מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת הריוןלי14/07/2008
שלום! בת 30, מתרגלת אשטנגה יוגה, תרגול דינמי ואינטנסיבי, מזה שנתיים. חשוב לי לציין שמוריי מקצועיים, מנוסים מאד וקשובים, אך בכל זאת רציתי להתייעץ עם מורות נוספות. אני מתכננת הריון בקרוב, ותוהה האם בשלב הנסיונות אוכל להמשיך לתרגל כרגיל (תרגול הכולל גם קריות, אסנות הפוכות)? האם כדאי להמנע מאסנות מסוימות כדי לא להפריע לקליטת הריון? ידוע לי שיש מורים שממליצים לא לתרגל במהלך השליש הראשון להריון. עם זאת, לא מעט מהנשים שסביבי גילו שהן בהריון בשבוע 6 או 7... האם תרגול דינמי מאד יכול לסכן הריון בשבועות הראשונים? ובקיצור, מה אתן ממליצות? תודה רבה, מתרגלת מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה והריון
פסי פייג14/07/2008אסכולת היוגה אותה אני מתרגלת ולאורה אני מלמדת, מקפידה הקפדה יתרה על תרגול יוגה החל מהשבוע ה 12 ולא קודם. כמו כן תרגול יוגה בהריון הוא ספציפי ומדוקדק וכולל תנוחות יוגה המתאימות להריון ובשום אופן לא תרגול רגיל. עם זאת ראיתי סביבי מתרגלות יוגה מיומנות שתרגלו תנוחות כרגיל. אני עצמי מאד חרדה לענין ההריון ולכן מקפידה באופן מלא על ההנחיות שמתוארות היטב בספר של גיטה איינגאר (בתו של ב.ק.ס. איינגאר) ונשים בהריון לומדות אצלנו בכיתה מיוחדת המיועדת לכך.
בענין קריות-זה ודאי אסור ! גם לא בנדהות ולא עצירות נשימה ולא פראנאיאמה מכל סוג מלבד נשימוה ארוכה איטית ושקטה.
אחרי השבוע ה 12 אפשר לתרגל הרבה מאד אסנות אבל מומלץ לך לתרגל עם מורה מיומנת שבאמתחתה ידע ברור לגבי נושא זה.
שלושה חודשים אחרי הלידה תוכלי לחזור לתרגול רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת, אבל
לי15/07/2008עדיין מעוניינת לשמוע את דעתך לגבי תרגול בשלב הניסיון להרות. האם להפסיק כבר עכשיו בתרגול קריות ופרנאיאמה? המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגול המאזן את הגונות
ענת צחור17/07/2008בזמן בו את מנסה להיכנס להריון עליך להיות קשובה לאיכויות האנרגטיות (גונות) ולאזן את גופך.
לשאלתך... וזו תשובתי... האם את מודעת להשפעת תרגולי הפראניאמה והקריות שאת מבצעת על המערך האנרגטי בגופך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)