לקראת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקראת הריון
    לי
    14/07/2008

שלום! בת 30, מתרגלת אשטנגה יוגה, תרגול דינמי ואינטנסיבי, מזה שנתיים. חשוב לי לציין שמוריי מקצועיים, מנוסים מאד וקשובים, אך בכל זאת רציתי להתייעץ עם מורות נוספות. אני מתכננת הריון בקרוב, ותוהה האם בשלב הנסיונות אוכל להמשיך לתרגל כרגיל (תרגול הכולל גם קריות, אסנות הפוכות)? האם כדאי להמנע מאסנות מסוימות כדי לא להפריע לקליטת הריון? ידוע לי שיש מורים שממליצים לא לתרגל במהלך השליש הראשון להריון. עם זאת, לא מעט מהנשים שסביבי גילו שהן בהריון בשבוע 6 או 7... האם תרגול דינמי מאד יכול לסכן הריון בשבועות הראשונים? ובקיצור, מה אתן ממליצות? תודה רבה, מתרגלת מבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקראת הריון

הוספת תגובה

• יוגה והריון

פסי פייג
    14/07/2008

אסכולת היוגה אותה אני מתרגלת ולאורה אני מלמדת, מקפידה הקפדה יתרה על תרגול יוגה החל מהשבוע ה 12 ולא קודם. כמו כן תרגול יוגה בהריון הוא ספציפי ומדוקדק וכולל תנוחות יוגה המתאימות להריון ובשום אופן לא תרגול רגיל. עם זאת ראיתי סביבי מתרגלות יוגה מיומנות שתרגלו תנוחות כרגיל. אני עצמי מאד חרדה לענין ההריון ולכן מקפידה באופן מלא על ההנחיות שמתוארות היטב בספר של גיטה איינגאר (בתו של ב.ק.ס. איינגאר) ונשים בהריון לומדות אצלנו בכיתה מיוחדת המיועדת לכך.
    בענין קריות-זה ודאי אסור ! גם לא בנדהות ולא עצירות נשימה ולא פראנאיאמה מכל סוג מלבד נשימוה ארוכה איטית ושקטה.
    אחרי השבוע ה 12 אפשר לתרגל הרבה מאד אסנות אבל מומלץ לך לתרגל עם מורה מיומנת שבאמתחתה ידע ברור לגבי נושא זה.
    שלושה חודשים אחרי הלידה תוכלי לחזור לתרגול רגיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת, אבל

לי
    15/07/2008

עדיין מעוניינת לשמוע את דעתך לגבי תרגול בשלב הניסיון להרות. האם להפסיק כבר עכשיו בתרגול קריות ופרנאיאמה? המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגול המאזן את הגונות

ענת צחור
    17/07/2008

בזמן בו את מנסה להיכנס להריון עליך להיות קשובה לאיכויות האנרגטיות (גונות) ולאזן את גופך.
    לשאלתך... וזו תשובתי... האם את מודעת להשפעת תרגולי הפראניאמה והקריות שאת מבצעת על המערך האנרגטי בגופך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה