחות בגלל הכאב, למרות שלכאורה אני מרגישה שיכולת התנועה יותר טובה?
    יש גם דבר נוסף והוא שהרבה פעמים אחרי תרגול קצר, כשאני שוכבת בהרפיה, אני מרגישה את כל עמוד השדרה מונח על המזרן, שזה מצב שאני מבינה שהוא רצוי וטוב, אבל עדיין הכאב קיים. ואז אני לא יודעת מה זה אומר, אם התרגול שלי היה נכון (כי המנח של עמוד השדרה על המזרן מרגיש יותר "טוב") או שטעיתי כי בכל זאת יש כאב?

מקווה שהשאלות שלי ברורות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמישות וכאב גב ביחד

הוספת תגובה

• גמישות וכאב גב ביחד - תגובה

פסי פייג
    17/07/2012

נטע יקרה,
    בשיטת שיוננדה אין התיחסות תרפויטית לתרגול ולכן במצבך אני ממליצה לך לתרגל יוגה בשיטת איינגאר וללכת לכיתה טיפולית. בדרך זו תתרגלי לי כאבים ותוכלי להחלים את עצמך לחלוטין מכאבי גב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל..

נטע
    17/07/2012

הייתי כחודשיים-שלושה באיינגר, בשיעורי היוגה השיקומית שלהם ובאיזשהו שלב ברחתי משם אחרי שבשיעור האחרון סבלתי מכאבים עזים שלא יצאתי מהם שלושה ימים אחר כך וזאת לא הייתה פעם ראשונה. אחרי התאוששות חזרתי לשיבננדה ואני שמחה על כך. השאלה שלי הייתה יותר כדי לדעת אם אני מתרגלת נכון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל.. - תגובה

פסי פייג
    17/07/2012

מהיכרות קרובה עם שיטת איינגאר אני מעזה להגיד שקרוב לוודאי הכאבים שלך נבעו מהפעלה של שרירים חלשים או רדומים.
    יוגה שיקומית מחזקת את המקומות הזקוקים לחיזוק ומגמישה את המפרקים.

אני בהחלט מכבדת ושמחה שאת אוהבת לתרגל בשיטת שיבננדה אך עליך לקחת בחשבון שבשיטת שיבננדה הכיוון אינו תראפויטי ואדם הסובל מכאבי גב עלול לפגוע בעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה