מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אודיאנה בנדהGM198807/06/2014
היי,
התחלתי לפני שבוע לעשות שני תרגילים ביוגה - אודיאנה בנדהה קריה ונשימת קפלבטי.
העניין הוא ששמתי לב שברגע שאני עוצר נשימה בשלב כלשהו בתרגול ועומד עם הראש ישר (כלומר-עמידה זקופה), יש לי סחרחורת מיידית כזו שאני מרגיש שאני אוטוטו מאבד הכרה ונופל.
כשאני עושה את אותו הדבר אך לא מרים את הראש, ואפילו עומד בעמידה כפופה, אני מסיים את התרגיל רגיל בלי שום תופעות לוואי.
האם יש לכם הסבר בשבילי למה זה קורה?
אציין שאני לא חדש בנושא נשימות, ואני למעשה מתרגל שיטה אחרת טיפה מיוגה כבר כ5 שנים וזה לא משהו שלא עשיתי.
מה זה יכול להיות, בבקשה אשמח לתגובה מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודיאנה בנדה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני08/06/2014הי.
אכן בעמידה זקופה יש לחץ על העורקים המעבירים דם לראש, לכן האינטואטיביות שלך הייתה אכן מדוייקת. נסה: להרחיב בית חזה בעת השאיפה (גם בית חזה אחורי),
להוריד את הסנטר אל בית החזה בעת שהחזה מורם ואז לעצור נשימה. שים לב שהאגן כבד אל הקרקע וההתרחבות מכוונת לחלל הריאות והצלעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך, ושאלה נוספת:
GM198808/06/2014האם זה מסוכן הסחרחורת הזו? כי זה קרה לי כמה פעמים בעבר עד שגיליתי שזה לא קורה כשאני מוריד את הראש...
אתמול גם היה לי לחץ גם גבוה ממש וחששתי שמה עשיתי נזק לעצמי.
היום בבוקר זה כבר לא היה, והתרגול עבר בלי תופעות לוואי דומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך, ושאלה נוספת: - תגובה
תמי ליאור-אהרוני08/06/2014אולי יש עומס שרירי אחורי שלוחץ על העורקים, במקרה זה כאשר אתה מכופף את הראש המתח השרירי יורד ולכן אין לחץ. בהחלט אפשרי לבדוק את זה אצל רופא, אני מניחה שהכל בסדר ושזה קשור למה שאמרתי, אבל אם זאת לא תזיק בדיקה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)