מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושאטווח תנועה מוגבל במפרקיםאבי27/06/2007
שלום רציתי לדעת על ההבדלים בין שיטות התרגול הנפוצות של היוגה.
מה הן השיטות היותר מתאימות למתרגל בעל היסטוריה של פציעות ספורט.
כיום יש לי טווח מוגבל במפרקי הירך,הברכיים והגב.
מה הן הסיבות למצב בו מפרקי הירך תקועים{מצב בו אין יכולת להצמיד את היריכיים לחזה בפוזיציה של שכיבה על הגב,או העדר היכולת להצמיד את הראש לרגל המכופפת בישיבת משוכה קשיים בביצוע "ישיבה מזרחית" וכו...} ומה הסיבות לנוקשות באיזור מפרק הברך ? .מה ניתן לעשות?
היתי מעוניין "לפתוח" שוב את המפרקים ולהגדיל את טווח התנועה שלהם משמעותית.
שאלה אחרת: האם ניתן לתרגל יוגה באמצעות dvd / ספרות מקצועית או שחייבים הדרכה צמודה.
במדה וניתן ללמוד באמצעות הנ"ל על איזה מוצר אתן ממליצות למתחיל .
גילי קרוב ל-39
תודה על תשומת הלב ומתנצל מראש אם השאלות לא עינייניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגול מסודר באמצעות מורה מוסמך
פסי פייג27/06/2007עליך להתחיל יוגה טיפולית רכה אצל מורה מיומן בשיטת איינגר. כנס לאתר של עמותת איינגר בישראל ומצא לך מורה קרוב למקום מגוריך. בהדרגה תוכל לפתוח ולהגמיש את המפרקים תחת עינו המקצועית של המורה שיתן לך הנחיה מסודרת לעבודה בטוחה ונכונה.
הסיבות לנוקשות במפרקים יכולות להיות רבות ושונות החל בתזונה המבוססת על מוצרים מן החי בעיקר שיוצרת חומציות גבוהה בדם ולכן נוקשות במפרקים. יכולות להיות סיבות מבניות מולדות שעליהן מתווספות במשך השנים סיבות נוספות של תנועה ויציבה לא ראויים וגם שימוש יתר או שימוש לא נכון בתנועת הגוף. יכולה להיות גם אגירה של מתח המוכל בשרירים ובמפרקים כשביוגה אנחנו משחררים ומרפים מתח זה ועוזרים לגוף להתרווח ולנשום....
שאלותיך עניניות וחשובות. המשך להתענין וללמוד, מצא לך מורה טוב. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עוד שאלה ברשותך...
אבי27/06/2007אני מודה לך מאוד וגם לוקח את ההמלצה להתאמן עם הדרכה צמודה. אני לא נמצא בישראל{בשנה הקרובה} ובמקום שאני נמצא בו יש ביה"ס ליוגה בשיטת space yoga מה אני צריך לדעת על הקונספט? האם את ממליצה כבררירת מחדלת לפחות עד שאחזור לישראל?
מודה לך מאוד על תשומת הלב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלתך
פסי פייג27/06/2007אין לי מושג מה זה ספייס יוגה ומעולם לא שמעתי על זה. ברירת מחדל ביוגה לא נראה לי כבחירה נכונה. אתה עלול במצבך העדין ליצור יותר נזק מאשר תועלת. עדיף לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,שאלה נוספת..
אבי28/06/2007קיבלת, אימצתי. מה הם שיטות יוגה האחרות שעלי לחפש באם אין בנמצא איינגר יוגה?
באילו טיפים היית מציידת אותי בחיפוש אחרי בי"ס או מורה מתאימים?
אודה לך על תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקח את עיניך
פסי פייג29/06/2007מותר לך לשאול היכן המורה שלך למד ומהן שנות נסיונו והאם הוא מסוגל לתת לך מענה למצבך הספציפי. האם המורה שלך מוכר בקהילת מורי היוגה והאם הוא רשום באיגוד יוגה וכ'.
מעבר לכל זה עליך לנסות ולהרגיש אם התרגול במחיצת המורה מייטיב עמך ומקדם אותך. תוכל לדעת זאת בקלות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)