עזרה - אי גמישות כרונית באזור האגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה - אי גמישות כרונית באזור האגן
    דוד
    26/07/2016

שלום,
    אני בן 21, כעת משרת בצבא, מרגיש חוסר גמישות כרונית באזור האגן, מרגיש את זה כבר כמה שנים (בצעירותי הייתי יחסית גמיש).
    לאחרונה התחלתי להתאמן באגרוף תאילנדי ונוכחתי לראות שאני לא גמיש בצורה קיצונית באזור האגן. זה מתבטא בפיסוקים צרים מאוד, בעיטות שלא עוברות את קו הברך של הבחור השני ובכלל תפקוד יומיומי לקוי כשזה מגיע להרמת רגליים מעל מכשולים ודברים בסגנון.

לצורך פתירת הבעיה, לפני חודשיים התחלתי לעבוד על תרגילי גמישות לכל אזור האגן והרגליים. יחד עם זאת איני מרגיש שיפור כלל בתפקוד היומי ובעת אימון.

חשוב לציין שבעת המתיחות יש לי כאבים חזקים באזור האגן והמפרקים, בעיקר בעת פיסוק רחב כאשר אני דוחף את האגן כלפי חוץ (כלפי כיוון הפנים).

אני מרגיש ממש מתוסכל ואשמח לעזרה או הנחיה כלשהיא בנושא..

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה - אי גמישות כרונית באזור האגן - תגובה

תמי ליאור-אהרוני
    31/07/2016

הי. קודם כל עובדה על איך שריר עובד: שריר לא יכול להמתח הוא יכול רק להרפות.כלומר כל פעם שאתה "דוחף" למתיחה לא רק שזה לא משיג את התוצאה הנכונה, השרירים רק מתקצרים יותר.נסה להכנס לתנוחה שבה אין מתח ולאט לאט לנשום ודמיין את השריר מרפה ומתרכך. האיטיות והנשימה יאפשרו לאגן להפתח. תעשה כל יום קצת בוכל מיני מנחים.חשוב להתחיל ממקום שנוח לך ושיש נשימה.אשמח לדיווח איך זה הולך.כל הכבוד שאה חוקר ובודק איך אפשר לשפר ושאתה קשוב לגוף שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה