יוגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוגה
    בתיה
    05/06/2007

פסי וענת שלום,
    קודם כל אני מאחלת לכן דרך צלחה בפורום ותודה על הזמן שאתן מקדישות כדי לענות לשאלותינו.

קצת רקע לפני שאני מתחילה לשאול שאלות:
    קוראים לי בתיה, ובעבר הרחוק תרגלתי מעט יוגה (אין לי מושג איזה סוג) למשך תקופות קצרות, תמיד אחרי תקופה קצרה זה הפסיק לעניין אותי ועזבתי.
    לפני כחודשיים וחצי בערך, ראיתי את תרגולי היוגה ששודרו בערוץ החיים הטובים, אשטנגה ואיינגר, וכשראיתי את התרגול של איינגר פשוט התאהבתי !!!! הדיוק המושלם של התנוחות, זה היה נראה ממש מדהים.
    מאז החלטתי שאת השיטה הזאת אני רוצה לתרגל ואני מנסה לתרגל אותה לבדי כמעט כל יום.
    אני מוצאת את עצמי נדהמת בכל יום מהשינוי שמתרחש בגוף במהלך התרגול. אני לא גמישה ומעולם לא הייתי ובהתחלת התרגול חוויתי קושי להחזיק את הגוף בתנוחה מסויימת, לאט לאט אני מצליחה להישאר יותר ולהכניס נשימה שנראית לי נכונה לתוך התנוחה ואז להתקדם יותר.
    יש לי מליון שאלות בערך, אבל נתחיל לאט לאט:

השאלה הראשונה שלי היא, האם הטכניקות השונות של היוגה מבוססות על אותן האסנות ומה שמבדיל בין אחת לשניה הוא רצף שונה של תנוחות או שיש משהו שהוא מעבר?

תודה
    ויום נפלא
    בתיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוגה

הוספת תגובה

• שיטות היוגה

ענת צחור
    05/06/2007

בתיה שלום
    תענוג לשמוע עד כמה את מפיקה תועלת מן התרגול, המשיכי!!
    לגבי שיטות היוגה השונות- כל שיטה נבדלת בתפיסה שלה מהו תרגול ועקב כך בדרך בה היא מציעה את אופן התרגול.
    איינגר יוגה היא שיטה המאופיינת כשיטה המקפידה לדייק בבנייה שיטתית וזהירה של אסאנות (תנוחות יוגה), בהבנה בהירה ומפורטת של מבנה ומרכיבי התנוחה. השיטה גם מתאפיינת באין סוף האפשרויות של בניית רצפים לתרגול וזאת בהתאם למטרות,לתנאים ולמציאות, כאן ועכשיו. השיטה ידועה גם בזכות השימוש בעזרים, אשר יכולים לעזור ולתמוך כשנדרשת עזרת ותמיכה ובנוסף הם מהווים תמיכה לשהייה ארוכה ומדיטטיבית ולחקירת ולימוד התנוחה.
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

בתיה
    06/06/2007

איזה יופי !!!
    אחרי שקראתי את המאמר ששלחת לי בקישור ואת הדברים הנפלאים שכתבת, חשבתי קצת על הדברים והם התחברו לי קצת יותר . . .
    האסנות שמשמעותן "להישאר", "להיות" "לשבת" - אני רואה את זה כחיבור מושלם של הגוף למדיטציה, לישיבה השקטה והמתבוננת, עד היום מצאתי את זה רק בישיבת הזן, אבל כנראה שככל שמעמיקים ביוגה (ועוד הדרך ארוכה מבחינתי) ניתן להישאר בתנוחה יותר זמן וכבר בשלבים הראשונים שבהם מפסיקים להיאבק בגוף הגס ניתן להפנות את המודעות לנשימה שבתוך התנועה, לתחושות שהתנוחה יוצרת אצלי בגוף (חום באזורים מסויימים, פתיחה של הריאות או איברים אחרים), זה נפלא להתבונן בכל תרגול בתחושות שעולות ודרכן לחקור את האסאנות.

וכל המשמעות של חיבור התנוחות לחיקוי של הטבע והמאפיינים שלהן (מצננות מחממות) - זה ממש מתחבר לבסיס של הרפואה הסינית. התבוננות וחיקוי של הטבע כבסיס לריפוי וכבסיס להתנהלות שלנו כיצורים חיים בעולם הזה.
    הכל מתחבר בסופו של דבר !

ענת,
    האם בשלב הזה יש ספר שאת יכולה להמליץ לי עליו כדי להעמיק את ההבנה של האסאנות והתרגול, או ספר בסיס אחר שיחבר אותי יותר אל ההבנה של היוגה?
    אני מקווה שהבנת את הדברים המבולבלים שכתבתי.
    המון המון תודה על החיבורים שיצרת.
    בתיה
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על ספרים

ענת צחור
    06/06/2007

בתיה, מאחלת לך המשך חקירה נלהבת!
    שני ספרים שאני ממליצה עליהם:
    Light on yoga, B.K. S Iyengar
    Dancing the body of light, Dona Holleman & Orit San-Gupta

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה