אודיאנה בנדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודיאנה בנדה
    GM1988
    07/06/2014

היי,

התחלתי לפני שבוע לעשות שני תרגילים ביוגה - אודיאנה בנדהה קריה ונשימת קפלבטי.
    העניין הוא ששמתי לב שברגע שאני עוצר נשימה בשלב כלשהו בתרגול ועומד עם הראש ישר (כלומר-עמידה זקופה), יש לי סחרחורת מיידית כזו שאני מרגיש שאני אוטוטו מאבד הכרה ונופל.
    כשאני עושה את אותו הדבר אך לא מרים את הראש, ואפילו עומד בעמידה כפופה, אני מסיים את התרגיל רגיל בלי שום תופעות לוואי.

האם יש לכם הסבר בשבילי למה זה קורה?
    אציין שאני לא חדש בנושא נשימות, ואני למעשה מתרגל שיטה אחרת טיפה מיוגה כבר כ5 שנים וזה לא משהו שלא עשיתי.

מה זה יכול להיות, בבקשה אשמח לתגובה מכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אודיאנה בנדה

הוספת תגובה

• אודיאנה בנדה - תגובה

תמי ליאור-אהרוני
    08/06/2014

הי.
    אכן בעמידה זקופה יש לחץ על העורקים המעבירים דם לראש, לכן האינטואטיביות שלך הייתה אכן מדוייקת. נסה: להרחיב בית חזה בעת השאיפה (גם בית חזה אחורי),
    להוריד את הסנטר אל בית החזה בעת שהחזה מורם ואז לעצור נשימה. שים לב שהאגן כבד אל הקרקע וההתרחבות מכוונת לחלל הריאות והצלעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך, ושאלה נוספת:

GM1988
    08/06/2014

האם זה מסוכן הסחרחורת הזו? כי זה קרה לי כמה פעמים בעבר עד שגיליתי שזה לא קורה כשאני מוריד את הראש...
    אתמול גם היה לי לחץ גם גבוה ממש וחששתי שמה עשיתי נזק לעצמי.

היום בבוקר זה כבר לא היה, והתרגול עבר בלי תופעות לוואי דומות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך, ושאלה נוספת: - תגובה

תמי ליאור-אהרוני
    08/06/2014

אולי יש עומס שרירי אחורי שלוחץ על העורקים, במקרה זה כאשר אתה מכופף את הראש המתח השרירי יורד ולכן אין לחץ. בהחלט אפשרי לבדוק את זה אצל רופא, אני מניחה שהכל בסדר ושזה קשור למה שאמרתי, אבל אם זאת לא תזיק בדיקה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה