מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להתחיל לתרגל מדיטציה ויוגהאיתמר19/04/2015
שלום לכולם ולילה טוב,
אני מעוניין להתחיל לתרגל מדיטציה. הבנתי שתרגול מדיטציה יכול לעזור לי מבחינה פיסית ונפשית והייתי רוצה להגיע למצב שאני מתרגל על בסיס יום-יומי (אני מאמין שזה יכול לשמש לי עוגן מעולה בסדר היום).
הבנתי בעבר שתרגול יוגה יכול לעזור למדיטציה וכי קיים קשר בין השניים. גם אם אין קשר וגם אם האחד לא יעזור לי לתרגל את השני אני רוצה להתחיל גם לתרגל יוגה, אם כי לאו דווקא על בסיס יום-יומי, למרות שאני מאמין שגם זה מומלץ ואשמח להכניס גם תרגול יוגה לשגרה היומית - אבל כאמור נראה לי שמדיטציה על בסיס יומי תעזור לי יותר בתור התחלה - אלא אם כן יוסבר לי אחרת כמובן.
אז בתור התחלה, אני כמובן רוצה לדעת איך עליי להתחיל לתרגל יוגה ואיך להתחיל לתרגל מדיטציה.
תרגלתי יוגה בעבר, שיעור יסודות אחד.. :) במכון מסוים שמעביר תרגולים לרמות שונות, אם אני רוצה בסופו של דבר לתרגל יוגה לבד, באיזה שלב אפשר להתחיל לבד? אני מאמין שאין תשובה מדויקת כמו אחרי עשרה תרגולים בהדרכה, אבל גם תשובה ערכית תעזור לי. כמה זמן מומלץ, אידאלית, לתרגל כל יום, אם מתרגלים כל יום? מתחת לאיזה חלון זמנים התרגול לא אפקטיבי?
האם אוכל לתרגל מדיטציה בעצמי או שעליי לעבור קורס?
אודה מאד על כל התייחסות, תשובה וטיפ בנושא.
איתמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להתחיל לתרגל מדיטציה ויוגה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני21/04/2015מציעה למצוא מורה ושיטה לטעמך (יש הבדלים בין הגישות)ולתרגל אצלו.התרגול בבית בעיניי חשוב ומהותי אך יש מקום למורה שמסתכל ועובד על דקויות. עם הזמן האימון בבית יתעבה ויוכל להיות העיקרי או היחידי אך כמו כל טכניקה צריך לשכללה לפני.לגבי מדיטציה ויוגה. מכיוון שאחנו חיים בעולם מודרני וגופינו בד"כ מלא בחסימות בשל מתח, ישיבה מרובה וכו' ,היוגה כתנועה תבונתית וקשובה מלמדת אותנו להתייצב מפנים וכך כשתשב למדיטציה תוכל לשבת ממקום שקט ורכות ולהתרכז בהתכנסות ובהרגעת המערכת. בעיניי הן משתלבות יחד ומכילות אחת את השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)