בחירת סוג יוגה מתאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת סוג יוגה מתאים
    לאה
    17/06/2007

אני בת 40 מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע למעלה מ 10 שנים ורוכבת על אופניי שטח.
    לפני חצי שנה קרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית בברך ואת 2 המיניסקוסים.
    בניתוח אורטוסקופיה "כרתו" לי את המינסקוסים הקרועים, וכיום, לאחר חצי שנה של פיזיוטפיה + חדר כושר אני ממתינה "לגזר הדין" בנוגע לשיחזור הרצועה. חשוב לציין שחזרתי לפעילות ספורטיבית מלאה וללא כאבים.
    ברצוני לשלב גם יוגה בשגרת חיי.
    שמעתי על ויני ויג'ננה....
    מה דעתך? מהו הסוג המומלץ בהתאם "לנסיבות"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת סוג יוגה מתאים

הוספת תגובה

• יוגה טיפולית

ענת צחור
    17/06/2007

לאור הפתולוגיות שאת מתארת חשוב להקפיד על פעילות שתשמר את היציבות של מפרק הברך במהלך כל זמן התרגול, היות והפעלת לחצים תוך מפרקיים ללא הקפדה על "ישורת" עלולה לגרום נזק בלתי הפיך לסחוס התוך מפרקי, כמו כן יש חשיבות לתיקון נכון של הרצועה הצולבת ולהחלמה מלאה לאחר הניתוח לפני תחילת הפעלת מעמסים על המפרק. לאור האמור לעיל, הייתי ממליצה לך לתרגל איינגר יוגה במסגרת טיפולית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגה טיפולית - שאלה

בתיה
    19/06/2007

האם בכל סטודיו ליוגה קיימת כיתה טיפולית?
    והאם כל מורה שלמד והוסמך בשיטת איינגר למד גם את האספקט הטיפולי של היוגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איינגר יוגה ויוגה טיפולית

ענת צחור
    19/06/2007

לא בכל סטודיו ליוגה קיימת יוגה טיפולית, לכל מורה לאיינגר ישנה הבנה לגבי התחום הטיפולי אך ישנם מורים שבחרו להתמחות באספקט זה של היוגה ומקדישים את עצמם לתחום זה.
    יוגה טיפולית היא למעשה פיזיותרפיה, כיתות טיפוליות מומלצות לאנשים הסובלים מבעיות גופניות ואף נפשיות אשר לא מאפשרות להם לתרגל יוגה בכיתה רגילה ולהשתלב בה. בכיתות טיפוליות הטיפול הוא פרטני וההתיחסות היא לבעיה הספציפית של המטופל.
    אל נשכח שיוגה כמכלול מכילה בתוכה גם את האספקט הטיפולי, מתרגלים בעלי ניסיון והבנה עמוקה של התנוחות מסוגלים ואף נדרשים "לטפל" בעצמם באופן יום יומי בתרגולם האישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה